prijava_e
Tekmovanja : 2017 : dečki 14 : dvojice
Na praznični dan številni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih

bm, 30.04.2019

Športniki tudi v prazničnih dneh ne počivajo. Danes bodo na različnih koncih sveta nastopili tako člani in članice kot mladinci in mladinke.

Tamara Zidanšek in Polona Hercog se bosta za napredovanje v četrtfinale borili na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Maroku. Zidanškova bo ob 13.30 uri igrala z belgijsko kvalifikantko Ysaline Bonaventure, Hercogova približno uro kasneje s Švedinjo Rebecco Peterson. Glede na trenutno formo naših igralk pričakujemo obe v četrtfinalu.

Kaja Juvan bo okrog 20.30 ure nastopila na turnirju ITF WTT z nagradnim skladom 100.000 $ v ameriškem Charlestonu. Njena nasprotnica bo, po novem, srečna poraženka, Avstralka Abbie Myers, 267. igralka lestvice WTA.

Zmagovalni pohod bo v Puerto Vallarti na ATP Challengerju (135,400 $) poskušal nadaljevati Blaž Rola, katerega v četrtek čaka težek obračun s 3. nosilcem Petrom Polanskym, 127. igralcem lestvice ATP.

Na turnirju ITF WTT v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) bo ob 14.30 nastopila Nina Potočnik, ki bo igrala z madžarsko kvalifikantko Adrienn Nagy. Zadnja od naših članic bo danes ob 12.15 uri v Antalyi (15.000 $) v igri Manca Pislak. Igrala bo s kvalifikantko iz Švice, Corino Mader.

Na moškem turnirju ITF WTT v Kairu bo ob 14.30 nastopil Anže Arh. Igral bo s sedmim nosilcem, Srbom Markom Tepavcem.

Na mladinskem turnirju 2. ranga v italijanskem Salsomaggioreju bo v igri Živa Falkner, na turnirju 5. ranga v Abidjanu na Slonokoščeni obali bo nastopila Nika Strašek, v Subotici na mladinskem turnirju enakega ranga pa Bor Artnak, Miha Vetrih Petja Drame, Alja Belinger in Tara Gorinšek.

V Čakovcu se bodo v zadnjem krogu RR turnirja TE do 12 let za preboj v četrtfinale borili Matic Hribar, Paolo Angeli, Žiga Šeško, Luka Petrovič, Nino Govedič, Nala Kovačič, Zala Vnuk, Eva Cikajlo in Beti Butina Jazbec.

Na fotografiji :najštevilčnejša je zasedba v Čakovcu TUKAJ.

Blaž Rola nadaljuje zmagovito serijo v Mehiki, Matic Špec poražen v finalu kvalifikacij v ZDA

bm, 30.04.2019

Blaž Rola nadaljuje zmagoviti pohod v Mehiki. Na močnem ATP challengerju z nagradnim skladom 135.400 $ v Puerto Vallarti je v prvem krogu s 6-4 6-4 premagal Španca Carlosa Gomeza Herrero, 385. igralca lestvice ATP in dosegel šesto zaporedno zmago v seriji. V drugem krogu bo igral s Kanadčanom Petrom Polanskym, 127. igralcem lestvuice WTA. Srečanje bo na sporedu v četrtek.

Kljub dobrim predstavam pa v Vero Beachu na Floridi (25.000 $) preboj v glavni turnir ni uspel Maticu Špecu. V finalu kvalifikacij je tesno, s 4-6 7-5 7-10 izgubil z Romunom Dragosem Constantinom Ignatom. TUKAJ.

Bor Artnak, Miha Vetrih in Petja Drame uspešni v Nišu; v Čakovcu naši še igrajo v RR turnirju

bm, 30.04.2019

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Nišu sta bila v prvem krogu glavnega turnirja pri fantih uspešna kvalifikant Bor Artnak in Miha Vetrih. Artnak je trem kvalifikacijskim zmagam dodal še zmago v glavnem turnirju, kjer je še enkrat povsem gladko premagal nasprotnika. Tokrat mu ni bil kos Srb Ognjen Pavlović, katerega je premagal s 6-2 6-0. Z zmago je začel tudi Miha Vetrih. V prvem krogu je s 6-2 6-2 izločil domačina Petra Beloševića. Izgubil je Maj Premzl. S 6-1 3-6 6-3 ga je premagal 8. nosilec, Bolgar Maximilian Borisov.

Pri dekletih s serijo zmag nadaljuje izvrstna mariborska mladinka Petja Drame Po treh zmagah v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-2 6-2 premagala Romunko Andreeo Alexandro Lila in dosegla še 10 zmago na zadnjih enajstih srečanjih. V Nišu bosta nastopili še Alja Belinger in Tara Gorinšek

Na turnirju 5. ranga v Abidjanu tudi ta teden nastopa Nika Strašek in tudi na drugem turnirju ji je žreb v prvem krogu namenil isto nasprotnico kot na prvem. To bo Aichata Keita.

Na turnirju TE 12 v Čakovcu so odigrali tekme drugega kroga v turnirju RR. Pri dečkih so po dve zmagi vknjižili Paolo Angeli, Žiga Šeško, Luka Petrovič, Marko Retelj, Zala Vnuk in Eva Cikajlo, ki so na pragu uvrstitve v četrtfinale. Tekme zadnjega kroga v RR skupinah bodo v sredo. V konkurenci dvojic sta se pri dečkih Marko Retelj in Žiga Šeško uvrstila v polfinale. Pri deklicah se bosta za nastop v polfinalu borili Zala Vnuk in Nala Kovačič.Na fotografiji: Bor Artnak TUKAJ.

Tin Krstulovič in Alea Bubek osvojila Op 18 v Krškem

bm, 30.04.2019

V Krškem se je s finalnim obračunov fantov končalo odprto prvenstvo do 18 let. V finalu je Tin Krstulovič (Tr-Kr) s 6-1 6-0 premagal Taja Dolenca in se veselil prve zmaghe na turnirjih TS v tej starostni kategoriji. Tin sicer na lestvici TS zaseda 25. mesto in je na turnirju nastopil kot nepostavljen igralec. Še 15 mest nižje je na lestvici do 18 let uvrščen dve leti mlajši Taj Dolenc, ki je bil prav tako nepostavljen v žrebni listi. Tudi za Taja je dosežek kariere v tej konkurenci, potem, ko je bil enkrat letos že polfinalist. Turnir deklet je osvojila Alea Bubek (N.Gorica), ki je v finalu s 6-7(5) 7-5 6-4 premagala Hano Bečirovič Novak (ŽtkMb).

V konkurenci dvojic sta zmago slavila Dan Trošt Slapnik (Maja) in Lukas Tristan Nickel Koželj. V finalu sta s 6-2 6-1 premagala Kala Gornika in Davida Černeta (Tabre). TUKAJ.

Matic Špec v zadnji krog kvalifikacij v Vero Beachu, Nastja Kolar izgubila finale kvalifikacij v Charlestonu; nasprotnike dobila Kaja Juvan in Blaž Rola

bm, 30.04.2019

Na mednarodnih turnirjih poleg naših najboljših na turnirjih ITF nastopajo tudi ostali naši predstavniki, od katerih so morali nekateri v kvalifikacije, drugi so že uvrščeni v glavne turnirje.

V Zda, v Vero Beachu, na turnirju ITF WTT z nagradnim skladom 25.000 $ v kvalifikacjah nastopa Matic Špec. Je prvi nosilec kvalifikacij in je v prvem krogu s 6-1 6-0 premagal Kahaka'ioikamalia Companiona iz ZDA. Za uvrstitev v glavni turnir bo igral Romunom Dragosom Ignatom.

Na 100.000 $ vrednem turnirju v Charlestonu se je v finale kvalifikacij uvrstila Nastja Kolar. Za uvrstitev v glavni turnir bi morala premagati 2. nosilko Deniz Khazaniuk iz Izraela (253), a je imela v zaključku tekme tudi nekaj smole, saj je srečanje tesno izgubila s 5-7 6-3 9-11, potem, ko je imela pri izidu 9-8 že zaključno žogo.

Kaja Juvan, ki je sedma nosilka, ta teden je najvišje v karieri, na 127. mestu, bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala z Avstralko Kimberly Birrell.

Blaž Rola je dobil nasprotnika na drugem mehiškem turnirju v Puerto Villarti. V prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 135.400 $ bo igral s Carlosom Gomezom Herrero iz Španije (368).

V Antalyi bo Manca Pislak v prvem krogu igrala s švicarsko kvalifikantko Corino Mader, uspešna pa je bila v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Vando Lukacs iz Madžarske s 6-7(5) 6-4 10-7 premagalirusko-argentinsko dvojico Arina Solomatina in Candela Bugnon.

V Kairu bo na turnirju ITF (15.000 $) nastopil Anže Arh. V prvem krogu bo igral s 7. nosilcem Markom Tepavcem iz Srbije. TUKAJ.

Tamara Zidanšek z izjemno predstavo v drugi krog Rabata, uspešna tudi Polona Hercog; Dalila Jakupović brez možnosti proti Siniakovi

bm, 30.04.2019

Še eno izjemno teniško predstavo je na turnirju WTA v Rabatu pripravila 21-letna Tamara Zidanšek.

Tamara je ta teden na lestvici WTA s 67. mestom ponovno prevzela mesto vodilne Slovenke. V prvem krogu 250.000 $ vrednega turnirja je s 3-6 6-4 6-3 izločila tretjo nosilko, 24-letno Kazahstanko Yulio Putintsevo. Prvi niz je Kazahstanka dobila z enim odvzemom servisa Zidanškovi, drugega naša igralka z dvema odvzemoma servisa Putintsevi. V tretjem nizu je Tamara povsem prevladovala in z dvema odvzemoma servisa nasprotnici na tla spravila trenutno 38. igralko sveta. Spremljali smo zelo kvalitetno srečanje v katerem je Zidanškova pokazala izjemen repertoar teniškega znanja in z natančnimi udarci spravljala v obup nasprotnico, ki je postajala iz igre v igro bolj nervozna, kar je prineslo tudi več neprisiljenih napak. Kazahstanka je v srečanju naredila kar sedem dvojnih napak. Tamara je bila na koncu po dveh urah in 22 minutah igre v osvojenih točkah boljša z 92-90.

V drugem krogu bo igrala z belgijsko kvalifikantko Ysaline Bonaventura.

Tamara v Rabatu nastop tudi v konkurenci dvojic, kjer igra v paru s Srbkinjo Olgo Danilović. V prvem krogu sta izločili tretji nosilki, Novozelandki Minique Adamczak in Jessico Moore.

Polona Hercog, ki prav tako nastopa v Rabatu bi morala igrati s Petro Martić, a je ta po zmagi na turnirju v Carigradu nastop odpovedala. Hercogova je tako igrala s srečno poraženko Irino Bara iz Romunije in zmagala s 7-6(1) 6-4. Hercogova je tekmo dobila težje, kot bi pričakovali, a na koncu šteje le zmaga in uvrstitev v drugiu krog. Ob odličnem prvem servisu je imela Hercogova danes nekaj težav z dobivanjem točk po drugem začetnem udarcu (42%). Na koncu je bila vendarle boljša za 14 točk (73-59). V drugem krogu jo čaka obračun s 23-letno Švednijo Rebecco Peterson, 62. igralko lestvice WTA.

V Pragi je nastopila Dalila Jakupović, ki je igrala s 6. nosilko, Čehinjo Katerino Siniakovo in bila brez pravih možnosti. Čehinja je po uri in petih minutah igre slavila s 6-0 6-2. Jakupovićevi je servis, ki je bil danes njena šibkejša točka, odvzela šerstkrat, sama ga je izgubila enkrat. Jakupovićeva je na svoj servis osvojila vsega 15 točk, od tega na drugi servis ob izkoristku 15% le dve. Siniakova je bila na koncu v osvojenih točkah boljhša z 61-35. Jakupovićevo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo igrala v paru s Poljakinjo Paulo Kania.

Nekaj točk iz srečanja Tamare in Yulije ter pogled na srečanje s strani WTA najdete TUKAJ.

Končujeta se turnirja OP 18 za fante in Odmev FIN 14 za dečke in deklice

bm, 29.04.2019

Kar nekaj težav z izpeljavo urnika tunirjev so imeli zaradi slabega vremena organizatorji v Krškem in Kopru, a so turnirja le pripeljali v zaključno fazo. Do finala v Krškem in polfinalnih obračunov v Kopru. Zaključni obračuni bodo na sporedu v torek

Na OP 18 za fante v Krškem se bosta za zmago udarila Tin Krstulovič (Tr-Kr) in Taj Dolenc (TKMed). Krstulovič, ki je v drugem krogu izločil prvega nosilca turnirja, je v polfinalu s 6-2 6-4 premagal Tristana Lukasa Nickla Koželja (Radom), Dolenc pa je bil s 6-4 4-6 6-0 boljši od sedmega nosilca, Tilna Kovača iz Šentjurja. Turnir deklet je že v nedeljo osvojila Alea Bubek (N.Gorica).

Tudi na Obali so imeli težave z vremenom in ker morajo pod streho spraviti Odmev A in B finalna turnirja do 14 let so pri polfinalnih obračunih.

Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Jaka Golob (Tr-Kr), Niki Polanec (ŽtkMb), Žiga Švec (Mu-So) in Luka Videnovič (Tr-Kr).

V B turnirju dečkov so polfinalisti Gašper Krsnik (Celje), Klas Gorenšek (Tr-Kr), Bine Lazar (Radov) in Mark Sisan Grošelj (TkNet).

Pri deklicah so polfinalistke Lija Mumlek (ŽtkMb), Pia Petelinšek (ŽtkMb), Ana Thaler (Tk-CC) in Ana Tara Praček (LukaKp).

V B turnirju deklic sta znani finalistki. To sta Neža Rogl (Tk-CC) in Špela Rijavec (Kočevje).

Na fotografiji: polfinalistki B turnirja Emanuela Sau in Sara Mia Ribnikar. TUKAJ.

Živa Falkner v drugi krog v Italiji, Bor Artnak in Petja Drame v glavni turnir v Nišu; najmlajši odlično začeli v Čakovcu

bm, 29.04.2019

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v italijanskem Salsomaggioreju se je Živa Falkner uvrstila v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem nastopu je s 6-3 3-6 6-0 premagala italijansko povabljenko Giulio Martinelli.

Na turnirju 5. ranga v Nišu sta v drugem krogu kvalifikacij zmagali Petja Drame in Pia Marija Rebec ter se uvrstili v zadnji krog kvalifikacij. Tu je bila Petja Drame še tretjič uspešna in se je z zmago 1-6 6-2 10-6 nad Slovakinjo Lucio Pinkovo uvrstila v glavni turnir. Žal se ni izšlo Pii Mariji Rebec, ki je tesno, z 0-6 6-3 8-10, izgubila s Srbkinjo Emilio Zdravković. Izpadli sta tudi Jelena Kovačevič in Brina Šulin. V zadnjem krogu kvalifkacij je bil uspešen Bor Artnak, ki se je z gladko zmago uvrstil v glavni turnir.

Na turnirju TE do 12 let v Čakovcu zaenkrat odlično nastopajo naši najmlajši igralci in igralke. Turnir se igra po sistemu RR, najboljši igralec iz vsake skupine pa se uvrsti v četrtfinale. Zaenkrat uspešno nastopajo Nino Govedič, Paolo Angeli, Luka Petrovič, Matic Hribar, Marko Retelj, Eva Cikajlo in Zala Vnuk. . TUKAJ.

Blaž Rola osvojil ATP challenger v mehiškem Leonu

bm, 28.04.2019

Blaž Rola je osvojil ATP turnir serije challenger z nagradnim skladom 54.160 $+H v mehiškem Leonu. V finalu je igral s 25-letnim Britancem Liamom Broadyem, 334. igralcem lestvice ATP in po dveh urah igre zmagal s 6-4 4-6 6-3. Oba igralca sta odlično servirala. Blaž je na srečanju servis izgubil dvakrat, Broady trikrat. V odločilnem tretjem nizu je bil Blaž pri servisu še posebej uspešen saj ga ni izgubil, skupaj je izgubil le devet točk. Sicer pa je na srečanju dosegel devet asov, štiri od tega v tretjem nizu.

Blaž je osvojil četrti turnir serije ATP challenger v karieri, prvega letos. Zmaga mu je prinesla 7.200 $ denarne nagrade in 80 ATP točk, tako da bo na novi lestvici ATP, ki bo objavljena v ponedeljek, na 207. mestu.

Čestitamo ! TUKAJ.

Nika Strašek runner up na turnirju ITF v Abidjanu, mladinci in mladinke že začeli s kvalifikacijami prihodnjega tedna

bm, 28.04.2019

Nika Strašek, 15-letna Ptujčanka, se je na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu na Slonokoščeni obali uvrstila v finale, tu pa morala premoč priznati 1. nosilki, 16-letni Francozinji Astrid Cirotte (Itf 618). Ta je bila v finalu boljša s 6-3 6-1. Za Niko je to prvi finale v karieri, osvojene točke pa ji bodo na lestvici ITF, na kateri je trenutno na 1646. mestu, prinesele napredovanje za okrog 600 mest, tako da se bo približala prvi tisočerici mladink sveta.

Straškova ostaja v Abidjanu tudi prihodnji teden, ko bo nastopila na še enem turnirju ITF 5. ranga.

Prihodnji teden bo poleg Nike nastopalo še nekaj naših mladink in mladincev. Na turnirju ITF 2. ranga v italijanskem Salsomaggioreju bo nastopila Živa Falkner. Na turnirju 5. ranga v Nišu so pri fantih prijavljeni Miha Vetrih, Marko Kovačevič, Aljaž Jeran, Maj Premzl in Aljaž Kirbiš. Nastope v kvalifikacijah je dobro začel Bor Artnak, ki je dosegel dve zmagi, za uvrstitev v glavni turnir pa potrebuje še eno. Pri dekletih so prijavljene Tara Gorinšek, Alja Belinger in Brina Šulin, v kvalifikacijah pa nastopajo Pia Marija Rebec, Jelena Kovačevič in Petja Drame. Slednja je v prvem krogu zmagala, ostali dve sta bili prosti.

Najmlajši bodo nastopali na turnirju TE do 12 let v Čakovcu. V glavnem turnirju sta pri dečkih prijavljena Marko Retelj in Žiga Šeško, v kvalifikacijah pa so z nastopu uspešno začeli Nino Govedič, Matic Hribar, Paolo Angeli in Luka Petrovič, ki so zmagali v prvem krogu. Pri deklicah sta v glavnem turnirju prijavljeni Nala Kovačič in Eva Cikajlo, v kvalifikacijah sta bili v prvem krogu uspešni Zala Vnuk in Beti Butina Jazbec. TUKAJ.

Manca Pislak osvojila turnir ITF WTT v Antalyi

bm, 28.04.2019

Manca Pislak, 21-letna Ljubljančanka je osvojila turnir ITF WTT z nagradnim skladom 15.000 $ v Antalyi.

V današnjem izenačenem finalnem obračunu je po dveh urah in devetnajstih minutah igre s 6-4 2-6 6-4 premagala 18-letno Belorusinjo Anno Kubarevo, 70. igralko lestvice ITF WTT. Obe igralki sta izgubili začetni udarec po šestkrat, a v zadnjem nizu Manca le enkrat, kar ji je prineslo končni uspeh. Belorusinja je ob koncu osvojila, predvsem na račun slabšega drugega niza Pislakove, celo štiri točke več, a je Pislakova tretji niz po hitrem zaostanku z 0-2 v nadaljevanju odigrala z odliko, v deveti igri še drugič v nizu odvzela Belorusinji servis in zasluženo slavila.

Za Manco Pislak je to tretji naslov v karieri, potem, ko je leta 2016 slavila v Trbižu in leta 2018 v Cantanhedeju. Novih 100 točk jo bo na lestvici ITF WTT pomaknilo za okrog 100 mest višje, tako da bo ob naslednjem pripisu točk uvrščena okrog 80. mesta, to pa bo pomenilo bistveno boljše izhodišče ob prijavah na turnirje z višjim nagradnim skladom.

Pislakova ostaja v Antalyi tudi prihodnji teden, ko bo poskušala izkoristiti dobro formo in doseči še en viden rezultat. TUKAJ.

Ta konec tedna v Kopru OP do 14 let, v Krškem na OP 18 pri dekletih slavila Alea Bubek

bm, 28.04.2019

Praznični konec tedna igralci in igralke preživljajo na FIN turnirju do 14 in OP do 18 let.

Štirinajstletnike na finalnem A in B turnirju gosti TK Koper. V A turnirju dečkov nastopa 44 igralcev, mesto prvega nosilca pripada Jaki Golobu, tretjemu igralcu lestvice do 14 let. V prvem krogu je izgubil en nosilec. Marko Čačkov je s 6-4 7-5 premagal Ažbeta Jarca.

Dobro je zaseden tudi B turnir, saj bo nastopilo 25 igralcev.

V A turnir deklic je prijavljenih 27 igralk. Mesto prve nosilke zaseda Lija Mumlek, sedma igralka lestvice TS. V B turnirju bo nastopilo 10 igralk. Prvi krog A turnirja ni prinesel presenečenj. Vse nosilke so napredovale.

Drugi dan turnirja v Kopru moti dež, tako da je bilo odigranih le nekaj tekem deklic. V četrtfinale so se v A turnirju uvrstile Lija Mumlek, Lara Flerin, Pia Petelinšek, Nika Završki, Lea Mrvar in Ana Thaler.

V Krškem se za točke lestvice TS borijo igralci in igralke na OP do 18 let. Pri fantih nastopa 28 igralcev, mesto prvega nosilca zaseda Tilen Potočnik. Prvi krog ni postregel s presenečenji. Pri dekletih je nastopilo samo šest igralk. V polfinale so se uvrstile Mia Kukovič, Hana Bečirovič Novak, Alea Bubek in Pia Poglajen, finalistki pa sta bili Hana Bečirovič Novak (ŽtkMb), ki je s 7-6(3) 7-6(3) izločila klubsko soigralko in prvo nosilko Mio Kukovič ter Alea Bubek (N.Gor), ki je s 6-4 7-5 premagala Pio Poglajen (AsLit).

V izenačenem finalnem obračunu je slavila Alea Bubek, ki je zmagala s 6-7(5) 7-5 6-4.

Pri fantih so četrtfinalisti Tin Krstulović, ki je s 6-0 4-6 7-6(5) izločil prvega nosilca Tilna Potočnika ter Dan Trošt Slapnik, Klemen Tašner, Tristan Lukas Nickel Koželj, Taj Dolenc, Maj Najvirt Kolarič, Tilen Kovač in Tim Tekavec .

Pri fantih so znani tudi finalisti turnirja dvojic. To so Dan Trošt Slapnik (Maja) in Tristan Lukas Nikel Koželj (Radom) ter Kal Gornik (Tabre) in David Černe (Tabre). TUKAJ.

Blaž Rola dobil polfinalni triler v Mehiki, Kaja Juvan v izenačenem obračunu ostala brez finala v ZDA

bm, 27.04.2019

V še četrtem slovenskem polfinalu ta teden na mednarodnih članskih turnirjih smo včeraj zvečer na ATP Challengerju v mehiškem Leonu spremljali Blaža Rolo. Igral je z Britancem, 32-letnim Jamesom Wardom in v infarktnem zaključku tekme, potem, ko je rešil štiri zaključne žoge Britanca, slavil s 6-7(5) 6-3 7-6(7).

Bilo je to srečanje dveh odličnih serverjev, v katerem smo videli samo pet brejkov. Ward je na tekmi dosegel 18 asov, Blaž polovico manj. V prvem nizu sta oba igralca servis izgubila po dvakrat, v drugem je bil Rola uspešnejši enkrat, zadnji niz pa je minil brez brejka. Blaž je bil v podaljšani igri tretjega niza že v izgubljenem položaju saj je Britanec povedel s 5-1 in nato s 6-2 ter imel štiri zaključne žoge za zmago, a se Blaž ni predal, dobil je šest točk zapored in podaljšano igro na šest.

V prvem finalu po oktobru 2018, ko je izgubil finalni obračun v Las Vegasu, bo poskušal osvojiti četrti naslov na turnirjih serije challenger, prvega po letu 2017. Njegov nasprotnik bo še en Britanec, tokrat 25-letni Liam Broady, za katerega je to, tako kot za Blaža, prvi finale letos. To bo njuno četrto medsebojno srečanje, zaenkrat s 3-1 vodi Blaž.

Finale bo na sporedu ob 20.uri, live stream .

Kaja Juvan je nastope na 80.000 $ vrednem turnirju na zelenem pesku v ameriškem Charlottesvillu končala v polfinalu. Tudi tu od zmage ni bila oddaljena veliko, a je vendarle na koncu slavila deset let starejša članica elitne stoterice teniških igralk, 29-letna Američanka Madison Brengle, 95. igralka lestvice WTA in 2. nosilka turnirja. Po dveh urah in petih minutah igre je Američanka zmagala z rezultatom 4-6 6-3 6-4.

Spremljali smo še en odličen teniški obračun v katerem je Juvanova znova dokazala, da se lahko enkovredno kosa z najboljšimi igralkami tega ranga turnirjev. Videli smo številne dolge izmenjave, lepe zaključke točk in celo kopico dobro skrajšanih žog Juvanove, ki je tako izkoriščala nekoliko slabše tekalno sposobno nasprotnico, a so bile tudi njene skrajšanje žoge zelo dobro odigrane in praktično neulovljive. Ob koncu srečanja sta obe igralki pokazali nekaj utrujenosti, zato so se v igro prikradle tudi neprisiljene napake, ki jih prej ni bilo veliko. Kaja je šestkrat izgubila servis od tega dvakrat v odločilnem tretjem nizu, ko je nasprotnici oddala svoj servis v drugi in zadnji, deseti igri. Brengele je v drugi igri z brejkom povedla z 2-0, a se je Kaja v naslednji igri z re-brejkom vrnila v igro. Igralki sta nato dobivali svoj začetni udarec vse do desete igre v kateri je Kaja servirala za izenačenje na 5-5. Potem, ko si je nasprotnica priigrala dve meč žogi je Kaja dvakrat izid izenačila in si priigrala dve žogi za izenačenje na 5-5, a ju ni izkoristila, je pa nato tretjo meč žogo izkoristila Američanka in se uvrstila v prvi finale letos.

TUKAJ.

Naše igralke dobile nasprotnice na turnirjih WTA v Rabatu in Pragi

bm, 27.04.2019

Opravljena sta bila žreba WTA turnirjev v Rabatu in Pragi. Oba turnirja imata nagradni sklad 250.000 $, tekme glavnih turnirjev pa se začnejo v ponedeljek in torek.

V maroškem Rabatu bosta nastopili Tamara Zidanšek in Polona Hercog. Čeprav sta obe naši igralki v dobri formi, pa imata obe za začetek relativno težek žreb. Zidanškova, ki je v zgornji polovici žreba, bo v prvem krogu igrala s 3. nosilko, Kazahstanko Yulio Putintsevo, 38. igralko lestvice WTA. Hercogova je v spodnji polovici žreba, v prvem krogu pa bo igrala s 5. nosilko, Hrvatico Petro Martić, ki je ta teden finalistka turnirja v Carigradu.

Na turnirju v Pragi bomo spremljali Dalilo Jakupović. Tudi ona je že v uvodnem nastopu naletela na nosilko. Pomerila se bo s šesto postavljeno Čehinjo Katerino Siniakovo, 41. igralko lestvice WTA.

Na turnirju ITF WTT v Charlestonu z nagradnim skladom 100.000 $ bo nastopila Kaja Juvan. Žreb še ni bil opravljen. TUKAJ.

Manca Pislak v finale turnirja ITF v Antalyi, Veroniki Erjavec ni uspelo

bm, 27.04.2019

Manca Pislak se po nekaj mesecih ponovno veseli uvrstitve v finale turnirja ITF WTT z nagradnim skladom 15.000 $. Tokrat ji je to uspelo v Antalyi, kjer je v polfinalu v obeh nizih občuten zaostanek obrnila v svoj prid in na koncu slavila s 7-5 7-5. V prvem nizu je zaostajala s 3-5, v drugem pa celo z 2-5, pri čemer je ubranila eno set žogo in na koncu slavila po dveh urah in petih minutah igre.

V finalu se bo za tretji naslov v karieri na turnirjih ITF borila s 17-letno Belorusinjo Anno Kubarevo.

Z enakim izidom kot je Pislakova zmagala, je na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $) Veronika Erjavec polfinalno srečanje izgubila. Njena nasprotnica je bila Francozinja Emeline Dartron, ki je po uri in 34 minutah igre slavila s 7-5 7-5. 19-letna Francozinja, 161. igralka lestvice ITF WTT, Erjavčeva je na tej lestvici na 286. mestu, je letos že bila polfinalistka in finalistka turnijev ITF, zdaj pa se bo borila za prvo zmago v karieri. Veronika je v prvem nizu povedla s 4-0, nato vodila še s 5-3, a je od tega izida naprej izgubila šest iger zapored. V drugem nizu se je po zaostanki s 3-5 uspela pobrati, izid izenačiti na 5-5, tu pa se je ponvno ustavila in zadnji igri izgubila za končni poraz. Veronika je servis izgubila sedemkrat, nasprotnici pa ga je odvzela petkrat. Francozinja je bil v seštevku točk boljša z 71-59.

TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist ATP challengerja v mehiškem Leonu

bm, 27.04.2019

Blaž Rola, ki je letošnje leto začel slabše od pričakovanj in na šestih turnirjih ni uspel preskočiti drugega kroga, tokrat v Leonu v Mehiki igra kot prerojen in se je uvrstil v polfinale.

Na ATP challengerju z denarnim skladom 54.160 $ je v četrtfinalu s 7-6(7) 6-3 premagal Ekvadorca Gonzala Escobarja in bo v soboto, v prvem polfinalu po novembru 2018, igral z Britancem Jamesom Wardom, ki prav tako igra odlično.

Tekmo si boste od 22. ure dalje lahko ogledali v live streamu TUKAJ.

Nika Strašek finalistka turnirja ITF v Abidjanu, Živa Falkner izgubila v četrtfinalu Piestanya, Ana Lanišek tesno izgubila v Zagrebu; Matic Križnik finalist dvojic v Zagrebu

bm, 26.04.2019

Nika Strašek se je v Abidjanu na Slonokoščeni obali prvič v karieri uvrstila v finale turnirja ITF. Na turnirju 5. ranga je peta nosilka, v polfinalu pa je s 6-2 7-5 premagala Francozinjo Elso Chaumette. V nedeljskem finalu bo njena nasprotnica prva nosilka turnirja, 16-letna vrstnica iz Francije, Astrid Cirotte. Cirottejeva je bila pred štirinajstimi dnevi v Akri finalistka.

Nika se je za nastop v finalu potegovala tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala v paru z Amel Sammari iz Tunizije. Žal sta polfinalno srečanje izgubili. V izjemno izenačenem obračunu sta bili nasprotnici, Francozinji Elsa Chaumette in Astrid Cirotte na koncu boljši s 6-3 3-6 13-11.

Živa Falkner se je kot zadnja slovenska predstavnica poslovila od turnirja ITF 2. ranga v slovaškem Piestanyu. V četrtfinalu jo je s 6-0 3-6 6-2 premagala osma nosilka, Poljakinja Aleksandra Julia Jelen. Četrtfinale tako v letošnjem letu zaenkrat ostaja letvica, ki jo poskuša premagati Živa, zaenkrat neuspešno. Novomeščanka se trenutno nahaja na 214. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, njena naslednja postaja pa bo italijanski Salsomaggiore, ki prihodnji teden gosti turnir ITF 2. ranga.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zagrebu je kot zadnja slovenska predstavnica v četrtfinalu izgubila Ana Lanišek. V izenačenem obračunu jo je s 7-6(2) 6-7(4) 6-4 premagala četrta nosilka Jovana Grujić iz Srbije. Za Laniškovo je bil to drugi četrtfinalni nastop na turnirjih TE letos.

Zelo dobro v Zagrebu igra Matic Križnik. Medtem, ko je med posamezniki izgubil v drugem krogu, se je odlično odrezal v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem Alekso Pisarićem iz Srbije uvrstil v finale. V polfinalu sta s 6-4 6-2 premagala prva nosilca, Britanca Fabia Nestolo in Hrvata Antonia Voljavca. V finalu sta se za zmago na turnirju borila z drugima nosilcema, Hrvatoma Dinom Prizmićem in Patrikom Jurino. Hrvata sta bila za las boljša in sta tekmo dobila v napeti končnici v kateri je imela dvojica Križnik-Pisarić že prednost z 9-7, ki pa je ni uspela pretvoriti v zmago. Končni izid je bil 2-6 6-1 11-9 za hrvaška igralca. TUKAJ.

Kaja Juvan v Charlottesvillu, Manca Pislak v Antalyi, Veronika Erjavec v Tabarki - vse tri v polfinalu turnirjev ITF

bm, 26.04.2019

Še na izvrstna predstava je na turnirju ITF WTT v Charlottesvillu v ZDA (80.000 $) za Kajo Juvan, ki se je z zmago 7-5 6-1 nad obetavno Američanko, 17-letno Caty Mcnnaly prvič v karieri uvrstila v polfinale tako močnega turnirja ITF. Mcnnaly, trenutno 6. mladinka sveta, je v prvem nizu, ko je po zaostanku z 0-2 povedla s 5-3 z nekaterimi potezami sicer pokazala zakaj sodi med najboljše mladinke sveta, a je bil njen pristop k tekmi daleč pod ravnijo Kajinega, tako da je bilo to kar je naredila v prvem nizu tudi vse. Od izida 3-5 je vajeti prevzela v svoje roke Kaja in do konca srečanja nasprotnici prepustila vsega še eno igro, pri tem pa pokazala kaj pomeni osredotočenost in borba za vsako točko. Tekma je trajala uro in trinajst minut, Kaja pa je bila na koncu boljša za 23 točk (73-50) in dosegla osmo zaporedno in dvanajsto zmago na zadnjih trinajstih srečanjih. Kaja bo v polfinalu igrala z Američanko, v medsebojnem srečanju pa bosta o njeni nasprotnici odločali 2. nosilka Madison Brengle in (Wta 95) in Quiin Gleason (365).

Samo 37 minut je potrebovala Manca Pislak za uvrstitev v polfinale turnirja ITF WTT v Antalyi. Pri izidu 6-2 2-0 v njeno korist ji je namreč 2. nosilka, Ksenija Palkina iz Kirgizistana srečanje predala. Za Pislakovo je to prvi polfinale letos in prvi vidnejši rezultat po oktobru 2018, ko je osvojila turnir na Portugaskem. V polfinalu bo igrala z 18-letno Nemko, Sino Herrmann, ki je prav tako prvič letos polfinalistka.

Uro in devetintrideset minut pa je na igrišču v Tabarki v Tuniziji preživela Veronika Erjavec, ki se je prav tako gladko uvrstila v polfinale, tudi ona prvič letos. S 6-4 6-3 je v četrtfinalu premagala 4. nosilko, 18-letno Romunko Alexandro Damaschin, 730. igralko lestvice WTA. V polfinalu bo igrala s Francozinjo, 19-letno Emeline Dartron (Itf 161). Veronika je v paru z Nefiso Berberović nastopila v konkurenci dvojic, kjer sta v polfinalu s 6-3 1-6 7-10 izgubili z Američanko Sarah Lee in Belgijko Chelsea Vanhoutte.

TUKAJ.

Kaja Juvan v četrtfinale Charlottesvilla, Blaž Rola četrtfinalist Leona, Manca Pislak dobila slovenski obračun v Antalyi, Veronika Erjavec zmagala v Tabarki; poraz Aljaža Bedeneta v Budimpešti

bm, 25.04.2019

Kaja Juvan je dosegla še eno gladko zmago na turnirju ITF z nagradnim skladom 80.000 $ v Charlottesvillu. Obračun z novozelandsko kvalifikantko Emily Fanning je dobila po vsega 36 minutah igre z rezultatom 6-0 6-0. Faninngova je na tekmi skupaj osvojila vsega 14 točk, Juvanova 53. Kaja je na svoj servis izgubila le tri točke. Naslednja Kajina nasprotnica bo 17-letna Američanka Caty Mcnally, 214 igralka lestvice WTA. Mcnally je v začetku leta osvojila turnir z nagradnim skladom 100.000 $, na turnirjih WTA pa v zadnjih treh poskusih vedno izgubila uvodno tekmo glavnega turnirja.

. Blaž Rola je v Leonu v Mehiki v drugem krogu ATP challengerja igral s Francozom Manuelom Guinardom, ki se je na challenger uvrstil po zaslugi 27. mesta na lestvici ITF WTT. Blaž je bil prepričljivo boljši in je slavil s 6-2 6-1. Odlično je serviral saj je imel izkoristek prvega servisa kar 83 %, nasprotniku pa je štirikrat odvzel servis. V četrtfinalu bo Blažev nasprotnik Ekvadorec Gonzalo Escobar, 333. igralec lestvice ATP.

Na turnirju ITF WTT v Antalyi (15.000 $) smo danes v drugem krogu spremljali slovenski obračun med 21-letno Ljubljančanko Manco Pislak in dve leti mlajšo Primorko Niko Radišič. V njunem drugem medsebojnem obračunu na turnirjih ITF je bila še drugič boljša Pislakova, ki je tokrat zmagala z rezultatom 6-4 2-6 6-0 in se še na drugem turnirju zapored uvrstila najmanj v četrtfinale. Nika je sicer pred tremi tedni v Antalyi osvojila turnir. Naslednja nasprotnica Pislakove bo druga nosilka, 29-letna Ksenia Palkina iz Kirgizistana.

Na enako vrednem turnirju v tunizijski Tabarki je bila v drugem krogu uspešna Veronika Erjavec. S 6-2 6-4 je premagala igralko iz Hong Konga Adithyo Karunaratne.

V drugem krogu je nastope na ATP turnirju serije 250 v Budimpešti končal Aljaž Bedene. S 7-6(8) 6-2 ga je premagal Italijan Matteo Berrettini, na lestvici ATP uvrščen 15 mest pred Aljažem, na 55. mesto. Italijan je izjemno serviran in na svoj prvi zadet servis osvojil prav vse točke (30/30). Tudi njegov drugi servis je bil odličen saj je Aljažu oddal vsega 11 točk. V prvcem nizu sicer ni bilo breaka, Aljaž pa je imel v podaljšani igri dve set žogi, ki ju ni izkoristil. V drugem nizu je Italijan dosegel dva brejka, Aljaž pa si v celotnem srečanju ni priigral nobene brejk priložnosti. Na koncu je bil v seštevku točk Berrettini boljši s 72-56.

Na turnirju WTA v Stuttgartu sta Katarina Srebotnik in Raquel Atawo izgubili četrtfinalni obračun. Četrti nosilki turnija dvojic sta morali premoč priznati Rusinji Anastasiji Pavlyuchenkovi in Čehinji Lucie Safarovi, ki sta slavili s 6:0 in 6:2. TUKAJ.

Živa Falkner četrtfinalistka v Piestnayu, Nika Strašek polfinalistka v Abidjanu, Ana Lanišek četrtfinalistka na TE 14 v Zagrebu

bm, 25.04.2019

Na močnem mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Piestanyu na Slovaškem odlično igra Živa Falkner, ki se je uvrstila v četrtfinale. Na mladinski svetovni teniški lestvici z 214. mestom trenutno naša druga igralka je v drugem krogu po treh urah igre strla odpor 17-letne Slovakinje Nine Stankovske in jo premagala z 1-6 7-5 6-3. Stankovska je krog prej izločila drugo nosilko turnirja, Italijanko Melanio Delai.

V drugem krogu je z nastopi v Piestanyu končala Maja Makorič. S 7-5 6-1 jo je premagala prva nosilka, 17-letna Latvijka Darja Semenistaja, 43. mladinka sveta.

Na turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu na Slonokoščeni obali, kjer temperature ob visoki vlažnosti te dni dosegajo 35 stopinj, uspešno igra Ptujčanka Nika Strašek. V četrtfinalu je s 4-6 6-1 6-0 premagala 2. nosilko turnirja, Francozinjo Selyo Rakki in se prvič v karieri uvrstila v polfinale.

Sta pa na tokrat premočni nasprotnici v četrtfinalu turnirja ITF 5. ranga v Subotici naleteli Petja Drame in Tara Gorinšek. Za obema je odličen turnir, še posebej velja to za Drametovo, ki se je do četrtfinala prebila skozi kvalifikacije in nanizala šest zmag. V četrtfinalu je Drametovo s 6-4 6-1 premagala 3. nosilka, Slovakinja Klara Suchankova. Od Gorinškove je bila s 7-6(8) 6-0 boljša 1. nosilka Luca Janosi. Na istem turnirju se je v konkurenci dvojic v polfinale uvrstil Miha Vetrih. S soigralcem, Madžarom Ivanom Hornungom sta v četrtfinalu s 6-4 1-6 10-4 premagala bolgarsko dvojico Maximilian Borisov in Denislav Prodanov.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zagrebu, turnir je drugega ranga, se je v četrtfinale uvrstila Ana Lanišek. V tretjem krogu je s 6-0 7-6(5) premagala 10. nosilko, Britanko Talio Neilson Gatenby. Za napredovanje v polfinale bo igrala s 4. nosilko Jovano Grujić iz Srbije. V tretjem krogu sta izgubili Maša Viriant in Eva Muller Uhan. TUKAJ.

Primorski veterani boljši od veteranov hrvaške Istre

, 25.04.2019

Na jubilejnem XX. srečanju rekreativno- veteranskih teniških reprezentanc Primorske in sosednje hrvaške Istre v koprskem teniškem centru Vanganel so slavili domačini. Zmagali so z rezultatom 8:5 in v skupnem seštevku zmag zdaj povedli z 12:8. Z zmago so se gostom maščevali za težek jesenski poraz na njihovih tleh./br> Srečanje je bilo presenetljivo odločeno že po igrah posameznikov, ko so domačini povedli z neulovljivih 7:2, v tekmah dvojic, dobili so tri obračune, pa so nato gostje samo ublažili poraz.

Za domačine, v katerih ekipo so se združili igralci iz Idrije, Ankarana, Nove Gorice, Kanala, Kopra, Ilirske Bistrice, Vipave in Tolmina so nastopili Jaka Flajšaker, Rok Delak, Nejc Kapelj, Zorko Zlatoper, Simon Pišlar, Slavko Uršič, Rudi Bradelj, Stojan Tomovič, Matej Miloševič, Gorazd Marašek, Aleš Devetak, Sandi Drolc, Marjan Valentinčič in Ivo Beliš.

Ta pomemben dogodek desetletnega regijskega sodelovanja so ob prizadevnem organizatorju na slovenski strani, Franciju Hrovatu, podprli zvesti donatorji, brez katerih se si je težko zamisliti izvedbo tovrstnega srečanja. TUKAJ.

Petja Drame in Tara Gorinšek četrtfinalistki v Subotici, v Piestanyu zmaga za Živo Falkner in Majo Makorič, Nika Strašek v četrtfinalu Abidjana

bm, 24.04.2019

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Subotici izvrstno igrata 14-letna Mariborčanka Petja Drame in dve leti starejša Tara Gorinšek. Drametova je po treh kvalifikacijskih dosegla še drugo zmago v glavnem turnirju in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-0 premagala 7. nosilko, Bolgarko Viktorio Velevo. Zdaj jo čaka obračun s 3. nosilko Saro Suchankovo iz Slovaške. Tara Gorinšek, ki je 5. nosilka, je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala Italijanko Carlotto Mencaglia in bo v četrtfinalu igrala s 1. nosilko, Madžarko Luco Janosi. V drugem krogu sta izgubili kvalifikantka Brina Šulin in Tara Katarina Milić. Šulinovo je s 6-3 6-2 premagala Tijana Sretenović iz Srbije, od Milićeve je bila s 7-6(2) 6-0 boljša Hrvatica Mia Rae Vican.

Na turnirju 2. ranga v Piestanyu sta v konkurenci ostali le še dekleti. Še drugič je zmagala Maja Makorič, ki je s 6-4 6-3 premagala 14. nosilko, Rusinjo Alino Lebedovo (Itf 206). V uvodnem nastopu je bila uspešna tudi 16. nosilka Živa Falkner, ki je s 6-1 6-3 ugnala Slovaško kvalifikantko Natalijo Schwarcovo. Obe sta se uvrstili v osmino finala.

Tako v Subotici, kot v Piestanyu pa so z nastopi končali fnatje. V Subotici je v tretjem krogu izpadel Miha Vetrih. S 6-2 6-1 ga je premagal 2. nosilec, Belgijec Noah Martens. V Piestanyu je v drugem krogu izgubil kvalifikant Blaž Vidovič. S 6-4 6-1 ga je izločil 10. nosilec Nikita Kashirin.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zagrebu pri dečkih nimamo več predstavnikov, saj so v drugem krogu izgubili Matic Križnik, Jaka Tomažin in Luka Videnovič.

Bolje gre dekletom, ki se bodo boriula za nastop v četrtfinalu. V drugem krogu je Maša Viriant s 6-4 6-3 premagala Hrvatico Noro Knežević, Ana Lanišek s 6-3 6-4 Hrvatico Teno Rajki, Eva Muller Uhan pa s 6-2 5-7 6-1 Švedinjo Amino Kadić.

Na turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu se je Nika Strašek v uvodnem nastopu, v osmini finala, pomerila z Aichato Keita iz Malija. Zmagala je s 6-4 6-0 in se uvrstila v četrtfinale. Tu bo igrala z drugo nosilko, Francozinjo Selyo Rakki. TUKAJ.

Blaž Rola uspešen v Mehiki, Kaja Juvan z odliko v ZDA, Manca Pislak in Nika Radišič zmagali v Antalyi, Veronika Erjavec uspešna v Tabarki

bm, 24.04.2019

Blaž Rola je z zmago začel nastope na ATP Challengerju (81.240 $) v mehiškem Leonu. V prvem krogu je igral s Švicarjem Marcom Andreo Hueslerjem, ki pa mu ni povzročil prevelikih težav. Blaž je tekmo dobil s 7-5 6-3. Nasprotniku je štirikrat odvzel servis, sam ga je izgubil dvakrat. Na koncu je bil boljši za 19 točlk (79-60).

Kaja Juvan je na turnirju ITF z nagradnim skladom 80.000 $ v Charllotesvillu v ZDA, kjer je četrta nosilka. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila domača povabljenka 17-letna Emma Navarro, trenutno 15. mladinka sveta, ki je na profesionalnih turnirjih še brez vidnejšega uspeha. Prejšnji mesec je sicer med mladinkami osvojila močen turnir B1 ranga v Zda, s posebnim povabilom pa je nastopila na WTA turnirju v Charletonu, kjer jo je v prvem krogu s 7-5 6-4 premagala Nemka Laura Siegemund. Navarrova v tekmi z Juvanovo ni imela prav nobenih možnosti, saj je v uri in osmih minutah izgubila z 1-6 3-6. Kaja ni izgubila svojega začetnega udarca, nasprotnici pa ga je odvzela štirikrat. Na koncu je bila boljša za 24 točk (74-50). Dober žreb ima Kaja tudi v drugem krogu saj bo njena nasprotnica 23-letna Novozelandka Emily Fanning, 684. igralka lestvice WTA, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij. V prvem krogu je v treh nizih premagala 25-letno povabljenko Lorraine Guillermo iz ZDA. To je bila za Fanningovo šele prva zmaga v žrebih glavnega turnirja letos.

Z zmagama sta nastope na turnirjih ITF WTT ta teden začeli Manca Pislak in Veronika Erjavec. 21-letna Pislakova je v Antalyi (15.000 $) v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala 16-letno Nemko Chantal Sauvant. V drugem krogu bo igrala z Niko Radišič.

Na enako vrednem turnirju v tunizijski Tabarki je 19-letna Erjavčeva s 6-0 6-0 izločila 18-letno Kanadčanko Mario Tanasescu. V drugem krogu bo igrala s 17-letni Adithyo Karunaratne iz Sri Lanke.

Danes je bila uspešna še Nika Radišič v Antalyi, ki je s 6-3 6-1 izločila Kitajko Zhuoma Ni Ma. Naslednja nasprotnica bo Manca Pislak. Mike Urbanija je nastopil v Tabarki in s 6-7(3) 3-6 izgubil s 1. nosilcem Orlandom Luzom iz Brazilije.

Nastopil je tudi Anže Arh v Kairu, kjer je z 1-6 1-6 izgubil z Američanom Dennisom Uspenskym.

Nina Potočnik je nastopila v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) in v uvodnem srečanju z 2-6 3-6 izgubila z domačinko Deborah Chiesa (Wta 323).

V četrtek bo Aljaž Bedene nastopil v Budimpešti. TUKAJ.

Odlični nastopi naših mladincev v Subotici in Zagrebu, v Piestanyu napredovala Blaž Vidovič in Maja Makorič

bm, 23.04.2019

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v slovaškem Pistanyu sta se v drugi krog glavnega turnirja uvrstila Blaž Vidovič in Maja Makorič. Vidovič je po dveh kvalifikacijskih dosegel še zmago v glavnem turnirju. S 4-6 6-4 7-6(11) je premagal češkega povabljenca Simona Malisa. Uspešna je bila tudi Makoričeva, ki je v uvodnem nastopu s 6-3 3-6 6-4 premagala prav tako češko povabljenko Dominiko Salkovo. Uvodno srečanje sta izgubila Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič, na nastop pa še čaka Živa Falkner.

Še boljše kaže našim mladim predstavnikom na turnirju ITF 5. ranga v Subotici. Tu dekleta še naprej nizajo zmage, zmagal pa je tudi edini predstavnik v fantovski konkurenci Miha Vetrih. Slednji je v prvem krogu s 6-2 4-6 6-4 premagal hrvaškega kvalifikanta Karla Krola.

Pri dekletih sta štirinajstletni Brina Šulin in Petja Drame, ki sta se v glavni turnir prebili skozi kvalifikacije dosegli po štiri zmage. Še posebej je odmevna zmaga Šulinove, ki je 6-2 6-1 izločila drugo nosilko turnirja Andjelo Lopićić iz Srbije. Petja Drame je bila s 6-1 6-2 boljša od 12. nosilke, Avstrijke Lare Nedeljković. Uspešni sta bili tudi obe nesposredno uvrščeni igralki v glavni žreb. Tara Gorinšek je s 6-3 6-2 premagala švicarsko kvalifikantko Andjelo Petrović, Tara Katarina Milić pa s 3-6 6-3 6-3 slovaško kvalifikantko Mio Chudejevo. Po treh zmagah v kvalifikacijah in eni v glavnem turnirju je v drugem krogu izgubila Annika Planinšek. S 5-7 6-1 7-5 jo je premagala Hrvatica Renata Cipetić.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Zagrebu se je v drugi krog pri dečkih poleg Jake Tomažina in Luke Videnoviča uvrstil tudi Matic Križnik. Pri deklicah bodo v drugem krogu nastopile Maša Viriant, Ana Lanišek in Eva Muller Uhan. TUKAJ.

Kaja Juvan, Pia Čuk, Nika Radišič, Manca Pislak, Veronika Erjavec in Mike Urbanija na turnirjih ITF

bm, 22.04.2019

Kaja Juvan se je preselila v ZDA. Tam bo nastopila na turnirju ITF WTT z nagradnim skladom 80.000 $ v Charllotesvillu. Tu bo poskušala nadgraditi zelo uspešne nastope v Santa Margheriti Di Puli, kjer je na turnirju ITF (25.000 $) nanizala devet zmag in doživela en poraz ter osvojila en naslov in bila enkrat finalistka. S trenutno 141. mestom na lestvici WTA se ji v Charllotesvillu obeta mesto četrte ali pete nosilke.

Na Sardiniji je Pia Čuk nastopila v kvalifikacijah turnirja ITF WTT (25.000 $). V prvem krogu je igrala z Italijanko Federico Bilardo in izgubila s 5-7 3-6.

Na ITF turnirju v Tabarki (15.000 $) bodo nastopili Veronika Erjavec, Nika Radišič in Mike Urbanija.

V Antalyi pa bo na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ nastoipila Manca Pislak. TUKAJ.

OP Zala 16 na Ptuju med dekleti osvojila Nina Pliberšek, med fanti najboljši Bor Artnak

bm, 22.04.2019

Na Ptuju je končano OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let za dekleta. V finalu sta nastopili domačinki Nina Pliberšek in Taja Lončarič. Finalni obračun je s 6-3 6-0 dobila Pliberškova. Sicer pa smo spremljali izjemno izenačena polfinalna obračuna deklet, ki sta se končala po več kot dveh urah in pol igre. V prvem polfinalu je Pliberškova s 7-6(3) 0-6 6-3 premagala Hano Novak Bečirovič (ŽtkMb), v drugem pa je preobrat pripravila Lončaričeva, ki je v tekmi z Majo Radišič (TKVal) v tretjem nizu že zaostajala z 2-5, nato pa izid obrnila v svojo korist in na koncu slavila s 3-6 6-3 7-5.

Pri fantih sta se za naslov borila prvi nosilec Bor Artnak in tretji nosilec Marsel Žnuderl (Žtk Mb). Artnak je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal Simona Javorška (Maja). Drugi polfnale med klubskima soigralcema Žnuderlom in drugim nosilcem Sebastianom Dominkom pa se je končal praktično preden se je sploh začel. Dominko je namreč med ogrevanje nerodno stopil in si zvil gleženj. Kljub temu je poskusil odigrati tekmo, a se je le težko gibal in po izgubljenem prvem nizu z 1-6 je moral srečanje predati. V finalu je slavil Artnak z rezultatom 6-4 7-5.

Nekaj fotografij zaključnih obračunov si oglejte v fotogaleriji TUKAJ.

Velik uspeh Pie Lovrič, ki je osvojila turnir ITF 2. ranga v Firencah, uspešen začetek naših mladincev in mladink tudi ta teden

bm, 22.04.2019

Pia Lovrič, 16-letna Domžalčanka je naslednja iz vrste odličnih slovenskih mladink zdajšnje in preteklih generacij, ki se je okronala z naslovom zmagovalke turnirja ITF. Slavila je prvič v karieri in to na močnem turnirju 2. ranga v italijanskih Firenzah. V finalu je s 6-1 6-2 premagala 17-letno Italijanko Saro Ziodato, 103. mladinko sveta. Pia je celoten turnir odigrala odlično in v petem poskusu, prvem na turnirju drugega ranga, zmagala. Zajeten kupček točk jo bo na novi mladinski svetovni teniški lestvici pripeljal okrog 60. mesta.

Pia je na zadnjih devetih srečanjih zabeležila osem zmag in en poraz, na lestvici ITF pa se bo utrdila na prvem mestu med slovenkimi igralkami. Letos ima tudi že zagotovljena nastopa na turnirjih za grand slam v Parizu in Wimbledonu in tudi tam lahko, če bo obdržala formo, pričakujemo izvrstne izide. Ker bo v konkurenci mladink nastopala še prihodnje leto jo lahko na lestvici ITF kot naslednjo Slovenko pričakujemo med najboljšimi mladinkami sveta.

Čestitamo !

Na turnirju ITF 2. ranga v Piestanyu je bil v kvalifikacijah uspešen Blaž Vidovič, ki je po zmagi s 6-3 7-6(4) nad Slovakom Matejem Galikom napredoval v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je izgubil Matic Dimic.

V glavnem turnirju bodo nastopili še Filip Jeff Planinšek, Jan Kupčič, Živa Falkner in Maja Makorič. Pia Lovrič je nastop odpovedala.

Z nastopi pa so na turnirju 5. ranga v Subotici, kjer so bili zelo uspešni v kvalifikacijah dobro začeli še drugi naši igralci in igralke. V prvem krogu glavnega turnirja so tako pri fantih zmagal edini predstavnik v glavnem turnirju Miha Vetrih, pri dekletih pa so bile uspešne Annika Planinšek, Petja Drame, Tara Garinšek, Tara Katarina Milić in Brina Šulin. Izgubila je Pia Marija Rebec.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Zagrebu sta pri dečkih v prvem krogu zmagala Luka Videnovič in Jaka Tomažin. Izgubili so Mak Mikovič, Jani Retelj in Mark Iztok Lunder, na nastop pa še čakajo Matic Križnik, Niki Polanec in Boris Barjaktarevič. Pri deklicah sta bili uspešni Maša Viriant in Eva Muller Uhan, izpadle pa so Ivona Ahčan, Ula Jamar in Ella Hojnik. Na nastop še čakata Ana Lanišek in Lija Mumlek. TUKAJ.

Svit Suljić, Nala Kovačič, Dejan Desy in Nika Mlakar najboljši na FIN turnirjih A in B do 12 let v Ljubljani

bm, 22.04.2019

V Ljubljani so se končali finalni A in B turnirji v starostni kategoriji do 12 let. Pri dečkih je turnir nekoliko presenetljivo osvojil četrti nosilec, 10-letni Svit Suljić (Tabre). V finalu je s 6-3 6-2 premagal 3.nosilca, leto dni starejšega Luko Petroviča (Sl-Lj).

Pri deklicah je slavila Nala Kovačič (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-1 6-3 premagala drugo nosilko Julijo Bogatin (LukaKp).

B turnir dečkov je osvojil Dejan Desy (ŽtkMb), ki je bil v finalu s 6-0 7-5 boljši od Taya Klepa (Šd_Lta).

V B turnirju deklic je zmagala Nika Mlakar (TKMed). V finalu je s 6-3 3-6 6-2 premagala Tajo Bešič-Rozman (Tr-Kr). TUKAJ.

Aljaž Bedene v Budimpešti v drugi krog, Tamara Zidanšek izgubila v Carigradu, Katarina Srebotnik zmagala v slovenskem obračunu v Stuttgartu

bm, 22.04.2019

Aljaž Bedene se je iz Monte Carla preselil v Budimpešto, kjer je uspešno začel z nastopi na turnirju ATP serije 250. Zahteven obračun ga je čakal že v prvem krogu, v katerem se je srečal z Avstralcem Bernardom Tomićem, 73. igralcem lestvice ATP. Tudi Tomić je, tako kot Bedene, nastopil v Monte Carlu, kjer je v prvem krogu tesno, v treh nizih, izgubil z Rusom Andreyem Rublevim. Sicer pa je bil to njun drugi medsebojni obračun na turnirjih ATP. Prvega je leta 2016 na travi v Hertogenboschu dobil Avstralec, tokrat pa mu je z enako mero vrnil naš igralec. Aljaž je zmagal s 7-6(5) 6-4. V drugem krogu bo igral z Italijanom Matteom Berrettinijem, 55. igralcem lestvice ATP.

Po zelo dobrem nastopu in četrtfinalu na turnirju WTA v Bogoti je Tamara Zidanšek ta teden nastopila na turnirju WTA v Carigradu. Imela je zahtevno nalogo, saj je v prvem krogu igrala s šesto nosilko, 28-letno Hrvatico Petro Martić, 40. igralko lestvice WTA. Tudi Martićeva je prišla v Turčijo z dobro popotnico saj se je na zadnjem turnirju v Charlestonu uvrstila v polfinale. Zidanškova je tekmo dobro začela in v prvem nizu izkoristila slab servis Martičeve, ki je na drugi začetni udarec dobila samo štiri od štirinajstih točk. Servis ji je odvzela trikrat in ob dveh izgubljenih svojih servisih niz dobila s 6-3. V drugem nizu je Martićeva nivo igre bistveno dvignila in z dvema odvzemoma servisa Zidanškovi niz dobila s 6-1. Tretji niz je Tamara ponovno začela bolje, a v peti igri prvič izgubila servis, kar se ji je še enkrat zgodilo v deveti igri in Martićeva je tekmo dobila s 3-6 6-1 6-3 po dveh urah in treh minutah igre. Hrvatica je bila v seštevku točk boljša z 87-76.

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 886.077 dolarjev v Stuttgartu med posameznicami nimamo več predstavnikov, saj je Dalila Jakupović izgubila uvodno srečanje kvalifikacij. So se pa v prvem krogu dvojic med seboj pomerile kar tri Slovenke. Dalila Jakupović in Andreja Klepač sta igrali skupaj, nasproti pa sta jima stali Katarina Srebotnik in Američanka Raquel Atawo. Slednji, četrti nosilki, sta zmagali s 6:4 in 6:4. Srebotnikova in Atawova se bosta v 2. krogu pomerili z zmagovalkama dvoboja med Rusinjo Anastasio Pavlyuchenkovo in Čehinjo Lucie Safarovo ter Ukrajinkama Lyudmylo in Nadiio Kichenok. TUKAJ.

Na OP Zala 16 na Ptuju in FIN 12 v Ljubljani v ponedeljek na sporedu zaključni obračuni, Filip Zver osvojil B turnir do 16 let

bm, 21.04.2019

Na OP Zala v starostni kategoriji do 16 let na Ptuju so v A turnirju fantov in turnirju deklet znani polfinalisti. V A turnirju fantov presenečenj ni bilo, v polfinalu bodo namreč nastopili prvi štirje nosilci turnirja. Bor Artnak (AsLit) se bo pomeril s Simonom Javorškom (Maja), Marsel Žnuderl (ŽtkMb) pa bo v drugem polfinalu igral s Sebastianom Dominkom (ŽtkMb).

Tudi pri dekletih so polfinalistke pričakovane. Za preboj v finale in boj za naslov se bodo borile Taja Lončarič (Ptuj), ki bo igrala z Majo Radišič (TK Val) in Hana Bečirovič Novak (ŽtkMb), se bo pomerila s Nino Pliberšek (Ptuj).

Z B turnirjem so že končali fantje. Zmagovalec je Filip Zver (Ten_Ms), ki je v finalu s 3-6 6-0 6-1 ugnal Tilna Javornika (Sl-Ko). (na fotografiji)

V Ljubljani pa se za točke Tenis Slovenije na igriščih TD Slovan borijo dečki in deklice na A in B turnirjih do 12 let. v A turnirju dečkov sta se v finale uvrstila domačin Luka Petrovič (Sl-Lj), ki je v polfinalu s 6-2 6-0 izločil Nereja Benedičiča Vidoviča (ŽtkMb) in Svit Suljić (Tabre), ki je bil v drugem polfinalu s 6-3 3-6 6-1 boljši od Paola Angelija (ŠtkVe).

V B turnirju dečkov so se v polfinale uvrstili Tay Klep (ŠD_Lta), Matic Sitar (Šporn), Dejan Desy (ŽtkMb) in Jan Vodnik (ŠD_Lta).

Pri deklicah sta zanesljivi finalistki prva in druga nosilka Nala Kovačič (ŽtkMb) in Julija Bogatin (LukaKp). Kovačičeva je v polfinalu s 7-6(4) 6-3 premagala Evo Cikajlo (Radom), Bogatinova je bila s 6-0 6-1 boljša od Zale Vnuk (TkTal).

Pri deklicah so v B turnirju polfinalistke Nika Mlakar (TkMed), Natalija Djosan (Tabre), Ivana-Nina Pavlin (ŠdTen) in Taja Bešič Rozman (Tr-Kr). TUKAJ.

Pia Lovrič v finale na turnirju ITF v Firencah; mladinci in mladinke zaenkrat dokaj uspešni v kvalifikacijah Piestanya in Subotice

bm, 21.04.2019

Pia Lovrič navdušuje s teniškimi predstavami na turnirju ITF drugega ranga v Firencah. S še eno zmago se je uvrstila v finale in se bo borila za prvi naslov v karieri na turnirjih ITF. Kot osma nosilka turnirja je v polfinalu s 7-5 7-5 premagala leto dni mlajšo domačinko Liso Pigato, ki je na lestvici ITF uvrščena 27 mest za Pio, na 119. mesto, v začetku aprila pa je bila polfinalistka na turnirju prvega ranga v Vrsarju.

Lovričeva bo četrtič v karieri naskakovala zmago na turnirju ITF. Doslej je trikrat nastopila v finalu in trikrat izgubila, vse tri finalne obračune je odigrala na turnirjih 4. ranga. V finalu bo v ponedeljek ob 14.30 uri igrala z Italijanko, 17-letno Saro Ziodato, 103. mladinko sveta. Slednja je januarja letos osvojila turnir 2. ranga na trdi podlagi v Ukrajini, v Vrsarju pa se je na pesku v začetku aprila, tako kot Lovričeva, uvrstila v četrtfinale. Obe igralki sta na zadnji desetih srečanjih na pesku dosegli po osem zmag in doživeli dva poraza.

S kvalifikacijskimi nastopi pa so na turnirjih ITF v Piestanyu in Subotici začeli še nekateri naši mladinci in mladinke.

V Piestnayu na Slovaškem, kjer poteka turnir 2. ranga, v kvalifikacijah zaenkrat uspešno igrata Matic Dimic in Blaž Vidovič. Oba sta se uvrstila v zadnji krog kvalifikacij. V glavnem turnirju sta prijavljena Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič pri fantih, pri dekletih pa Pia Lovrič, Živa Falkner in Maja Makorič

Še nekaj več naših igralk in igralcev je na turnirju 5. ranga v Subotici. Tu so v kvalifikacijah nastopili Gal Emeršič Potočnik, Aljaž Kirbiš, Aljaž Jeran, Klemen Tašner, Tilen Kovač in Maj Premzl. Slednji se je edini prebil v zadnji krog, kjer pa je z 1-6 2-6 izgubil s Slovakom Janom Pucalko. Precej bolje je šlo dekletom, saj so se skozi kvalifikacije v glavni turnir uvrstile Pia Marija Rebec, Brina Šulin, Annika Planinšek in Petja Drame.

V glavnem turnirju sta pri fantih prijavljena Miha Vetrih in Marko Kovačevič, pri dekletih pa sta v glavni turnir neposredno uvrščeni Tara Gorinšek in Tara Katarina Milić. TUKAJ.

Nastja Kolar klonila v finalu turnirja ITF WTT v Kairu, Veronika Erjavec osvojila turnir dvojic v Tabarki; Dalila Jakupovič izgubila v kvalifikacijah WTA turnirja v Štutgartu

bm, 21.04.2019

24-letna Nastja Kolar, ki ta teden na lestvici WTA zaseda 394. mesto na letsvici ITF pa 88. mesto se je izvila iz serije porazov, ki jih je na zadnjih šestih turnirjih doživela v uvodnih nastopih in se prvič po oktobru 2018, ko je osvojila turnir v Egiptu, uvrstila v finale.

Turnir v Kairu je odigrala izvrstno in vse do finala nasprotnicam ni oddala niza. Še najtesneje je bilo prav v polfinalu, kjer je igrala z 28-letno Avstrijko Melanie Klaffner, 601. igralko lestvice WTA. Kolarjeva je bila boljša s 6-4 7-6(1).

V finalu je igrala z 2. nosilko, 26-letno Grkinjo Despino Papamichail, 480. igralko lestvice WTA. Kolarjeva je naskakovala sedmo zmago na turnirjih ITF, peto na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $, a je ostala za las prekratka. V tesnem obračunu je po dveh urah in pol igre izgubila z rezultatom 3-6 6-4 4-6. Izkušena Grkinja je bila boljša za en brejk, kar ji je prineslo zmago. Kolarjeva je servis izgubila šetkrat, sama ga je nasprotnici odvzela petkrat. Grkinja je bila v osvojenih točkah boljša s 104-97. Za Papamichailovo je to prvi naslov letos in dvanajsti v karieri. Kolarjeva ostaja pri šestih osvojenih naslovih.

V kvalifikacijah WTA turnirja serije Premier z nagradnim skladom 886,077 $ v nemškem Štutgartu je nastopila Dalila Jakupović in izgubila uvodno srečanje. S 6-4 6-7(4) 6-0 jo je presenetila dokaj neznana 31-letna Italijanka Giulia Gatto Monticone, 165. igralka lestvice WTA. Italijanka je letos uspešno nastopala na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ na Japonskem, kjer je en turnir osvojila, še dvakrat pa je bila polfinalistka.

Z zmago turnirja dvojic je turnir ITF WTT v Tabarki v Tuniziji končala Veronika Erjavec. S soigralko Nefiso Berberović iz BiH sta v finalu s 4-6 6-3 10-7 premagali Francozinji Emeline Dartron in Marie Temin. Za Veroniko Erjavec je to že peti naslov v karieri v konkurenci dvojic na turnirjih ITF, prvi letos. TUKAJ.

Ta konec tedna finalni turnir do 12 let v Ljubljani in OP Zala do 16 let na Ptuju

bm, 20.04.2019

V Ljubljani na igriščih TD Slovan poteka finalni A in B turnir za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. V soboto so dečki in deklice odigrali tekme prvega in drugega kroga A turnija, udeleženci B turnirja bodo v obeh konkurencah nastopili v nedeljo.

V A turnirju dečkov so se v četrtfinale uvrstili vsi postavljeni igralci. Četrtfinalisti so Gašper Matijašič, Nerej Benedičič Vidovič, Luka Petrovič, Peter Marn, Maksim Despotović, Svit Suljić, Paolo Angeli in Žiga Šeško.

Tudi v A turnirju deklic presenečenj v uvodnih krogih ni bilo. Četrtfinalistke so Nala Kovačič, Nika Perić, Eva Cikajlo, Eva Šifrer, Hana Šišak Molan, Zala Vnuk, Stefanija-Katarina Mrvar in Julija Bogatin.

Ptuj gosti igralce in igralke na OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. Odigrane so bile tekme prvega kroga turnirjev fantov in deklet. Pri fantih sta v A turnirju izpadla dva nosilca. Žiga Bradaška je moral premoč priznati Jaki Protiču Žaklju, ki je bil boljši s 3-6 6-3 6-3, Grega Sevšek pa je z 2-6 6-3 6-2 izločil Vanjo Joksoviča.

Pri dekletih tokrat preseneča slaba udeležba saj nastopa samo dvajset igralk, tako da bodo nosilke prvič nastopile šele v nedeljo.

V B turnirju fantov je nastopilo 15 igralcev, v polfinale pa so se uvrstili Tilen Javornik, Mark Grošelj Sisan, Klemen Škorjanc in Filip Zver. TUKAJ.

Jan Dimitrijevič poražen v polfinalu Pančeva, Ela Nala Milić zmagovalka turnirja dvojic

bm, 20.04.2019

Celjan Jan Dimitirjevič je odlične nastope na turnirju TE 16 v Pančevu končal v polfinalu. V današnjem obračunu ga je s 6-2 6-1 premagal Italijan Niccolo Dessi, ki je že v drugem krogu izločil tudi prvega nosilca turnirja in do polfinala nasprotnikom ni oddal niti niza. Danes je bil za Jana premočan nasprotnik, a je naš igralec še enkrat več dosegel izvrsten izid. Letos se je na turnirjih TE še tretjič uvrstil v polfinale, prvič na turnirju druge kategorije.

V konkurenci dvojic sta z Lunom Obrulom izgubila četrtfinalni obračun s Hrvatoma Rokom Baškovičem in Alenom Billom.

Tudi Ela Nala Milić je nastope na turnirju TE 16 v Penini na Portugalskem končala v polfinalu. S 7-5 6-4 jo je premagala tri leta starejša, 16-letna Romunka Nicole Teodosescu. Po finalu na turnirju TE 16 na Reki je to še en izvrsten izid za mlado Ljubljančanko, ki je na dvanajstih tekmah zabeležila devet zmag in tri poraze.

Na zmagovalni oder in to na najvišjo stopničko pa je stopila v konkurenci dvojic, saj sta s soigralko Nicole Teodosescu osvojili turnir. TUKAJ.

Pia Lovrič polfinalistka v Firencah, Živa Falkner po treh urah igre izgubila

bm, 20.04.2019

Pia Lovrič nadaljuje z odličnimi predstavami na turnirju ITF 2. ranga v Firencah. V četrtfinalu je igrala s tretjo nosilko, Španko Carloto Martinez Cirez, 54. mladinko sveta in prejšnji teden finalistko turnirja 2. ranga v Franciji. Lovričeva je po doblejnem nizu s 6-3 v drugem povedla s 5-3, nato pa popustila in nasprotnici dovolila, da jo ujame ter v nadaljevanju osvoji drugi niz v podaljšani igri. Po odigranih treh igrah v tretjem nizu, pri vodstvu Španke z 2-1 pa je Lovričeva zaigrala izjemno in do konca tretjega niza, ki se je končal s 6-2 nasprotnici oddala vsega štiri točke. V sijajnem teniškem ambientu, tekmo si je ogledalo več kot 100 ljubiteljev tenisa, je Pia slavila s 6-3 6-7 6-2 in se uvrstila v polfinale.

Odlično tekmo je odigrala tudi Živa Falkner, ki je na igrišču preživela tri ure, a na koncu morala premoč priznati drugi nosilki, Slovakinji Romani Cisovski, 55. mladinki sveta. Slovakinja je zmagala s 7-6(5) 7-5.

Lovričeva bo v polfinalu igrala z Italijanko Liso Pigato, 122. igralko lestvice ITF. TUKAJ.

Jan Dimitrijevič polfinalist v Pančevu, Ela Nala Milić polfinalistka v portugalski Penini

bm, 19.04.2019

Celjan Jan Dimitrijevič se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Pančevu uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 5-7 6-4 premagal Hrvata Lovra Ercega in se bo za finale boril z Italijanom Nicolo Dessijem.

V konkurenci dvojic bosta z Lunom Obrulom nastopila v četrtfinalu.

V polfinale pa se je v portugalski Penini, prav tako na turnirju TE 16 uvrstila Ela Nala Milić. V četrtfinalu je s 6-3 6-0 izločila 5. nosilko, Portugalko Matilde Morias. Ela Nala je dosegla še sedmo zmago na zadnjih osmih srečanjih. TUKAJ.

Nastja Kolar v polfinalu turnija v Antalyi, poraz Nika Razborška in Pie Čuk

bm, 19.04.2019

Izvrstnbo ta teden na turnirju ITF WTT v Kairu (15.000 $)igra Nastja Kolar, ki se je izvila iz spirale porazov v uvodnih nastopih na prejšnjih šestih turnirjih.

Tokrat ji gre vse od rok in se je uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 6-1 premagala 8. nosilko, 17-letno Rusinjo Anastasio Zalotarevo. Za zmago je potrebovala vsega 55 minut. V polfinalu bo igrala s tretjo nosilko, 29-letno Avstrijko Melanie Klaffner, 601. igralko lestvice WTA.

Na turnirju ITF v tunizijski Tabarki je v četrtfinalu z nastopi končal Nik Razboršek. S 6-0 6-2 ga je presenetil Nemec, Constantin Schmitz.

Prav tako v Tabarki se je v finale konkurence dvojic uvrstila Veronika Erjavec. Igra v paru z Nefiso Berberović s katero sta prvi nosilki turnirja dvojic in sta v polfinalu s 6-3 7-5 premagali Španki Ayalo Serra in Fernandez Sanz.

Danes je v četrtfinalu turnirja ITF v Santa Margheriti Di Puli nastopila tudi Pia Čuk. Igrala je s 16-letno Ukrajinko Dario Lopatetsko, 251. igralko lestvice WTA. Ta je letos osvojila že tri turnirje W25.

Previsoka ovira je bila tudi za našo igralko. Čukova je izgubila s 3-6 4-6, si je priigrala nekaj pomembnih točk za lestvico WTA, ki jih ponujajo turnirji s tem nagradnim skladom. TUKAJ.

Matic Špec izgubil v četrtfinalu ITF turnirja v Orange Parku

bm, 19.04.2019

Matic Špec je odlično odigral turnir ITF WTT z nagradnim skladom 15.000 $ v Orange Parku na Floridi. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagal 18-letnega Kanadčana Liama Draxla, še enega iz izjemno obetajoče kanadske generacije, trenutno 11. mladinca sveta. Matic je bil prepričljivo boljši, nasprotniku je štirikrat odvzel začetni udarec, sam pa ga ni izgubil, niti ni nasprotniku ponudil priložnosti za brejk. Na svoj servis je v srečanju izgubil samo pet točk, na prvi zadet servis samo eno. Na koncu je bil v številu osvojenih točk boljši s 57-30.

V četrtfinalu je igral z 18-letnim Brazilcem Matusom Alvesem, top 30 igralcem na mladinski svetovni teniški lestvici. Žal tokrat ni bil tako razpoložen kot na tekmi drugega kroga, tako da je moral Brazilcu priznati premoč. Slednji je slavil s 6-4 6-3. Tokrat je odlično serviral Brazilec, ki ni izgubil servisa, Maticu pa je ponudil vsega dbe break priložnosti. Na drugi strani je Matic servis izgubil štirikrat. Za Matica je to druga uvrstitev v četrtfinale turnirjev ITF letos. TUKAJ.

Pia Lovrič in Živa Falkner četrtfinalistki Firenc, porazi Dimica, Planinška in Makoričeve

bm, 19.04.2019

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Firencah odlično igrata Pia Lovrič in Živa Falkner. Obe sta se uvrstili v četrtfinale. V uvodnem nastopu je bila Lovričeva (92), ki je osma nosilka turnirja, s 6-3 6-1 boljša od Italijanke Sofie Rocchetti (307), v drugem krogu pa je s 7-6(4) 6-4 premagala italijansko kvalifikantko Cristino Eleno Tiglea (392).

Živa Falkner je v drugem krogu igrala s Švicarko Alino Granwehr (269) in zmagala s 6-3 3-6 6-3. V četrtfinalu bo Lovričeva igrala s 3. nosilko, Carloto Martinez Cirez iz Španije (Itf 54), nasprotnica Falknerjeve pa bo 2. nosilka, Slovakinja Romana Cisovska (Itf 55).

Vsi trije kvalifikanti Maja Makorič, Filip Jeff Planinšek in Matic Dimic so izgubili uvodno srečanje glavnega turnirja. Makoričevo je s 6-2 6-3 premagala peta nosilka, Italijanka Federica Rossi (71), od Planinška je bil s 6-2 6-3 boljši italijanski kvalifikant Marco Furlanetto (291), Dimica pa je z 1-6 6-2 6-4 izločil Italijan Pietro Marino.

TUKAJ.

Jan Dimitrijevič četrtfinalist v Pančevu, Ela Nala Milić v Penini; poraz Luna Obrula in Tima Kuštra

bm, 18.04.2019

Na mladinskih turnirjih Tennis Europe do 16 let v Pančevu in portugalski Penini sta se Jan Dimitrijević in Ela Nala Milić uvrstila v četrtfinale.

Jan Dimitrijević je v Pančevu v tretjem krogu s 6-2 2-6 6-4 premagal tretjega nosilca, Črnogorca Danila Raičevića. Na istem turnirju je tekmo tretjega kroga izgubil Lun Obrul. S 6-4 6-3 ga je izločil drugi nosilec, Srb Branko Djurić. V konkurenci dvojic sta se Obrul in Dimitrijević po predaji nasprotnikov brez boja uvrstila v četrtfinale.

Na turnirju TE 16 v portugalski Penini se je v četrtfinale uvrstila Ela Nala Milić, ki tako nadaljuje z izvrstnimi predstavami še na drugem turnirju do 16 let. V drugem krogu je s 6-0 6-0 premagala domačinko Gabrielo Matos, v tretjem krogu pa je bila boljša še od ene domačinke, trinajste nosilke Beatriz Paciletti Duarte Da Costa.

Na turnirju TE 14 v Solinu je v četrtfinalu izpadel naš zadnji predstavnik Tim Kušter. S 6-2 6-3 ga je premagal prvi nosilec, Britanec Fabio Nestola. TUKAJ.

Pia Čuk premagala prvo nosilko na Sardiniji, Nastja Kolar in Nik Razboršek četrtfinalista, poraz Mika Urbanije

bm, 18.04.2019

Po včerajšnji tri ure in pol trajajoči dramatični tekmi, ki jo je Pia Čuk dobila v podaljšani igri tretjega niza, se je danes znesla nad prvo nosilko, 22-letno Španko Paulo Badosa Gibert. 126. igralko lestvice WTA je v uri in pol premagala s 6-4 6-1 in se uvrstila v četrtfinale. Nasprotnici je šestkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat. V seštevku točk je bila boljša s 65-50. V četrtfinalu bo igrala z Ukrajinko Dasho Lopatetskayo.

Na turnirju ITF WTT (15.000 $) v Kairu se je Nastja Kolar uvrstila v četrtfinale. Po nekaj slabših nastopih na sicer nekoliko močnejših turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $, ko je doživela kar šest izpadov v prvem krogu, je tokrat uspešnejša. V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala domačo kvalifikantko Amiro Badawi in se uvrstila v četrtfinale.

Na moškem turnirju iste serije v Tabarki (15.000 $) se je v četrtfinale uvrstil Nik Razboršek. V drugem krogu je s 6-3 4-6 6-4 premagal Argentinca Franca Emanuela Egeo. Nik je še sedmič od osmih letošnjih tekem dobil srečanje v odločilnem tretjem nizu.

Na istem turnirju je Mike Urbanija v drugem krogu izgubil z Ircem Simonom Carrom. Slednji je bil boljši s 6-3 6-3.

TUKAJ.

Pia Čuk po treh urah in pol v drugi krog Sardinije, uspešna tudi Nik Razboršek in Nastja Kolar

bm, 17.04.2019

Izjemno delo je danes na Sardiniji na turnriju z nagradnim skladom 25.000 $ opravila Pia Čuk. V teniškem trillerju je po treh urah in pol igre in potem, ko je rešila eno meč žogo, premagala 23-letno Nemko Julyette Steur, 730. igralko lestvice WTA in 30. igralko lestice ITF WTT.

V izenačenem srečanju v katerem je bila borbena Litijanka na koncu boljša za štiri točke (130-126) sta igralki dosegli po šest brejkov, Pia pa je bila boljša predvsem pri izkoristku drugega servisa (61 %). Nasprotnica je bila le 38 % uspešna. Prav zaradi tega si je Pia priigrala 16 brejk priložnosti, nasprotnica le sedem. V odločilnem tie-breaku tretjega niza je Nemka povedla s 4-2, pri izidu 6-5 pa je imela meč žogo. Pia jo je ubranila, nato pa dobila obe naslednji točki, s tem pa niz in srečanje. V letošnjem letu je kar šestkrat igrala podaljšano igro v odločilnem nizu in kar petkrat je bila uspešna.

Še dve slovenski zmagi smo spremljali danes. Na turnirju ITF WTT v Tabarki (15.000 $) je Nik Razboršek v prvem krogu s 6-4 7-5 premagal estonskega kvalifikanta Kristjana Tamma in se bo v drugem pomeril z Argentincem Francom Emanuelom Egeo.

Po sedmih zaporednih porazih, šestih v prvih krogih turnirjev ITF, je bila danes v prvem krogu turnirja v Kairu (15.000 $) uspešna Nastja Kolar. Kolarjeva je prva nosilka turnirja, v uvodnem nastopu pa je s 6-2 6-1 ugnala Japonko Yuko Hosoki. V drugem krogu bo igrala z egiptovsko kvalifikantko Amiro Badawi. TUKAJ.

Jan Dimitrijevič in Lun Obrul uspešna v Pančevu, Tim Kušter četrtfinalist v Solinu

bm, 17.04.2019

Naši mladi igralci in igralke ta teden nastoipajo na turnirjih Tennis Europe do 16 let v Pančevu in do 14 let v Solinu.

V Pančevu sta Lun Obrul in Jan Dimitrijevič, oba pa sta nastope v glavnem turnirju začela z zmagama. Obrul je v prvem krogu s 6-7(6) 6-2 6-3 premagal Srba nikolo Jovanovića, v drugem pa s 6-3 6-3 Srba Alekso Mišića. Dimitrijevič je bil s 6-0 6-2 boljši od Bolgara Martina Despodova, na drugi nastop še čaka.

Slabše so dečki in deklice začeli nastope v Splitu na turnirju do 14 let. Po prvem krogu glavnega turnirja je v konkurenci ostal samo Tim Kušter, ki pa je zmagal dvakrat in se uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagal Hrvata Erika Nikolića, v drugem pa s 7-5 6-4 sedmega nosilca, Francoza Thea Papamalamisa.

V uvodnem nastopu glavnega turnirja je izpadel kvalifikant Jaka Tomažin, v kvalifikacijah pa niso bili uspešni Jani Retelj, Mak Mikovič, Boris Barjaktarevič in Marko Požonec.

Brez predstavnic smo ostali tudi pri deklicah, saj so v prvem krogu glavnega turnija izgubile kvalifikantka Ella Hojnik, Maša Viriant in Ula Jamar. V kvalifikacijah sta izpadli Anamari Žnuderl in Lija Mumlek. TUKAJ.

Odličen izkupiček kvalifikacij za naše predstavnike na turnirju ITF drugega ranga v Firencah, v prvem krogu GT uspešna Živa Falkner

bm, 17.04.2019

Naši najboljši igralci in igralke ta teden nastopajo na turnirju ITF 2. ranga v Firencah. Turnirja italijanske spomladanske serije v Firencah in Salssomaggioreju prinašata točke, ki lahko igralcem in igralkam še izboljšajo položaj na lestvici pred prijavami na prvi turnir sezone za grand slam v Parizu.

V Firencah sta v glavni turnir deklet neposredno uvrščeni Pia Lovrič in Živa Falkner, s tremi kvalifikacijskimi zmagami pa se jima je pridružila prva nosilka kvalifikacij Maja Makorič. V prvem krogu je s 6-1 6-2 premagala domačo povabljenko Cristino Pescucci, v drugem s 6-1 6-1 domačinko Federico Urgesi, v finalu kvalifikacij pa s 7-6(5) 6-2 še tretjo Italijanko Barbaro Dessolis.

V prvem krogu glavnega turnirja je že nastopila Živa Falkner in s 6-0 0-6 6-2 premagala šesto nosilko, Francozinjo Giulio Morlet, 74. igralko mladinske lestvice ITF.

Pri fantih sta kvalifikacije uspešno opravila prvi nosilec Filip Jeff Planinšek in Matic Dimic. Planinšek je kar trikrat poskrbel za pravo dramo. Najprej je s 6-2 4-6 10-8 premagal Italijana Giulia Perego, v drugem krogu z 0-6 7-6(5) 11-9 Italijana Mattea Giganteja in v zadnjem krogu še enega Italijana Nicola Cigno. Tudi v tretje je bil uspešen v super tie-brejku, ko je slavil s 6-4 4-6 10-2.

Najlažje se je skozi kvalifikacije prebil Matic Dimic. V prvem krogu je s 6-2 6-2 izločil Italijana Jacopa Landinija, v drugem s 6-2 6-4 Italijana Luco Castagnola in v finalu kvalifikacij s 6-2 6-3 Avstrijca Niklasa Rohrerja. TUKAJ.

Mike Urbanija in Matic Špec v drugi krog, Pia Čuk uspešna v kvalifikacijah, konec za Blaža rolo, Anžeta Arha in Veroniko Erjavec

bm, 16.04.2019

Na turnirjih ITF ta teden nastopa več slovenskih igralcev in igralk, ki so bili v uvodnih nastopih delno uspešni. Na turnirju v Tabarki (15.000 $) je Mike Urbanija v prvem krogu s 6-1 6-0 premagal Šveda Linusa Frosta.

Na turnirju ITF v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) nastopa Pia Čuk, ki je uspešno opravila s kvalifikacijami. Za uvrstitev v glavni turnir je morala odigrati eno tekmo in bila je uspešna. S 4-6 6-3 10-7 je premagala Američanko Chiaro Scholl (WTA 444, ITF 60) in se uvrstila v žreb glavnega turnirja.

Na turnirju ITF v Orange Parku na Floridi (15.000 $) je Matic Špec v prvem krogu igral z domačim povabljencem Juniorjem Alexandrom Orejem in zmagal s 6-1 6-1.

Konec pa je nastopov med posamezniki za Anžeta Arha v Cairu (15.000 $) in Veroniko Erjavec v Tabarki (15.000 $). Arh je izgubil odločilno tekmo kvalifikacij. S 7-5 5-7 10-7 ga je premagal Latvijec Arturs Lazdins. Erjavčeva je po trimesečni pavzi v prvem krogu turnirja v Tabarki s 4-6 3-6 izgubila z Romunko Ioano Gavrila.

Na turnirju v Cairu (15.000 $) bo nastopila še Nastja Kolar, v Tabarki pa Nik Razboršek.

V mehiškem Sam Luis Potosiiju je na ATP Challengerju (54.160 $) nastopil Blaž Rola. Njegov nasprotnik v prvem krogu je bil Argentinec Facundo Mena, 467. igralec lestvice ATP. Argentinec je bil boljši in je zmagal s 6-2 6-4. TUKAJ.

Gašper Bezjak in Noka Jurič zmagovalca OP za člane in članice v Ljubljani

bm, 15.04.2019

V Ljubljani se je končalo prvo odprto prvenstvo za člane in članice v poletni sezoni. Oba naslova gresta v Maribor, zmagovalca pa sta člana ŽTK Gašper Bezjak in Noka Jurič.

Prvi nosilec turnija članov Gašper Bezjak je v polfinalu s 7-6(2) 6-0 premagal tretje postavljenega Roka Komca (MaxLj), nepostavljeni Patrik Stepanič (AsLit) pa je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-1 boljši od Nicka Cmagerja (ŽtkMb). V finalu je bil Bezjak s 6-3 1-6 6-1 boljši od Stepanića.

Pri članicah je slavila druga nosilka Noka Jurič. V finalu se je merila s četrto nosilko Zalo Ule (LukaKp) in zmagala s 7-5 6-3.

Za Gašperja Bezjaka, ki na lestvici TS zaseda drugo mesto med igralci, ki niso uvrščeni na mednarodnih članskih lestvicah je to tretji članski naslov v karieri in prvi letos. Še uspešnejša je Noka Jurič. Ta zaseda na lestvici TS tretje mesto med igalkami brez mednarodnih uvrstitev, na domačih tekmovanjih pa je v članski konferenci osvojila svoj četrti naslov, tudi ona prvega v letošnji sezoni. TUKAJ.

Polona Hercog ponovno najvišje med Slovenkami na lestvici WTA

bm, 15.04.2019

Ženski tenis na svetovni teniški turneji WTA je v letošnjem letu izjemno nepredvidljiv saj smo na 18 turnirjih dobili 18 različnih zmagovalk in med te se je vpisala s svojo tretjo zmago v karieri tudi Polona Hercog. Ta po številu zmag na turnirjih WTA za eno zaostaja za Katarino Srebotnik, ki je v karieri zmagala štirikrat. Po en naslov sta v samostojni Sloveniji osvojili še Tina Pisnik in Maja Matevžič.

Polona Hercog je ta teden po daljšem obdobju ponovno prevzela primat med Slovenkami na lestvici WTA, kjer je trenutno na 64. mestu najvišje uvrščena slovenska igralka. S 67. mestom ji sledi Tamara Zidanšek, iz najboljše stoterice pa je izpadla Dalila Jakupović, ki je ta teden na 103. mestu. Do nove najvišje uvrstitve v karieri se je dokopala Kaja Juvan z dobrimi nastopi na Sardiniji. Ta teden je kot četrta Slovenka na 141. mestu. Na lestvici WTA najdemo še Nino Potočnik na 393., Nastjo Kolar na 394., Pio Čuk na 526., Manco Pislak na 740. in Veroniko Erjavec na 788. mestu.

Na moški teniški lestvici ATP slej kot prej ostaja na vrhu Aljaž Bedene, ki je 70. igralec sveta, sledi mu Blaž Kavčič na 231. mestu, Blaž Rola je na 255. mestu, četrti Slovenec na lestvici pa je Nik Razboršek na 596. mestu.

Foto: Facebook TUKAJ.

Aljaž Bedene poražen v uvodnem nastopu v Monte Carlu

bm, 15.04.2019

Najboljši igralci peščeno sezono odpirajo v Monte Carlu, kjer na ATP turnirju serije Masters 1000 z nagradnim skladom 5.207,405 € nastopa večina najboljših igralcev z Novakom Djokovićem in Rafaelom Nadalom na čelu.

Aljaž Bedene, ki trenutno na lestvici ATP zaseda 68. mesto je moral zato v kvalifikacije, v katerih je bil uspešen in si je priigral nastop v glavnem turnirju.

Kvalifikacije je začel z zmago 6-2 6-4 nad 28-letnega domačinom Hugom Nysom, 436. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo.

Bolj resen preizkus je Aljaža čakal v finalu kvalifikacij, ko je bil njegov nasprotnik 26-letni Japonec Taro Daniel, trenutno 75. igralec sveta. Daniel in Bedene sta se pomerila tretjič, še drugič pa je slavil Aljaž. Ta je bil boljši s 7-6(5) 6-3. V prvem nizu sta oba po dvakrat izgubila začetni udarec, Aljaž pa je Japoncu ubranil celo dve zaključni žogici za niz. V drugem nizu smo videli en brejk, ki ga je dosegel Bedene in si z njim zagotovil zmago in napredovanje v glavni žreb.

V prvem krogu glavnega turnirja se je pomeril z 29-letnim Moldavijcem Radum Albotom, 45. igralcem lestvice WTA. Moldavijec je bil boljši z rezultatom 6-4 6-2 in s tem potrdil dobro formo v zadnjem obdobju. Na zadnjih petnajstih tekmah je namreč kar trinajstkrat zmagal in doživel le dva poraza, pri čemer je osvojil turnir ATP 250 v Delray Beachu sredi februarja. Aljaž je po polfinalu Ria, ko je moral tekmo zaradi zdravstvenih težav predati, še tretjič zapored izgubil tekmo prvega kroga glavnega turnirja.

Aljaž je tokrat slabše serviral saj je začetni udarec izgubil kar štirikrat, izkoristek drugega servisa pa je imel skromnih 33 % (9-27) in prav tu gre iskati razloge za poraz. Albot je bil v seštevku točk boljši s 64-45.

Blaž je osvojil 35 ATP točk in denarno nagrado v višini 18.955 €. TUKAJ.

Na OP za člane znani polfinalisti, pri članicah finalistki

bm, 14.04.2019

Na igriščih TK Max v Ljubljani se končuje OP za člane in članice. Člani so odigrali četrtfinalne obračune, v polfinale pa so se uvrstili Gašper Bezjak (ŽtkMb), ki je v četrtfinalu s 6-4 6-0 premagal Marka Novaka (Otočec), Rok Komac (MaxLj), ki je bil s 7-5 6-3 boljši od Mihe Veličkega (Br-Mb), Patrik Stepanić (AsLit), ki je s 6-4 2-0 (predaja) izločil Domna Korelca (Kamnik) in Nick Cmager (ŽtkMb), ki je s 6-3 7-6(4) premagal Aljaža Jerana (Radom).

Pri dekletih sta znani finalistki. To sta Zala Ule (Luka Kp), ki je polfinalno srečanje s Tino Kristino Godec po predaji slednje dobila brez boja in druga nosilka Noka Jurič (ŽtkMb), ki je bil s 6-1 6-2 boljša od klubske soigralke Moni Potrč. TUKAJ.

Ula Jamar finalistka turnirja TE 14 v Vinkovcih, Luka Talan Lopatič zmagovalec turnirja dvojic TE 12 v Bragi

bm, 14.04.2019

Ljubljančanka Ula Jamar je na turnirju TE 14 v Vinkovcih z uvrstitvijo v finale prišla do uspeha kariere. Jamarjeva je bila deveta nosilka turnirja in je v polfinalu s 7-6(2) 7-5 premagala osmo nosilko, Srbkinjo Ano Stanković ter si priigrala prvi finale na turnirjih TE. V finalu se je merila z drugo nosilko, Jovano Grubić iz Srbije in izgubila z 1-6 3-6. Za Ulo je to najboljši izid v karieri, kateremu se je najbolj približala lani, ko je bila na Nizozemskem polfinalistka, sicer pa je običajno nastope končala v prvem ali drugem krogu. Njena finalna nasprotnica je lani nastopala v kategoriji do 12 let, v kateri je bila ena najboljših evropskih igralk, saj je slavila na kar šestih turnirjih, letošnjo sezono pa je začela kot 41. igralka lestvice TE v kategoriji do 14 let. Jamarjeva na lestvici TE trenutno zaseda 220. mesto.

Ta teden se je izkazal tudi 11-letni Luka Talan Lopatič, ki trenira v Španiji. Na turnirju TE do 12 let v portugalski Bragi je med posamezniki izgubil v osmini finala, med dvojicami pa je s soigralcem iz Španije Keonom Puigom Mccallanom stopil na najvišjo stopničko. Naslov zmagovalcev turnirja sta osvojila z zmago 6-3 6-4 nad Portugalcema Salvadorom Monteirom in Joaom Dinisom Silvo. TUKAJ.

Polona Hercog v Luganu osvojila svoj tretji turnir serije WTA v karieri

bm, 14.04.2019

Polona Hercog je v švicarskem Luganu osvojila svoj tretji turnir serije WTA v karieri. V finalu 250.000 $ vrednega turnirja je s 6-3 3-6 6-3 premagala presenetljivo finalistko, 17-letno Poljakinjo Igo Swiatek, za katero je bil to prvi finale v karieri.

Hercogova je dvema naslovoma, ki ju je osvojila v letih 2011 in 2012 v Bastadu na Švedskem zdaj dodala tretjega.

Finalni obračun je trajal dve uri in šestnajst minut, Poljakinja, ki je v tretjem nizu z breakom vodila z 2-0, je na današnjem srečanju servirala precej pod povprečjem te sezone. Njen povprečen izkoristek servisa v letošnji sezoni je kar 71 % , danes pa se je ustavila pri 47 %. Polona je bila v tem elementu precej boljša saj je imela izkoristek začetnega udarca 57 %. Sicer pa je Hercogova nasprotnici servis odvzela osemkrat iz dvanajstih poskusov, na drugi strani Swiatkova šestkrat iz šestnajstih poskusov. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 96-79 v korist Hercogove. Na koncu so pretehtale izkušnje in zagotovo veliko breme, ki si ga je naložila Poljakinja v prvem finalu in ga ni zmogla. V srečanju je namreč naredila kar 51 neprisiljenih napak. Hercogova je v letošnii sezoni do tega turnirja v glavnem žrebu turnirjev WTA zmagal vsega enkrat, tokrat pa je šla do konca in zasluženo slavila.

Hercogova je v Luganu osvojila 43.000 $ denarne nagrade in 280 točk za lestvico WTA, kar jo bo v ponedeljek pripeljalo na 64. mesto in bo s tem spet prevzela primat med slovenskimi igralkami na lestvici WTA.

Nekaj najlepših točk dvoboja si lahko ogledate TUKAJ.

Člani in članice na OP v Ljubljani, najmlajši v Novi Gorici

bm, 14.04.2019

Ta konec tedna se člani in članice za točke lestvice TS borijo v Ljubljani, dečki in deklice igrajo na turnirjih RR v Ljubljani, Krškem, Kopru in Mariboru, najmlajše pa gosti Nova Gorica na turnirjih 8-11 let.

Člani so v Ljubljani odigrali tekme prvega kroga, izpadli pa so že štirje nosilci. Pesenetljiv, a ne povsem nepričakovan je predvsem poraz drugega nosilca, 13. igralca lestvice TS Toma Ašiča Kovača, katerega je s 6-1 6-1 izločil trenutno vodilni igralec v starostni kategoriji do 16 let, Aljaž Jeran.

Pri članicah nastopa petnajst igralk, prvi krog pa presenečenj ni prinesel.

Najmlajši so v Novi Gorici, kjer so v soboto odigrali turnirje v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 let. Turnir deklic do 10 let je osvojila Veritsa Yaneva (Breži), ki je v finalu s 6-4 premagala Zojo Peternel (ŠDTŠR), pri dečkih je bil najboljši Peter Škundrič (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-1 premagala Lovra Haceta Zajca (ŠDŠTA).

V MIDI tenisu je pri deklicah zmagala Veritsa Yaneva (Breži). V finalu je z 2-0 premagala Uno Grubišič (Krško). Pri dečkih je slavil Mitja Kozjak (Ol-Lj). V finalu je z 2-1 premagal Alekseja Muleja (Maja). V Mini tenisu je pri deklicah zmagala Brina Milovanovič (Maja). V finalu je z 2-0 premagala Niko Kožuh (Maja). Pri dečkih je bil najboljši Mark Škundrič (ŽtkMb), ki je z 2-0 ugnal Taja Cerarja Žiliča (Tabre).

Turnir do 11 let je pri deklicah osvojila Zoja Peternel (ŠDTŠR), ki je v finalu s 6-1 premagala Jerco Fleischman (Medvode). Pri dečkih je bil najboljši Liam Lugarič (Tk_Sb). V finalu je s 6-2 premagal Lasseja Zajca Gajška (Topte).

Več o letošnjih turnirjih najmlajših najdete TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko osvojila turnir dvojic v Novem Sadu

bm, 14.04.2019

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Novem Sadu sta v polfinalu posamične konkurence nastopila Petja Drame in Gal Emeršič Potočnik, a sta oba doživela poraz.

Petjo Drame je s 6-4 6-4 premagala Romunka Anca Alexia Todoni, Gal Emeršič Potočnik pa je s 6-4 6-3 premagal drugi nosilec, Slovak Peter Benjamin Privara.

V soboto smo v Novem Sadu spremljali še dva finalna slovenska nastopa igralcev in igralk ŽTK Maribor v konkurenci dvojic, ki sta se končala s polovičnim slovenskim uspehom. Pri fantih sta se za nov naslov na turnirjih TE borila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, pri dekletih pa sta zmago naskakovali Petja Drame s soigralko Anniko Planinšek.

Uspešnješa sta bila Emeršič Potočnik in Dominko, ki sta zdaj že zelo dobro uigrana dvojica, kar sta z osvojitvijo naslova in zmago 6-7(4) 6-4 10-6 nad češko-slovaško kombinacijo Lukas Janousek in Peter Nad.

Drametovi in Planinškovi se tokrat v finalu ni izšlo. S 6-2 6-3 sta ju premagali Romunki Anca Alexia Todoni in Floriana Popovici.

Vsekakor pa je za našimi igralci in igralkami nov uspešen teden na mednarodni sceni in potrditev, da je nadarjena generacija igralcev in igralk ŽTK Maribor na pravi poti proti vidnejšim uspehom v prihodnosti.

Gal Emeršič Potočnik ima letos izjemno staistiko na turnirjih Tennis Europe do 16 let saj je na štirih turnirjih zabeležil petnajst zmag in tri poraze, pri čemer je en turnir osvojil, po enkrat pa s eje ustavil v finalu, četrtfinale in polfinalu. Še boljše mu gre v paru s Sebastianom Domnkom v konkurenci dvojic. Letos sta na štirih turnirjih dosegla dvanajst zmag in zabeležiola dva poraza pri čemer sta osvojila dva turnirja, še po enkrat sta bila finalista in polfinalista.

Tudi za leto dni mlajšo Petjo Drame je odlična sezona na turnirjih TE saj je na štirih turnirjih dosegla enajst zmag in doživela štiri poraze, pri čemer se je dvakrat uvrstila v polfinale, dvakrat pa je bhila četrtfinalistka. V konkurenci dvojic je nastopila z različnimi nasprotnicami in na štirih turnirjih osvojila dva naslova, še enkrat je bila finalistka in polfinalistka, razmerje zmag in porazov pa ima trenutno 10-2.

TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil v četrtfinalu Tabarke, Manca Pislak izgubila četrtfinalni obračun v Antalyi

bm, 14.04.2019

Na mednarodnih teniških turnirjih ITF WTT sta se Nik Razboršek in Manca Pislak uvrstila v četrtfinale.

Na turnirju v Tabarki (15.000 $) je Razboršek v drugem krogu s 7-6(3) 6-2 premagal švicarskega kvalifikanta Adriena Bossela. V četrtfinalu je v petek začel srečanje s Francozom Maximom Hamoujem (ITF 542), a ga igralca nista dokončala, saj je bila tekma pri izidu 4-5 in 40-40 ob servisu Razborška, prekinjena. Srečanje se je nadaljevalo v soboto, v nadaljevanju pa je bil Francoz boljši in je slavil s 6-7(8) 6-2 6-2.

Prav tako v Tabarki je tekmo drugega kroga odigrala Tina Cvetkovič, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, tu pa dosegla prvo zmago v glavnem žrebu na profesionalnih turnirjih. Igrala je s 4. nosilko, Rusinjo Margarito Lazarevo (WTA 838, ITF 376) in izgubila s 3-6 6-7(5). Kljub porazu je za Tino odličen turnir.

V drugem krogu je bila na turnirju v Antalyi (15.000 $) uspešna tudi Manca Pislak, ki je s 6-3 6-2 premagala rusko kvalifikantko Mario Manilovo (ITF 887). Njena četrtfinalna nasprotnica je bila 18-letna Švicarka Joanne ZUGER (ITF 177). Švicarka je bila boljša s 6-4 4-6 6-2. TUKAJ.

Polona Hercog finalistka turnirja WTA v Luganu

bm, 13.04.2019

Polona Hercog je letošnjo peščeno sezono začela odlično in se na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Luganu uvrstila v finale.

V današnjem polfinalnem obračunu je s 7-5 6-4 premagala 22-letno Francozinjo Fiono Ferro, 108. igralko lestvice WTA. Hercogova je bila precej bolj zanesljiva pri začetnem udarcu (skupni izkoristek 61 %), izkoristila pa je vseh šest brejk priložnosti, ki si jih je v srečanju priigrala. Na drugi strani si je Ferrova, ki je na zadnjih desetih srečanjih na pesku dosegla deset zmag, prav tako priigrala šest brejk priložnosti, a je izkoristila le štiri.

Hercogova, ki je letošnjo sezono začela slabše od pričakovanj je na zadnjem turnirju na trdi podlagi v Miamiju prikazala izvtrstno partijo v srečanju s Simono Halep in že takrat napovedala, da bo na naslednjih turnirjih zagotovo težak zalogaj za vsako nasprotnico. To v Luganu tudi dokazuje in je na odlični poti, da osvoji še tretji naslov na turnirjih WTA v karieri. Oba doslej osvojena segata v leto 2011 in 2012, ko je dvakrat zapored slavila na turnirju WTA v švedskem Bastadu. Za Polono bo to šesti finale na turnirjih WTA v karieri, nazadnje je v finalu nastopila lani na turnirju v Carigradu, ko je izgubila s Francozinjo Pauline Parmentier.

Zanimivo je, da so vse polfinalistke nepostavljene igralke, Hercogova pa je med vsemi na lestvici WTA uvrščena najvišje. Njena nasprotnica v finalu bo mlada, komaj sedemnajstletna Poljakinja Iga Swiatek, ki se je prvič v karieri uvrstila v polfinale, sicer pa jo poznamo kot partnerico naše Kaje Juvan v igri dvojic še v mladinski konkurenci.

Po tekmi je Hercogova povedala, da se počuti čudovito in je resnično vesela. Vzdušje na in okrog turnirja je odlično zato v nastopih uživa, preteklih nekaj dni pa je bilo izvrstnih in v Luganu se počuti zares dobro. Glede finalne nasprotnice pa je povedala, da je vedno dobrodošlo, če veš kaj te čaka v naslednjem krogu in lahko narediš načrt, kako se tekme lotiti. Sicer pa bo zgolj šla na igrišče in uživala. V podobni situaciji je bila že lani v Carigradu, zato želi predvsem uživati v finalni tekmi in odigrati svojo najboljšo partijo. TUKAJ.

Tamara Zidanšek brez polfinala v Bogoti

bm, 12.04.2019

Tamara Zidanšek se ni uvrstila v polfinale turnirja WTA v Bogoti. V četrtfinalu jo je po uri in 18 minutah igre ustavila 27-letna Španka Lara Arruabarrena, 106. igralka lestvice WTA.

Zidanškova je imela danes nekoliko slabši dan, nasproti sebe pa izkušeno Španko Arruabarreno, ki je zaigrala zelo dobro in našo igralko premagala s 6-4 6-2. Španka je Tamari štirikrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila enkrat. Zelo dobro je servirala saj je imela skupen izkoristek servisa kar 66 %, na drugi strani Zidanškova 52 %, pri čemer je na drugi servis od devetnajstih mogočih osvojila osem točk. V skupnem seštevku je bila Arruabarrena boljša za 18 točk (77-59).

Tamari je četrtfinale prineslo 6175 $ denarne nagrade in 60 ATP točk, s katerimi se bo na lestvici WTA povzpela za dve mesti. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame polfinalista v Novem Sadu, Ula Jamar polfinalistka v Vinkovcih

bm, 12.04.2019

Na turnirju Tennis Europe 2. ranga v starostni kategoriji do 16 let v Novem Sadu sta se Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame uvrstila v polfinale.

Emeršič Potočnik je v četrtfinale s 6-2 6-4 premagal Srba Nikolo Zekića in s tem nadaljuje zmagoviti niz saj je v zadnjih dvanajstih obračunih odšel iz igrišča kot zmagovalec kar desetkrat. V polfinalu bo igral z 2. nosilcem, Slovakom Benjaminom Privaro.

Izvrstno nastopa tudi Petja Drame, ki se je v polfinale turnirja deklet uvrstila po zmagi s 6-4 6-3 nad Romunko Floriano Popovici. Petja bo v polfinalu igrala s štirinajstletno romunsko vrstnico Anco Alexio Todoni

Oba sta danes nastopila še v polfinalu konkurence dvojic in sicer Gal v paru s Sebastianom Dominko, Petja pa v paru z Anniko Planinšek. Oba naša para sta bila uspešna in sta se uvrstila v finale. Dominko in Emeršič Potočnik sta s 6-4 6-1 premagala Srba Filipa Mandovića in Nikolo Zekića, Drametova in Planinškova pa sta bili s 6-2 6-3 boljši od Hrvatice Eme Bubalo in Srbkinje Nede Milenković.

Dominko je danes izpadel v četrtfinalu posamične konkurence, kjer ga je s 7-6 (3) 7-6(4) premagal četrti nosilec Branko Djurić iz Srbije.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Vinkovcih je Matic Križnik v četrtfinalu s 4-6 0-6 izgubil s Francozom Leom Cohenom Bacriem. Pri dekletih bo v polfinalu nastopila Ula Jamar, kateri je Madžarka Kitti Molnar četrtfinalno srečanje predala brez boja. Izgubila je Ana Lanišek. S 3-6 6-1 6-2 jo je izločila Hrvatica Nora Knežević.

V konkurenci dvojic sta polfinalno srečanje izgubili Ivona Ahčan in Maša Viriant. S 7-6(4) 6-4 sta ju izločili Srbkinji Jovana Grujić in Andjela Lazarević. TUKAJ.

Polona Hercog polfinalistka turnirja WTA v Luganu

bm, 12.04.2019

Ob začetku peščene sezone je formo očitno našla Polona Hercog, ki odlično igra na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Luganu.

V četrtfinalu je v uri in šestindvajsetih minutah premagala 21-letno Rusinjo Veroniko Kudermetovo, na lestvici WTA uvrščeno šest mest pred Polono. Hercogova je bila prepričljivo boljša in je slavila s 6-4 6-1 pri čemer je osvojila kar 20 točk več od nasprotnice (67-47). Kudermetovi je petkrat odvzela servis, sama ga je ob štirih dvojnih napakah izgubila dvakrat. Polona je skupaj na svoj servis osvojila zavidljivih 65 % točk, pri čemer je na prvi servis izgubila samo pet točk. V polfinalu bo igrala z 22-letno Francozinjo Fiono Ferro, 108. igralko lestvice WTA s čemer se ji odpira lepa priložnost za uvrstitev v finale oz. zmago na turnirju. Fiona Ferro je na turnirju v Miamiju v prvem krogu izgubila z našo Dalilo Jakupović, v Luganu pa je na poti do polfinala premagala Mandy Minella, Alison Van Uytvanck in Stefanie Vogele.

"Današnja tekma je bila s psihološkega vidika po dveh velikih dvobojih v prvem in drugem krogu malo zahtevnejša. Dvoboj prvega kroga sem odigrala idealno. Zdi se mi, da sem igrala res dober tenis, bila sem pogumna. Enako tudi v drugem krogu proti Cirstei, kjer sem se izvlekla iz skoraj nemogočega položaja," je nastope v Švici za STA opisala Hercogova.

"Danes sem mogoče čutila malo več živčnosti, tako da mi ni uspelo igrati tako, kot na prvih dveh dvobojih. Nič ne de. Včasih je treba zmagati 'grdo', da se lahko gre naprej. Z rezultatom sem zadovoljna, ampak vem, da imam pri sami igri še veliko rezerve. Vsekakor mi je dvoboj proti Simoni Halep dal odskočno desko za naprej. Videla sem, da lahko enakovredno igram z najboljšimi, da imam tudi velike možnosti premagati igralke iz najboljše deseterice. Definitivno mi je ta dvoboj dal veliko samozavesti, ki mi zdaj pride prav," je še povedala Hercogova. TUKAJ.

Sodelovanje pri projektu Igrajmo tenis!

ts, 11.04.2019

Spoštovani predstavniki teniških klubov, članov Tenis Slovenije,

v sklopu priprave na kampanjo Igrajmo tenis! bi vas želeli povabiti k sodelovanju, in sicer kot veste je projekt Igrajmo tenis! razširitev dogodka TS »Dan slovenskega tenisa«.

Namen projekta je privabiti na tenis tudi vse tiste, ki niso člani teniških klubov in vse ljudi spodbujati k igranju tenisa. Hkrati pa širiti popularizacijo tenisa. Skupaj s Petrolom bomo poskrbeli za komunikacijo z javnostjo, in sicer s plakati, oglasi, letaki, nagradnimi igrami in podobno.

Na uradni spletni strani projekta bodo navedeni vsi teniški klubi, ki sodelujejo pri projektu in s tem pri promociji. Vsak klub, ki želi sodelovati, je edina dolžnost, da prispeva svoja prosta teniška igrišča (minimalno eno ali več) in sicer 18. in 19. maja, od 9. do 12. ure. Prosimo vas, da svoje sodelovanje v »vseslovenskem projektu promocije tenisa«, lokalnih teniških klubov in igrišč, potrdite do 19.aprila 2019 na prijave@tenis-slovenija.si.

Hkrati pa bo tudi letos, 18. in 19. maja, v času Festivala nakupov in zabave, v ljubljanskem BTC-ju, vzporedni projekt, Igrajmo tenis!, na katerega že sedaj vabimo vaše »tekmovalčke« stare 8-11 let.

Nepogrešljiv del projekta Igrajmo tenis! je tudi zelo priljubljena, Teniška olimpijada. Kot veste je dogodek namenjen vsem otrokom, starim od 6 do 12 let, ki se želijo v tenisu zabavati, vendar se z njim še spoznavajo. Zato vas vse klube vljudno vabimo, da do 10. maja na naslov prijave@tenis-slovenija.si prijavite svojo ekipo (8 do 15) otrok na obilico zabavnih in poučnih teniških igric, v katerih bodo zagotovo zelo uživali:

- ime Teniškega kluba ali ekipe,

- ime in priimek ter kontakt vodje ekipe.

Veselimo se sodelovanja z vami in vas lepo pozdravljamo,

Ekipa Tenis Slovenije TUKAJ.

Izvrstna Tamara Zidanšek v četrtfinalu Bogote z Arruabarreno

bm, 11.04.2019

Še ena izvrstna predstava Tamare Zidanšek za četrtfinale turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Bogoti. Točno eno uro igre je potrebovala Tamara za zmago nad Američanko Sachio Vickery, 148. igralko lestvice WTA. Američanki je oddala vsega dve igri in zanesljivo slavila s 6-2 6-0.

Zidanškova je bila danes v izvrstni dnevni formi, še posebej učinkovita je bila s svojim najboljšim udarcem, forhandom, odlično pa je tudi servirala. Nasprotnici je zabila pet asov, dosegla pa je tudi 23 winnerjev, Američanka na drugi strani le pet. Zidanškova je nasprotnici servis odvzela petkrat iz šestnajstih poskusov, Vickeryeva si je priigrala le dve priložnosti za brejk, pa še ti dve ni izkoristila.

Tamarina nasprotnica v četrtfinalu bo Španka Lara Arruabarrena, srečanje pa bo na sporedu v petek ob 18. uri.

Sicer pa je to turnir na katerem nosilke izpadajo po tekočem traku, priložnost pa izkoriščajo mlade igralke. V zgornji polovici žreba je tako na mestu prve nosilke zdaj 17-letna Maria Camila Osorio Serrano, ki bo za uvrstitev v polfinale igrala s še eno sedemnajstletnico, Amando Anisimovo. Tamara pa kot peta nosilka ostaja najvišje postavljena igralka na turnirju in s tem favoritinja za osvojitev prvega WTA turnirja v karieri. TUKAJ.

Mladinci in mladinke še naprej uspešno nastopajo v Novem Sadu in Vinkovcih

bm, 11.04.2019

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let še naprej odlično igrajo igralci in igralke iz Maribora. V četrtfinale so se uvrstili Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame. Izpadla je Annika Planinšek.

Dominko je v tretjem krogu s 7-6(3) 6-1 premagal sedmega nosilca, Romuna Razvana Aghiona, Emeršič Potočnik s 6-4 4-6 6-1 14. nosilca iz Srbije Nikolo Jovanovića, Drametova pa s 6-3 6-3 dvanajsto nosilko, Madžarko Anno Kantor.

Danes so v četrtfinalu konkurence dvojic nastopili Maj Premzl, Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik pri fantih ter Annika Planinšek in Petja Drame pri dekletih. Dominko in Emeršič Potočnik sta s 7-6(9) 6-1 premagala Nemca Dina Karahodžo in Srba Luko Kurtovića in se uvrstila v polfinale. Maj Premzl je bil s soigralcem poražen. Uspešni sta bili tudi Planinškova in Drametova. S 6-2 6-3 sta izločili drugi nosilki Mio Marjanović in Andreo Obradović in tudi oni sta napredovali v polfinale.

Na turnirju TE do 14 let v Vinkovcih je četrtfinalist Matic Križnik, ki je s 6-1 6-4 premagal Nemca Sergeja Topića, izgubil pa je Jaka Tomažin od katerega je bil s 6-3 6-2 boljši drugi nosilec, Hrvat Antonio Voljavec. Med deklicami sta se v četrtfinale uvrstili Ana Lanišek, ki je s 6-1 6-2 izločila Poljakinjo Olivio Bergler in Ula Jamar, ki je bila s 6-2 6-1 boljša od 5. nosilke, Romunke Isabelle Gabriele Turturea.

V konkurenci dvojic sta polfinalistki Ivona Ahčan in Maša Viriant, ki sta v polfinale napredovali po predaji Eve Muller Uhan in njene soigralke Nore Knežević iz Hrvaške. TUKAJ.

Z Dinersom in Zavarovalnico Sava do turističnega zavarovanja z asistenco v tujini

, 11.04.2019

Ker je življenje razgibano, tako na teniških igriščih kot tudi zunaj njih, doma in v tujini, se trudimo, da z našimi partnerji sooblikujemo posebne ugodnosti prilagojene ljubiteljem tenisa.

Tako smo dosegli dogovor, da vsem novim imetnikom kartice Diners Club Tenis Slovenija v letošnjem letu omogočimo turistično zavarovanje z asistenco v tujini našega glavnega sponzorja Zavarovalnice Sava, ki je prilagojeno igralkam in igralcem tenisa.

Tako boste vsepovsod zavarovani v primeru nastalih poškodb, tudi na teniških igriščih, pa če tenis igrate za rekreacijo ali na uradnem turnirju. VAS ZANIMA VEČ?

Izkoristite in si pridobite dve muhi na en mah – kartico Diners Club Tenis Slovenija in zavarovanje. In to v prvem letu popolnoma brezplačno, za nadaljnja leta pa vas ne zavezujemo. Poleg tega boste lahko v bližajočem se oddihu prosto vstopali v več kot 850 letaliških salonov po celem svetu in si privoščili brezplačno osvežilno pijačo, topel obrok in se v miru pripravili na naslednji let ali bližajoči se turnir.

Ponudbo preverite TUKAJ.

Polona Hercog četrtfinalistka v Luganu, Tamara Zidanšek napredovala v Bogoti

bm, 10.04.2019

Polona Hercog je še drugič na turnirju WTA v Luganu (250.000 $) po izgubljenem prvem nizu tekmo obrnila v svojo korist in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je igrala z 29-letno Romunko Sorano Cirstea, 103. igralko lestvice WTA in zmagala s 3-6 7-6(0) 6-4.

V prvem nizu je vdakrat izgubila začetni udarec in hitro zaostala z 1-5, v nadaljevanju pa niz tudi izgubila. V drugem nizu je Romunka pri izidu 6-5 servirala za zmago na srečanju. Hercogovi je s četrtim brejkom v drugem nizu, prav toliko jih je dosegla Cirstea, uspelo izid izenačiti na 6-6 in o zmagovalki je odločala podaljša igra. V tej Polona ni izgubila niti točke in z dobro popotnico je krenila v tretji niz. V odločilnem nizu je z breakom povedla z 2-0, a je Cirstea njeno prednost izničila kot še enkrat v nadaljevanju, tako da je bila odločilna deveta igra. V tej je Hercogova Romunki še tretjič odvzela začetni udarec, zanimivo pa je, da je Hercogova osvojila zadnjih dvanajst točk na srečanju. Najprej je brez izgubljene točke izenačila na štiri, nato brez izgubljene točke nasprotnici odvzela servis in na kocu brez izgubljene točke dobila svoj servis. Srečanje je trajalo dve uri in pol, Hercogova pa je bila na koncu boljša za sedem točk (102-95. Četrtfinalno nasprotnico še čaka.

Najlepše točke srečanja si oglejte TUKAJ

Na turnirju WTA z enakim nagradnim skladom v Bogoti je prvi krog uspešno preskočila Tamara Zidanšek, ki je igrala s 23-letno Rusinjo Irino Khromachevo, 137. igralko lestvice WTA. Igralki sta v prvem nizu dobro servirali, tako da je bila odločilna deveta igra v kateri je Khromacheva dosegla edini brejk v prvem nizu, nato pa je dobila deseto igro na svoj servis in s tem prvi niz s 6-4. V drugem nizu je bila na igrišču praktično samo ena igralka, saj je Zidanškova z dvema brejkoma ekspresno povedla s 5-0, pri čemer je Rusinja na svoj servis osvojila samo štiri točke, skupaj pa vsega sedem točk. Šesto igro je nato na svoj servis vendarle dobila, pri izdu 5-1 v korist Zidanškove pa je bila tekma zaradi dežja prekinjena. Po krajši prekinitvi stra igralki nadaljevali s tekmo in prva je v tretjem nizu do prednosti z brejkom v peti igri prišla Tamara, ki je povedla s 4-2. Po odigrani sedmi igri sta na igrišče prišla oba trenerja, učinkovitejši z nasveti pa je bil očitno Zoran Kranjc. V zaključku tekme smo nato videli dva brejka. Najprej ga je za izenačenje na 4-4 dosegla Khromacheva, v naslednji igri pa za vodstvo s 5-4 Zidanškova. Zadnjo deseto igro je nato Tamara zanesljivo dobila in postavila končni izid 4-6 6-1 6-4. Srečanje je trajalo uro in 51 minut. Tamarina nasprotnica v drugem krogu bo Američanka Sachia Vickery, 148. igralka lestvice WTA. Ta je izgubila zadnjih osem od desetih tekem na pesku.

Foto: wta.com TUKAJ.

V Vinkovcih in Novem Sadu v konkurenci še po štirje slovenski predstavniki

bm, 10.04.2019

Na turnirju TE do 16 v Novem Sadu sta se v tretji krog uvrstila Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik. Dominko je v drugem krogu s 6-0 6-0 premagal Slovaka Huga Smolenaka, Emeršič Potočnik s 6-1 6-0 Srba Luko Rupnjaka. Uspešni sta bili tudi dekleti. Petja Drame je s 6-0 6-0 premagala Hrvatico Marino Skegro, Annika Planinšek pa s 7-6(7) 6-3 Švicarko Andjelo Petrović.

Na turnirju TE 14 v Vinkovcih je Matic Križnik v drugem krogu s 6-0 6-3 premagal Francoza Baptista Laggia, Jaka Tomažin pa s 6-1 6-0 Srba Lazarja Virijevića. Izpadla sta Tim Kušter in Mark Iztok Lunder. Pri deklicah je v tretji krog z zmago s 6-0 4-6 6-4 nad Srbkinjo Vajo Klara napredovala Ula Jamar, prav tako je bila uspešna Ana Lanišek, ki je s 6-3 6-3 premagala Francozinjo Leno Thomas Iglesias. Izgubili sta Maša Viriant in Eva Muller Uhan. TUKAJ.

Manca Pislak v drugi krog Antalye, Nik Razboršek uspešen v Tabarki; poraz Kristine Novak in Nastje Kolar

bm, 10.04.2019

Po Tini Cvetkovič, ki je včeraj napredovala v drugi krog turnirja ITF v Tabarki (15.000 $), je danes na istem prizorišču v drugi krog napredoval tudi Nik Razboršek. S 6-3 7-6(5) je premagal kanadskega kvalifikanta Alexandra Donskija. Slednjni je imel v drugem nizu celo žogo za niz, a jo je Nik ubranil in se na koncu zasluženo veselil uvrstitve v drugi krog.

V drugi krog turnirja v Antalyi (15.000 $) se je uvrstila tudi Manca Pislak. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala 22-letno Madžarko Alexo Pirok (ITF 445). Na istem turnirju je Kristina Novak uvodno srečanje izgubila s 6-7(5) 1-6 z romunsko kvalifikantko Andreeo Velcea.

Na turnirju ITF (25.000 $) v Obidosu je nastopila Nastja Kolar. V prvem krogu je igrala z 18-letno domačo povabljenko Francisco Jorge in izgubila z 6-4 2-6 4-6. Za Kolarjevo je bil to že šesti zaporedni poraz v prvih krogih turnirjev ITF.

TUKAJ.

Tina Cvetkovič v drugi krog Tabarke, poraz Pie Čuk in Matica Špeca v finalu kvalifikacij

, 09.04.2019

Na turnirjih serije ITF WTT ta teden spremljamo nastope Nastje Kolar v Obidosu, Mance Pislak v Antalyi, Nika Razborška, Kristine Novak in Tine Cvetkovič v Tabarki ter Matica Špeca v Sunrisu in Pie Čuk na Sardiniji. Slednja sta za nastop v glavnih turnirjih potrebovala zmago v finalu kvalifikacij. To žal ni uspelo nobenemu. Na Sardiniji (25.000 $) je Čukovo s 6-3 6-3 premagala Dea Herdzelaš iz BiH. Matic Špec pa je izgubil finale kvalifikacij proti Američanu Alexandru Oreju. Slednji je bil boljši s 6-0 3-6 12-10.

Po zmagi v kvalifikacijah je bila v prvem krogu glavnega turnirja (15.000 $) v Tabarki uspešna Tina Cvetkovič. Z 2-6 6-3 6-1 je premagala belgijsko kvalifikantko Chelsea Vanhoutte in dosegla prvo zmago v karieri v glavnih turnirjih W15. V drugem krogu bo igrala s 4. nosilko Margarito Lazarevo iz Rusije. TUKAJ.

V Vinkovcih in Novem Sadu naši predstavniki solidni v uvodnih nastopih

bm, 09.04.2019

Na turnirju TE 14 v Vinkovcih sta se Maticu Križniku, Marku Iztoku Lundru, Timu Kuštru, Jaki Tomažinu, Maši Viriant in Ani Lanišek danes v drugem krogu pridružili Eva Muller Uhan in Ula Jamar.

Na turnirju TE 16 v Novem Sadu danes v posamični konkurenci ni bilo slovenskih nastopov, tako da bodo jutri v drugem krogu nastopili Gal Emeršič Potočnik, Sebastian Dominko, Maj Najvirt Kolarič, Annika Planinšek in Petja Drame. Danes sta v konkurenci dvojic uspešno nastopila Fran Gordan Mileusnič in Jakob Rojs.

Foto: takole so bili slovenski dečki in deklice včeraj dobro razpoloženi v Vinkovcih. TUKAJ.

Slovenski mladinci ta teden v Vinkovcih in Novem Sadu

bm, 09.04.2019

Slovenski igralci in igralke so ta teden v lepem številu udeleženci turnirjev v Vinkovcih in Novem Sadu.

Na turnirju TE 14 v Vinkovcih so bili v kvalifikacijah uspešni Luka Videnovič, Jaka Tomažin in Jaka Golob, ki so se v glavnem turnirju pri dečkih pridružili Maticu Križniku, Timu Kuštru, Marku Iztoku Lundru. Slednji so že uspešno opravili s tekmami prvega kroga glavnega turnirja. V prvem krogu sta bila neuspešna Mak Mikovič in Žiga Švec.

Pri deklicah so v glavni turnir uvrščene Ivona Ahčan, Ula Jamar in Eva Muller Uhan, ki na prvi nastop še čakajo, Maša Viriant in Ana Lanišek, ki sta bili v prvem krogu uspešni ter Ella Hojnik in Tinkara Vraničar, ki sta v prvem krogu izgubili.

Na turnirju Tennis Europe do 16 let v Novem Sadu so pri fantih nastope v glavnem žrebu z zmago začeli Sebastian Dominko, Maj Najvirt Kolarič in Gal Emeršič Potočnik, izgubili pa so srečni poraženec Gordan Fran Mileusnič, Maj Premzl, kvalifikant Maj Miklavec in srečni poraženec Nik Mikovič. Pri dekletih sta nastope z zmagama začeli Petja Drame in Annika Planinšek. TUKAJ.

Polona Hercog čez drugo nosilko, Aljaž Bedene tesno izgubil; Tamara Zidanšek v Bogoti v sredo

bm, 09.04.2019

Trije od štirih slovenski predstavnikov, ki sodijo v elitno stoterico teniških igralk in igralcev sveta ta teden igrajo na turnirjih serije ATP in WTA.

Aljaž Bedene, 68. igralec sveta je nastopil na turnirju v maroškem Marakešu serije ATP 250 z nagradnim skladom 586.000 $. V prvem krogu je igral igral s Francozom Benoitom Pairom, 69. igralcem lestvice ATP in po ogorčenem boju izgubil s 6-3 4-6 5-7.

Na WTA turnirju v švicarskem Luganu z nagradnim skladom 250.000 $ je odlično nastopila Polona Hercog, 89. igralka lestvice WTA. V prvem krogu se je merila z 2. nosilko, Španko Carlo Suarez Navarro, 27. igralko lestvice WTA in slavila s 3-6 6-3 6-4. V drugem igra z Romunko, 29-letno Sorano Cirstea, 105. igralko lestvice WTA. Romunka je prvi niz dobila s 6-3 v drugem pa vodi Hercogova s 3-2. Tekma je zaradi dežja prekinjena.

Na turnirju v Bogoti, tudi ta ima nagradni sklad 250.000 $ bo nastopila Tamara Zidanšek, ta teden na 65. mestu lestvice WTA. Tamara je 5. nosilka, v prvem krogu bo igrala z Rusinjo Irino Kromachevo, 137. tenisačico sveta. Morala bi nastopi v torek, a so se tekme zavlekle, tako da je organizatorje prehitel mrak in tekma je prestavljena na sredo.

V Bogoti je bila prijavljena in v žrebu tudi Dalila Jakupović, a je nastop zaradi težav z očesom, kot je razbrati iz uradne spletne strani, odpovedala.

TUKAJ.

Kaja Juvan do novega, sedmega naslova na turnirjih ITF

, 08.04.2019

Kaja Juvan je zmagovalka ITF turnirja World Tennis toura z nagradnim skladom 25.000 $ v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji.

Za sedmi naslov na turnirjih ITF v karieri, peti na turnirjih z nagradnim skladom W25 in prvi letos se je v finalu pomerila z 28-letno Romunko Alexandro Cadantu, trenutno 239. igralko lestvice WTA. Juvanova, ki je na zadnjih tekmah vidno stopnjevala formo je bila na srečanju z Romunko razred zase in po vsega 43 minutah igre je Cadantujeva obupala in pri izidu 6-1 3-0 v Kajino korist, srečanje predala.

Romunka je bila na turnirjih W25 letos dvakrat polfinalistka, enkrat je bila četrtfinalistka na turnirju W60. Njena zadnja zmaga na turnirjih ITF sega v leto 2015, ko je osvojila turnir W 25. Njeni rezultatsko najboljši leti sta bili 2010 in 2011, najvišje v karieri pa je bila na 59. mestu leta 2014.

Kaja je osvojila nove točke za letvico WTA, ki ji bodo prinesele najvišjo uvrstitev v karieri. Uvrščena bo okrog 145. mesta. TUKAJ.

Nika Radišič do prvega naslova na turnirjih ITF v karieri

bm, 08.04.2019

Kar dve slovenski igralki se danes borita za naslov na turnirjih ITF WTT.

Prvega naslova na profesionalnih turnirjih ITF se v Antalyi (W15) veseli 18-letna Primorka Nika Radišič. Letos je nastopila na petih turnirjih in zabeležila sedem zmag in štiri poraze, najboljšo uvrstitev pa je dosegla prejšnji teden s četrtfinalom. Ta teden je šla prvič do konca in v finalu turnirja v Antalye premagala odlično vrstnico iz Japonske, drugo nosilko turnirja, Yuki Naito, (WTA 622, ITF 150). Japonka je v odlični formi, sa je letos v Antalyi že osvojila turnir W15, še dvakrat je bila finalistka, nazadnje pred štirinajstimi dnevi. Leta 2018 je bila 10. mladinka sveta.

Tokrat je bila Nika boljša s 6-3 4-6 7-6(5). Za zmago je potrebovala dve uri in pol. Obe igralki sta dobro servirali, vsaka pa po štirikrat izgubili svoj začetni udarec. V prvem nizu je edini brejk v četrti igri dosegla Nika, v drugem nizu je z brejkom v deseti igri do odločilne prednosti prišla japonka, v tretjem nizu pa je bolje začela Nika, ki je z brejkoma v prvi in peti igri povedla s 4-1, a nato dovolila Yuki, da izid z brejkoma v šesti in deseti igri izenači na 5-5. Tudi naslednji dve igri sta pripadli branilki, v podaljšani igri tretjega niza pa je Japonka vodila s 3-2 in 4-3, v zaključku pa je bila Nika boilj zbrana in je zasluženo osvojila podaljšano igro na pet s tem pa tretji niz in srečanje.

Sicer pa je bila Radišičeva doslej na turnirjih W15 dvakrat polfinalistka, na lestvici ITF WTT pa trenutno kot četrta Slovenka zaseda 220. mesto, ki ga bo ob spremembi lestvice znatno izboljšala. br>
Čestitamo!

TUKAJ.

Igralci in igralke ekipe TK Terme Ptuj zmagovalci lige do 18 let

bm, 07.04.2019

S finalnim obračunom se je v Ljubljani končala letošnja izvedba lige do 18 let v kateri je nastopilo osem mešanih ekip fantov in deklet.

Naslova se prvič veselijo igralci in igralke TK Terme Ptuj, ki so v finalu s 4-1 premagali ekipo ŠD LTA iz Ljubljane. Ptujčani so bili prepričljivo boljši že po posamičnih obračunih, ko so povedli z nedosegljivih 4-1, tako da tekem dvojic ekipi niti nista odigrali.

Filip Jeff Planinšek je s 7-5 6-1 premagal Tilna Potočnika, Blaž Vidovič s 6-0 6-2 Nika Jurjevčiča, Maja Makorič je bila s 6-0 (predaja) boljša od Alje Belinger, Nina Pliberšek pa s 6-1 6-2 od Nie Završki. Edino točko je Ljubljančanom prinesel Lazar Miličević, ki je s 6-4 6-1 premagal Klemna Tašnerja.

Ptujčani so na prestolu nasledili igralce in igralke TK Triglav Kranj, ki so ligo osvojili 2018. TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila v polfinalu turnirja dvojic v Charlestonu

bm, 07.04.2019

Na WTA turnirju v Charlestonu z nagradnim skladom 823.000 $ se je v polfinalu turnirja dvojic poslovila zadnja slovenska predstavnica na turnirju, Andreja Klepač. S soigralko Lucie Hradecko iz Češke sta bili drugi nosilki turnirja dvojic, v polfinalu pa sta morali premoč priznati Rusinjama Irini Kromachevi in Veroniki Kudermetovi. Rusinji, ki sta v krogu prej izločili tudi Katarino Srenotnik in Raquel Atawo sta bili boljši s 6-3 6-3.

Klepačeva in Hradecka si bosta razdelili 12.905 $ denarne nagrade, prejeli pa sta tudi po 185 točk za lestvico WTA. TUKAJ.

Ela Nala Milić izgubila finale turnirja TE 16 na Reki

bm, 07.04.2019

13-letna Ljubljančanka Ela Nala Milić, ki trenira v teniškem centru Riccarda Piattija v Bordigheri je odlično nastopila v konkurenci do tri leta starejših igralk na turnirju Tennis Europe na Reki. Turnir v starostni kategoriji igralcev in igralk do 16 let je bil tretjega ranga, Ela Nala pa se je zavihtela vse do finala, kjer je na koncu morala priznati premoč nasprotnici.

Do polfinala se je mlada Ljubljančanka sprehodila, tu pa je opravila dotlej najtežji izpit na turnirju in s 3-6 7-5 6-2 premagala 2. nosilko, leto dni starejšo Hrvatico Petro Marcinko, trenutno 120. igralko Evrope do 16 in 20. igralko Evrope do 14 let. Marcinkova je doslej osvojila dva turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let in enega v kategoriji do 16 let.

Ela Nala ima pet naslovov na turnirjih TE v kategoriji do 12 let, na prvi naslov v višjih kategorijah pa še čaka in tokrat se ji je za las izmuznil iz rok. Na Reki se je v polfinalu pomerila s še eno Hrvatico, 8. nosilko Leticio Tarocco, ki je v tretjem krogu izločila našo Ano Lanišek. Tudi Leticia Tarocco je eno leto starejša in na lestvici TE do 14 let zaseda trenutno 41. mesto. V kategoriji do 14 let se lahko pohvali z enim naslovom na turnirjih TE. Ela Nala je bila od Leticie prepričljivo boljša in je zmagala gladko s 6-0 6-3.

V finalu je bila nasprotnica naše izvrstne mladinke dve leti starejša Črnogorka Divna Ratković, šesta nosilka turnirja in lani 53. igralka Evrope do 14 let. V finalu je bila Ratkovićeva boljša s 6-2 7-5.

V polfinalu konkurence dvojic sta pri fantih izgubila Lun Obrul in Aljaž Kirbiš. S 6-2 6-o sta ju premagala Slovaka Peter Nad in Matej Palco. TUKAJ.

ŠD LTA in TK Terme Ptuj finalista lige do 18 let

bm, 06.04.2019

V nedeljo bomo dobili prvega zmagovalca letošnjih ligaških tekmovanj. V ligi do 18 let nastopa osem ekip, ki igrajo po turnirskem sistemu.

V prvem krogu je v Velenju ekipa ŠD LTA s 7-0 premagala domačine, ekipo ŠTK Velenje.

V Domžalah je ekipa ŽTK Maribor s 5-2 premagala TK Radomlje, v Ljubljani so igralci in igralke TK Max Ljubljana morali priznati premoč ekipi TK Terme Ptuj, ki je bila boljša s 5-2. V Novem mestu pa presenečenja niso dovollili Kranjčani. TK Triglav je TK Portovald premagal s 5-2.

V polfinalnih obračunih je ekipa TK Terme Ptuj s 5-2 premagala ekipo ŽTK Maribor, ekipa ŠD LTA pa je bila s 4-3 boljša od ekipe TK Triglav Kranj ( na fotografiji).

V nedeljskem finalu se bosta tako v Ljubljani pomeili ekipi ŠD LTA in TK Terme Ptuj.

Podrobne izide srečanj najdete TUKAJ.

Nika Radišič finalistka Antalye, Kaja Juvan finalistka na Sardiniji; poraz Pie Čuk v Tabarki

bm, 06.04.2019

Kaja Juvan iz tekme v tekmo igra bolje in tudi na drugem turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) se je uvrstila v finale

V četrtfinalu je igrala z 2. nosilko turnirja, 20-letno Italijanko Ludmilo Samsonovo, 156. igralko lestvice WTA in po uri ter 27 minutah igre slavila s 6-2 6-2. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat, v seštevku točk pa je bila na koncu boljša z 68 - 46, kar kaže na veliko Kajino premoč. V polfinalu se je merila s Švicarko Jil Teichman, ki je na lestvici WTA uvrščena tri mesta za kajo na 171. mesto in s katero je izgubila v finalu prejšnji teden.

Tokrat ni dovolila presenečenja in po dveh urah in osemintridesetih minutah igre je slavila s 6-4 4-6 7-5. Še enkrat več je prišla do izraza Kajina dobra psihološka pripravljenost in borbenost saj je v tretjem nizu zaostajala z 0-3 in 2-4, a na koncu vendarle slabvila. tekma je bila odločena v enajsti igri tretjega niza, ko je Kaja devetič na srečanju nasprotnici odvzela začetni udarec, v naslednjirni igri pa svoj servis zanesljivo dobila. Tekmo je zaznamovalo kar sedemenajst brejkov. Juvanova je dosegla enega več kot nasprotnica, na koncu pa je bila boljša za štiri točke (108-104). V finalu se bo pomerila s sedmo nosilko, 28-letno Romunko Alexandro Cadantu, 239. igralko lestvice WTA. Tudi Cadantujeva je za zmago nad Nemko Liso Matviyenko s 2-6 6-1 6-2 potrebovala več kot dve uri, natančneje dve uri in 45 minut.

Nika Radišič nadaljuje z dobrimi predstavami na turnirju ITF WTT (15.000 $) v Antalyi, kjer se je uvrstila v finale. Potem, ko je v četrtfinalu s 6-3 6-1 premagala 3. nosilko, 21-letno Valeryo Urzhumovo, 684. igralko lestvice ITF, je bila v polfinalu s 6-1 6-3 boljša od 21-letne Nemke Lise Ponomar (ITF 266). Za obe igralki je bila to prva letošnja uvrstitev v polfinale, Nika pa se bo v nedeljo borila za prvi naslov na članskih turnirjih ITF. Njena nasprotnica bo 2. nosilka, 18-letna japonska vrstnica Yuki Naito, 622. igralka lestvice WTA.

Z nastopi pa je v konkurenci dvojic na turnirju v Antalyi končala Manca Pislak s soigralko iz Srbije Bojano Marinković. S 6-3 6-4 sta ju premagali Romunka Andreea Priscariu in Rusinja Victoria Mikhaylova.



V tunizijski Tabarki (15.000 $) je v četrtfinalu že nastopila Pia Čuk in izgubila. S 6-3 6-0 jo je premagala Francozinja Alice Rame (ITF 169). TUKAJ.

Pia Lovrič v Vrsarju klonila v četrtfinalu

bm, 05.04.2019

Po izjemni predstavi v tretjem krogu, ko je na kolena spravila drugo nosilko močnega ITF turnirja 1. ranga v Vrsarju, se je Pia Lovrič v četrtfinalu morala posloviti od tekmovanja. V še enem tesnem obračunu je morala premoč priznati peti nosilki, 16-letni vrstnici iz Malte, Helene Pellicano, trenutno 44. mladinski sveta, ki je bila boljša z 1-6 6-3 6-1. Pellicanova je sicer v izvrstni formi saj je v začetku marca osvojila turnir ITF 2. ranga v španskem Vinarosu. Na zadnjih enajstih tekmah je zmagala desetkrat in zabeležila le en poraz. S tem je v Vrsarju konec slovenskih nastopov, Pia Lovrič pa bo prihodnji teden na mladinski lestvici pridobila še kakšno mesto. TUKAJ.

Ela Nala Milić četrtfinalistka na Reki, Aljaž Kirbiš in Lun Obrul polfinalista med dvojicami

bm, 04.04.2019

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let na Reki se odlično drži 13-letna Ela Nala Milić, ki je še tretjič gladko zmagala in se uvrstila v četrtfinale. Peti nosilki, Italijanki Giuliji Barberini je prepustila vsega štiri igre in slavila s 6-1 6-3. V četrtfinalu bo igrala z 2. nosilko, Hrvatico Petro Marcinko. V tretjem krogu je izgubila Ana Lanišek, katero je s 6-2 6-1 izločila Hrvatica Leticia Tarocco.

Slab dan so imeli danes fantje saj so vsi trije izgubili tekme tretjega kroga. Prvi nosilec, Hrvat Peter Benjamin Privara je s 6-1 6-2 premagal Aljaža Kirbiša, šesti nosilec, Črnogorec Matija Samardžić je bil s 6-3 6-4 boljši od Luna Obrula, trinajsti nosilec, Italijan Enrico Baldisserri pa je s6-3 7-5 izločil kvalifikanta Bora Artnaka.

V konkurenci dvojic sta se Aljaž Kirbiš in Lun Obrul uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Pia Lovrič v Vrsarju premagala drugo nosilko, konec za Živo Falkner

bm, 04.04.2019

Še en izvrsten nastop je na mladinskem turnirju ITF 1. ranga v Vrsarju za 16-letno Domžalčanko Pio Lovrič, ki je v tretjem krogu s 7-6(4) 4-6 6-2 izločila drugo nosilko, trenutno 20. mladinko sveta, 18-letno Madžarko Adrienn Nagy. Madžarka je sicer izvrstna igralka dvojic, ki se lahko pohvali tudi z zmagama med dvojicami na mladinskem Aus Opnu in Orange bowlu. V četrtfinalu bo Pia igrala z vrstnico iz Malte, prav tako 16-letno Helene Pellicano.

V tretjem krogu je z nastopi končala Živa Falkner. S 6-1 7-5 jo je premagala 17- letna Rusinja Daria Frayman, 71. mladinka sveta. Za Ćivo je to tretja uvrstitev v osmino finala na turnirjih 1. ranga in najboljši rezultat letos. TUKAJ.

Kaja Juvan, Nika Radišič in Pia Čuk četrtfinalistke turnirjev ITF

bm, 04.04.2019

Odlično so danes nastopila naša dekleta na turnirjih ITF. Kaja Juvan je na turnirju na Sardiniji (25.000 $) v drugem krogu s 7-6(3) 6-1, po uri in 35 minutah igre, premagala 24-letno Španko Olgo Saez Larra, 241. igralko lestvice WTA. Izenčen prvi niz v katerem sta obe igralki zanesljivo dobivali svoj začetni udarec je Kaji pripadel v podaljšani igri, v drugem pa je nasprotnici kar trikrat odvzela servis in tekmo zanesljivo dobila.

Skoraj dve uri in pol pa je v Antalyi (15.000 $) za zmago rabila Nika Radišič, ki je igrala 22-letno Rusinjo Vasiliso Aponasenko, 204. igralko lestvice ITF WTT. Radišičeva je slavila s 4-6 6-3 6-2 in se še drugi teden zapored uvrstila najmanj v četrtfinale. Na istem turnirju je po izpadu med posameznicami Manca Pislak bolje nastopila med dvojicami in se s Srbkinjo Bojano Marinković uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 7-5 6-2 premagali Belorusinjo Ktyarino Paulenkovo in Rusinjo Veleriyo Urzhumovo.

Tretja slovenska četrtfinalistka ta teden pa je na turnirju v tunizijski Tabarki Pia Čuk. V drugem krogu je s 6-2 6-1 premagala romunsko kvalifikantko, 18-letno Andreeo Velcea, 634. igralko lestvice ITF WTT. TUKAJ.

V Charlestonu konec za Tamaro Zidanšek, v Monterreyu poraz Dalile Jakupović; Andreja Klepač med dvojicami v Charlestonu končala v polfinalu

bm, 04.04.2019

Tamara Zidanšek je na turnirju WTA v Charlestonu nastope končala v drugem krogu, ko jo je s 7-5 6-2 premagala 40. igralka sveta, Avstralka Ajla Tomljanović. V prvem nizu smo spremljali kakovosten in izenačen obračun, ki ga je v zaključku dobila bolj zbrana Tomljanovićeva. Ta je v enajsti igri Zidanškovi odvzela servis za vodstvo s 6-5 in v naslednji nato servirala za zmago. Tamara je uspela obraniti štiri zaključne žoge Avstralke, a v odločilnih trenutkih ni bilo dovolj zbrana, da bi naredila preobrat in izid izenčaila na 6-6 in z nekaj neprisiljenimi napakami je Avstralki dovolila, da povede z 1-0 v nizih. V drugem nizu je bila Tomljanovićeva boljša nasprotnica, bila je bolj zanesljiva in prodorna, tako da je niz zanesljivo dobila, tekmo pa zaključila z edinim doseženim asom v srečanju.

Za Zidanškovo je dober nastop, formo je v primerjavi s prvim srečanjem še nekoliko dvignila in z zanimanjem lahko pričakujemo nadaljevanje peščene sezone.

Pozno zvečer je na turnirju v Monterreyu nastopila še Dalila Jakupović. Naloga je bila zahtevna saj je igrala s 6. nosilko, Belgijko Kirsten Flipkens. Belgijka ni dovolila presenečenja in je zanesljivo slavila s 6-3 6-3.

V Charlestonu se je na WTA turnirju dvojic v polfinale uvrstila Andreja Klepač. S soigralko Lucie Hradecko iz Češke s katero sta drugi nosilki turnirja, sta v drugem krogu s 6-3 6-2 premagali sestri Lyudmylo in Nadio Kichenok iz Ukrajine, v četrtfinalu pa sta s 6-3 6-2 premagali še ameriško dvojico Chloe Beck in Emma Navaro.

Ne bomo pa v polfinalu spremljali slovenskega obračuna, saj se Katarini Srebotnik in Racquel Atawo ni uspelo prebiti v polfinale. V četrtfinalu sta ju z 1-6 6-3 10-5 premagali Rusinji Irina Kromacheva in Veronika Kudermetova, ki bosta naslednji nasprotnici Klepačeve in Hradecke. TUKAJ.

Odprte prijave za 2. moško ligo in ligo do 12 let

bm, 04.04.2019

Od danes, 1. aprila do 7.aprila so odprte on-line prijave za drugo moško člansko ligo in ligo do 12 let.

Igralce in igralke klubi prijavijo on-line preko aplikacije po postopku, ki velja za prijave na ostale turnirje.

Igralce za nastopanje v veteranski ligi klubi prijavijo na standardnem obrazcu, ki ga najdejo na spletni strani pod zavihkom RVO.

Ekipe, ki bodo nastopale z igralci oz. igralkami z dvojnimi registracijami morajo pisno izjavo kluba, da dovoljuje nastop poslati po el. pošti na info@tenis-slovenija in bojan.matevzic@siol.net do poteka roka za prijavo ekip, torej do 7. aprila. TUKAJ.

Pia Lovrič in Živa Falkner v tretji krog turnirja ITF v Vrsarju, uspešni tudi fantje in dekleta na Reki

bm, 03.04.2019

Na turnirju ITF 1. ranga v Vrsarju sta se Pia Lovrič in Živa Falkner uvrstili v tretji korg. Lovričeva je v drugem s 6-4 7-6(4) premagala Italijanko Alice Amendola, Falknerjeva je bila s 6-2 6-4 boljša od Ukrajinke Viktorye Petrenko. Pia Marija Rebec je s 3-6 0-6 izgubila z domačinko Antonio Ružić.

Lovričeva bo v tretjem krogu igrala z drugo nosilko, Madžarko Adrienn Nagy, 20. mladinko sveta, nasprotnica Falknerjeve bo 10. nosilka, Rusinja Daria Frayman, 71. igralka mladinske svetovne teniške lestvice.

Na turnirju Tennis Europe na Reki, kjer nastopajo igralci in igralke v starostni kategoriji do 16 let so se pri fantih v tretji krog uvrstili Aljaž Kirbiš, Lun Obrul in Bor Artnak. Med dekleti sta bili uspešni Ela Nala Milić in Ana Lanišek.

Kribiš je v drugem krogu s 6-3 6-0 premagal Italijana Tommasa Iottija, Obrul s 6-0 6-0 Slovaka Huga Smolenaka, Artnak pa s 6-4 6-4 Hrvata Stjepana Anišića. Milićeva je s 6-1 6-1 izločila 9. nosilko, Hrvatico Emo Bubalo, Laniškova pa s 6-3 6-3 12. nosilko, Madžarko Panno Bartha. TUKAJ.

Pia Čuk , Kaja Juvan in Nika Radišič napredovale, Manca Pislak poražena

bm, 03.04.2019

Pia Čuk se je na turnirju ITF (15.000 $) v tunizijski Tabarki uvrstila v drugi krog. Čukova je prva nosilka turnirja, v prvem krogu pa je potrebovala tri ure in sedem minut, da je strla odpor 19-letne belgijske kvalifikantke Chelsea Vanhoutte ( ITF 853). Pia je slavila s 6-2 6-7(3) 7-6(5). V srečanju je nasprotnici odvzela servis sedemkrat, sama ge je kljub dvanajstim dvojnim napakam izgubila le petkrat. Za kako izenačeno srečanje je šlo pove tudi podatek, da je Belgijka v seštevku točk osvojila dve točki več od Čukove (116-114) a na koncu vendarle izgubila srečanje. V drugem krogu se bo Čukova pomerila z romunsko kvalifikantko, 18-letno Andreeo Velcea (ITF 692).

V portugalskem Obidosu je na turnirju ITF (25.000 $) nastopila Nastja Kolar. Merila se je z drugo nosilko, Srbkinjo Dejano Radanović in po dveh urah in 38 minutah igre izgubila s 7-5 5-7 0-6. Kolarjeva je osemkrat izgubila začetni udarec, Radanovićeva petkrat, bila pa je Srbkinja na koncu, tudi na račun tretjega niza, prepričljivo boljša v osvojenih točkah (110-94). Kolarjeva je v odločilnem tretjem nizu na svoj servis osvojila vsega deset točk, pri čemer je imela izkoristek drugega servisa le 15 %.

Še tri slovenske posamične nastope smo spremljali v prvih krogih turnirjev ITF. Na turnirju v Antalyi sta Nika Radišič in Manca Pislak. Radišičeva, ki je bila prejšnji teden četrtfinalistka je v prvem krogu igrala z grško kvalifikantko Sapfo Sakellaridi in srečanje zanesljivo dobila s 6-2 6-2. Pislakova je igrala s Srbkinjo Draginjo Vuković in izgubila s 3-6 4-6.

V italijanski Santa Margheriti Di Puli tudi ta teden ostaja Kaja Juvan. V prvem krogu se je kot peta nosilka turnirja pomerila s 3. igralko lestvice ITF WTT, 20-letno Čehinjo Magdaleno Pantuckovo, ki se je v glavni turnir uvrstila zaradi visoke uvrstitve na lestvici ITF. JUvanova je bila prepričljivo boljša in je zmagala s 6-2 6-1.

TUKAJ.

V Vrsarju uspešne Pia Lovrič, Živa Falkner in Pia Marija Rebec, na Reki napredovala še Bor Artnak in Jaka Protič Žakelj

bm, 02.04.2019

Na mladinskem turnirju ITF 1. ranga v Vrsarju po prvem krogu nimamo več predstavnikov v moški konkurenci, pri dekletih pa v igri ostajajo Pia Lovrič, Pia Marija Rebec in Živa Falkner.

Naše izvrstne mladinke so zanesljivo napredovali v drugi krog, potem, ko je Pia Lovrič s 6-3 6-4 premagala Hrvatico Saro Zalukar, Živa Falkner s 6-0 6-0 njeno sonarodnjakinjo Katarino Zuzul, Pia Marija Rebec pa s 6-2 6-2 Srbkinjo Andjelo Lopičić. Izgubile so Tjaša Klevišar katero je v tesnem obračunu s 6-3 7-6(2) 7-6(5) izločila Hrvatica Ita Habeković, Brina Šulin, ki je morala premoč s 6-0 6-3 priznati Madžarki Fanni Gecsek in Alja Belinger od katere je bila s 6-4 6-2 boljša Kazahstanka Anastasia Astakhova

Že v prvem krogu so nastope končali Filip Jeff Planinšek, s 4-6 7-6(4) 7-6(7) ga je izločil alžirski kvalifikant Samir Hamza Reguig, Miha Vetrih od katerega je bil s 6-2 6-2 boljši Italijan Francesco Passaro, Jan Kupčič katerega je s 6-4 3-6 6-1 premagal Italijan Filippo Moroni in Blaž Vidovič katerega je s 6-3 6-3 izločil bosanski kvalifikant Luka Puljić.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let, ki poteka na Reki sta v današnjih tekmah prvega kroga zmagala Bor Artnak, ki je s 6-0 6-4 premagal Hrvata Anteja Petra Ercegovića in Jaka Protič Žakelj, ki je bil s 4-6 6-3 6-3 boljši od Josipa Šimundže. Izpadla sta Maj Najvirt Kolarič in Matic Križnik. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v drugi krog Charlestona, Dalila Jakupović napredovala v Monterreyu; v dvojicah zmaga za Katarino Srebotnik in poraz za Jakupovićevo

bm, 02.04.2019

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović ta teden zastopata slovenske barve na največjih ženskih profesionalnih turnirjih v ameriškem Charlestonu in mehiškem Monterreyu.

Tamara Zidanšek, ta teden je na 65. mestu ženske svetovne teniške lestvice je v prvem krogu turnirja v Charlestonu (823.000 $), ki se igra na zelenem pesku, po uri in pol igre z 1-6 6-2 6-0 premagala Nemko Anno Leno Friedsam, trenutno 674. igralko lestvice WTA, leta 2016 pa 45. igralko sveta. Tamara je začela slabo in prvi niz gladko izgubila, nato pa je iz igre v igro igrala bolje, predvsem pa bolj zanesljivo, številne napake pa je začela delati Nemka, ki se je v tretjem nizu povsem izgubila in ostala brez dobljene igre.

Nasprotnico v drugem krogu bo Tamara dobila v torek. Bo pa to zmagovalka srečanja med Avstralko Ajlo Tomljanović in Poljakinjo Magdo Linette.

Na turnirju v Monterreyu, ki ima nagradni sklad 250.000 $ je nastopila Dalila Jakupović. Jakupovićeva je ta teden na lestvici WTA izgubila 12 mest in zdrsnila na 90. mesto. Žreb ji je bil naklonjen saj je v prvem krogu igrala s 136. igralko lestvice WTA, Britanko Harriet Dart. Jakupovićeva je zaigrala dobro, nasprotnici šestkrat odvzela začetni udarec in brez težav napredovala v drugi krog. Tu jo čaka obračun s šesto nosilko, leta 2016 finalistko turnirja v Monterreyu, 33-letno Belgijko Kirsten Flipkens. Flipkensova na lestvici WTA zseda 58. mesto in se bo z Dalilo pomerila drugič v karieri. Prvi medsebojni obračun sta igralki odigrali letos v Hobartu, kjer je bila na trdi podlagi v dveh tesnih nizih boljša Belgijka.

Nastope v konkurenci dvoijic je v Charlestonu z zmago začela Katarina Srebotnik. Z Američanko Raquel Ataeo sta v prvem krogu s 6-2 6-1 premagali Švicarko Belindo Benčić in Čehinjo Kristyno Pliskovo. Ni pa se izšlo Dalili Jakupović, ki je s soigralko Laro Arruabarrena iz Španije izgubila uvodno srerčanje dvojic z mehiško brazilsko navezo Giuliana Olmos in Luisa Stefani. Slednji sta bili boljši s 6-3 7-5. TUKAJ.

Arhiv novic - april 2019

Novice in fotografije za izbrano kategorijo si lahko ogledate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.