prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek v Nurnbergu za malo ob prvi naslov WTA v karieri


bm


Tamara Zidanšek za katero je izjemen teden ni uspela odličnih predstav na WTA turnirju v Nurnbergu kronati s prvim WTA naslovom v karieri. Po dveh urah in sedemnajstih minutah igre je bila s 4-6 6-4 6-2 boljša 24-letna Kazahstanka Yulia Putintseva, ki se je prav tako borila za prvo turnirsko WTA zmago in se na koncu tudi veselila prvega naslova v karieri.

Za Putintsevo je bil to tretji WTA finale. Potem, ko je Kazahstanka v prvem nizu trikrat izgubila servis, je bil eden pomembnejših trenutkov v srečanju druga igra drugega niza, ko je pri vodstvu Tamare s 6-4 1-0 Putintseva ubranila brejk žogo. Tamarina žoga je padla na vrh mreže in se po njej zakotalila, nato pa padla na njeno stran in namesto vodstva z 2-0 je bil izid poravnan na 1-1, v tretji igri pa je nato Tamara izgubila servis, a je prednost Putintseve izničila in izenačila na 3-3. Ko je v sedmi igri Tamara še enkrat izgubila servis je Kazahstanka prednost zadržala do konca in drugi niz osvojila s 6-4. Tudi v tretjem nizu je prva prišla do brejka Putinstseva, ki je povedla z 2-1, pri vodstvu 4-2 pa sta na servis Zidanškove igralki odigrali najdaljšo igro tretjega niza. Tamara je ubranila tri brejk žoge, si priigrala dve prednosti za osvojitev niza in znižanje na 4-3, a je bila na koncu nasprotnica srečnejša in je četrto brejk priložnost izkoristila ter z drugim brejkom v nizu zbežala na 5-2, kar se je izkazalo kot neulovljiva prednost.

Tamari je prvi finale v karieri zagotovo vlil dodatno samozavest, ki jo bo morda ponesla do zmage v prvem krogu Roland Garrosa, ko se bo srečala z 20. nosilko, Belgijko Elise Mertens.

Sicer pa ji je zmaga prinesla 17.258 € denarne nagrade in 180 WTA točk, ki jo bodo na novi ženski svetovni teniški lestvici pripeljale najvišje v karieri, na 60. mesto.

Čestitamo !
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.