Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Nika Radišič in Veronika Erjavec četrtfinalistki v Tučepih, Mike Urbanija in Matic Špec izgubila


bm, 9.5.2019

Nika Radišič in Veronika Erjavec sta se na turnirju ITF v Tučepih (15.000 $) uvrstili v četrtfinale. Trenutno 86. igralka lestvice ITF WTT in šesta nosilka turnirja Nika Radišič je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagala Italijanko Mario Masini (639). Nika je odlično servirala in osvojila kar 91 % točk na svoj prvi ter 80 % točk na svoj drugi servis, pri čemer nasprotnici ni ponudila nobene priložnosti za brejk. V drugem krogu je igrala s Slovakinjo Katarino Kuzmovo (445) in povedla s 6-0 1-0, nato pa ji je nasprotnica tekmo predala.

Dvakrat je bila uspešna tudi Veronika Erjavec. S 791. mestom na lestvici WTA je četrta nosilka turnirja, v prvem krogu pa je bila z 2-6 6-2 6-2 boljša od Čehinje Ivane Sebestove Itf 550). Nasprotnici je sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila petkrat. V osvojenih točkah je bila boljša s 77-69. V drugem krogu je igrala z Nemko Liso Ponomar (Itf 175) in brez težav zmagagala s 6-2 6-1.

V četrtfinalu se bosta naši igralki pomerili med seboj.

Obe naši igralki sta v konkurenci dvojic s soigralkama postavljeni na mesto prve in druge nosilke in obe sta zaenkrat uspešni saj sta se uvrstili v polfinale. Veronika Erjavec je polfinalistka z Nefiso Berberović iz BiH po predaji nasprotnic, Nika Radišič in Čehinja Johana Markova pa sta v četrtfinalu s 3-6 6-3 10-4 premagali Čehinjo Karolino Vlckovo in Veroniko Vlkovsko.

V Prijedoru je na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ nastopil Mike Urbanija. V prvem krogu je igral s Črnogorcem Ljubomirom Čelebićem in izgubil z 1-6 4-6.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je na turnirju v Pensacoli Matic Špec izpadel v prvem krogu glavnega turnija. S 6-4 6-2 ga je izločil 3. nosilec, Argentinec Camilo Ugo Carabelli (ITF 40, ATP 454).

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo