V Singapurju konec za Nastjo Kolar, ostali izgubili že prej

Nastja Kolar se je na turnirju ITF (25.000 $) v Singapurju uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 4-6 6-3 6-4 premagala Japonko Yukino Saigo. V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko, Rusinjo Valeryo Savinykh in izgubila s 5-7 2-6.

Tina Cvetkovič, 18-letna Radovljičanka, se je na turnirju ITF (15.000 $) v portugalskem Cantanhedeju uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-2 6-2 premagala domačinko Madaleno Andrade, ki je nastopila s posebnim povabilom. Tina je osvojila vse svoje servise, nasprotnici pa je odvzela štiri. V drugem krogu je nato morala premoč priznati 1. nosilki, Španki Rebeki Masarovi, 36. igralki lestvice ITF WTT. Ta je bila boljša s 6-1 6-4.

Še naprej pa ostaja neosvojljiva trdnjava prvi krog turnirjev ITF za Anžeta Arha. Potem, ko je bil uspešen v kvalifikacijah turnirja v Antalyi je bil prisiljen v prvem krogu glavnega turnirja srečanje predati Rusu Sergeju Pogosianu. Ta je ob predaji vodil s 5-4.

V prvem krogu glavnega turnirja se je v Antalyi (15.000 $) poslovila tudi Nika Radišič . Z 1-6 6-2 7-5 jo je premagala Američanka Dasha Ivanova.

Na turnirju ITF v Jabloncu na Češkem (25.000 $+H) je Nik Razboršek v prvem krogu s 4-6 3-6 izgubil s Čehom Andrewom Paulsonom, ki je nastopil s posebnim povabilom.

V prvem krogu je tokrat na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Budimpešti obstala Tara Gorinšek. S 7-5 6-3 jo je premagala Slovakinja Nina Darmatiova.