prijava_e
Lige : 2019 : 1 moška liga

Prva moška liga 2019

 

TK Triglav Kranj osvojil naslov državnih prvakov v prvi moški teniški ligi

15.9.2019

 

Zmagovalci prve moške lige TK triglav - foto Sport

 

V Kranju sta se s finalnima obračunoma končalli letošnji najmočnejši ligaški teniški tekmovanji, prva moška in prva članska teniška liga. Oba naslova sta ostala v Kranju pri domačih igralcih in igralkah.

Pri članih je ekipa TK Triglav sestavila izjemno močno ekipo, kateri igralci TD Slovan niso uspeli preprečiti slavja pred domačimi navijači. Kranjčane je v vodstvo povedel Grega Žemlja z zmago 6-0 6-0 nad Dorianom Tomažem Janežičem. Izid je na 2-0 povišal Blaž Kavčič, ki je s 7-5 6-0 premagal Anžeta Arha. Na 2-1 je izid znižal Tilen Žitnik z zmago nad Rokom Jarcem, a je upe Ljubljančanov na ugoden izid ponovno zmanjšal Mike Urbanija, ki je premagal Janeza Semrajca za vodstvo Triglavanov s 3-1. Nov žarek upanja je Slovanu prižgal Neven Krivokuća z zmago nad Matjažem Jurmanom, vse dvome o zmagovalcu pa sta razblinila Blaž Kavčič in Mike Urbanija, ki sta premagala  Tilna Žitnika in Jošta Plestenjaka. Končni izid 5-2 in zmago sta potrdila Grega Žemlja in Iztok Kukec. TK Triglav se tako po nekaj letih ponovno vrača na ekipni teniški tron, letošnja moška teniška liga pa je bila glede na zasedbo igralcev ena najmočnejših v zadnjih letih.

V tekmi za obstanek v prvi ligi je ekipa TK Terme Ptuj v Kopru premagala domačo ekipo TK Luka Koper s 5-0 in si zagotovila obstanek v prvi ligi.
 
 

 

12.9.2019

 

 

S tekmami tretjega kroga se je končal redni del prve moške teniške lige v kateri je nastopilo 8 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini.


V skupini A je v prvem krogu ekipa TK Spin Medvode s 6-1 premagala  ekipo TK Luka Koper, v Kranju pa je bila ekipa TD Slovan v izenačenem obračunu s 4-3 boljša od ekipe TK Triglav Kranj. Odločilno točko sta v srečanju dvojic priigrala Neven Krivokuća in Janez Semrajc.

V skupini B je ekipa ŽTK Maribor s 6-1 premagala ekipo TK Terme Ptuj, drugo srečanje pa sta igrali ekipi TK Branik Maribor in TK Krško. Zmagali so Mariborčani z izidom 5-2.

Drugi krog je bil na sporedu v soboto, ko sta se v mariborskem derbiju v skupini B v Ljudskem vrtu pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor, s 5-2 je bila boljša ekipa Branika, na Ptuju pa je pri TK Terme Ptuj gostovala ekipa TK Krško. Z rezultatom 4-3 je slavila ekipa TK Krško.

V skupini A sta se v Medvodah merili ekipi TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, zmagali so gostje z rezultatom 5-2. V drugem srečanju je ekipa TD Slovan s 7-0 premagala ekipo TK Luka Koper.

V zadnjem krogu rednega dela je v skupini A ekipa TD Slovan s 6-1 premagala ekipo TK Spin Medvode, ekipa TK Triglav Kranj pa je bila s 7-0 boljša od ekipe TK Luka
Koper.

V skupini B je ekipa TK Branik s 5-2 premagala ekipo TK Terme Ptuj, ekipa ŽTK Maribor pa s 7-0 ekipo TK Krško. 

 

Zmagovalca skupin sta ekipi TD Slovan in TK Branik Maribor, ki čakata polfinalna nasprotnika. Ta bosta znana po odigranih tekmah, ki so na sporedu v sredo in so naveden v nadaljevanju.

 

V sredo, 11.septembra se bodo v Kranju igralci TK Triglav pomerili z ekipo TK Krško, v Mariboru pa bo ŽTK igral z ekipo TK Spin Medvode

 

V petek, 13.septembra bo v Ljubljani ob 10. uri začetek srečanja med ekipo TD Slovan in zmagovalci srečanja med ekipama Žtk Maribor in TK Spin Medvode, v Mariboru pa bo TK Branik gostil zmagovalce srečanja med TK Triglav Kranj in TK Krško.

 

Lokacija finala play-off tekmovanja 1. slovenske moške teniške lige, ki bo v nedeljo 15.9. s pričetkom ob 10 uri bo izbrana v petek, 13.septembra po zaključku zadnjega ½ finalnega srečanja. Za organizacijo se bosta lahko prijavila finalista, TRK pa bo izbor opravil še isti dan. Ker je želja po čim odmevnejšem dogodku se bo kot je bila to praksa tudi do sedaj prednost organizacije dodelila teniškemu klubu, ki bo za dogodek ponudil »večje ugodnosti« (prehrana, klubski dan, nagrade, sponzor, navijači, ostale posebne storitve, …). Pričetek finalnega srečanja bo prav tako ob 10. uri.          

 

Kot že objavljeno je Tenis Slovenija za prvo slovensko teniško žensko in moško ligaško tekmovanje, razglasila denarno nagrado v skupni bruto vrednosti 8.000,00 €. Ključ razdelitve je naslednji:

 

1. mesto ženske 1.800,00 €

2. mesto ženske 1.000,00 €

 

1. mesto moški   3.400,00 €

 

2. mesto moški   1.800,00 €  

 

 

Play out:

 

 

V Play-out tekmovanje sta se uvrstili ekipi TK Luka Koper in TK Terme Ptuj. V skladu s pravilnikom se bo srečanje izvedlo v nedeljo 15.septembra. Zmagovalec srečanja ostane v 1. moški članski teniški ligi, poraženec izpade v 2. moško člansko teniško ligo.

 

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.