prijava_e
Novica

Polona Hercog poražena v prvem krogu turnirja WTA v Madridu


bm


Na turnirju WTA v Madridu z nagradnim skladom 7.000.000 $ smo ostali brez predstavnic. Po včerajšnjem porazu obeh naših igralk Katarine Srebotnik in Andreje Klepač v konkurenci dvojic, se je danes poslovila še Polona Hercog med posameznicami.

Polona, ki je uspešno opravila kvalifikacije in se z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir, danes ni bila kos 8. nosilki in trenutno 8. igralki sveta, dve leti mlajši Američanki Sloane Stephens. Slednja je zmagala s 6-2 7-6(4). Srečanje je trajalo uro in tričetrt. Hercogova je v prvem nizu dvakrat izgubila začetni udarec in Stephensova je niz brez težav dobila s 6-2. V drugem nizu sta obe igralki po dvakrat izgubili servis, pri čemer je bila Polona dvakrat v prednosti z brejkom, a je obakrat že v naslednji igri svoj servis izgubila in pridobljene prednosti ni obdržala. O zmagovalki je odločala podaljšana igra tretjega niza v kateri pa je bila Američanka prepričljivejša. Hitro je povedla s 6-1, nato pa izkoristila četrto zaključno žogo za zmago v nizu in srečanju.

Hercogova iz Madrida odhaja bogatejša za 20.000 $ in 40 WTA točk ter tretjim porazom v medsebojnih srečanjih.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.