Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Na Roland Garrosu Kaja Juvan na pragu zmage, a na koncu vendarle razočarana


bm, 27.5.2019

Potem, ko so iz štaba Kaje Juvan sporočili razveseljivo novico, da se je Kaja uvrstila v glavni turnir kot srečna poraženka, smo spremljali sanjski začetek osemnajstletnice, ki se je v prvem nastopu v glavnem trunirju uvrstila v nadaljevanje tekmovanja.

Kaja je nadomestila šesto nosilko Petro Kvitovo, kar pomeni, da ji pripada status "šeste nosilke", to pa ji je za uvod prineslo sorazmerno ugodno nasprotnico, Romunko Sorano Cirstea, 93. igralko lestvice WTA.

Kaja je srečanje odlično začela in prvi niz dobila s 7-5. Tudi v drugem nizu ji je kazalo izvrstno saj je bila z breakom v prednosti s 4-2, a je nato Romunka z re-brejkom izid izenačila, v nadaljevanju pa po še enem brejku v deseti igri osvojila drugi niz s 6-4. Po končanem drugem nizu je Juvanova zahtevala pomoč fitioterapevtke.

V nadaljevanju je bolje začela Romunka, ki je z brejkom povedla z 2-0, a je Kaja hitro prebrodilo manjšo krizo in se še bolje vrnila v igro ter povedla s 4-2 in 5-3. Pri izidu 5-4 je servirala za zmago, ubranila dve brejk žogi, tretjo pa je Romunka dobila in izid izenčila na 5-5. Enajsto igro na svoj servis je po številnih lepih in nadušujočih izmenjavah dobila Cirstea, v dvanajsti igri pa je imela Kaja dve žogi za izenačenje na 6-6, ki ju ni izkortistila, je pa nato drugo meč žogo izkoristila Romunka za končno zmago s 5-7 6-4 7-5. Tekma je trajala dve uri in 24 minut.Vsaka izmed igralk je po šetkrat izgubila svoj začetni udarec, pri čemer je imela Kaja 15 priložnosti za brejk, Cirstea 11. Kaja je na srečanju dosegla kar 40 winnerjev, Cirstea 29, a naredila tudi 40 neprisiljenih napak, nasprotnica deset manj. Na koncu je bila Romunka boljša za 3 točke (112-109).

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo