prijava_e
Novica

Slab dan za Slovenke v Rimu. Porazi Zidanškove, Hercogove in Srebotnikove; uspešna samo Andreja Klepač


bm


Na WTA turnirju serije Premier 5 z nagradnim skladom 3.452.538 € v Rimu se je Tamara Zidanšek po dveh uspešnih kvalifikacijskih nastopih poslovila v prvem krogu glavnega turnirja. Še tretjič zapored je bila zanjo usodna 26-letna Avstralka Ajla Tomljanović, 47. igralka lestvice WTA, ki je po uri in pol igre slavila s 7-6(1) 6-4. A je bilo to srečanje v katerem bi lahko bil izid povsem drugačen, če bi Tamari v prvem nizu uspelo izkoristiti prednost brejka in vodstvo s 5-3 ter v drugem nizu prednost brejka in vodstvo 2-0 oz. 3-1.

V podajšani igri prvega niza je Tamara dobila samo eno točko na svoj začetni udarec in to prvo, naslednjih sedem je šlo nasprotnici. V drugem nizu je Tamara vodila s 3-1, a je Tomljanovićeva izenačila, v sedmi igri je Taamara še enkrat odvzela servis nasprotnci in povedla s 4-3, nato pa je izgubila tri igre, od tega dve na svoj servis in zmaga je pripadla Avstralki. Sicer pa smo spremljali kakovostno in zelo izenačeno srečanje v katerem pa obe igralki nista bili najuspešnejši pri začetnih udarcih, tako da je bilo v srečanju kar 11 brejkov. Tamara jih je dosegla pet, Tomljanovićeva enega več. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 76-60 v korist Avstralke. Tamara si je priigrala 7879 € denarne nagrade in osvojila 30 točk za lestvico WTA.

Tudi Polona Hercog ni imela najboljšega dne, tako, da ni uspela izkoristiti prav tako precej nezanesljivo Američanko, 13. nosilko in trenutno 14. igralko sveta, Madison Keys iz ZDA. Ta je sicer v prvem nizu izvrstno servirala saj je dobila vseh sedemnajst točk na svoj prvi servis, a le tri od desetih na drugi servis. Tudi Hercogova je solidno servirala z 68 % izkoristkom prvega servisa, a tudi ona z relativno slabim izkoristkom drugega (31%). Keysova je izkoristila eno od treh brejk priložnosti in niz dobila s 6-4. V drugem nizu je odstotek prvega servisa pri obeh igralkah precej padel, videli pa smo tudi kar nekaj neiziljenih napak na obeh straneh. Obe igralki sta v drugem nizu servis izgubili po dvakrat, pri čemer je Hercogova v drugem nizu zaostajala s 3-5, z re-brejkom znižala izid na 4-5 ter nato na svojo servisno igro za izenačenje ubranila dve meč žogi Keysove, v nadaljevanju pa izsilila podaljšano igro. V tej je ob dveh winnerjih nasprotnice naredila nekaj neprisiljenih napak, ki so na koncu prinesle zmago Američanki s 6-4 7-6(3). Končno razmerje osvojenih točk je šlo po uri in sedemintridesetih minutah igre z 81-62 v korist Američanke.

Šer tretji slovenski poraz je v Rimu danes vknjižila Katarina Srebotnik, ki je v konkurenci dvojic z Američanko Raquel Atawo izgubila uvodno srečanje. S 6-3 6-3 sta ju premagali Poljakinja Alicja Rosolska in Kitajka Zhaoxuan Yang.

V Rimu je bila uspašna Andreja Klepač, ki igra v paru s Srbkinjo Aleksandro Krunić. Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili domači povabljenki Sara Errani in Martina Trevisan. Klepačeva in Krunićeva sta zmagali s 6-3 6-1.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.