prijava_e
Lige : 2013 : 1 moška liga

1. moška članska liga 2013

 

Ekipa TD Slovan Ljubljana zmagovalka 1. moške teniške lige

Ljubljana, 11.9.2013

 

Ekipa Slovana _2103_525_bm

 

Z današnjim finalnim obračunom se je končala letošnja 1. moška članska teniška liga.

 

Naslov ostaja na Kodeljevem v Ljubljani, saj je ekipa TD Slovan iz Ljubljane tudi letos zmagala. Zamenjal se je le finalist. Letos si je finale priborila ekipa ŽTK Maribor.
V današnjem finalnem obračunu, ki so ga odigrali na pokritih teniških igriščih na Dolgem mostu v Ljubljani, so bili gostitelji, ekipa TD Slovan Ljubljana, boljši z rezultatom 6-3.

 

Igralci Slovana so bili v tekmah posameznikov prepričljivo boljši in so jih dobili s 5 - 1.

 

Za Slovan so točke priigrali Miha MLAKAR, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Mike URBANIJA, Tilen ŽITNIK in Aleš ŠVIGELJ. Edino točko je za ŽTK osvojil Anže KAPUN.

 

V tekmah dvojic so Mariborčani le omilili poraz.

 

Letošnje ligaško tekmovanje je bilo zanimivo, saj se do predzadnjega kroga ni moglo predvideti, kateri ekipi se bosta uvrstili v play off. Potem, ko so se igralci ŽTK Maribor v drugem krogu presenetili mestnega rivala TK Branik, so se po porazu s TD Slovan v četrtem krogu že nekako sprijaznili s tem, da tudi ta prestižna zmaga ne bo zadostovala za finale. No vse skupaj so na glavo obrnili igralci TK Avtoplus Koper, ki so v četrtem krogu na domačem igrišču presenetili favorzirano ekipo TK Branik in jih izločili iz borbe za drugo mesto.

 

Igralci ŽTK so tako poželi sadove izjemne borbenosti, ki so jo prikazali na tekmi proti Braniku in so se zasluženo uvrstili v finale.          

   
 

Udeleženca Play offa v 1. moški članski ligi sta TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor

 

Ljubljana, 8.9.2013

 

 

V zadnjem krogu 1. moške članske lige je ekipa TK Branik Maribor s 6-3 premagala ekipo TD Slovan Ljubljana, TK Kamnik pa je z 9-0 odpravil ekipo TK Avtoplus Koper.

 

Udelženca play offa, ki bo na sporedu v sredo 11.9.2013 sta bila znana že po 4. krogu. Zdaj je znan tudi domačin. Play off bo gostila ekipa TD Slovan Ljubljana, kateri v goste prihaja ekipa ŽTK Maribor.

 

 

Ljubljana, 6.9.2013

 

Ekipa TK Avtoplus Koper_2013_525_až

 

Danes je bil odigran 4. krog v 1. članski moški teniški ligi.

 

V Ljubljani in Kopru smo spremljali zanimivi srečanji, še bolj od ljubljanskega je bilo napeto v Kopru. Tu je namreč Branik potreboval zmago, če je še želel v play off, a se to ni zgodilo. Domačini so Mariborčane presenetili in jih izločili iz boja za play off.

 

Krog pred koncem je tako že jasno, da se bosta za naslov najboljšega v državi borili ekipi ŠD Slovan Ljubljana  in ŽTK Maribor.

 

Do velikega presenečenja je torej danes prišlo v Kopru, kjer je ekipa TK Avtoplus Koper premagala favorizirano ekipo TK Branik Maribor.

 

Srečanje v Kopru je bilo po igrah posameznikov izenačeno na 3-3, tako da so o zmagovalcu odločale igre dvojic. Tomislav TERNAR in Janoš ŽIBRAT sta priigrala Braniku vodstvo s 4-3, a sta nato Marko LAZIĆ in Rok JARC izid izenačila na 4-4. O zmagovalcu je odločalo zadnje, deveto srečanje.

 

Za Avtoplus Koper sta nastopila Luka KUKULIĆ in Jani TOMULIĆ, za Branik pa sta igrala Sašo BENDE in Daniel ŠANTL. Da je bilo vse še bolj napeto je o zmagovalcu odločal tretji niz, ki pa se igra kot super tie-break do 10. Tako kot drugi niz, ki sta ga v normalni podaljšani igri dobila domačina, sta tudi tretji niz z [10-6] dobila KUKULIĆ in TOMULIĆ.

 

Kukulić in Tomulić_2013_525_až

 

V Ljubljani sta se pomerila ekipi ŠD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor. Slovan je nastopil v najmočnejši postavi z Janezom Semrajcem na čelu.

 

Ekipa Slovana _2103_525_bm

 

Mariborčani so se tako kot vsako tekmo srčno borili, a že po tekmah posameznikov zaostajali z 2-4. Slovan sta z gladkima zmagama v vodstvo z 2-0 popeljala  Janez SEMRAJC in Andraž BEDENE. Nekaj upanja na morebitno presenečenje sta z zmagama vlila Anže KAPUN, ki je premagal Miho MLAKARJA in Aleš GERMIČ, ki je bil boljši od Žige PAPEŽA.

 

Slovanu je novo vodstvo priigral Tom KOČEVAR DEŠMAN. Upanje na izenačenje je z vodstvom 3-1 v prvem nizu Mariborčanom ponovno prinesel Rok GALUN, a je v nadaljevanju Tilen ŽITNIK preprečil presenečenje in niz ter srečanje dobil ter Slovanu priigral vodstvo 4-2.

 

Ekipa ŽTK Maribor_člani_2013_mp

 

V igrah dvojic sta nato točko Mariborčanom priigrala Anže KAPUN in Aleš GERMIČ, drugi Slovanovi dvojic pa sta bila za Mariborčana premočni. Slovan je tako na koncu slavil s 6-3.


Zadnji krog v nedeljo tako ostaja le še formalnost.          

   

 

Ljubljana 5.9.2013 

 

S tekmama tretjega kroga se je danes nadaljevala 1. moška članska teniška liga.

Videli smo še dve prepričljivi zmagi ekip, ki se poleg Branika borita za nastop v play offu in s tem za naslov državnega prvaka.

Danes je v Kopru ekipa TD Slovan Ljubljana z 8-1 premagala domačo ekipo TK Avtoplus Koper.

ŽTK Maribor je na domačem igrišču brez oddane točke slavil priti ekipi TK Kamnik.
  
Pred zadnjima krogoma je glede nastopa v play offu še vse odprto, možnosti za uvrstitev na prvi dve mesti imajo še ekipe ŽTK Maribor, TK Branik Maribor in TD Slovan Ljubljana.

Več bo znanega že jutri, ko se bosta v predzadnjem krogu v derbiju pomerili ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor. V primeru jutrišnje zmage Branika in Slovana,
bo o udeležencih play offa odločalo zadnje srečanje med Branikom in Slovanom v nedeljo.

 

 

Ljubljana, 3.9.2013          

  

Danes se je z obračuni 2. kroga nadaljevala 1. moška članska teniška liga.

Derbi drugega kroga je bil v Mariboru, kjer sta moči merila domačin TK Branik Maribor in gostujoča ekipa ŽTK Maribor.

Po  pričakovanju je bilo srečanje izjemno izenačeno, o zmagovalcu pa je pri izidu 4-4 odločalo srečanje dvojic. Odločilno točko sta ekipi ŽTK Maribor priigrala Aljaž RADINSKI in Mitja ZAJŠEK, ki sta s 6-4 3-6 [10-8] premagala Janoša ŽIBRATA in Martina RMUŠA.

V tekmah posameznikov so bili za ŽTK uspešni Rok SITAR, Anže KAPUN, ki je premagal Sašo BENDETA in Jure FRANK, za ekipo TK Branik pa so točke priigrali Tomislav TERNAR, Janoš ŽIBRAT in Martin RMUŠ. Po tekmah posameznikov je bil izid 3-3. ŽTK sta nato v vodstvo povedla Anže KAPUN in Jure FRANK, ki sta premagala Tima ŽIBRATA in Nika MORAUSA. Na 4-4 sta izenačila Tomislav TERNAR in Sašo BENDE z zmago nad Matejem LELJAKOM in Rokom SITARJEM.
 
V drugem srečanju drugega kroga je ekipa TD Slovan Ljubljana z 8-1 premagala ekipo TK Kamnik. Edino točko je Kamničanom priigral Nejc LEMIČ.

Prosta je bila ekipa TK Avtoplus Koper.

V ligi nastopa pet ekip in sicer TD Slovan Ljubljana, ŽTK Maribor, TK Branik Maribor, TK Kamnik in TK Avtoplus Koper.

V ekipah so z izjemo naših prvih treh igralcev prijavljeni vsi drugi naši najboljši teniški igralci.

V prvem krogu je ekipa TK Branik Maribor z 8-1 premagala ekipo TK Kamnik. Za ekipo TK Branik so zaigrali tudi igralci, ki sicer nastopajo na turnirjih serije Futures. Točke v nastopih posameznikov so domačinom prinesli Tomislav TERNAR, Sašo BENDE, Martin RMUŠ, Tim ŽIBRAT in Janoš ŽIBRAT. Edino točko za TK Kamnik je osvojil Urban ČEVKA.
  
V drugem današnjem srečanju je ekipa ŽTK Maribor s 7-2 premagala ekipo Avtoplus Koper. Za Mariborčane so bili v tekmah posameznikov uspešni Aljaž RADINSKI, Matej LELJAK, Anže KAPUN, Mitja ZAJŠEK in Jure FRANK. Za Avtoplus Koper je točko osvojil Enej BONIN.

V prvem krogu je bila prosta ekipa TD Slovan Ljubljana. Tekme drugega kroga bodo na sporedu v torek, ko bo v Mariborskem Ljudskem vrtu na sporedu mestni derbi med TK Branik Maribor in ŽTK Maribor.

V Kamniku bodo domačini gostili ekipo TK Slovan Ljubljana.

 

Prosta je ekipa TK Avtoplus Koper. 
        
       

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.