prijava_e
Novica

Na Roland Garrosu Kaja Juvan na pragu zmage, a na koncu vendarle razočarana


bm


Potem, ko so iz štaba Kaje Juvan sporočili razveseljivo novico, da se je Kaja uvrstila v glavni turnir kot srečna poraženka, smo spremljali sanjski začetek osemnajstletnice, ki se je v prvem nastopu v glavnem trunirju uvrstila v nadaljevanje tekmovanja.

Kaja je nadomestila šesto nosilko Petro Kvitovo, kar pomeni, da ji pripada status "šeste nosilke", to pa ji je za uvod prineslo sorazmerno ugodno nasprotnico, Romunko Sorano Cirstea, 93. igralko lestvice WTA.

Kaja je srečanje odlično začela in prvi niz dobila s 7-5. Tudi v drugem nizu ji je kazalo izvrstno saj je bila z breakom v prednosti s 4-2, a je nato Romunka z re-brejkom izid izenačila, v nadaljevanju pa po še enem brejku v deseti igri osvojila drugi niz s 6-4. Po končanem drugem nizu je Juvanova zahtevala pomoč fitioterapevtke.

V nadaljevanju je bolje začela Romunka, ki je z brejkom povedla z 2-0, a je Kaja hitro prebrodilo manjšo krizo in se še bolje vrnila v igro ter povedla s 4-2 in 5-3. Pri izidu 5-4 je servirala za zmago, ubranila dve brejk žogi, tretjo pa je Romunka dobila in izid izenčila na 5-5. Enajsto igro na svoj servis je po številnih lepih in nadušujočih izmenjavah dobila Cirstea, v dvanajsti igri pa je imela Kaja dve žogi za izenačenje na 6-6, ki ju ni izkortistila, je pa nato drugo meč žogo izkoristila Romunka za končno zmago s 5-7 6-4 7-5. Tekma je trajala dve uri in 24 minut.Vsaka izmed igralk je po šetkrat izgubila svoj začetni udarec, pri čemer je imela Kaja 15 priložnosti za brejk, Cirstea 11. Kaja je na srečanju dosegla kar 40 winnerjev, Cirstea 29, a naredila tudi 40 neprisiljenih napak, nasprotnica deset manj. Na koncu je bila Romunka boljša za 3 točke (112-109).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.