prijava_e
Rekreacija in DITS : Prireditve 2015

Tenis Slovenija združil profesionalce in poslovneže

23.09.2015

 

Finalisti turnirja poslovnežev in profesionalcev_5

 

Tenis Slovenija (Teniška zveza Slovenije) je bila le dober mesec po zaključku največjega turnirja pri nas, ATP Challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu, ponovno aktivno družabna. Zanimiva ideja je bila udejanjena v teniškem centru Benč sport v ljubljanskih Dravljah.

 

Uradni naziv turnirja Jaguar Land Rover Tenis Slovenija Pro Am, je na igriščih TC Benč Sport združil aktivne igralce, nekdanje reprezentante in vodstvene predstavnike slovenskih podjetij, ki v tenisu znajo zaznati presežek podjetnosti, promocije ter vidijo možnosti športno marketinškega napredka.

 

Vsi povabljenci so imeli, v slogu najimenitnejših prireditev, možnost osebnega prevoza do turnirja, saj je podjetje Summit Avto iz Ljubljane z vozili znamk Jaguar in Land Rover poskrbelo za uvodno ugodje povabljenih gostov. Šaljivo je teniški turni odprl Jaka Kavčič, direktor Summit Avto: »Ker želim, da gostje zadržijo dobro mnenje o turnirju, vključno z osebnimi prevozi na dogodek, tenisa ne bom igral, ker bi v tem primeru skazil odličnost dogodka.«

 

Turnir profesionalcev in poslovnežev otvoritev-525 

 

Andrej Kavšek, predsednik uprave zavarovalnice Tilia, pa je dodal: «Le mesec dni, vse od zaključka turnirja v Portorožu, se nismo videli, pa sem vas že pogrešal. Mi smo postali prava teniška družina.«

 

Tekmovalna uspešnost turnirja je bila drugotnega pomena, zato je predsednik Tenis Slovenija, Marko Umberger že uvodoma dejal: »Res sem vesel, da smo se zbrali v takšnem številu. Maksimalno uživajte, teniški turnir vzemite, kot nekaj športno kreativnega, po turnirju pa bomo skupaj užili današnje dobrote.«

 

Podjetje Kaval group je poskrbelo za visok nivo cateringa, pivovarna Uniona za preganjanje poletne vročine, medtem ko je medicinski del podjetja Athlete pri vseh gostih potrdil dobro formo in prekipevajočo energijo. In ker so športniki in športni navdušenci nagnjeni k zdravemu življenju, je aktiven tempo druženja okrepil pevski nastop Andreja Šifrerja, ki med glasbeniki velja za enega boljših teniških igralcev. Kakopak drugače, ko pa je kleni Gorenjec, skupaj z direktorjem Tenis Slovenija Gregorjem Krušičem, zaigral celo v polfinalu. Enak uspeh sta zabeležila tudi, nekdanji četrtfinalist turnirja Slovenia Open v Domžalah, Borut Urh in njegov soborec Miha Cerar.

 

Izjemno zanimiv je bil finalni nastop, kjer sta, nekdanja 38. igralka sveta Maja Matevžič in kamniški podjetnik Miro Mikuž, morala priznati premoč podpredsedniku OKS Janezu Sodržniku in 383. igralcu z lestvice ATP, Janezu Semrajcu.

 

Teniški turnir Jaguar Land Rover Slovenija Tenis Pro Am je nedvomno pokazal, kako je, nekje na sredini med poslovnostjo in tekmovalnostjo, moč najti družaben užitek, ki nedvomno zna biti dovolj vzgonski za nove poslovne možnosti.         

 
Turnir profesionalcev in poslovnežev Gregor_Krusis
 
Turnir profesionalcev in poslovnežev Andrej_Sifrer
 
Turnir profesionalcev in poslovnežev hostesa_land_
 
 
 
Turnir profesionalcev in poslovnežev Rok_Cuderman_ 
   
 

1.IPTL – Istrian pro tennis ligue ekipi Strunjana

Ljubljana, 14.4.2015

 

IPTL_525_2015_fh 

 

Mednarodno tekmovanje teniških ekip, ki se je letos prvič predstavilo ljubiteljem tenisa v Aziji, imenovano »IPTL« je že bilo izvedeno v Sloveniji, točneje na Obali.

 

Prizadevni organizacijski odbor (Željko Čikovin, Jadran Čalija, Levko Poljšak, Aldo Žigante) je s pomočjo Francija Hrovata zanimiv četveroboj ekip z rahlo prilagojenimi pravili izvedel preteklo soboto v Strunjanu. Nastopile so ekipe Strunjana, Izole, Kopra in Ankarana, vsaka s po devetimi tekmovalci oz. tekmovalkami.

 

Javni žreb na dan pred pričetkom srečanja je minil na visoki profesionalni ravni, kjer so vodje ekip oblečene v drese barv posameznih ekip z žrebom ob prehodnem pokalu poskrbele za napet uvod v sobotno dogajanje. Izžrebani polfinalni pari ekip so tekmovanje po izdelani formuli pričeli v soboto 11.4.2015. Kljub rahli premoči ekipe Strunjana, ki je bila kvalitetno okrepljena z nekaterimi že »uveljavljenim rekreativnimi igralci» so bile tekme zelo izenačene, v nekaterih so odločale zgolj igra ali dve.

 

Namen, predstaviti novo obliko družabnega – tekmovalnega srečanja vsem nastopajočim in obiskovalcem, je bil v popolnosti dosežen. Prijetno sončno vreme, štirideset nastopajočih in še vsaj toliko obiskovalcev je uživalo v noviteti, odlični postrežbi, po primorsko pripravljeni prehrani in protokolu podelitve prehodnega pokala in pokalov za uvrstitve. V zavedanju, da je tovrstni način rekreativnega tekmovanja vreden nadaljevanja, je organizacijski odbor že sprejel dokončen sklep o tradicionalnem nadaljevanju.

 

IPTL Strun jan 2015_525

 

Rezultata polfinalnih srečanj:

 

Strunjan : Koper 54 : 17

Izola : Ankaran 39 : 41

 

Finalno srečanje za 3. mesto:
Izola : Koper 38 : 41

 

Finalno srečanje za 1. mesto

Strunjan : Ankaran 51 : 32

 

 

Tekst in foto: Franci Horvat          

 
  
 
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.