prijava_e
Tekmovanja : 2017 : deklice 14 : round robin
Slovenija v Luksemburg s pomlajeno reprezentanco

ts, 31.01.2020

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od 5. do 8. februarja v Luksemburgu še tretje leto zapored nastopila v 1. evroafriški skupini pokala FED.

Slovenski kapetan Andrej Kraševec je v reprezentanco vpoklical Tamaro Zidanšek (70. WTA), Kajo Juvan (127. WTA), Dalilo Jakupović (182. WTA), Niko Radišič (533. WTA) in Pio Lovrič (957. WTA). Na novinarski konferenci v prostorih podjetja Telemach ni bilo le Tamare Zidanšek, ki je rahlo zbolela. Ekipi se bo pridružila v nedeljo, ko bo reprezentanca odpotovala v Luksemburg.

Izjave pred začetkom tekmovanja:

Andrej Kraševec (kapetan): Danes in jutri nas čaka trening v Sloveniji, potem pa odpotujemo v Luksemburg, kjer se bo potrebno čimprej prilagoditi na podlago. Vse se začne v sredo, ko bomo igrali proti Turčiji, dan kasneje pa še proti Poljski. Naš osnovni cilj je biti prvi ali drugi v skupini, najbolj pomembna tekma pa nas potem čaka v soboto. Imamo mlado ekipo, s strokovnim svetom smo se načrtno odločili za pomladitev. Ta dekleta so prihodnost slovenskega tenisa. Naš cilj je namreč, da v dveh, treh letih pridemo nazaj v svetovno skupino pokala FED.

Kaja Juvan:Vsak turnir za grand slam je posebna izkušnja. Na OP Avstralije sem odigrala štiri tekme in sem zadovoljna s tem, kar sem dosegla. Imam dobro izhodišče za prihodnost. Zdaj me čaka pokal FED. Zelo dobro poznama naše druge tekmice, reprezentantke Poljske. Z Magdo Linette sem trenirala na Kitajskem, Iga Swiatek pa je ena izmed mojih najboljših prijateljic. Z njo sva zmagali tudi na olimpijski igrah mladih. Proti njej je težko igrati, vseeno pa se veselim te tekme. V pokalu FED se lahko zgodi marsikaj.

Dalila Jakupovič: Po odpovedi v kvalifikacijah OP Avstralije zaradi težav z dihanjem zaradi onesnaženega zraka v Melbournu sem se želela čimbolje pripraviti za igro dvojic. Bilo je težko, saj sem bila brez moči. Še vedno ne treniram 100%, zdaj pa upam, da se bom čimprej vrnila v normalen ritem. V pokalu FED vedno rada nastopam. S puncami se dobro razumemo. Igrati za svojo državo je vedno nekaj posebnega. Čaka nas zanimiv teden, ki ga moramo izkoristiti in igrati kot ekipa. Lepo je, ko se spodbujamo skupaj, tako, da komaj čakam na začetek. Tekmice dobro poznamo. Predvsem na prvi tekmi proti Turčiji so karte na naši strani.

Nika Radišič: Edina od naše ekipe nisem bila v Avstraliji. Zadnja dva meseca sem se pripravljala na novo sezono. Na treningih sem trdo delala, vseeno pa sem spremljala punce v Avstraliji. Prvič sem imela tako dolgo pripravljalno obdobje, ki sicer še traja. Mislim, da so priprave minile uspešno in komaj čakam na začetek. Tekmice dobro poznam, z Igo Swiatek sva nastopali na mladinskih turnirjih, poznam pa tudi najboljši turški igralki.

Pia Lovrič: Iz Avstralije sem prišla včeraj. Tako, da sem še malce utrujena. Tam sem prišla do prve zmage na mladinskih turnirjih za grand slam. To je bila res super izkušnja, saj vidiš, da si na pravi poti. Vpoklica v reprezentanco sem bila zelo vesela. Videla bom kako punce trenirajo in verjamem, da bo to zame super izkušnja.

V imenu gostitelja podjetja Telemach pa se je prisotnim zahvalila tudi Ditka Maučec, članica poslovodstva družbe Telemach:

V Telemachu smo ponosni, da že vrsto let sponzorsko podpiramo Tenis Slovenija in s tem slovenskim teniškim igralcem in igralkam pomagamo na njihovi športni poti. Verjamemo, da nas bodo s svojimi uspehi navduševali tudi v prihodnje. Slovenski ženski teniški reprezentanci želimo na pokalu FED v Luksemburgu veliko športnih uspehov.

Slovenska ekipa bo v Esch-sur-Alzette odpotovala 2. februarja. Nacionalni teniški center v Luksemburgu bo eno od dveh prizorišč tekem v 1. evroafriški skupini.

Urnik srečanj

Sreda 5. febr TUKAJ.

Kvalifikacije za zimska evropska ekipna prvenstva 2020 (Winter cups); dečki začeli z zmago nad Hrvaško, deklice s porazom z Belgijo

bm, 31.01.2020

Prva polovica februarja je rezervirana za reprezentančne nastope mladinskih selekcij, ki se v starostnih kategorijah do 12, 14 in 16 let udeležujejo kvalifikacij za nastop na evropskih ekipnih prvenstvih.

Danes začenjajo z nastopi najmlajši, dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Dečki tekmujejo v avstrijskem Neudorflu, kjer so v skupini z ekipami Armenije, Avstrije, Hrvaške, Cipra, Romunije, Švice in Turčije. V ekipi Slovenije so Žiga Šeško, Luka Petrovič in Svit Suljić, ekipo pa je v Neudorfl odpeljal Marko Por.

Naša ekipa se je v prvem krogu merila z ekipo Hrvaške. Naši dečki so bili prepričljivo boljši in južnim sosedom niso prepustili niti niza. Slavili so s 3-0 in se bodo za napredovanje v finale, ki že prinese potovanje na zaključni turnir pomerili z ekipo Švice. Ta je s 3-0 premagala Ciper.

Podrobnejše rezultate srečanja najdete TUKAJ .

Deklice so v postavi Ela Plošnik, Beti Jazbec Butina in Alja Senica pod vostvom Marka Potiska odpotovale v češki Rakovnik. Na turnirju nastopajo še ekipe Nizozemske, Belgije, Češke, Avstrije, Hrvaške in Romunije.

Naše deklice so prvo tekmo igrale z vrstnicami iz Belgije. Slednje so bile za naše deklice premočne in so slavile s 3-0. En niz jim je odščipnila Beti Butina Jazbec. Naše deklice čaka zdaj še tekma za peto mesto, ko bodo njihove nasprotnice zmagovalke tekme med Avstrijkami in Hrvaticami.

Vse rezultate srečanja najdete TUKAJ TUKAJ.

Živa Falkner izgubila finale med mladinskimi dvojicami na OP Avstralije, a vseeno dosegla uspeh kariere

bm, 31.01.2020

Uspeh kariere je na OP Avstralije v Melbournu dosegla naša zadnja predstavnica, ki je še ostala v konkurenci, Živa Falkner. Med dvojicami se je namreč s soigralko, Britanko balkanskih korenin Matildo Mutavdžić uvrstila v zasluženo prigaran finale.

Po dveh tesnih zmagah v uvodnih krogih turnirja, obe srečanji sta dobili v match tie brejku, je v tretje steklo bolj gladko in Falknerjeva ter Mutadvdžićeva sta četrtfinalni obračun z Izraelko Shavit Kimchi in Romunko Fatima Keita dobili s 6-3 6-1.

Polfinale pa je bil ponovno razburljiv in se je končal v odločilnem tretjem nizu - meč tie brejku. Njuni nasprotnici sta bili Američanki Savannah Broadus in Elizabeth Coleman. Tudi Američanki sta bili tako kot Falknerjeva in Mutavdžićeva nepostavljeni igralki, do polfinala pa sta prišli z eno zmago v treh nizih ter dvema v dveh. Polfinalni obračun sta Živa in Matilda začeli odlično, nasprotnicama trikrat odvzeli začetni udarec, sami sta ga izgubili dvakrat, a bili v osvojenih točkah prepričljivo boljši s 35-22 in niz osvojili s 6-4. V drugem nizu se je slika obrnila. Nasprotnici sta povedli s 5-1, a sta se se Falknerjeva in Mutadvdžićeva pobrali, prišli na 4-5, nato pa vendarle izgubili odločilno deseto igro in niz s 4-6. Razlika je bila tokrat samo 5 točk v korist nasprotnic.

Še tretjič na turnirju sta tako morali v odločilno podajšano tretjo igro, ki je vedno loterija, a prav dober zaključek drugega niza jima je vlil dovoljšnjo mero samozavesti, da sta odločilni tie brejk odigrali zbrano, bili ves čas v rahli prednosti in srečanje zaključili z odločilnim forhand winnerjem za 10-8.

V finalu sta se pomerili s 4. nosilkama Filipinko Alexandro Eala in Indonezijko Prisko Madelyn Nugroho, ki sta za uvrstitev v finale z 1-6 7-5 10-8 izločili prvo postavljeni Latvijko Kamillo Bartone in Čehinjo Lindo Fruhvirtovo.

Finalni obračun sta dokaj gladko s 6-1 6-2 dobili Eala in Nugroho, Falknerjeva pa se iz Avstralije vrača z izjemno izkušnjo in rezultatom, ki ji bo dal dodatno energijo za trdo delo, ki jo sicer krasi že od nekdaj.

Po finalnem dvoboju se nam je oglasila iz Melbourna.“Danes je bil zame poseben dan.To je bil moj prvi nastop na turnirjih za GS in že takoj se mi je uspelo uvrstiti v finale v konkurenci dvojic. Cel turnir je bil nekakšen “vauefekt”. Uživala sem od prvega dne naprej. No,malce sem bila razočarana po porazu v prvem kolu med posameznicami. Dvoboj sem morala zaradi krčev,ki so bili posledica hude vročine, predati.Telo ni zdržalo takšne vročine. Nato pa sem se osredotočila na igro dvojic in na koncu je vse res dobro izpadlo.”O današnji finalni tekmi pa je povedala: ”Tekmici sta bili boljši.Res sta igrali dobro. Čeprav sva z Matildo Mutavdžić dali vse od sebe. Sta izkušenejši, saj sta že prej nastopali na turnirjih za GS. Kot že rečeno je bil to zame prvi nastop, za Matildo pa drugi. Čutilo se je,da sva bili kar malce preveč vznemirjeni. Tudi danes je bilo zelo vroče,tako,da smo na igrišče namesto ob 15.uri stopile šele ob 18.30.A to me ni motilo, danes sem se počutila kotprofesionalna igralka. Kosilo smo imeli v skupnih prostorih z najboljšimi.Na vratih omarice v garderobi je bilo zapisano moje ime, poleg pa so bile omarice z imeni kot so DinaraSafina in Jelena Dokić. Na treningu sem spremljala Dominica Thiema in Rafaela Nadala, tako, da sem res uživala v teh dneh v Melbournu.”Čestitamo ! TUKAJ.

Blaž Kavčič na ATP challengerju v Burniju poražen v tretjem krogu

bm, 29.01.2020

Blaž Kavčič, ki je letošnje nastope na odprtem prvenstvu Avstralije končal v drugem krogu kvalifikacij je ostal v Avstraliji, kjer je uspešno nastopil na ATP challengerju v Burniju (54K+H).

V prvem krogu je s 6-2 7-5 premagal Francoza Sadija Doumbiaja, v drugem pa je s 6-4 6-4 premagal 16. nosilca Nemca Juliana Lenza, 239. igralca lestvice ATP. Blaž je odlično serviral in ob izkoristku prvega servisa 83 % nasprotniku ni ponudil niti ene priložnosti za brejk. Sam je izkoristil dve od desetih. Na koncu je bil po uri in dvaindvajsetih minutah igre boljši za 13 točk (69-56).

V osmini finala je igral z Avstralcem Jasonom Kublerjem, 261. igralcem lestvice ATP, ki je na prvih letošnjih turnirjih v Bendigu in kvalifikacijah Melbourna izpadel v prvem krogu.

Kar tri ure in sedemnajst minut je trajal izenačen obračun, v katerem smo videli dvanajst brejkov, s sedmini proti petim je bil uspešnejši Kubler. Blaž tudi danes ni bil najbolj učinkovit pri realizaciji brejk priložnosti saj si jih je na srečanju priigral kar 23 (nasprotnik 12), izkoristil pa jih je pet. Šepal je tudi Blažev drugi servis saj je imel izkoristek zgolj 33 % (14/43). Na koncu je Avstralec slavil s 6-7(7) 6-4 6-4.

Blaž je nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta z Egipčanom Mohamedom Safwatom izpadla v četrtfinalu. TUKAJ.

Konec slovenskih članskih nastopov na OP Avstralije, v konkurenci med mladinkami ostaja Živa Falkner na turnirju dvojic

bm, 28.01.2020

Na OP Avstralije so se slovenske vrste povsem razredčile. Pri članicah je tako v drugi teden med mešanimi dvojicami vstopila samo Andreja Klepač, a tudi ona že v drugem krogu končala z nastopi. Z Reggerjem Vassellinom sta s 3-6 6-4 8-10 izgubila tekmo s Kitajko Letitio Chan in Hrvatom Ivanom Dodigom.

Zadnji teden je rezerviran za nastope mladincev in tako sta nastopili tudi že obe mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner. Slednja je tekmo prvega kroga zaradi krčev predala, Lovričeva pa je po zmagi v prvem krogu v drugem morala premoč priznati 2. nosilki, Američanki Robin Montgomery. Ta je bila v zanimivem in izenačenem obračunu boljša s 6-3 7-5. V obračunu je Lovričeva trikrat izgubila začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela enkrat.

V konkurenci dvojic sta bili naši igralki polovično uspešni. Lovričeva in Francozinja Belgraver sta z 2-6 6-4 9-11 izgubili s Filipinko Alexandro Eala in Indonezijko Prisko Nugroho, Falknerjeva in Mutavdžić pa sta s 3-6 6-2 10-7 premagali Nemko Evo Lys in Madžarko Amarisso Kiaro Toth. TUKAJ.

V Kopru se je končal letošnji Winter cup

, 27.01.2020

Preko 50 mladih teniških upov iz štirih držav se je udeležilo drugega dne letosnjega 7. Luka Koper Winter Cup turnirja za vse starostne kategorije.

Zmagovalci po kategorijah:

mini tenis deklice: Noemi Begic (NGOR), mini tenis decki: Jernej Marinsek (LUKAKP), midi tenis deklice: Thana Egic (LUKAKP), midi tenis decki: Lan Filipic (LUKAKP), deklice do 11 let: Veritsa Yaneva (BREZICE), decki do 13 let: Lula Jermanis (LUKAKP), deklice do 13 let: Ela Bassanese (LUKAKP), dekleta do 15 let: Eva Lovric (IZOLA), tenis do 12 let: Luka Marinsek (LUKAKP), tenis do 11 let: Alexander Burmakin (MORJE), tenis do 10 let decki: TImothy Putinja (Hrvaska), tenis do 10 let deklice: Camilla Cacchia (Italija), tenis do 15 let: Pierandrea Vavasori (Italija).

1.marca bo na sporedu 2. Luka Koper Winter Cup do 10 let.

TUKAJ.

Aljaž Kirbiš, Gašper Matijašič in Nika Perić zmagovalci OP Zala 16

bm, 27.01.2020

V Kranju in Ljubljani se je končalo OP Zala v starostni katergoriji do 16 let.

Fantje so v A turnirju nastopali v Kranju, naslov pa si je priigral Mariborčan Aljaž Kirbiš (Br-Mb), ki je v tesnem finalnem obračunu z 2-6 6-3 6-4 premagala Nejca Škorjanca (ŠD_LTA).

V B turnirju so fantje nastopali v Ljubljani. Tu je bil najboljši Gašper Matijašič (Grosuplje), ki je v finalu s 6-1 6-3 premagal Nejca Vrabla (ŽtkMb).

Prijetno presenečenje je na turnirju deklet pripravila Celjanka Nika Perić (Šentjur). V glavni turnir se je uvrstila iz kvalifikacij, nato pa po vrsti nanizala še pet zmag in se zasluženo veselila prvega naslova na OP TS do 16 let. V finalu je s 6-2 6-2 premagala še eno nepostavljeno igralko, Ulo Jamar (ŠD_LTA). TUKAJ.

Vabilo na novinarsko konferenco reprezentance za Pokal Federacij pred odhodom v Luksemburg

ts, 27.01.2020

Tenis Slovenija obvešča, da bo novinarska konferenca ekipe pred odhodom na turnir Pokala Fed v Luksemburg potekala 31. januarja 2020, ob 10. uri, v poslovalnici Telemacha (Bratislavska 9, Ljubljana - BTC - TUŠ Center).

Na novinarski konferenci bo prisotna celotna ženska teniška reprezentanca v postavi Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Dalila Jakupović, Nika Radišić in Pia Lovrič s selektorjem reprezentance Andrejem Kraševcem in njegovim pomočnikom Danielom Šantlom.

Po končani novinarski konferenci bodo igralke in vodstvo na voljo za individualne intervjuje.

Vabljeni tudi k spremljanju uradne spletne strani Tenis Slovenija ter vseh ostalih družbenih omrežij (FB, Twitter, Instagram).

Prijazno vabljeni, Tenis Slovenija TUKAJ.

V Kranju in Ljubljani poteka OP Zala 16, zadnji turnir pred spremembo teniških lestvic

bm, 26.01.2020

TK Triglav Kranj je ta konec tedna gostil A turnir fantov, OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. Solidno zaseden turnir ni prinesel večjih presenečenj, saj sta se v finale uvrstila prvi nosilec Aljaž Kirbiš (Br-Mb) in drugi nosilec Nejc Škorjanc (ŠD_LTA). Kirbiš je v polfinalu s 6-0 6-0 premagal Nika Mikoviča (ŠD_LTA), Škorjanc je v drugem polfinalu s 6-6 6-1 izločil Borisa Barjektarevića (Sl-Lj).

B turnir fantov poteka v Ljubljani, v finale sta se uvrstila Nejc Vrabl (ŽtkMb) in Gašper Matijašič (Grosuplje). Vrbal je v polfinalu s 7-6(8) 6-3 premagal Anžeta Pajerja Staniča (ŠD-LTA), Matijašič je bil s 6-4 6-4 boljši od Leona Šmarčana (ŠD_LOK).

Dekleta igrajo v Ljubljani. V polfinale so se uvrstile Lana Egart (Tr-Kr), Nika Perić (Šentjur), Ula Jamar (ŠD-LTA) in Milica Bratič (Topte). TUKAJ.

Pia Lovrič v drugi krog mladinskega turnirja na OP Avstralije v Melbournu, dekleti uspešni tudi med dvojicami

bm, 26.01.2020

Pia Lovrič je dobro začela nastope na mladinskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. V prvem krogu je s 6-3 6-3 premagala domačinko Natasho Rusell, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Precej zahtevnejša naloga čaka našo najboljšo mladinko v drugem krogu, ko se bo pomerila z drugo nosilko, 15-letno Robin Montgomery, sedmo igralko mladinske svetovne teniške lestvice.

Obe naši dekleti, ki sicer ne nastopata skupaj, sta dobro začeli tudi v konkurenci dvojic. Pia igra s Francozinjo Julie Belgraver, v prvem krogu pa sta s 6-2 3-6 10-6 ugnali Avstralki Natasho Russel in Charlotte Kempenaers-Pocz.

Falknerjeva igra v paru z Britanko Matildo Mutavdžić. V prvem krogu sta bili z 2-6 6-4 10-8 boljši od Slovakinje Romane Cisovske in Nemke Alexandre Večić. TUKAJ.

Maj Premzl izgubil v finalu turnirja ITF v Širokem Brijegu

bm, 25.01.2020

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Širokem Brijegu smo tudi pretekli teden spremljali izrstne nastope slovenskih igralcev in igralk. Z uvrstitvijo v finale je navdušil nepostavljeni Maj Premzl, ki je v polfinalu v slovenskem obračunu s 6-4 6-4 premagal klubskega kolega Sebastiana Dominka. V finalu se je 15-letni Mariborčan pomeril s 3. nosilcem, dve leti starejšim Hrvatom Ivanom Karlom Banom in po izenmečenem boju izgubil s 3-6 6-7.

Brez zmage sta ta teden v konkurenci dvojic ostala Dominko in Gal Emeršič Potočnik. Po dobljenem prvem nizu s 7-5 in pri izidu 2-2 se je v finalu Dominko poškodoval in tekmo sta morala predati.

Še drugi teden zapored se je v polfinale turnirja deklet uvrstila Annika Planinšek. Tu jo je v izjemno izenečenem in dramatičnem obračunu s 6-2 6-7(8) 7-6(3) premagala druga nosilka Sara Svetac iz Hrvaške. TUKAJ.

Slab slovenski dan za ženske dvojice na OP Avstralije, Andreja Klepač napredovala med mešanimi dvojicami

bm, 24.01.2020

Na OP Avstralije današnji dan slovenskim igralkam ni prinesel veselja. Izpadle so vse štiri, ki so nastopile v konkurenci ženskih dvojic.

Prvi nosilki Hu Wei Hsieh in Barbora Strycova sta s 6-3 7-5 premagali Tamaro Zidanšek in Čehinjo Marie Bouzkovo, Japonki Makoto Ninomiya in Nao Hibino sta s 6-4 6-0 izločili Andrejo Klepač in Lucie Hradecko, drugi nosilki Kristina Mladenović in Timea Babos pa sta s 7-5 6-3 premagali Dalilo Jakupović in Romunko Laruco Olaru. Poslovila se je tudi Katarina Srebotnik, ki je igrala v paru z Monique Adamczak. S 6-2 6-4 sta ju ugnali Španki Georgina Garcia Perez in Sara Sorribed Tormo.

Bolje je začela Klepačeva nastope v konkurenci mešanih dvojic. S Francozom Edouardom Rogerjem Vasselinom sta v prvem krogu s 6-2 in 6-3 premagala Belgijko Kirsten Flipkens in Avstrijca Jürgena Melzerja. V drugem krogu se bosta pomerila s Hrvatom Ivanom Dodigom in Latisho Chan iz Tajvana.

Na mladinskem turnirju pa je v prvem krogu končala nastope Živa Falkner. Proti Južnokorejki Dayeon Back je dobila prvi niz po podaljšani igri s 7:6 (5), nato pa je po izgubljenem drugem z 2:6 in pri zaostanku v tretjem z 1:4 dvoboj zaradi krčev predala. Bolečino je začutila že ob koncu prvega niza, nato pa je bilo samo še slabše in kljub želji tekme ni mogla dokončati.

Med mladinkami bo nastopila še Pia Lovrič, ki bo igrala z Avstralko Natasho Russel. Tej je organizator namenil posebno povabilo. TUKAJ.

Igralci in igralke se v Širokem Brijegu izvrstno počutijo in zmagujejo

bm, 23.01.2020

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Širokem Brijegu igralci in igralke ŽTK Maribor med sabo odločajo o napredovanjih v zaključne obračune, a s tremi predstavniki v polfinalu posamične konkurence ostajajo med najuspešnejšimi udeleženci turnirja.

Pri fantih sta se v polfinale uvrstila Sebastian Dominko in Maj Premzl. Dominko je v slovenskem obračunu s 7-6(5) 6-1 premagal Aljaža Jerana, Maj Premzl je z 2-6 4-1 (predaja) izločil Srba Branka Djurića. V še enem slovenskem, tokrat klubskem obračunu, bosta o finalistu odločala Dominko in Premzl.

Pri dekletih je do klubskega obračuna igralk Žtk Maribor prišlo že v četrtfinalu. Srečanje med Anniko Planinšek, prejšnji teden polfinalistko in Niko Strašek, prejšnji teden zmagovalko turnirja je dobila Planinškova in se uvrstila v polfinale. Tu bo igrala z 2. nosilko Saro Svetac iz Hrvaške.

Planinškova in Straškova sta se uvrstili v polfinale konkurence dvojic, kjer sta ju s 6-7(3) 6-4 10-2 premagali domačinki Maja Dodik in Suana Tucaković. V polfinalu sta izgubili še Tajda Zalokar in Meta Marenk. S 6-2 6-2 sta ju izločili Nora Knežević in Klara Vukičević iz Hrvaške.

Še dlje pa sta že prišla Dominko in Gal Emeršič Potočnik. Po osvojitvi naslova prejšnji teden sta tudi ta teden na izvrstni poti da uspeh ponovita. V polfinalu sta v slovenskem klubskem obračunu izločila Marcela Žnuderla in Maja Premzla. V finalu jima bosta tudi ta teden nasproti stala Britanca Luca MacManus in Mattias Sothcombe. TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila četrtfinale v Kairu, Nina Potočnik predala srečanje drugega kroga v Antalyi

bm, 23.01.2020

Na turnirju ITF v Kairu (15.000 $) se je druga nosilka Nastja Kolar uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je s 4-6 7-6(4) 6-3 premagala Maročanko Rito Atik, v drugem je bila s 6-2 7-6(5) boljša od Anastasie Zolotareve iz Rusije. V četrtfinalu je igrala s 5. nosilko, Francozinjo Lucie Wargnier in izgubila z 2-6 5-7.

Nina Potočnik je bila na turnirju ITF v Antalyi (15K) po šestih zaporednih zmagah na dobri poti tudi proti sedmi, a je morala srečanje s Kazahstanko Zhibek Kulambayevo pri vostvu 6-5 v prvem nizu, zaradi poškodbe predati. TUKAJ.

Aljaž Bedene zaključil slovenske posamične nastope v Melbournu, nadaljujejo dvojice in mladinki

bm, 23.01.2020

Aljaž Bedene je s porazom v drugem krogu zaključil slovenske posamične nastope na OP Avstralije v Melbornu. Čeprav smo upali, da mu bo tokrat uspelo preskočiti drugi krog, se to ni zgodilo. 31-letni Latvijec Ernests Gulbis, 256. igralec lestvice ATP (leta 2014 je bil že na 10. mestu), ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, je bil prepričljivo boljši in je po dveh urah in dvajsetih minutah igre slavil s 7-5 6-3 6-2. Gulbis je nanizal že peto zaporedno zmago, trikrat je zmagal še v kvalifikacijah. Gulbis je zadnji vidnejši rezultat zabeležil leta 2018, ko je bil finalist turnirja ATP serije 250, v lanskem letu pa se dlje od četrtfinala ni uspel prebiti.

Da danes ni bil Aljažev dan kaže tudi statistika. Dosegel je samo štiri ase (Gulbis 13), 14(37) winnerjev in naredil 43 (36) neprisiljenih napak. Izkoristek drugega servisa je imel 49 %. Gulbis mu je začetni udarec odvzel štirikrat (4/9), Aljaž ni izkoristil nobene priigrane priložnosti (0/8). Na koncu je bil Latvijec v osvojenih točkah boljši s 101-69.

"Danes sem imel ogromno priložnosti, vendar nisem izkoristil niti ene. Počutil sem se dobro, ampak se je poznalo, da sem imel v torek zelo dolg dvoboj. Zadovoljen sem s svojo igro, sploh glede na to, da mi igrišča v Avstraliji ne ustrezajo. Jutri gremo domov, potem sem prijavljen v Montpellier, Rotterdam, Marseille, Indian Wells, Miami. Verjamem da bo letošnja sezona dobra,”je ob koncu turnirja dejal Bedene.

Vrhunce tekme si oglejte tukaj .

Seveda pa s tem slovenskih nastopov v Melbournu še ni konec. V kokurenci dvojic bodo v petek nastopile Andreja Klepač, Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek in Katarina Srebotnik. Srebotnikova, ki je bila v ženskih dvojicah na OP Avstralije doslej trikrat v polfinalu igra v paru z Avstralko Monique Adamczak, Klepačeva kot že vse zadnje obdobje s Čehinjo Lucie Hradecka, Zidanškova s Čehinjo Marie Bouzkovo in Jakupovićeva z Romunko Raluco Olaru.

Prihodnji teden bosta nastopili še mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner. Obe sta tudi že dobili nasprotnici. Lovričeva bo igrala z domačo povabljenko Natasho Russell, Falknerjeva pa s Korejko Dayeon Back. TUKAJ.

Tudi na drugem turnirju ITF v Širokem Brijegu slovenski predstavniki na dobri poti proti novim vrhunskim dosežkom

bm, 22.01.2020

Potem, ko so na prvem turnirju naši igralci in igralke z izjemo posamične konkurence fantov, pobrali vse preostale tri naslove, jim tudi ta teden zaenkrat kaže odlično. Pri fantih so si tako priigrali polovico četrtfinalnih mest, pri dekletih dve.

V četrtfinale so se uvrstili Sebastian Dominko, Aljaž Jeran, ki si je pot do četrtfinala utrl že v uvodnem nastopu, ko je izločil prvega nosilca, Hrvata Karla Krola, Maj Premzl in Gal Emeršič Potočnik. Najmanj en Slovenec bo tudi v polfinalu saj se bosta med sabo za polfinalni nastop borila Dominko in Jeran.

Pri dekletih še vedno ne pozna poraza Nika Strašek, ki je v drugem krogu s 7-5 1-6 6-3 premagala Hrvatico Noro Knežević. Njena nasprotnica v četrtfinalu bo klubska kolegica Annika Planinšek, ki je s 6-4 6-4 premagala Slovakinjo Zuzano Vancelovo. TUKAJ.

Bor Artnak izgubil v četrtfinalu turnirja ITF v Nairobiju

bm, 22.01.2020

15-letni Litijan Bor Artnak je nastopal na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v kenijskem Nairobiju in se s tremi zmagami uvrstil v četrtfinale. Po izločitvi drugega nosilca je bil v tretjem krogu boljši še od trinajsto postavljenega Francoza Arthusa De la Bassetiera. Premagal ga je s 6-4 3-6 7-5 in si priigral četrtfinale s šestim nosilcem Nemcem Maximilianom Hombergom. Uvrstitev v polfinale mu ni uspela saj ga je Homberg premagal s 7-6(6) 4-6 6-2.

V konkurenci dvojic je izpadel v polfinalu.

Tara Gorinšek se ni uspela uvrstiti v drugi krog turnirja ITF 4. ranga v Pragi. V prvem krogu jo je s 7-5 6-2 izločila domačinka Katrin Pavkova. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila s prvo, Tamara Zidanšek z deveto nosilko OP Avstralije

bm, 22.01.2020

Polona Hercog je letošnje nastope na OP Avstralije v Melbournu končala v drugem krogu. Tu jo je s 6-1 6-4 premagala prva nosilka turnirja in prva igralka sveta, domačinka Ashley Barty. Srečanje je trajalo uro in šest minut. Po hitro izgubljenem uvodnem nizu z 1-6 v katerem je na svoj servis Hercogova osvojila vsega 10 točk, ob štirih doseženih winnerjih pa naredila še 15 neizsiljenih napak, je bilo nadaljevanje precej boljše.

Hercogova je igrala dobro, bila učinkovitejša pri izkoristku začetnega udarca, ob 15 neizsiljenih napak je zabila 8 winnerjev. Bartyeva je izkoristila edino break priložnost, ki si jo je priigrala v nizu in v deveti igri odvzela servis Hercogovi. Ta je že v naslednji igri imela dve vezani re-brejk priložnosti, a je Avstralka izvrstno odservirala, dobila naslednje štiri zaporedne točke in s tem niz in srečanje. Hercogova si je na tekmi priigrala šest brejk priložnosti, vse v drugem nizu, a ni uspela nobene spremeniti v svojo korist.

”Glavna razlika med prvim in drugim nizom je bila ta, da sem v drugem našla ritem igre, ritem njene hitrosti in igrišča,” je povedala Hercogova in dodala:" Najtežja stvar je bila ponovno igrati tekme, saj sem bila brez njih kar tri mesece. Pred turnirjem sploh ni bilo jasno ali bom lahko nastopila. Še vedno namreč rešujem težave s spodnji delom hrbta. Najbolj se je ta poškodba poznala pri ritmu tekem in fizični pripravi. Zato je potem malce težje v bolj pomembnih tekmah narediti korak naprej.” Zdaj jo čakata turnirja v Dubaju in Dohi.

Nekaj točk njunega obračuna si oglejte tukaj.

V drugem krogu se je poslovila še zadnja Slovenka v posamični konkurenci Tamara Zidanšek. S 6-2 in 6-3 jo je po uri in osemnajstih minutah igre premagala deveta nosilka Serena Williams. Ta je ob dobrem serviranju iz igre dosegla 25 winnerjev (Zidanškova 11), a naredila tudi 28 (13) neizsiljenih napak. Priigrala si je štrinajst priložnosti za brejk, izkoristila pa štiri, v vsakem nizu po dve. Zidanškova je imela v srečanju štiri priložnosti za brejk, a ni uspela izkoristiti nobene. Dobro je zaigrala v drugem nizu, ko je imela pri izidu 3-2 dve brejk priložnosti za vodstvo s 4-2, a se je Serena vsakokrat izvlekla. Ta je ob koncu tekme pohvalila Zidanškovo kot dostojno nasprotnico, ki ji zmage ni kar podarila, temveč se je morala zanjo potruditi.

Nekaj utrinkov iz tekme najdete tukaj TUKAJ.

Polona Hercog brez težav v drugi krog, poraz Kaje Juvan

, 21.01.2020

Zmagovito pa se je po skoraj treh mesecih na igrišča vrnila Polona Hercog, ki v pripravljalnem obdobju ni odigrala nobene tekme, zadnje srečanje na turnirju pa je odigrala oktobra v Moskvi. S Švedinjo Rebbeco Peterson, ki je na lestvici WTA štiri mesta pred Polono, je opravila zanesljivo ter po uri in pol igre slavila s 6-3 6-3.Polona je nasprotnici štirikrat iz petih priložnosti odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat. BV srečanju je dosegla 3 ase (0), 18 winnerjev (11), naredila pa tudi 30 neizsiljenih napak (31). Osvojila je sedemnajst točk več od nasprotnice (70-53) in si priigrala obračun s prvo igralko sveta Ashleigh Barty. Bartyjeva je osvojila pripravljalni turnir v Adelaidu, nekoliko slabša predstava v prvem nizu tekme proti Lesii Tsurenko v prvem krogu pa zagotovo ni bila pravi odraz trenutne forme izvrstne Avstralke.

“Za mano je res dolgo pripravljalno obdobje. Predvsem prvo polovico smo res dobro delali. V zadnjem delu nam ni šlo najbolje, saj so se mi sredi decembra pojavile težave s hrbtom. Zaradi sanacije poškodbe hrbta sem tudi odpovedala dva turnirja pred OP Avstralije. Trenutno stanje ni idealno, je pa vseeno potrebno iz položaja potegniti najboljše in po tem turnirju napraviti načrt kako naprej.

“To je bila zame pomembna zmaga. Letos še nisem imela nobene tekme. Seveda je bila prisotna živčnost, ampak mislim, da sem jo zelo dobro uspela nadzorovati. Mislim, da sem bila v vseh segmentih igre boljša od nasprotnice.V drugem kolu me čaka Ashleigh Barty, ki je prva igralka sveta. Zelo se veselim tekme. Poskušala bom odigrati svoj najboljši tenis, ki sem ga trenutno sposobna in uživati. Pomembno vlogo bosta igrali tako psihična kot fizična priprava. Vsekakor sem pripravljena na jutrišnji dvoboj,”je iz Avstralije sporočila Hercogova.

Njeni izjavi lahko prisluhnete tukaj

Z velikimi pričakovanji je v tekmo prvega kroga, v kateri je lovila tudi prvo zmago v glavnem žrebu OP AVstralije, vstopila Kaja Juvan. Na drugi strani je stala vrstnica, 19-letna Ukrajinka Dayana Yastremska, 21. igralka sveta, ki je na OP Avstralije prišla z odlično popotnico, finalom turnirja v Adelaidu, kjer je izgubila z Ash Barty. Yastremska je tudi v srečanju z Juvanovo pokazala zakaj je trenutno eno najbolj vročih imen med mladimi igralkami na WTA touru in Kaji prepustila vsega dve igri. Za zmago 6-1 6-1 je potrebovala 54 minut. Kaji je servis odvzela petkrat, sama ga ni oddala, na koncu pa je bila boljša za 26 točk (57-31). Juvanova tokrat ni bila razpoložena za igro saj je v tekmi naredila 32 (18) neprisiljenih napak ter dosegla 6 (11) winnerjev. Tudi servirala je tokrat slabše saj je imela izkoristek obeh servis nižji od 50 %.

“Tekma se ni odvila po mojih željah. Vseeno moram biti s turnirjem zadovoljna. Vidim, da lahko igram z vsemi in to je velika motivacija za nadaljevanje sezone,” je po dvoboju povedala Juvanova. TUKAJ.

Aljaž Bedene štiri ure za preboj v drugi krog

bm, 21.01.2020

Izjemen boj je na OP Avstralije za uvrstitev v drugi krog bil Aljaž Bedene. Osem minut manj kot štiri ure je potreboval, da je strl odpor odličnega domačina Jamesa Duckwortha, ki je na lestvici ATP sicer uvrščen 42 mest za Aljažem. Aljaž je še enkrat več izjemno odserviral in v srečanju ni niti enkrat izgubil začetnega udarca. Dosegel je 28 asov in naredil štiri dvojne napake, nasprotnik je ob 21 asih naredil kar 15 dvojnih napak, servis pa je izgubil štirikrat.

Tudi v ostalih elementih igre je bil Aljaž boljši, zmago pa mu je prinesla deveta igra petega niza v kateri je Duckworthu odvzel servis, naslednjega pa tako kot večino ostalih zanesljivo dobil. Aljaž je dosegel kar 72 winnerjev (Duskworth 51), naredil pa je 47 (71) neprisiljenih napak. Na koncu je bil prepričljivo boljši tudi v osvojenih točkah (190-158). Za Duckwortha, ki je dobro končal lansko sezono saj je v oktobru in novembru osvojil dva Challengerja je bil to šele tretji poraz na zadnjih štirinajstih srečanjih. Aljaž pa tako kot na prvih turnirjih sezone potrjuje izvrstno formo, ki bi jo veljalo izkoristiti tudi v naslednjem krogu, ko mu bo nasproti stal na lestvici ATP 200 mest nižje uvrščen Latvijec Ernests Gulbis. Ta se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, v prvem krogu pa, morda tudi nekoliko presenetljivo, v štirih nizih izločil mladega Kanadčana Felixa Augerja Aliassima.

“Zelo sem zadovoljen z zmago. To je moja prva v Melbournu. Sicer bi lahko zmagal hitreje, ampak je tekmec zelo dobro serviral. V drugem in tretjem nizu mi tako ni uspelo odvzeti servisa. Sem pa ves čas čutil, da sem boljši tekmec. In to sem nato v 4. in 5. nizu tudi dokazal. Lepo je bilo videti, da je prišlo veliko slovenskih navijačev, med njimi tudi moj pokrovitelj, Žiher hiše z ekipo,” je iz Melbourna sporočil Aljaž.

Nastopil je tudi med moškimi dvojicami, a se tam poslovil že po uvodnem krogu. TUKAJ.

Tudi drugi turnir v Širokem Brijegu naši igralci in igralke dobro začeli, v Nairobiju uspešen Bor Artnak

bm, 20.01.2020

V Širokem Brijegu še naprej ostajajo slovenski mladinci in mladinke, ki bodo ta teden nastopili na drugem turnirju ITF in poskušali ponoviti ali celo izboljšati dosežke prejšnjega tedna.

Z zmagami so nastope začeli Nika Strašek, Annika Planinšek, Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik, Maj Premzl, Aljaž Kirbiš in Aljaž Jeran.

V kvalifikacijah sta bila uspešna Lun Obrul in Gordan Fran Mileusnič, ki je v slovenskem obračunu premagal Maja Najvirta Kolariča, a je ta napredoval v glavni turnir kot srečni poraženec. V prvem krogu so nato izgubili Obrul, Najvirt Kolarič in Mileusnič.

V zadnjem krogu kvalifikacij sta izgubila Marcel Žnuderl in Tilen Kovač.

Pri dekletih sta v kvalifikacijah izpadli Meta Marenk in Tajda Zalokar, a je slednja napredovala v glavni turnir kot srečna poraženka, v glavnem turnirju pa nato še enkrat izgubiula v prvem krogu, ko se je sicer odlično držala v boju z drugo nosilko Saro Svetac, ki je za zmago potrebovala tri nize. V prvem krogu glavnega turnirja so se poslovile Ana Lanišek, Maša Viriant, Ula Jamar in Petja Drame.

Na turnirju ITF 4. ranga je v Pragi v kvalifikacijah nastopil Matic Križnik, a se poslovil že po uvodnem nastopu. Med dekleti je prijavljena Tara Gorinšek.

Na turnir ITF 4. ranga se je v Nairobi odpravil Bor Artnak in nastope začel z zmagama. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagal Indijca Krisha Patela, v drugem je bil s 6-2 6-3 boljši od drugega nosilca, Namibijca Codya Schalka Van Schalkxyka. TUKAJ.

Matic Dimic in Tina Kristina Godec zmagovalca članskega OP Diners v Velenju in Krškem

bm, 20.01.2020

Matic Dimic (Tr-Kr) in Tina Kritina Godec (AsLit) sta zmagovalca odprtega prvenstva za člane in članice, ki je konec tedna potekalo v Velenju in Krškem.

Pri članih je nastopilo dvajset igralcev, za naslov pa sta se v finalu borila prvi nosilec, 8. igralec lestvice TS Tino Kovačič (ŽTKMb) in drugi nosilec, 9. igralec lestvice TS Matic Dimic (Tr-Kr). Oba sta do finala prišla brez izgubljenega niza, v izenačenem zaključnem obračunu pa je bil s 4-6 6-3 6-1 boljši Matic Dimic, za katerega je to prvi naslov na članskih turnirjih.

Pri dekletih, ki so igrala v Krškem je nastopilo 12 igralk, turnir pa je sovojila prva nosilka, 11. igralka lestvice TS Tina Kristina Godec. V finalu je s 7-5 (predaja) premagala Borno Mohac (Br-Mb). TUKAJ.

Tamara Zidanšek slovenske nastope v Avstraliji odprla z zmago; Juvanova, Hercogova in Bedene v torek

bm, 20.01.2020

Za čudovit uvod v prvi dan glavnega turnirja na odprtem prvenstvu Avstralije je poskrbela Tamara Zidanšek, ki se je kot prva iz slovenske štiriperesne deteljice uvrstila v drugi krog. Tamara je izkoristila dobro formo in relativno ugoden žreb in v uri ter sedmih minutah brez težav premagala Korejko Na Lae Han, 177. igralko lestvice WTA. Slednja si je nastop v glavnem turnirju priborila na predkvalifikacijskem turnirju, na katerem so se igralke borile za posebno povabilo. Tamara je ob solidnem servisu, katerega je sicer izgubila trikrat, servis nasprotnici odvzela šestkrat. Dosegla je 15 winnerjev (11) in naredila 20 neprisiljenih napak (31). Na koncu je bila boljša za 20 točk (68-48).

V drugem krogu se bo Tamara pomerila s Sereno Williams, ki je v prvem krogu premagala Rusinjo Anastazijo Potapovo. Williamsova je po mnenju strokovnjakov prva favoritinja za osvojitev naslova.

Danes sta bila v Melbornu predvidena še dva slovenska nastopa. Za napredovanje v drugi krog se bi morali boriti Polona Hercog v srečanju s Rebbeco Peterson iz Švedske in Kaja Juvan, katero čaka obračun z 19-letno Ukrajinko Dario Yastremsko.

Zaradi dežja je organizator kar nekaj srečanj odpovedal, med njimi tudi obe tekmi naših igralk. TUKAJ.

Rekreativci z Medotom v novo teniško sezono

, 19.01.2020

V ljubljanskem BTC so teniški rekreativci in rekreativke še četrto leto zapored teniško leto odprli na BTC-Medot teniškem turnirju dvojic. Tokrat se je v športnem centru Millenium zbralo kar 66 igralcev in igralk, ki so nastopali v štirih različnih kategorijah.

Ob pravem športnem boju je Teniška Zveza Slovenije predstavila kako napreduje humanitarni projekt Gibaj, Mladina!, številni sponzorji in podporniki tenisa pa so za vse udeležence pripravili bogate nagrade. Največji srečnež bo s pomočjo Kompasa inTenis Slovenijetudi letos odletel v Pariz in en dan užival v teniških dvobojih na igriščih Rolanda Garrosa.

Na turnirju so imeli pravico nastopa člani/-ce Rekreativno – veteranske organizacije (RVO). Najbolj številčna je bila kategorija do 105 let, kjer je bilo v konkurenci 12 parov. Zmagala sta Blaž Ručigaj in Tone Komar, ki sta v finalu premagala brata Lazič, Roberta in Braneta. Da je tenis družinska igra sta pokazala tudi brata Petkovšek, Jure in Sandi, ki pa sta morala v finalu najstarejše kategorije (nad 105 let) priznati premoč Erminu Karnerju in Ivu Bubnjiču. Lanski finalist v kategoriji do 105 let je imel srečo tudi pri žrebanju, saj je prav on dobil najvrednejšo nagrado dneva - pot v Pariz (letalski karti in enodnevni vstopnici za stadion Philippa Chatrierja). Bubnjič je na vrsto prišel šele kot šesti, saj je nagrada odšla tistemu, ki je bil ob žrebu prisoten na dogodku.

Zelo napeto je bilo v najmlajši moški kategoriji, kjer je v finalu do odločitve prišlo šele v podaljšani igri tretjega niza. Gregor Krušič in Simon Deželan sta premagala Anžeta Čevko in Aleša Mačka.

Med ženskami je bilo prijavljenih šest dvojic, med njimi pa sta bili tudi nekdanji vrhunski športnici. Nina Bednarnik je kot smučarka prostega sloga na grbinah dvakrat nastopila na olimpijskih igrah, iz teniškega sveta pa je tekmovala nekdanja reprezentantka Tina Lah Hergold, ki je bila na lestvici WTA najvišje uvrščena na 157. mestu. Zato ne čudi, da sta s svojo partnerko Manjo Zupančič Simonič zmagali brez težav, v finalu sta bili boljši od Anje Regent in Vere Pajenk.

V dobrem vzdušju, kjer so se sklenila tudi nova prijateljstva in odprlenove poslovne možnosti so uživali vsi prisotni in obljubili, da se znova pomerijo marca. Takrat bo namreč na sporedu državno prvenstvo RVO dvojice

Foto utrinke iz turnirja si lahko ogledate v fotogaleriji tukaj TUKAJ.

V Kopru se je končal prvi teden zimskega Winter cupa TK Koper

bm, 19.01.2020

V Kopru se je v organizaciji tamkajšnjega teniškega kluba končal prvi teden zimskega Winter cupa, ki ga že tradicionlano organizira domači teniški klub.

Zmagovalci prvega tedna so: fantje do 16 let: Benjamin Borlini (TK Luka Koper), dekleta do 16 let: Eva Sifrer (Medvode), decki do 14 let: Rok Kovacic (TK Luka Koper), deklice do 14 let: Eva Sifrer (Medvode), deklice do 12 let: Ela Bassanese (TK Luka Koper).

Prihodnji konec tedna bodo na vrsti še kategorije mini,midi,tenis do 10,11,13,15 let in člani/ce.Dodatno bo na vrsti še kategorija dečki do 12 let,ki je v prvem vikendu ni bilo. TUKAJ.

Blaž Vidovič finalist turnirja ITF 4. ranga v Oberpullendorfu

bm, 19.01.2020

Izvrstno je ta teden na turnirju ITF 4. ranga v avstrijskem Oberpullendorfu nastopil 17-letni Ptujčan Blaž Vidovič, trenutno s 757. mestom najvišje uvrščen slovenski mladinec na svetovni mladinski teniški lestvici ITF, ki je obstal tik pod najvišjo stopničko.

Vidovič je na poti do finala nanizal zmage nad Avstrijcem Sorgerjem, Poljakom Wajdmajerjem, Hrvatom Mikrutom in Avstrijcem Kobierskim.

V finalu se je meril s Poljakom Marcelom Politowiczem in izgubil z 2-6 6-3 2-6.

V konkurenci dvojic sta z Žigo Kovačičem izgubila polfinalni obračun.

Za Vidoviča, ki bo junija dopolnil osenajst let je to zadnja sezona nastopov v mladinski konkurenci. Čestitamo za odličen rezultat! TUKAJ.

Nina Potočnik sezono 2020 začela z osvojitvijo naslova na turnirju ITF v Antalyi

bm, 19.01.2020

Sanjski začetek sezone je za Nino Potočnik, ki je kot prva Slovenka v letu 2020 stopila na zmagovalno stopničko na turnirjih serije ITF z nagradnim skladom 15.000 $.

Nina je v Antalyi po vrsti premagala Nemko Sziedat, Turkinjo Aksu, Kitajko Han in Američanko Scholl, naslajšo zmago pa je dosegla v finalu, ko je bila s 6-3 6-2 boljša od Rusinje Taisye Pachkaleve. 23-letna Ptujčanka se tako po letu 2017, ko je na zmagovalni stopnički stala dvakrat, še tretjič v karieri veseli zmage na turnirju ITF. Nina je trenutno kot šesta slovenska igralka uvrščena na 446. mesto lestvice WTA za Hercogovo, Zidanškovo, Juvanovo, Jakupovičevo in Kolarjevo.

Potem, ko je v sezoni 2019 odigrala samo 14 turnirjev z nagradnimi skladi 25K ali več, se je v novi sezoni odločila za začetek na turnirjih z najnižjim denarnim skladom, osvojen naslov pa ji bo zagotovo vlil potrebno mero samozavesti pred nadaljevanjem sezone.

Čestitamo! TUKAJ.

NA OP Avstralije se je Bedenetu, Hercegovi in Zidanškovi v glavnem žrebu pridružila še Kaja Juvan.

ts, 18.01.2020

Na prvem turnirju za grand slam v sezoni, Odprtem prvenstvu Avstralije, bodo v glavnem turnirju nastopili štirje Slovenci. V moški konkurenci bo nastopil Aljaž Bedene, med dekleti se je Poloni Hercog in Tamari Zidanšek po treh zmagah v kvalifikacijah pridružila še Kaja Juvan. Juvanova je v tretjem krogu kvalifikacij premagala na lestvici WTA 14 mest višje uvrščeno Rusinjo Natalijo Vihljancevo. Po uri in 25 minutah je bil rezultat 6:3 in 6:3.

“Zelo sem zadovoljna z vsemi tremi tekmami v kvalifikacijah. Komaj čakam na ponedeljkovo tekmo.” Njena nasprotnica v prvem krogu glavnega turnirja bo Dajana Jastremska iz Ukrajine.“Na tekmice se bom pripravljala kot na vse druge. Poznam jo zelo dobro, saj sva vrstnici. V tekmo bom šla odločno in uživala v vsakem trenutku,” je iz Melbourna sporočila 19-letna Juvanova.Prva tekmica najvišje uvrščene Slovenke na lestvici WTA Polone Hercog (to bo njen deseti nastop na OP Avstraliji) je Švedinja Rebecca Peterson, Tamara Zidanšek pa bo igrala z Na Lae Han iz Južne Koreje.

Zidanškova je bila lani edina Slovenka v drugem krogu prvega turnirja za grand slam v sezoni. Po zmagi nad Gavrilovo je nato izgubila proti kasnejši zmagovalki Naomi Osaka. “V Avstraliji sem dosegla svojo prvo zmago na turnirjih za grand slam, zato mi bo vedno ostala v lepem spominu. Prvič sem igrala tudi na enem od osrednjih igrišč. Od vseh turnirjev za grand slam mi je prav Avstralija najbolj pri srcu. Največ, kar lahko pričakujem, je, da grem na igrišče in dam vse od sebe. Želim slediti temu, kar sem delala v pripravljalnem obdobju,”je pred začetkom turnirja dejala Zidanškova. Edini slovenski predstavnik med posamezniki je Aljaž Bedene. Četrfinalist turnirja v Dohi prejšnji teden bo za prvega tekmeca imel Avstralca Jamesa Duckwortha (96. mesto na lestvici ATP). Lanski naslov branita Naomi Osaka in Novak Đoković. Japonka je v hudem boju s Čehinjo Petro Kvitovo turnir dobila s 7:6, 5:7 in 6:4, medtem ko je Srb v treh nizih odpravil Španca Rafaela Nadala (6:3, 6:2 in 6:3). TUKAJ.

Nika Strašek zmagovalka v Širokem Brijegu, dva naslova tudi med dvojicami

bm, 18.01.2020

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Širokem Brijegu se je Nika Strašek razveselila prvega naslova.Odlične predstave na turnirju je kronala z zmago v finalu v katerem je s 7-6(9) 6-1 premagala domačinko Amilo Jusufbegović. Pred tem je v polfinalu s 6-3 6-4 premagala prvo nosilko Saro Svetec. Annika Planinšek je v polfinalu izgubila z domačinko Amilo Jusufbegović. Slednja je bila boljša s 6-3 2-6 6-0.

Nov uspeh so naši igralci in igralke dosegli v konkurenci dvojic saj so odnesli oba naslova. Annika Planinšek in Nika Strašek sta v finalu s 6-2 6-2 premagali Eno Baltić in Kornello Huncak, Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik pa sta bila v finalu s 6-4 6-4 boljša od Britancev Luke Mcmanusa in Mattiasa Southcombeja.

TUKAJ.

Zimska državna prvaka Odmev v kategoriji do 14 let sta Luka Videnovič in Nala Kovačič

bm, 17.01.2020

V Mariboru se je končalo zadnje iz serije zimskih državnih prvenstev 2020. V starostni kategoriji do 14 let sta državna prvaka Luka Videnovič (Tr-Kr) in Nala Kovačič (ŽtkMb).

Videnovič je v finalu s 6-2 6-1 premagal Marka Požonca (TK-CC), Kovačičeva je bila v izenačenem obračunu s 5-7 6-2 6-4 boljša od Ane Tare Praček (LukaKp).

Naslov državnih prvakov med dvojicami sta pri dečkih osvojila Matic Hribar (TK-CC) in Marko Retelj (Otočec). Pri deklicah sta državni prvakinji Julija Bogatin (LukaKp) in Eva Cikajlo (Radomlje). TUKAJ.

Končne prijave in pomembne informacije RVO BTC-Medot

bm, 17.01.2020

V spodnjem dokumentu si lahko ogeldate seznam končnih prijav pomembne informacije za turnir BTC-Medot 2020.

Vse ljubitelje tenisa vabimo k navijanju.

Seznam prijav najdete TUKAJ.

Kaja Juvan v glavni turnir v Melbournu

bm, 17.01.2020

Kaja Juvan je uspešno opravila še tretji kvalifikacijski nastop na OP Avstralije. V drugem krogu je s 6-0 2-6 6-3 premagala Avstralko Storm Sandes. V tretjem krogu je igrala s šesto nosilko, 22-letno Rusinjo Natalio Vikhlyantsevo, 112. igralko lestvice WTA in brez težav zmagala s 6-3 6-3.

Na pripravljalnem mladinskem turnirju ITF v Traralgonu je Pia Lovrič v prvem krogu s 6-4 6-2 premagala Francozinjo Julie Belgraver, v drugem pa je s 6-7 0-6 izgubila s sedmo nosilko Rusinjo Polino Kudermetovo.

V prvem krogu je izgubila Živa Falkner. S 7-6(5) 6-1 jo je premagala Kitajka Jiaqi Wang. TUKAJ.

BTC Medot, teniški turnir dvojic 2020

ts, 17.01.2020

Tenis Slovenija v sodelovanju z družbo BTC City in domačijo Medot 18.1.2019 v ŠC Melenium v Ljubljani organizira božično-novoletni rekreativni teniški turnir dvojic.

Prvenstvo bo potekalo v šestih kategorijah in sicer moški do 85 let rekreativci, do 85 let nekdanji tekmovalci (zadnji dve leti niso igrali na turnirjih pod okriljemTS), 86 –105 let, nad 105 let, ter ženske do 85 let, nad 85 let. Vsaka prijavljena dvojica bo odigrala najmanj dve tekmi. Sistem tekmovanja bo določen po zaključku prijav, in sicer 15. januarja do polnoči.

Za izvedbo tekmovanja v posamezni kategoriji morajo biti prijavljeni vsaj štirje pari.

Na turnirju bodo lahko nastopili člani/-ce Rekreativno–veteranske organizacije (RVO) TS, s poravnano članarino 10 € za leto 2020. Slednja omogoča nastopanje na vseh nacionalnih turnirjih TS in veteranskem ligaškem prvenstvu. Plačilo se lahko izvede preko sistema www.tzsinfosys.si ali na dan tekmovanja ob prijavi.

Prijavo, v kateri zapišete ime in priimek, letnico rojstva, kontaktno številko ter e-naslov, lahko pošljete najkasneje do 15. januarja 2020, na prijave@tenis-slovenija.si.

Stanje prijav si lahko ogledate tukaj .

Organizatorji so za udeležnce pripravili lepe nagrade. Med vsemi prijavljeni bo izžreban srečnež, ki bo prejel glavno nagrado: 2 x letalska vozovnica Ljubljana-Pariz-Ljubljana in 2 x enodnevni ogled tekem grand slam tekmovanja Roland Garros 2020. Izžreban bo tudi nagrajenec, ki bo prejel nagrado: vikend testna vožnja z vozilom Mercedes CLA Shooting Brake.

Ostale podrobnosti najdete TUKAJ.

Na turnirju ITF v Širokem Brijegu Nika Strašek in Annika Planinšek polfinalistki, v avstralskem Traralgonu bosta nastopili Pia Lovrič in Živa Falkner

bm, 16.01.2020

Izvrstno igrajo na turnirju ITF v Širokem Brijegu mariborski igralci in igralke. Pri dekletih sta se v polfinale posamične konkurence uvrstili Nika Strašek in Annika Planinšek. Slednja je v četrtfinalu s 6-3 6-3 izločila Petjo Drame, Straškova je bila s 6-2 6-2 boljša od Sofiie Vdovychenko. V polfinalu bo Planinškova igrala s 4. nosilko, domačinko Amilo Jusufbegović, Straškovo čaka obračun s 1. nosilko, Hrvatico Saro Svetac.

Pri fantih se je v četrtfinalu poslovil zadnji slovenski predstavnik Sebastian Dominko. S 6-4 6-2 ga je izločil Britanec Mattias Southcombe.

Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik v BiH znova dokazujeta da sta izvrstna igralca dvojic in med med vrstniki med najboljšimi pari v Evropi. Uvrstila sta se v finale, kjer se bosta pomerila z Britancema Mattiasom Southcombom in Luco Mcmanusom.

Tudi pri dekletih imamo v finalu Slovenki. Annika Planinšek in Nika Strašek sta v polfinalu izločili Petjo Drame in Saro Svetec, za naslov pa se bosta borili s domačinko Eno Baltič in Hrvatico Kornelio Huncak.

Na turnirju ITF v Oberpullendorfu bo v četrtfinalu Blaž Vidovič nastopil v petek, sta se pa z Žigo Kovačičem že uvrstila v polfinale.

Na turnirju ITF v Beogradu je v četrtfinalu nastopila Alja Belinger. Igrala je z Italijanko Camillo Gennaro in po izgubljenem prvem nizu z 2-6 je tekmo predala.

V avstralskem Traralgonu bosta na turnirju ITF 1. ranga nastopili naši najboljši mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner. Lovričeva je trenutno 44. mladinka sveta in bo v prvem krogu igrala z Francozinjo Julie Belgraver (52). Falknerjeva je na lestvici ITF na 57. mestu, v prvem krogu bo njena nasprotnica Kitajka Jiaqi Wang (97), ki je bila uspešna v kvalifikacijah. TUKAJ.

Luka Videnovič in Marko Požonec ter Nala Kovačič in Ana Tara Praček finalisti DP Odmev 14 v Mariboru

bm, 16.01.2020

V Mariboru se končuje državno prvenstvo Odmev v starostni kategoriji do 14 let. Danes smo tako pri dečkih kot pri deklicah dobili udeleženca finalnih obračunov. Pri dečki sta to prvi nosilec Luka Videnovič (Tr-Kr) in drugi nosilec Marko Požonec (TK-CC). Videnovič je v polfinalu s 6-3 6-2 izločil presenetljivega polfinalista, nepostavljenega Marka Čačkova (TKTal), Požonec je v drugem polfinalu s 7-5 6-3 izločil še enega nepostavljenega polfinalista Paola Angelija (ŠtkVe).

Pri deklicah so se za finalni nastop borile tri igralke ŽTK Maribor Lija Mumlek, Nala Kovačič in Pia Petelinšek ter Koprčanka Ana Tara Praček (LukaKp). Slednja je bila premočna za prvo nosilko Lijo Mumelk, katero je izločila z rezultatom 6-2 6-4, v klubskem obračunu dveh domačink je Nala Kovačič s 6-4 6-3 premagala Pio Petelinšek.

V konkurenci dvojic so v obeh konkurencah pri polfinalnih obračunih.

Na fotografiji Duške Mlakar sta polfinalista TUKAJ.

Na članskih turnirjih ITF Nina Potočnik v četrtfinale, poraz Nastje Kolar in Anžeta Arha

bm, 16.01.2020

Nina Potočnik se je na turnirju ITF (15K) v Antalyi uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 3-6 6-3 6-2 premagala turško kvalifikantko Aylo Aksu. V četrtfinalu bo igrala z 18 letno Kitajko Jiangxue Han, 904. igralko lestvice WTA.

Na turnirju ITF (15K) v Kairu je Nastja Kolar, ki je bila druga nosilka turnirja s 4-6 4-6 izgubila s 23-letno Španko Evo Martinez Regalado, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Neuspešen je bil tudi Anže Arh, ki je v drugem krogu turnirja ITF (15K) v Antalyi z 1-6 1-6 izgubil s 1. nosilcem Špancem Javierjem Barrancom Cosanom, 307. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Kaja Juvan v drugi krog kvalifikacij OP Avstralije, konec za Blaža Kavčiča; znani nasprotniki naših v glavnem žrebu

bm, 16.01.2020

Kaja Juvan je izvrstno začela nastope v kvalifikacijah na odprtem prvenstvu Avstralije in v prvem krogu s 6-1 6-0 odpravila Gruzijko Ekaterine Gorgodze. Kaja je odlično servirala, imela izkoristek prvega servisa 81 %, servisa pa ni izgubila. Nasprotnici ga je odvzela petkrat. Dosegla je 26 winnerjev in naredila 12 neprisiljenih napak. V drugem krogu jo čaka obračun s 25-letno domačinko Storm Sanders, 347. igralko lestvice WTA, ki je za nastop prejela posebno povabilo.

Danes je v drugem krogu nastopil tudi Blaž Kavčič, ki je igral z Nemcem Petrom Gojowczykom, 119. igralcem lestvice ATP. Izenačeno srečanje je trajalo dve uri in štiri minute, s 3-6 6-3 6-4 je slavil 30-letni Nemec. Ta je na srečanju dosegel tri brejke iz petih poskusov, Kavčič dva iz sedmih priložnosti. Končno razmerje osvojenih točk je bilo +6 (92-86) v korist Gojowczyka. Kavčič je dosegel 23 (33) winnerjev in naredil 28 (36) neprisiljenih napak. Oba igralca sta dosegla po osem asov.

V Avstraliji so opravili žreb glavnega turnirja. Naši predstavniki Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene so lahko z žrebom zadovoljni. Nihče v prvem krogu ne igra z nosilcem oz. nosilko. Aljaž Bedene bo v prvem krogu igral z domačinom Jamesom Duckworthom, 96. igralcem lestvice ATP. To bo njun četrti medsebojni obračun, prvi trije pa imajo že kar dolgo brado, saj so se odvijali v letih 2012 in 2013. Dva je dobil Avstralec, enega Bedene. Na svojem prvem letošnjem turnirju v Adelaidu je Avstralec izgubil v drugem krogu, Aljaž je bil v Dohi četrtfinalist, v Adelaidu pa je izgubil v prvem krogu.

Nasprotnica Polone Hercog bo Švedinja Rebecca Peterson, 44. igralka lestvice WTA, ki prihaja na turnir z dvema letošnjima porazoma. V Aucklandu jo je v prvem krogu izločila Tamara Zidanšek. Hercogova letos še ni nastopala. Njun edini dosedanji obračun je lani na pesku v Maroku dobila Švedinja.

Tamara Zidanšek se bo v prvem krogu merila s povabljenko, 27-letno Korejko Na Lae Han, 177. igralko lestvice WTA. Njun edini dosedanji obračun leta 2017 je dobila Zidanškova, ki je na začetku sezone v dobri formi. Hanova je letos nastopila enkrat in sicer je v Adelaidu izgubila uvodno srečanje. Sicer pa si je nastop na OP Avstralije priigrala na decemberskem predkvalifikacijskem turnirju na katerem so se igralke borile za posebno povabilo. Tam je zmagala štirikrat. TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila v polfinalu turnirja dvojic v Hobartu, poraz Andreje Klepač v Adelaidu

bm, 15.01.2020

Tamara Zidanšek se je s soigralko Marie Bouzkovo iz Češke uvrstila v polfinale turnirja dvojic v Hobartu (275K). V prvem krogu sta s 4-6 6-3 11-9 premagalai Švedinjo Cornelio Lister in Američanko Sabrino Santamaria, v drugem pa 6-3 3-6 10-4 Ukrajinko Kateryno Bondarenko in Kanadčanko Sharon Fichman. V polfinalu sta igrali z Indijko Sanio Mirza in Ukrajinko Nadio Kichenok in izgubili s 6-7(3) 2-6.

Z nastopi je v Adelaidu na turnirju dvojic (848K) v polfinalu končala Andreja Klepač. S soigralko Licie Hradecko sta s 7-6(6) 6-7 (3) 5-10 izgubili s Hrvatico Dario Jurak in Kanadčanko Gabrielo Dabrowski. TUKAJ.

Alja Belinger, Petja Drame, Nika Strašek, Annika Planinšek in Sebastian Dominko četrtfinalisti, Blaž Vidovič v tretjem krogu na mladinskih turnirjih ITF

bm, 15.01.2020

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Širokem Brijegu se je četrti nosilec Sebastian Dominko uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 7-5 6-1 premagal Srba Petra Beloševića, v drugem pa s 6-4 6-2 Matthieua Chambonniera. Izpadla sta Gal Emeršič Potočnik in Aljaž Jeran.

Pri dekletih so bile uspešne Petja Drame, s 6-4 6-4 je premagala Poljakinjo Zuzanno Bednarz, Annika Planinšek, s 7-5 7-5 je bila boljša od Suane Tucaković iz BiH in Nika Strašek, ki je s 6-1 6-1 premagala Švedinjo Adeliso Kahriman. Izgubila je Maša Viriant. V četrtfinalu se bosta med sabo pomerili Planinškova in Drametova.

Na turnirju 4. ranga v Beogradu se je v četrtfinale uvrstila Alja Belinger. V prvem krogu je s 6-3 6-2 premagala Srbkinjo Emilijo Zdravković, v drugem je bila s 5-7 6-3 6-4 boljša od Romunke Iulie Marko.

V Oberpullendorfu se je na turnirju ITF 4. ranga Blaž Vidovič uvrstil v tretji krog. V drugem je s 6-2 6-3 premagal Avstrijca Sebastiana Sorgerja. Izgubil je Žiga Kovačič. TUKAJ.

Nastja Kolar, Anže Arh in Nina Potočnik uspešni na turnirjih ITF

bm, 15.01.2020

Na turnirjih ITF z nagradnim skladom 15.000 $ ta teden nastopajo Nastja Kolar, Anže Arh in Nina Potočnik.

Nastja Kolar je na turnirju v Kairu, kjer je v prvem krogu s 6-0 7-5 premagala igralko iz Srbije Jeleno Kovać (ITF 939).

Anže Arh je v Antalyi zmagal že četrtič. Tri zmage je dosegel v kvalifikacijah, v prvem krogu glavnega turnirja pa je v srečanju s Francozom Giannijem Mino vodil 6-7(2) 6-1 3-2, ko mu je nasprotnik tekmo predal.

V Antalyi je tudi Nina Potočnik, ki je na ženskem turnirju v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala Franzisko Sziedat.

Na turnirju ITF v Rancho Santa Feju v ZDA (25K) je v kvalifikacijah nastopil Matic Špec in po zmagi v prvem krogu v drugem s 4-6 3-6 izgubil z Američanom Rileyem Smithom. TUKAJ.

Na DP Odmev do 14 let znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 15.01.2020

Na DP Odmev v starostni kategoriji do 14 let, ki poteka v Mariboru so dečki in deklice odigrali tekme drugega kroga. Pri deklicah se prvenstvo odvija po pričakovanjih, v četrtfinale so napredovale vse nosilke, ki tudi po drugem krogu nasprotnicam še niso oddale nobenega niza. V četrtfinale so se uvrstile Lija Mumlek, Eva Cikajlo, Tara Ana Praček, Zala Vnuk, Nala Kovačič, Julija Bogatin, Lara Flerin in Pia Petelinšek. Pri dečkih so trije nosilci izgubili v prvem krogu, preostalih pet je bilo uspešnih tudi v drugo. Četrtfinalisti so postavljeni igralci Luka Videnovič, Matic Hribar, Vid Mohar, Marko Retelj in Marko Požonec ter nepostavljeni Marko Čačkov, Klemen Škorjanc in Paolo Angeli. TUKAJ.

Slovenke v Luksemburgu s Poljakinjami in Turkinjami

bm, 15.01.2020

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od 5. do 8. februarja v Luksemburgu še tretje leto zapored nastopila v 1. evroafriški skupini Pokala Federacij.

Slovenski kapetan Andrej Kraševec je v reprezentanco vpoklical Tamaro Zidanšek (64. WTA), Kajo Juvan (126. WTA), Dalilo Jakupović (181. WTA), Niko Radišič (533. WTA) in Pio Lovrič (953. WTA).

Opravljen je bil žreb skupin turnirja v Luksemburgu. Slovenke bodo imele v skupini B za nasprotnice Pojakinje in Turkinje. Na čelu močne poljske ekipe sta Magda Linette (WTA 43) in Iga Swiatek (WTA 59). Najmočnejša igralka v ekipi Turčije je s 177. mestom Lagla Buyukakcay.

V skupini A so reprezentance Švedske, Srbije in Luksemburga. V tej skupini je s 44. mestom najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA Švedinja Rebecca Peterson, sledi ji s 84. mestom Srbkinja Nina Stojanović. TUKAJ.

Na AO v Melbournu tekme prestavljene na četrtek, Andreja Klepač in Lucie Hradecka polfinalistki v Adelaidu

bm, 15.01.2020

Na kvalifikacisjkem turnirju OP Avstralije so bile današnje tekme zaradi slabega vremena in onesnaženega zraka prekinjene. Organizatorji spremljajo vremenske razmere in merijo onesnaženost, s tekmami pa bodo nadaljevali v četrtek, ko bo prvi nastop dočakala tudi Kaja Juvan.

Organizatorji turnirja WTA v Adelaidu vremenskih težav nimajo in turnir se nemoteno odvija. V četrtfinalu turnirja dvojic bi morali nastopiti Andreja Klepač in Lucie Hradecka, a sta jima nasprotnici, drugi nosilki Kveta Peschke in Demi Schuurs srečanje predali. Klepačeva in Hradecka sta tako že polfinalistki. TUKAJ.

V Mariboru se je začelo državno prvenstvo Odmev v kategoriji do 14 let

bm, 14.01.2020

V Mariboru se je na igriščih ŽTK začelo zadnje letošnje zimsko državno prvenstvo, Odmev v starostni kategoriji do 14 let.

Pri dečkih manjkata prvi in četrti igralec lestvice TS do 14 let Žiga Švec in Mak Miković. Mesto prvega nosilca pripada Luki Videnoviču. Tekme prvega kroga so postregle s tremi presenečenji. Izpadli so četrti nosilec Luka Albreht, katerega je s 6-2 6-4 izločil kvalifikant Rok Kovačič, osmi nosilec Lukas Marjanovič od katerega je bil s 6-1 6-2 boljši Maksim Despotović in tretji nosilec Nal Sok katerega je s 6-2 6-3 izločil Paolo Angeli.

Pri deklicah se za naslov državne prvakinje borijo vse najboljše igralke v tej starostni kategoriji. Vse nosilke so bile v prvem krogu zanesljive in so se brez izgubljenega niza uvrstille v drugi krog. TUKAJ.

Dalila Jakupovič zaradi zdravstvenih težav predala dvoboj v Avstraliji, Blaž Kavčič uspešno čez prvi krog; izgubil tudi Blaž Rola

bm, 14.01.2020

Velika smola za Dalilo Jakupović na odprtem prvenstvu Avstralije saj je morala zaradi težav z dihanjem in slabega počutja dvoboj prvega kroga ob koncu drugega niza predati. Jakupovićeva je igrala s Švicarko Stefanie Voegele in vodila s 6-4 5-6, ko je zaradi onesnaženega zraka naenkrat začela težko dihati in se kmalu zatem sesedla na tla. Težave so bile tako hude, da srečanja ni mogla nadaljevati in ga je predala.

Ko si je opomogla je povedala, da je zelo žalostna in jezna ter, da se je močno prestrašila, potem ko ni mogla dihati. "Bilo je hudo. Še nikoli se mi ni zgodilo kaj takšnega in res sem se bala. Bala sem se, da bom izgubila zavest. Zato sem šla tudi na tla, ker nisem mogla hoditi. Nikoli pred tem nisem imel težav z astmo," je povedala 28-letna Dalila

Posnetek Dalilinih težav lahko pogledate tukaj

Več o dogajanju in razmerah v Melbournu pa si lahko preberete tudi na povezavi tukaj Vir (24ur.com)

Blaž Kavčič je v prvem nastopu s 7-6(2) 3-6 6-2 premagal Britanca Jaya Clarka in bo v drugem krogu igral s 16. nosilcem, Nemcem Petrom Gojowczykom.

Danes bo v Avstraliji nastopil še Blaž Rola, katerega čaka obračun z Ukrajincem Sergiyem Stakhovskym, 152. igralcem lestvice ATP.

Kaja Juvan bo tekmo odigrala v sredo. Njena nasprotnica v prvem krogu bo Gruzijka Ekaterine Gorgodze, 199. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Aljaž Bedene izgubil v Adelaidu, Tamara Zidanšek v Hobartu; zmaga Andreje Klepač in poraz Katarine Srebotnik med dvojicami

bm, 13.01.2020

Aljaž Bedene in Tamara Zidanšek, ki sta že uvrščena v glavni žreb odprtega prvenstva Avstralije sta za zadnji preizkušnji izbrala turnir ATP serije 250 v Adelaidu in turnir WTA serije International v Hobartu.

Aljaž, ki je na prejšnjem turnirju v Dohi pokazal odlične predstave je v prvem krogu turnirja v Adelaidu igral s kvalifikantom, 22-letnim Američanom Tommyem Paulom, 90. igralcem lestvice ATP. Paul je odličen igralec, ki je septembra osvojil dva močna turnirja serije challenger, zmagovito serijo pa je enajsto zaporedno zmago nadaljeval v Adelaidu. Aljaža je premagal s 6-4 6-4 v uri in dvanajstih minutah. Za Aljaža je bil danes usoden začetni udarec saj ga je izgubil trikrat, pri čemer je imel izkoristek drugega servisa zgolj 30 %.

Tamara je imela težek žreb v Hobartu, kjer se je v prvem krogu pomerila z 20-letno Kazahstanko Eleno Rybakino, 30. igralko lestvice WTA in prejšnji teden finalistko turnirja WTA v Shenzhenu. Rybakina je silovito začela in v prvem nizu z močnimi udarci povsem razorožila Tamaro ter niz dobila s 6:1. V drugem nizu je Zidanškova na igrišču pokazala drugačen obraz, bila vseskozi blizu nasprotnici, z brejkom celo povedla s 4:2, a na koncu vendarle morala Rybakini priznati premoč. Kazahstanka je osvojila zadnje štiri igre za končno zmago 6:1 6:4

Na turnirju WTA v Adelaidu sta Andreja Klepač in Lucie Hradecka v prvem krogu s 6-1 6-3 premagali Avstralki Alexandro Božović in Amber Marshall.

Na turnirju WTA v Hobartu sta Katarina Srebotnik in Monique Adamczak izgubili uvodno srečanje dvojic. S 4-6 6-0 10-5 sta ju premagali Alexa Guarachi iz Čila in Američanka Kaitlyn Christian. TUKAJ.

Na OP Avstralije naši kvalifikantje dobili nasprotnike

bm, 13.01.2020

Na OP Avstralije se začenjajo kvalifikacije v katerih bomo imeli štiri predstavnike. Pri moških sta to Blaž Rola in Blaž Kavčič, pri dekletih Kaja Juvan in Dalila Jakupović.

Rola je 31. nosilec kvalifikacijskega turnirja in se bo v prvem krogu pomeril s 34-letnim Ukrajincem Sergiyem Stakhovskym, 153. igralcem lestvice ATP. Kavčič ni med nosilci, njegov nasprotnik v prvem krogu pa bo 21-letni Britanec Jay Clarke, 154. igralec lestvice ATP. Letos sta se že pomerila na turnirju v Noumei, kjer je zanesljivo slavil Kavčič.

Pri dekletih ima Kaja Juvan status 18. nosilke in bo v prvem krogu igrala z 28-letno Gruzijko Ekaterine Gorgodze, 199. igralko lestvice WTA. Gorgodze je konec lanskega leta in v začetku tega leta nastopila na dveh turnirjih ITF (25K) in se uvrstila v četrtfinale oz. polfinale. Dalila Jakupović nima statusa nosilke in bo v prvem krogu igrala z 11. postavljeno Švicarko Stefanie Voegele, 117. igralko lestvice WTA.

TUKAJ.

Simon Javoršek in Anali Kočevar osvojila OP Petrol 18 v Ljubljani

bm, 13.01.2020

V Ljubljani se je končalo OP Petrol v starostni kategoriji do 18 let.

Pri fantih je nastopilo 37 igralcev, za naslov zmagovalca pa sta se pomerila četrti nosilec Simon Javoršek (Maja) in nepostavljeni Žiga Lepin (ŠD_LTA). Javoršek je bil boljši s 6-3 6-3 in se je lahko razveselil prve zmage na turnirjih TS v starostni kategoriji do 18 let.

Javoršek je v polfinalu s 6-1 7-5 premagal šesto postavljenega Stanka Lazića (ŽTKMb), Lepin je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-3 boljši od osmega nosilca Jake Protiča Žaklja.

Pri dekletih je nastopilo devet igralk, zmage pa se je veselila Anali Kočevar (TKMed), ki je v finalu s 6-3 5-7 6-2 premagala Majo Radišič (TKVal).

TUKAJ.

Mladinci na turnirjih ITF v Širokem Brijegu, Oberpullendorfu in Beogradu

bm, 13.01.2020

Sezono 2020 mladinci začenjajo na turniju ITF 5. ranga v Širokem Brijegu. V kvalifikacijah so uspešno začeli Maj Najvirt Kolarič, Marsel Žnuderl, Tilen Kovač, Gordan Fran Mileusnič, v glavni turnir pa se je uvrstil samo Najvirt Kolarič. Pri dekletih je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubila Tajda Zalokar.

V glavnem turniju so v prvem krogu zmagali Sebastian Dominko, Gal Emeršič Potočnik in Aljaž Jeran izgubili pa so Maj Premzl, Aljaž Kirbiš, Lun Obrul in kvalifikant Maj Najvirt Kolarič. Pri dekletih so uvodno srečanje dobile Petja Drame, Nika Strašek, Annika Planinšek in Maša Viriant, izgubili sta Meta Marenk in Ana Lanišek.



Na turnirju ITF 4. ranga v Oberpullendorfu v Avstriji je pri dekletih v kvalifikacijah nastopila Eva Muller Uhan in izgubila odločilno srečanje za uvrstitev v glavni žreb. Pri fantih sta bila v prvem krogu uspešna Blaž Vidovič in Žiga Kovačič.

Na turnirju ITF 5. ranga v Beogradu je z zmago nastope začela Alja Belinger. TUKAJ.

V Krškem in Ljubljani so konec tedna nastopili najmlajši

bm, 12.01.2020

V Krškem in Ljubljani so konec tedna potekali turnirji v starostni kategoriji 8-11 let. V Krškem so dečki in deklice nastopili v midi tenisu in tenisu do 10 let, v Ljubljani so v TA Breskvar nastopali v mini tenisu in tenisu do 11 let.

Turnirja v mini in midi tenisu sta se igrala na čas, nastopilo pa je 29 dečkov in deklic v mini tenisu ter 13 dečkov in deklic v midi tenisu.

Na turnirju v tenisu do 10 let je pri dečkih slavil Mark Škundrič (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-3 premagal Stjepana Djokića (Sl-Lj). Pri deklicah je bila najboljša Una Grubešič (GTFA). V finalu je s 6-3 premagala Tinkaro Novak.

Zelo dobro sta bila zasedena turnirja dečkov in deklic do 11 let v Ljubljani. Pri dečkih je nastopilo dvajset igralcev, najboljši pa je bil Kristjan Škorjanc (Ol-Lj). V finalu je s 6-2 premagal Nejca Šuštaršiča Kalina (Maja). Pri deklicah je v konkurenci šestnajstih igralk turnir zanesljivo osvojila Zoja Peternel (ŠDTŠR). V finalu je s 6-1 ugnala Niko Matevžič Bašelj (Maja). TUKAJ.

Na OP Petrol 18 znani polfinalisti in finalistki

bm, 12.01.2020

V Ljubljani se v LTA končuje OP Petrol za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

Pri fantih so se v konkurenci sedemintridesetih igralcev v polfinale uvrstili nepostavljeni Žiga Lepin (ŠD_LTA), osmi nosilec Jaka Protič Žakelj (Br-Mb), četrti nosilec Simon Javoršek (Maja) in šesti nosilec Stanko Lazič(ŽtkMb). Že v drugem krogu sta se poslovila prvi nosilec Miha Kastelec (ŠtkVe) katerega je izločil Jurij Maj Miklavec in drugi nosilec Nik Jurjevčič za katerega je bil usoden Žiga Bradaška. Oba presenetljiva četrtfinalista sta v nadaljevanju izgubila. Miklavca je premagal Lepin, Bradaško pa Lazič.

Polfinalna para sta Žiga Lepin in Jaka Protič Žakelj ter Simon Javoršek in Marko Lazič.

Pri dkletih, nastopilo je samo devet igralk, sta se v finale uvrstili prva nosilka Anali Kočevar (TKMed) in druga nosilka Maja Radišič (TKVal). TUKAJ.

V Ljubljani poteka OP Petrol v starostni kategoriji do 18 let, v Krškem in Ljubljani nastopajo najmlajši

bm, 12.01.2020

Naši najboljši mladinci so se razkropili po turnirjih ITF po svetu, doma pa bodo priložnost za nove točke za lestvico do 18 let poskušali izkoristiti mlajši igralci in igralke.

Ti nastopajo na OP Petrol do 18 let v Ljubljani. Pri fantih nastopa 37 igralcev, pri dekletih devet igralk.

V soboto so fantje odigrali tekme prvega kroga, dekleta pa četrtfinalne obračune. Pri slednjih smo tako že dobili polfinalistke. To so Anali Kočevar, Nika Završki, Rima Kočevar in Maja Radišič.

Pri fantih je prvi nosilec deveti igralec lestvice TS Miha Kastelic. Poleg njega so bili v prvem krogu uspešni vsi nosilci z izjemo Jaše Cveka, katerega je izločil Žiga Lepin.

Prve turnirje v novem letu igrajo tudi najmlajši. Ti nastopajo v MIDI tenisu in tenisu do 10 let v Krške, na TA Breskvar pa v mini tenisu in tenisu do 11 let.

V soboto so odigrali turnir v mini tenisu in tenisu do 10 let. V Krškem je na turnirju do 10 let med deklicami slavila Una Grubešič (GFTA), ki je v finalu premagala Tinkaro Novak, pri dečkih je bil najboljši Mark Škundrič (ŽtkMb), ki je v finalu premagal Stjepana Djokića (Sl-Lj). TUKAJ.

Bor Artnak in Ana Lanišek zimska državna prvaka do 16 let

bm, 10.01.2020

V Medvodah se je končalo državno prvenstvo Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih je naslov državnega prvaka osvojil prvi nosilec Bor Artnak (AsLit), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagal drugega nosilca Matica Križnika (TK-CC).

Na prvenstvu nista nastopila drugi igralec lestvice TS Maj Premzl in tretjeuvrščeni Aljaž Kirbiš. Bor Artnak, ki je eden naših najboljših in najperspektivnejšim mladih igralcev se je veselil šele prvega naslova državnega prvaka v karieri, čeprav je bil v mlajših kategorijah vedno v vrhu, a nikoli povsem na vrhu. Tako je bil na lanskem zimskem državnem prvenstvu finalist, na poletnem pa je izgubil v polfinalu. V kategorijah do 12 in 14 let ni osvojil naslova državnega prvaka, je pa bil zmagovalec mastersov v obeh kategorijah, kot tudi lanskega do 16 let. Artnak uspešno nastopa tudi že na mednarodnih turnirjih in ga trenutno na lestvici ITF najdemo na 1507. mestu. Na turnirjih Tennis Europe je v kategoriji do 14 let osvojil 6 turnirjev, v kategoriji do 16 let pa je odigral samo tri turnirje in je še brez naslova.

Državna prvaka v konkurenci dvojic sta Bor Artnak in Lun Obrul (ŽtkMb). V finalu sta s 6-2 6-3 premagala Matica Križnika in Davida Černeta (Tabre).

Pri dekletih je v odsotnosti Petje Drame in Brine Šulin naslov državne prvakinje osvojila Ana Lanišek (Radom). V finalu je v klubskem obračunu s 6-4 6-3 premagala Mašo Viriant.

Ana Lanišek, lani ob koncu sezone vodilna igralka lestvice TS do 14 let, na lestvici TS do 16 let zaseda šesto mesto. To je njen tretji naslov državne prvakinje, naslova pa je osvojila tudi v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let. Na lestvici TE do 16 let kot druga Slovenka za Petjo Drame, ki je na 42. mestu, zaseda 357. mesto. Sezono 2019 in igranje v kategoriji do 14 let je s 175. mestom končala kot najvišje uvrščena Slovenka na evropski teniški lestvici TE. Na mednarodnih turnirjih TE se lahko pojavi z dvema naslovoma, oba je osvojila v kategoriji do 14 let.

V konkurenci dvojic sta pri dekletih državni prvakinji Maša Viriant in Ana Lanišek, ki sta finalni obračun dobili brez boja. Lana Egart in Tajda Zalokar sta jima srečanje predali. TUKAJ.

Žiga Šeško in Ela Plošnik državna prvaka v starostni kategoriji do 12 let

bm, 10.01.2020

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo Lino v starostni kategoriji do 12 let.

Naslova državnih prvakov sta osvojila Žiga Šeško (AsLit), v finalu je s 6-3 6-3 premagal Luko Petrovića (Sl-Lj) in Ela Plošnik (Tr-Kr), ki je bila v finalu s 6-2 6-3 boljša od Beti Jazbec Butina (ŽtkMb).

Žiga Šeško je osvojil prvi naslov državnega prvaka, Petroviča pa premagal še četrtič na štirih dosedanjih medsebojnih obračunih. Luka Petrovič se mu je oddolžil v finalnem obračunu dvojic, kjer je z Maksimom Despotovićem (TK-CC) postal državni prvak. V finalu sta Šeška in Suljiča ugnala s 6-4 7-5.

Pri deklicah sta naslov državnih prvakinj med dvojicami osvojili Ela Plošnik in Ema Kapus (Cta). V finalu sta s 7-6(6) 3-6 10-6 premagali Taro Murshed (ŽtkMb) in Saro Mihelčič (Bo-Bi).

Ela Plošnik, ki precej časa priživi na treningih v Avstriji, kjer z njo dela nekdanja odlična avstrijka Barbara Shett je vzpon na vrh igralk v svoji starostni kategoriji začela sredi leta 2019, ko se je na državnem prvenstvu uvrstila v polfinale, nato pa je za vrstnice postala praktično nepremagljiva in je zanesljivo osvojila vse tri zadnje turnirje 1. ranga. V Mariboru je osvojila dvojni naslov državne prvakinje, v obeh konkurencah prvič v karieri. TUKAJ.

Aljaž Bedne še četrtič moral priznati premoč Stanu Wawrinki, Andreja Klepač izpadla v Avstraliji

bm, 10.01.2020

Aljaž Bedene, z 58. mestom vodilni slovenski igralec na lestvici ATP je sezono 2020 začel izvrstno in se na turnirju ATP serije 250, ki ima nagradni sklad 1.465.000 $, uvrstil v četrtfinale. Potem, ko je v uvodnem nastopu premagal mladega Šveda Mikaela Ymerja je bil v drugem krogu boljši še od Kazahstanca Alexandra Bublika.

V četrtfinalu je bil Aljažev nasprotnik 34-letni švicarski as Stan Wawrinka, 15. igralec lestvice ATP in prvi nosilec turnirja v Dohi.

Aljaž, ki je na začetku sezone v odlični formi se je doslej z Wawrinko pomeril štirikrat. Leta 2013 je prvi obračun dobil, na naslednjih treh pa je bil uspešnejši Wawrinka. Nazadnje sta igrala leta 2018 v St. Petersburgu, ko je Švicar slavil s 7-5 7-6(5).

Današnji četrtfinalni obračun se je končal po uri in triindvajsetih minutah, odločila pa sta dva izgubljena servisa Bedeneta, po en v vsakem nizu. Oba igralca sta imela izvrsten izkoristek zadetih prvih servisov, saj je Wawrinka izgubil le dve, Aljaž pa tri točke. Bedene je dosegel sedem, Wawrinka pet asov, ni pa uspel izkoristiti dveh brejk žogic, ki si ju je priigral v srečanju. Wawrinka je od štirih izkoristil dve. Na koncu je bil Švicar boljši za 13 točk (60-47), Aljažu pa je zadal četri zaporedni poraz na skupno petih odigranih tekmah.

Za Aljažem je vsekakor odličen turnir in dobra napoved pred OP Avstralije, ki se 20. januarja začne v Melbournu. Aljažu je uvrstitev v četrtfinale prinesla 40.425 $ denarne nagrade in 45 ATP točk.

Andreja Klepač je sezono v paru s Čehinjo Lucie Hradecko začela v Brisbanu (Bnedigu) in po uvodni zmagi izpadla v drugem krogu. Na turnirju z nagradnim skladom 1,4 milijona dolarjev sta slovensko-češko kombinacijo s 7-5 6-4 izločili prvi nosilki, Tajvanka Su-Wei Hsieh in Čehinja Barbora Strycova. TUKAJ.

Mark Iztok Lunder finalist turnirja dvojic TE 14 v Oslu

bm, 09.01.2020

Ljubljančan Mark Iztok Lunder, ki je dobršen del sezone 2019 izgubil zaradi zdravstvenih težav se je uspešno vrnil na teniška igrišča v Oslu, kjer je nastopil na turnirju Tennis Europe do 14 let. V posamični konkurenci se je uvrstil v drugi krog, kjer ga je s 6-0 6-7(5) 6-0 premagal domačin Nicolai Budkov Kjaer.

Odlično je nato nastopil v konkurenci dvojic in se s soigralcem iz Nizozemske Jaydenom Tjongom uvrstil v finale. V polfinalu sta v napetem zaključku s 4-6 6-3 11-9 izločila druga nosilca Danca Alexandra Clausena in Šveda Williama Vinciguerro, v finalu pa sta morala premoč priznati Poljakoma Brunu Kokotu in Mikolaju Migdalskemu. Poljaka sta bila boljša s 6-1 6-3. TUKAJ.

Blaž Kavčič nastope v Noumei končal v četrtfinalu

bm, 09.01.2020

Blaž Kavčič je na ATP challengerju (81K) v Noumei po treh zmagah v četrtfinalu klonil v obračunu z 21-letnim Američanom Jeffreyem Johnom Wolfom, 185. igralcem lestvice ATP. Wolf je Blaža tako premagal še na drugem turnirju zapored, prvič je bil boljši novembra v polfinalu challengerja v amriškem Champaignu, kjer je nato v nadaljevanju tudi osvojil turnir.

Wolf je bil izvrsten pri začetnem udarcu saj je Blažu ob zmagi s 6-3 6-4 zabil 14 asov, dvakrat pa mu je iz petih poskusov tudi odvzel servis. Blaž si je priigral šest priložnosti za break, a ni uspel nobene izkoristiti. Wolf je bil po uri in pol igre v osvojenih točkah boljši s 76-61 in je zmagal še na deveti tekmi zapored. Blaž je osvojil 17 ATP točk in 2190 $ denarne nagrade.

Nastopil je tudi v konkurenci dvojic, kjer sta združila moči z Egipčanom Mohamedom Safwatom, a sta že v prvem krogu naletela na druga nosilca, Šveda Andrea Goranssona in Nizozemca Sema Verbeeka, in izgubila s 4-6 4-6. TUKAJ.

Žiga Šeško in Luka Petrovič ter Ela Plošnik in Beti Jazbec Butina za naslova državnih prvakov do 12 let

bm, 09.01.2020

Na igriščih TK Branik Maribor se končuje državno prvenstvo Lino v starostni kategoriji do 12 let. Za naslova državnih prvakov se bosta borila vodilna dečka lestvice do 12 let Žiga Šeško (AsLit) in Luka Petrovič (Sl-Lj) ter vodilni deklici na lestvici do 12 let Ela Plošnik (Tr-Kr) in Beti Jazbec Butina (ŽtkMb).

Šeško je v polfinalu s 6-4 6-0 premagal Svita Suljića (Tabre), Petrović je bil s 6-4 7-5 boljši od Maksima Despotoviča (TK-CC).

Pri deklicah je Plošnikova v polfinalu s 7-5 6-3 ugnala Aljo Senica (ŽtkMb), Butina Jazbecova pa je bila s 6-4 6-2 boljša od Ane Stojneve (MaxLj). TUKAJ.

Za naslova državnih prvakov do 16 let Bor Artnak in Matic Križnik ter Ana Lanišek in Maša Viriant

bm, 09.01.2020

Na državnem prvenstvu Zala do 16 let, ki se odvija v Medvodah so znani finalisti. Pri fantih sta to pričakovano prvi nosilec Bor Artnak (AsLit) in drugi nosilec Matic Križnik (TK-CC). Artnak je v polfinalu brez težav s 6-4 6-1 odpravil Nejca Škorjanca (LTA), Križnik pa je s 6-2 7-6(1) izločil leto dni starejšega Luna Obrula (ŽtkMb).

Pri dekletih so se za mesto v finalu borile Pia Marija Rebec (Tc-Lj) in Ana Lanišek (Radom) ter Maša Viriant (Radom) in presenetljiva polfinalistka Ella Hojnik (ŽtkMb). Hojnikova na lestvici zaseda 30. mesto, zato je morala nastopiti v kvalifikacijah, kjer je bila dvakrat uspešna. V glavnem turnirju je na poti do polfinala najprej izločila osmo nosilko Izo Logar, v četrtfinalu pa s 6-2 6-4 še drugo nosilko Anamari Žnuderl.

V finale sta se uvrstili Ana Lanišek, ki je s 3-6 6-3 3-2 (predaja) izločila Pio Marijo Rebec in Maša Viriant, ki je bila s 6-1 6-1 boljša od Elle Hojnik. TUKAJ.

Blaž Kavčič četrtfinalist v Noumei

bm, 09.01.2020

Blaž Kavčič je na ATP challengerju (81K) v Noumei dosegel še tretjo zmago in se uvrstil v četrtfinale. V osmini finala je bil s 6-4 7-6(3) boljši od Italijana Thomasa Fabbiana, petega nosilca turnirja in trenutno 111. igralca lestvice ATP. Blaž je izkoristil obe priložnosti za brejk, ki si ju je priigral, po eno v vsakem nizu, medtem, ko je bil Fabbiano uspešen samo enkrat iz osmih poskusov. Ob zelo solidnem serviranju je Blaž dosegel sedem asov, skupni izkoristek servisa pa je imel 65%. Ob koncu je bil po dveh urah in štirih minutah igre boljši za 10 točk (80-70).

Blaž, ki je sezono 2019 končal novembra s polfinalom na challengerju v Champaignu ima tako priložnost, da se še drugič zapored uvrsti v polfinale. Na poti mu bo, tako kot na zadnjem turnirju, stal 21-letni Američan Jeffrey John Wolf, 185. igralec lestvice ATP. Wolf je Blaža premagal v polfinalu Champaigna, kjer je nato v nadaljevanju tudi osvojil turnir. TUKAJ.

Na DP Lino do 12 let znani udeleženci zaključnih obračunov

bm, 08.01.2020

Na igriščih TK Branik se nadaljuje državno prvenstvo Lino do 12 let. V Mariboru so danes odigrali tekme drugega kroga in četrtfinalne tekme v obeh posamičnih konkurencah.

Precejšnja kakovostna razlika se je pri dečkih pokazala že v obračunih drugega kroga, ko je prvih osem nosilcev nasprotnikom skupaj oddalo vsega 11 iger. V četrtfinalu pa se je nato pokazalo, da prvi štirje igralci lestvice TS odstopajo tudi od druge četverice iz te lestvice. Prvi in drugi nosilec Žiga Šeško in Luka Petrovič sta se namreč sprehodila do polfinala brez oddane igre, tretje postavljeni in leto mlajši od konkurence Svit Suljić pa je v obračunu z Lassejem Gajškom Zajcem izgubil šest iger. Slavil je s 6-4 6-2. Pet iger je nasprotniku oddal tudi četrtopostavljeni Maksim Despotović, ki je Jureta Šiftarja premagal s 6-4 6-1.

Polfinalna para pri dečkih sta Žiga Šeško-Svit Suljić in Maksim Despotović-Luka Petrović.

Tudi pri dekletih prve tri igralke lestvice TS Ella Plošnik, Beti Jazbec Butina in Alja Senica zaenkrat rezultatsko močno odstopajo od preostalih. V ozadju pa se že bijejo bolj izenačeni obračuni. V polfinale se tako ni uvrstila četrta nosilka Zala Bizjak, katero je v četrtfinalu s 3-6 7-6(5) 6-2 premagala šestopostavljena Ana Stojneva. Za nastop v finalu se bodo med sabo pomerile Ela Plošnik in Alja Senica ter Ana Stojneva in Beti Butina Jazbec.

V Mariboru se bo četrtkov spored začel s polfinalnimi posamičnimi obračuni, nadaljeval pa z dvema krogoma turnirja dvojic. TUKAJ.

V Medvodah na DP Zala do 16 let znani četrtfinalisti in četrtfinalistke

bm, 08.01.2020

V Medvodah se je s tekmami drugega kroga in četrtfinalnimi obračuni dvojic državno prvenstvo Zala do 16 let prevesilo v drugo polovico.

Pri fantih tudi drug krog ni prinesel presenetljivih izidov saj v boju za naslov državnega prvaka ostaja vseh osem nosilcev. Četrtfinalni pari so: Bor Artnak-Nikola Puntarič, Nejc Škorjanc-Vanja Joksović, Job Japelj-Lun Obrul in David Černe-Matic Križnik.

Z izpadom osme nosilke in napredovanjem v četrtfinale preostalih nosilk se je končal drugi krog turnirja deklet. Mariborčanka Ella Hojnik, ki se je v glavni turnir uvrstila skozi kvalifikacije je v drugem krogu izločila osmo nosilko Izo Logar. Ostale nosilke so zanesljivo napredovale, še enkrat več pa se je za zmago morala potruditi Eva Muller Uhan, ki je potrebovala tri nize za zmago nad Špelo Sedej. Četrtfinalni pari pri dekletih so: Pia Marija Rebec-Pia Petelinšek, Eva Muller Uhan-Ana Lanišek, Lana Egart-Maša Viriant in Ella Hojnik-Anamari Žnuderl.

V konkurenci dvojic smo tako pri fantih kot pri dekletih dobili pričakovane polfinaliste in polfinalistke.

Četrtkov spored državnega prvenstva se bo začel ob 9. uri s četrtfinalnimi obračuni fantov, tem bodo sledile četrtfinalne tekme deklet, v nadaljevanju pa še vsi štirje polfinalni obračuni v obeh posamičnih konkurencah. TUKAJ.

Drugi krog turnirja v Aucklandu in Bendigu prinesel poraza Tamare Zidanšek in Blaža Role, Anže Arh v glavni turnir v Antalyi

bm, 08.01.2020

Po izjemno uspešnih uvodnih nastopih v začetku sezone 2020 je drugi krog turnirjev prinesel poraza Tamari Zidanšek in Blažu Roli.

Tamara Zidanšek, ki je v prvem krogu turnirja WTA v Auckladndu izločila šesto nosilko, Švedinjo Rebeco Peterson, je v drugem krogu klonila proti Američanki Jessici Pegula, ki je na lestvici WTA uvrščena 18 mest za našo igralko. 25-letna Američanka je izvrstno servirala in imela izkoristek prvega servisa kar 89 %,ko je k temu dodala še 59 % izkoristek drugega servisaje bilo jasno, da bo imela Tamara težave. Naša igralka si v srečanju ni priigrala niti ene brejk priložnosti, ob 36 % izkoristku drugega servisa pa je štirikrat izgubila začetni udarec za poraz z 2-6 3-6. Pegula je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 61-38.

Blaž Rola je na močnem challengerju v Bendigu v drugem krogu s 4-6 6-3 0-6 izgubil s 25-letnim Nemcem Dominikom Koepferjem, ki je s 95. mestom član elitne stoterice teniških igralcev. Izenačena prvi in drugi niz sta se končala s po enim brejkom na vsaki strani in skoraj enakim številom osvojenih točk obeh igralcev. V tretjem nizu pa je popolnoma odpovedal Blažev servis. Na svoj začetni udarec je osvojil samo šest točk, skupaj v nizu 12 točk in niz je izgubil brez osvojene igre, pri čemer je svoj začetni udarec izgubil trikrat. Srečanje je trajalo uro in pol.

Odlično je sezono začel Anže Arh na turnirju ITF (15K) v Antalyi. V kvalifikacijah je trikrat zmagal in se uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 6-4 6-3 premagal 5. nosilca, Rusa Zahkarja Trapeznikova. Žal v prvem krogu glavnega turnirja ni bil uspešen. S 7-6(1) 6-3 ga je premagal Turk Mert Alkaya. TUKAJ.

Blaž Kavčič še drugič zmagal v Noumei; Andreja Klepač uspešna v Bendigu, Katarina Srebotnik izgubila v Aucklandu, Dalila Jakupović v Shenzhenu

bm, 08.01.2020

Blaž Kavčič je bil na ATP challengerju v Noumei še drugič uspešen. V drugem krogu je v uri in pol s 6-4 6-2 premagal Britanca Jaya Clarka in se uvrstil v osmino finala. Blaž je zanesljivo serviral, ob izkoristku prvega servisa 75 % je dosegel dva asa in samo enkrat izgubil začetni udarec. Nasprotniku ga je odvzel štirikrat, prepričljivo zmago pa kaže tudi razmerje osvojenih točk, ki je šlo z 71-53 v korist Kavčiča.

V naslednjem krogu bo igral s 5. nosilcem, Italijanom Thomasom Fabbianom, 114. igralcem lestvice ATP.

Na turnirjih WTA v Bendigu in Aucklandu sta v konkurenci dvojic naši igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač nastope začeli s polovičnim izkupičkom.

Andreja Klepač, ki nadaljuje sodelovanje z Lucie Hradecko je bila na močnem turnirju v Bendigu (selitev iz Brisbana) uspešna. V prvem krogu sta s 6-2 6-2 premagali Latvijko Anastasijo Sevastovo in Američanko Sloane Stephens.

S porazom je sezono 2020 začela Katarina Srebotnik, ki je nastopila v paru z Avstralko Monique Adamczak. Njuni nasprotnici sta bili Belgijki Kirsten Flipkens in Alison Van Uytvanck, ki sta srečanje dobili z izidom 7-6(5) 4-6 10-6.

V Shenzenu je v drugem krogu turnirja dvojic nastopila Dalila Jakupović. Z Romunko Olaru sta izgubili srečanje s Kitajkama Ying-Ying Duan in Saisai Zheng. Nasprotnici sta slavili s 6-2 6-7(5). TUKAJ.

Slovenke februarja v Luksemburg na Pokal Federacij

ts, 07.01.2020

Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od 5. do 8. februarja v Luksemburgu še tretje leto zapored nastopila v 1. evroafriški skupini Pokala Federacij.

Slovenski kapetan Andrej Kraševec je v reprezentanco vpoklical Tamaro Zidanšek (64. WTA), Kajo Juvan (126. WTA), Dalilo Jakupović (181. WTA), Niko Radišič (533. WTA) in Pio Lovrič (953. WTA). Slovenska ekipa bo v Esch-sur-Alzette odpotovala 2. februarja. Nacionalni teniški center v Luksemburgu bo eno od dveh prizorišč v 1. evroafriški skupini. V Luksemburgu bodo poleg Slovenije in domače reprezentance nastopale še reprezentance Poljske, Srbije, Švedske in Turčije, v Estoniji pa bodo zbrane reprezentance Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Estonije, Grčije, Italije in Ukrajine. Slovenija je od vseh 13 reprezentanc na lestvici uvrščena najnižje in sicer na 51. mestu.

V Luksemburgu se bo šest reprezentanc razdelilo v dve skupini po tri. Žreb bo opravljen naslednji teden. Zadnjeuvrščeni ekipi obeh skupin se bosta med seboj pomerili za obstanek. Prvouvrščena ekipa skupine A se bo v polfinalu pomerila z drugouvrščeno iz skupine B, drugouvrščena iz skupine A pa s prvouvrščeno iz skupine B. Zmagovalca obeh dvobojev bosta napredovala v nadaljevanje tekmovanja, kjer se bosta pridružili še dve najboljši ekipi iz estonskega dela tekmovanja (tudi tam bodo ekipe razdeljene v dve skupini). Ob teh štirih evropskih reprezentancah bodo nato v kvalifikacijah za svetovno skupino nastopile še dve iz azijsko-oceanijske skupine in dve iz ameriške skupine. Ta del tekmovanja bo na sporedu aprila.

Naj spomnimo, da so Slovenke lani igrale v angleškem Bathu in po treh porazih v skupinskem delu nato zmagale v boju za obstanek proti Gruziji. Cilji so tokrat višji, saj se po lanski odsotnosti vrača Tamara Zidanšek.

Slovenija ima v medsebojnih dvobojih pozitiven izkupiček z Luksemburgom (4:0), Poljsko (3:0), Švedsko (3:1). S Srbijo je izid na medsebojnih tekmah 2:2,s Turčijo pa Slovenija še ni igrala.

Največji uspeh ženske reprezentance sega v leto 2003, ko so slovenska zlata teniška dekleta (Katarina Srebotnik, Tina Pisnik, Maja Matevžič in Tina Križan) v prvem kolu svetovne skupine premagale Argentinke, nato pa vteniškem spektaklu v Portorožu v četrtfinalu izgubile proti Rusinjam. Slovenke so bile nazadnje članice svetovne skupine leta 2012. TUKAJ.

Blaž Rola in Blaž Kavčič zaokrožila uspešne slovenske nastope na začetku sezone

bm, 07.01.2020

Po Tamari Zidanšek in Aljažu Bedenetu sta se med zmagovalce na začetku sezone 2020 vpisala še Blaž Rola na ATP challengerju v Bendigu (162K) in Blaž Kavčič na ATP challengerju v Noumei (81K).

Blaž Rola je igral z Belorusom Ilyo Ivashko, ki je na lestvici ATP uvrščen 14 mest pred njim na 131. mesto in po uri ter petdesetih minutah igre slavil s 7-5 7-6(3). Blaž je izvrstno serviral, skupen izkoristerk servisa je imel 66 %, v srečanju je dosegel 14 asov, po sedem v vsakem nizu in le enkrat izgubil začetni udarec. Nasprotniku je servis odvzel dvakrat, obakrat v prvem nizu, drugega pa sta oba končala brez izgubljenega servisa. V podaljšani igri je bil nato Rola prepričljivo boljši. Ob koncu je osvojil šest točk več od Ivashke (83-77). V drugem krogu bo igral z osmim nosilcem, 25-letnim Nemcem Dominikom Koepferjem, 94. igralcem lestvice ATP s katerim se doslej še nista pomerila.

Dobro formo je v novi sezoni pokazal tudi Blaž Kavčič, ki je v Noumei v Novi Kaledoniji v uvodnem nastopu s 6-4 7-5 izločil Francoza Elliota Benchetrita, 217. igralca lestvice ATP. Kavčič je za zmago s 6-4 7-5 potreboval uro in devetinštirideset minut. Ob zelo dobrem prvem servisu, izgubil je samo šest točk od devetindvajsetih je dosegl pet asov, nasprotniku pa štirikrat odvzel začetni udarec iz kar petnajstih priložnosti. Sam je servis izgubil dvakrat, prav toliko priložnosti za odvzem servisa Kavčiču pa si je v srečanju tudi priigral nasprotnik. Kavčič je bil v osvojenih točkah boljši z 80-66. V drugem krogu ga čaka obračun z 21-letnim Britancem Jayem Clarkom, 154. igralcem lestvice ATP in 11. nosilcem turnirja. TUKAJ.

V Mariboru na DP Lino do 12 let v ponedeljek nastopili dečki

bm, 07.01.2020

V Mariboru se na igriščih TK Branik odvija državno prvenstvo Lino v starostni kategoriji do 12 let. V ponedeljek so nastopili dečki. V prvem krogu presenetljivih izidov ni bilo, vsi nosilci so brez težav napredovali v drugi krog. Medtem, ko prvi nosilec Žiga Šeško ni izgubil nobene igre, je drugi nosilec Luka Petrovič oddal tri. (na fotografiji Šeško in Petrovič). Dečki so odigrali tudi uvodni krog v konkurenci dvojic.

V torek so nastopile deklice. Izpadla je osma nosilka Kaja Kadak Ocvirk, katero je izločila Ema Kapus. Ostale nosilke so nasprotnicam oddale največ po tri igre.

V sredo bodo na sporedu obračuni drugega kroga in četrtfinalne tekme v obeh konkurencah. TUKAJ.

Na DP Zala v kategoriji do 16 let po fantih s prvim krogom končala tudi dekleta

bm, 07.01.2020

V Medvodah se z obračuni prvega kroga konkurence posameznikov in uvodnim krogom konkurence dvojic nadaljuje državno prvenstvo Zala v starostni kategoriji do 16 let. Nosilci se v uvodnih nastopih niso posebej utrudili, saj so vsi zmagali gladko, brez oddanega niza. Tudi prva nosilca Bor Artnak in Matic Križnik sta do zmag prišla dokaj gladko. V obračunu obeh igralcev, ki sta v glavni turnir uvrščena s statusom nižje kategorije, torej prvega in drugega igralca lestvice do 14 let je napredoval Luka Videnovič. Ta je sicer izgubil prvi niz proti Žigi Švecu s 4-6, v drugem pa povedal z 1-0, nato pa mu je Švec srečanje predal. Med najbolj zanesljivimi zmagovalci prvega kroga sta bila še Lun Obrul in Nejc Škorjanc, ki sta nasprotnikoma oddala vsega dve igri.

V torek so nastopila dekleta. Tudi tu presenetljivih izidov ni bilo. Vse nosilke z izjemo Eve Muller Uhan so v drugi krog napredovale zanesljivo in brez izgubljenega niza. Muller Uhanova pa je bila težek boj z Mariborčanko Nejo Hadžiselimović. Izenačen obračun je z rezultatom 6-7(7) 7-6(7) 7-5 dobila četrta nosilka Muller Uhanova.

V sredo bodo v obeh konkurencah na sporedu tekme drugega kroga in četrtfinalni obračuni dvojic. TUKAJ.

Aljaž Bedene še drugič uspešen v Dohi, zdaj ga čaka Stan Wawrinka

bm, 07.01.2020

Aljaž Bedene, z 58. mestom vodilni slovenski igralec na lestvici ATP tudi leto 2020 začenja na čelu treh najboljših slovenskih teniških igralcev zadnjih let.

Turnir serije ATP 250 v Dohi je začel z zmago nad mladim 21-letnim švedom Mikaelom Ymerjem. Čeprav kvalifikant, se je Ymer, ki je na lestvici ATP uvrščen šestnajst mest za Aljažem, izkazal kot neugoden nasprotnik in je po prvih dveh izenačenih nizih, v katerih sta oba igralca dosegla po en brejk, na začetku tretjega niza resno zapretil Aljažu. Takoj mu je namreč odvzel servis in si priigral prednost brejka, a se naš izkušeni teniški as ni dovolil presenetiti. V naslednji igri je sledil re-brejk, v četrti pa še en odvzem servisa Ymerju in vodstvo s prednostjo brejka s 3-1. Na koncu se je izkazalo, da je bilo to tudi dovolj za končno zmago 3-6 6-4 6-3.

Dve uri in deset minut je trajal obračun v katerem je Aljaž dosegel tri, Ymer pa dva brejka. Na koncu je bil naš predstavnik v osvojenih točkah boljši z 81-80. V srečanju je dosegel osem asov, od tega štiri v tretjem nizu.

V drugem krogu je Aljaž igral z 22-letnim Kazahstancem Alexandrom Bublikom, s katerim se doslej še nista pomerila. Bublik na lestvici ATP zaseda 55. mesto, v prvem krogu pa je s 6-3 6-4 izločil Francoza Adriana Mannarina.

Aljaž je tudi drugo tekmo odigral v velikem slogu. Še enkrat več je odlično serviral in imel skupni izkoristek servisa 65 %. Dosegel je 10 asov in nasprotniku v srečanju ponudil samo en brejk žogico. Sam je izkoristil dve od šestih in po uri in pol slavil s 6-3 7-5.

V četrtfinalu ga čaka obračun s 1. nosilcem Stanom Wawrinko, ki je v uvodnem srečanju s 6-3 6-4 premagal Jeremya Chardya. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v novo sezono vstopila z zmago, med dvojicami v Shenzhenu uspešna Dalila Jakupović, Anže Arh v Antalyi v finale kvalifikacij

bm, 07.01.2020

Izvrstno je sezono 2020 začela Tamara Zidanšek. V Aucklandu je na turnirju WTA z nagradnim skladom 275.000 $ v prvem krogu po dveh urah in sedemnajstih minutah izenačenega boja s 7-6(7) 7-6(5) ugnala šesto nosilko in trenutno 44. igralko sveta, Švedinjo Rebecco Peterson. Ob izkoristku servisa okrog 50 % sta obe igralki po sedemkrat izgubili začetni udarec, Tamara pa je v prvem nizu ubranila kar pet zaključnih žogic Petersonove. Tudi razlika v osvojenih točkah je bila na koncu minimalna, s 103-99 je bila boljša Zidanškova. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje in druga Tamarina zmaga.

Nasprotnica Tamare v drugem krogu bo 25-letna Američanka Jessica Pegula, 82. igralka lestvice WTA, ki je v prvem krogu s 6-0 6-4 premagala sonarodnjakinjo Catherine Bellis.

V Shenzhenu se Dalili Jakupović ni uspelo uvrstiti v žreb posameznic, je pa zato dobro začela med dvojicami. S soigralko iz Romunije Raluco Olaru sta v prvem krogu s 3-6 7-6(3) 11-9 premagali Romunko Irino Camelio Begu in Čehinjo Krystino Pliskovo.

Uspešno je leto začel Anže Arh, ki se je na turnirju ITF v Antalyi (15K) z zmago 6-0 6-0 nad Ukrajincem Mykyto Shurubura uvrstil v drugi krog kvalifikacij. Tu je igral z Nemcem Nilsem Igorjem Loechterfeldom in zmagal s 6-2 6-3. Za napredovanje v glavni turnir potrebuje še eno zmago, ki jo bo poskušal doseči v obračunu s 5. nosilcem, Rusom Zakharjem Trapeznikovim.

TUKAJ.

Na državnem prvenstvu Lino do 12 let v Mariboru končane kvalifikacije

bm, 05.01.2020

V Mariboru se je na igriščih TK Branik s kvalifikacijami začelo državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Pri dečkih nastopa 55 igralcev, tudi vsi najboljši. Favorit prvenstva je Žiga Šeško, prvi igralec lestvice TS, ki je dobil tudi zadnji turnir pred novim letom v Ljubljani. V boju za naslov prvaka pričakujemo še Luko Petroviča, Svita Suljiča in Maksima Despotoviča.

Pri deklicah je prijavljenih 49 igralk. Tudi tu bodo nastopile vse najboljše s prvo favoritinjo Elo Plošnik na čelu. V boju za naslov državne prvakinje pričakujemo še Beti Jazbec Butina, Aljo Senica in Zalo Bizjak.

V soboto so v kvalifikacijah nastopili dečki, v nedeljo so bile na vrsti deklice.

V soboto so bili uspešni Mihael Stojakovič Kušar, Luka Jermaniš, Jošt Pečovnik, Jakob Cigut, Nal Zorko, Mark Laubič, Timotej Rodošek in Luka Novakovič.

V konkurenci deklic so se skozi kvalifikacije v glavni turnir prebile Leticija Pipan, Leontina Mihajlović, Eva Ribičič, Laura Basailovič, Zoja Vidovič-Zadravec, Sara Pogorevc, Una Grubešič in Zala Hribernik.

Glavni turnir se z obračunom dečkov začenja v ponedeljek. TUKAJ.

Na DP Zala do 16 let v Medvodah znani vsi udeleženci glavnega turnirja

bm, 04.01.2020

Potem, ko je TK Medvode uspešno izpeljal DP članov in članic mu je zaupana organizacija državnega prvenstva za fante in dekleta do 16 let.

Pri fantih je prijavljenih 70 igralcev, v odsotnosti drugega in tretjega igralca lestvice TS Premzla in Kirbiša vsi ostali najboljši v tej starostni kategoriji. Prvi favorit za zmago je nedvomno prvi igralec lestvice do 16 let Bor Artnak, štrene pa mu bo poskušal zmešati predvsem Matic Križnik, pa tudi Lun Obrul, Nejc Škorjanc in Job Japelj.

Pri dekletih se bo v boj za naslov državne prvakinje podalo 60 igralk. Manjkata Petja Drame in Brina Šulin, tako da se obeta zagrizen boj za naslov med Pio Marijo Rebec, Anamari Žnuderl, Mašo Viriant, Ano Lanišek, Pio Petelinšek in Evo Muller Uhan.

Fantje so kvalifikacije odigrali v soboto, v glavni turnir pa so se uvrstili Rocco Bukovec, Tristan Flander, Marko Požonec, Kal Gornik, Carlo Angeli, Filip Zver, Vaal Urankar in Martin Topič.

V nedeljo so potekale kvalifikacije deklet, ki bodo dale osem kvalifikantk. Te se bodo pridružile štiriindvajsetim že uvrščenim igralkam v glavnem turnirju. V kvalifikacijah so bile po doslej odigranih tekmah uspešne Sara Radikovič, Katarina Janković, Eva Zalokar, Rima Kočevar, Stefanija Katarina Mrvar in Tinkara Vraničar.

V ponedeljek začenjo s tekmami glavnega turnirja fantje. TUKAJ.

Kaja Juvan izgubila uvodno srečanje nove sezone

bm, 04.01.2020

Naši najboljši teniški igralci in igralke so se preslili v Katar, na Kitajsko, v Avstralijo in na Novo Zelandijo, kjer začenjajo novo teniško sezono.

Na Kitajskem sta Kaja Juvan in Dalila Jakupović, Tamara Zidanšek je v Aucklandu na Novi Zelandiji, Polona Hercog je bila prijavljena v Brisbanu, vendar je v žrebni listi ni.

Aljaž Bedene bo začel v Dohi, Blaž Kavčič v Noumei, Blaž Rola pa v Bendigu.

Slovenske nastope v novi sezoni je odprla Kaja Juvan, ki sezono 2020 začenja iz 128. mesta. Nastopila je v kvalifikacijah turnirja v Shenzhenu z nagradnim skladom 651.000 $. V prvem krogu je igrala s 3. nosilko, 26-letno Madžarko Timeo Babos, 89. igralko sveta in v tesnem obračunu izgubila s 5-7 4-6. Srečanje je trajalo uro in pol. Obe igralki sta ob dobrem izkoristku začetnega udarca dosegli po sedem asov, uspešnejša pa je bila Baboseva, ki je Kaji začetni udarec odvzela štirikrat, sama ga je izgubila dvakrat. Na koncu je bila boljša za osem točk (70-62). To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje.

Turnirji so v začetku sezone izjemno močno zasedeni, tako da Dalila Jakupović, ki je uvrščena na 184. mesto ni bila sprejeta v turnir posameznic.

Tamara Zidanšek, ki sezono začenja iz 65. mesta bo prvo tekmo nove sezone v Aucklandu, na turnirju z nagradnim skladom 251.000 $, igrala s šesto nosilko Švedinjo Rebecco Peterson, 44. igralko sveta.

Aljaž Bedene je v Dohi na turnirju z nagradnim skladom 1.325.000 $. Aljaž sezono začenja iz 58. mesta, v prvem krogu pa mu je žreb namenil kvalifikanta.

Blaž Kavčič in Blaž Rola začenjata na challengerjih. Rola na lestvici ATP zaseda 145. mesto, za prvi turnir sezone pa je izbral challenger v Canberri z nagradnim skladom 162.000 $. V prvem krogu bo igral z Belorusom Ilyo Ivashko. Kavčič je na 345. mestu in bo prvi turnir sezone odigral v Noumei na Novi Kaledoniji.V prvem krogu bo igral s Francozom Elliotom Benchetritom. TUKAJ.

Arhiv novic - januar 2020

Novice in fotografije za izbrano kategorijo si lahko ogledate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.