prijava_e
Novica

Organizatorji kljub slabemu vremenu uspešno končali s kvalifikacijami turnirja Grawe Open v Mariboru; uspešni Jaka Tomažin, Vid Mohar in Meta Marenk

Središče teniškega dogajanja v Sloveniji bo prihodnja dva tedna Maribor. Tu se bosta zvrstila dva turnirja Tennis Europe v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Na obeh bo nastopilo po okrog 300 igralk in igralcev iz vsega sveta. Začenja ŽTK Maribor s tradicionalnim turnirjem Grawe Open 2019. Pri dečkih do 14 let je prijavljenih 21, pri deklicah do 14 let pa 20 domačih igralk. Pri fantih do 16 let je prijavljenih 19, pri dekletih 9 igralk. Še nekaj jih bo prišlo neposredno na vpis, organizator pa bo nekaterim podelil tudi posebna povabila. Tako bo skupaj nastopilo okrog 80 igralk in igralcev iz Slovenije.

Kljub težavam z vremenom je organizator turnirja Grawe Open, ŽTK Maribor, pod streho spravilvse kvalifikacijske tekme .

Pri dečkih do 14 let sta se v finale kvalifikacij uvrstila Jaka Tomažin in Vid Mohar, pri deklicah Karin Dirnbek. Pri fantih do 16 so se za nastop v glavnem turnirju borili Nejc Škorjanc, David Černe, Nik Mikovič in Job Japelj, pri dekletih Meta Marenk in Ana Teja Tabor.

V finalu kvalifikacij so bili uspešni Vid Mohar, ki je s 7-6(2) 6-3 premagal Izraelca Eyala Shumilova, Jaka Tomažin je s 6-3 6-4 premagal Avstrijca Simona Schoeningerja, Meta Marenk pa z 2-6 6-1 7-5 Hrvatico Liv Habdija Šumak. Ostali naši igralci in igralke so izgubili in zdaj upajo na morebitno mesto med srečnimi poraženci.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.