prijava_e
Lige : 2016 : liga do 18 let

Liga do 18 let - 2016

 

  

Triglav Kranj osvojil naslov prvaka v ligi do 18 let

10.04.2016   

 

Ekipa TK TRiglav - zmagovalci lige 2016

TK Triglav Kranj

 

Teniški klub Triglav Kranj je osvojil prvega izmed letošnjih ligaških naslovov, njihovi igralci in igralke so osvojili ligo do 18 let.


V današnjem finalu je ekipa iz Kranja več kot prepričljivo premagala igralce in igralke ŽTK Maribor s 4-1. Srečanje je bilo odločeno že po igri posameznikov in posameznic.
Odprli sta ga  domačinka Nika KOZAR in Mariborčanka Saša KLANEČEK. Slednja je povedla s 3-1, pri tem izidu pa je Kozarjeva tekmo predala in ŽTK je povedel z 1-0, na koncu pa se je izkazalo, da je bila to tudi edina osvojena točka gostov iz Maribora.

 

TK Triglav 18 let 2016_525

Tk Triglav Kranj


Izid je poravnal Klemen NIKOLAŠ, ki je Tinu KOVAČIČU prepustil vsega dve igri. Triglav je v vodstvo z 2-1 povedla Kristina NOVAK, ki je s 6-1 6-0 nadigrala Moni POTRČ, na 3-1 pa je v tekmi obeh prvih igralcev povišal Jan VEHOVEC, ki je Nejca SITARJA premagal z rezultatom 6-3 4-6 6-3. Končni izid 4-1 je postavil Grega KOKALJ. S 4-6 6-4 6-1 je bil boljši od Nicka CMAGERJA.

 

Žtk Maribor Liga 18 drugo mesto 2016_525

ŽTK Maribor


Ob tem je potrebno povedati, da sta Grega KOKALJ, eden obetavneših slovenskih mladincev, ki se je dalj časa ukvarjal s poškodbami in Jan VEHOVEC, lani drugi slovenski mladinec do 16 let v Triglav prestopila v zadnji sezoni, tako da  zmaga igralcev in igralk iz Kranja niti ni posebej presenetljiva.

 

Igralcem in igralkam Triglava čestitamo za naslov !           

   
 

 

 

 

Triglav Kranj in ŽTK Maribor se bosta borila za naslov zmagovalca v ligi do 18 let

09.04.2016

 

Tk Triglav Kranj in Max klub_525

Tk Triglav in Šrd Max Ljubljana

 

V Kranju je že končan prvi polfinalni obračun lige do 18 let. Na srečanju med ekipama TK Triglav Kranj in ŠRD Max klub Ljubljana (na fotografiji) velikih dilem o zmagovalcu ni bilo. Igralci in igralke kranjske ekipe so tekmo dobili s 5-0, nasprotnikom pa niso prepustili niti niza. Za zmagovalce so točke priigrali Jan VEHOVEC, Klemen NIKOLAŠ, Grega KOKALJ, Nika KOZAR in Kristina NOVAK. 

 

ŠRD Max klub Ljubljana_liga 18 let 2016_525

Šrd Max Ljubljana


O drugem finalistu sta v Mariboru odločala ŽTK in Branik. ŽTK je bil prepričljivo boljši saj so fantje dobili vse tri posamične tekme, še eno zmago je prispevala Saša KLANEČEK. Pri fantih so zmagali Nejc SITAR, Tino KOVAČIČ in Nick CMAGER, nasprotnikom pa so oddali vsega 4 igre. Edino točko je za Branik priigrala Urška VELEC.

 

Finale bo v nedeljo ob 10. uri v Kranju
   

V boju za naslov državnega prvaka v ligi do 18 let ostajajo ŽTK Maribor, Branik Maribor, Triglav Kranj in ŠRD Max kub Ljubljana

08.04.2016   

 

Liga 18 2016 Šport Plus in Branik_525

Branik je v teniškem trilerju izločil domači Šport plus 

 

Začela se je liga do 18 let v kateri nastopajo kombinirane ekipe fantov in deklet. Igra se po sistemu 3+2+2, torej tri tekme fantov posamezno, dve tekmi deklet posamezno in dve tekmi mešanih dvojic. 

 

Igra se po turnirskem sistemu, na izpadanje. Danes so bila odigrana štiri četrtfinalna srečanja, v soboto bosta na sporedu dve polfinalni srečanji, v nedeljo pa finale.
Gostiteljice v prvem krogu so bile nižje postavljene ekipe glede na seštevek točk igralcev in igralk. 

 

V Radovljici so domačini gostili ekipo ŽTK Maribor. Gostje so bili boljši s 5-2. Edino zmago v posamičnih obračunih je domačinom priigrala Tina CVETKOVIČ.

 

TK Šport plus je gostil ekipo TK Branik iz Maribora. Srečanje je bilo zelo izenačeno, odločila pa je zadnja igra dvojic, ki sta jo nekoliko presenetljivo dobila  Allen PUHNER PUPAHER in Urška VELEC. S 4-6 7-5 10-8 sta premagala Kajo JUVAN in Tilna POTOČNIKA in Braniku priigrala zmago s 4-3.

 

Še eno gladko zmago smo videli v Ljubljani. Domača ekipa LTC-ja ni bila kos ekipi Triglava iz Kranja. Kranjčani so slavili z gladkih 6-1, za domačine je točko osvojil  Matic ZAPLOTNIK.


Tudi četrta tekma gledalcev ni pustila mirnih. Na tekmi med ŠRD Max klub Ljubljana in TK As iz Litije je odločala zadnja igra dvojic. Da je bilo srečanje napeto do zadnjega udarca so poskrbeli Aljaž ŠENICA in Marija VIČIČ ter Tom AŠIČ KOVAČ in Lara JAMŠEK. S 7-6(4) 7-5 sta bila boljša Ljubljančana in Max klubu prinesla zmago s 4-3 ter uvrstitev v polfinale.

 

Polfinalna srečanja bodo v soboto, ko bomo v Mariboru na ŽTK-ju spremljali mestni obračun večnih rivalov ŽTK in Branika, TK Triglav Kranj pa bo gostil ekipo ŠRD Max klub Ljubljana.          

   
 
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.