prijava_e
Novica

Na Trofeu Bonfiglio v kvalifikacijah dober začetek Ele Nile Milić, Filip Jeff Planinšek izgubil v četrtfinalu Budimpešte


bm


V Milanu se je začel eden izmed največjih mladinskih teniških turnirjev v sezoni, tradicionalni Bonfiglio, turnir A ranga, na katerem se zvberejo mladi upi iz vsega sveta. V kvalifikacijah sta nastopila Ela Nala Milić, ki je ena najmlajših udeleženk in Matic Dimic. Ela Nala je prvo tekmo kvalifikacij zmagala. S 6-3 6-4 je premagala Italijanko Saro Donnini, v drugem krogu pa je s 5-7 2-6 izgubila z Italijanko Matilde Mariani, 206. mladinko sveta. Matic je s 4-6 4-6 izgubil z Italijanom Flaviom Cortinovisom. V glavni turnir je neposredno uvrščena Pia Lovrić.

Filip Jeff Planinšek se je na turnirju ITF 4. ranga v Budimpešti uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je, tokrat so ponovno igrali na dva dobljena tie-break niza do šest, s 7-5 6-2 premagal 12. nosilca, Čeha Daniela Siniakova. V četrtfinalu bo igral z 2. nosilcem, Madžarom Zsomborjem Velczom. Za Planinška je to letošnji najboljši izid po tem, ko se je prav tako v četrtfinale uvrstil marca v Trnavi.

Z Blažem Vidovičem sta bila polfinalista v konkurenci dvojic, kjer pa sta s 5-7 4-6 izgubila z Rusom Igorjem Kudriashovim in Bolgarom Petrom Nesterovim. V četrtfinalu konkurence dvojic sta izgubila Tin Krstulovič in Tilen Potočnik.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.