Tenis-Slovenija

Anže Arh zimski državni prvak 2015

Ljubljana, 11.1.2015

Erjavec Veronika in Arh Anže 525_2015_dp16_bm

Na Otočcu se je končalo državno prvenstvo za fante in dekleta do 16 let.

Naslov državnih prvakov sta osvojila Anže ARH (Tr-Kr) in Veronika ERJAVEC (Ltc).

Anže ARH je v finalu s 6-2 6-0 premagala Nicka CMAGERJA (ŽtkMb), Veronika ERJAVEC je bila s 6-2 6-0 boljša od Nickove klubske kolegice Lare PROSENJAK.

Četrtfinalni obračuni so v soboto prinesli poraz 1. nosilca pri fantih Jana VEHOVCA(Proten/1). S 6-2 6-1 ga je premagal Anže ARH (Tr-Kr/4), ki je dosedanje tekme odigral z odliko. Do finala je oddal vsega devet iger in je tudi v finalu favorit v srečanju z drugim nosilcem Nickom CMAGERJEM (ŽtkMb/2). Nick je v polfinalu s 3-6 6-3 6-4 premagal Luko MIKLAVČIČA (Idrija/3), ki mu je tudi edini v dosedanjem poteku prvenstva odvzel niz.

V konkurenci fantov sta državna prvaka med dvojicami David Lucas AMBROŽIČ (Hari) inRok KOMAC( Morje). V finalu sta s 6-4 6-4 premagala Luko MIKLAVČIČA (Idrija) inMatica ZAPLOTNIKA (Ltc).