prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek v Nurnbergu za malo ob prvi naslov WTA v karieri


bm


Tamara Zidanšek za katero je izjemen teden ni uspela odličnih predstav na WTA turnirju v Nurnbergu kronati s prvim WTA naslovom v karieri. Po dveh urah in sedemnajstih minutah igre je bila s 4-6 6-4 6-2 boljša 24-letna Kazahstanka Yulia Putintseva, ki se je prav tako borila za prvo turnirsko WTA zmago in se na koncu tudi veselila prvega naslova v karieri.

Za Putintsevo je bil to tretji WTA finale. Potem, ko je Kazahstanka v prvem nizu trikrat izgubila servis, je bil eden pomembnejših trenutkov v srečanju druga igra drugega niza, ko je pri vodstvu Tamare s 6-4 1-0 Putintseva ubranila brejk žogo. Tamarina žoga je padla na vrh mreže in se po njej zakotalila, nato pa padla na njeno stran in namesto vodstva z 2-0 je bil izid poravnan na 1-1, v tretji igri pa je nato Tamara izgubila servis, a je prednost Putintseve izničila in izenačila na 3-3. Ko je v sedmi igri Tamara še enkrat izgubila servis je Kazahstanka prednost zadržala do konca in drugi niz osvojila s 6-4. Tudi v tretjem nizu je prva prišla do brejka Putinstseva, ki je povedla z 2-1, pri vodstvu 4-2 pa sta na servis Zidanškove igralki odigrali najdaljšo igro tretjega niza. Tamara je ubranila tri brejk žoge, si priigrala dve prednosti za osvojitev niza in znižanje na 4-3, a je bila na koncu nasprotnica srečnejša in je četrto brejk priložnost izkoristila ter z drugim brejkom v nizu zbežala na 5-2, kar se je izkazalo kot neulovljiva prednost.

Tamari je prvi finale v karieri zagotovo vlil dodatno samozavest, ki jo bo morda ponesla do zmage v prvem krogu Roland Garrosa, ko se bo srečala z 20. nosilko, Belgijko Elise Mertens.

Sicer pa ji je zmaga prinesla 17.258 € denarne nagrade in 180 WTA točk, ki jo bodo na novi ženski svetovni teniški lestvici pripeljale najvišje v karieri, na 60. mesto.

Čestitamo !
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.