Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
rss
Novice

Kaja Juvan v drugi krog glavnega turnirja v Suzhou, konec za Dalilo Jakupović

18.10.2017
Kaja JUVAN se je na ITF turnirju v Suzhou (60.000 $) uvrstila v drugi krog. Dopoldne je v finalu kvalifikacij brez težav opravila z leta 2012 28. igralko sveta, zdaj pa deset mest bolje uvrščeno Poljakinjo, 26-letno Urszulo RADWANSKO. Juvanova je v uri in sedemnajstih minutah zmagala s 6-1 6-2, od nasprotnice je osvojila 24 točk več (67-43), v srečanju pa ji je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila le enkrat.

Kaja je morala danes na igrišče še enkrat, ko je v prvem krogu glavnega turnirja igrala s 26-letno Japonko Hiroko KUWATA, 273. igralko lestvice WTA. Japonka ni v posebej dobri formi, saj letos v zadnjem obdobju ne beleži vidnejšega rezultata, na zadnjih ITF turnirjih pa je zabeležila le dve kvalifikacijski zmagi, ob tem pa še šest porazov, ki jih je dopolnila še s sedmim. Juvaninovi namreč ni povzročila večjih preglavic in kaja je srečanje v uri in treh minutah odločila v svojo korist s 6-2 6-1.

Je pa z nastopi med posameznici v prvem krogu končala Dalila JAKUPOVIĆ, ki nadaljuje črno serijo nastopov med posameznicami, saj je še četrtič zapored nastope končala že po prvem krogu. Tokrat jo je s 6-4 6-4 premagala 3. nosilka turnirja, 23-letna Kitajka Lin ZHU,106. igralka sveta. Srečanje je trajalo uro in tričetrt, obe igralki pa sta slabo servirali, saj sta skupaj izgubili začetni udarec kar šestnajstkrat. Jakupovićeva je svoj servis dobila enkrat, nasprotnica pa trikrat. Na koncu je bila Kitajka boljša za osem točk (80-72).

Blaž Rola preskočil prvi krog ATP Challengerja v Caliju, konec za Radišičevo, Novakovo in Urbanijo

17.10.2017
Blaž ROLA je uspešno začel nastope na ATP Challengerju v Caliju (50.000 $+H). V prvem krogu je po dveh urah in devetih minutah igre premagal 35-letnega kvalifikanta, Španca Daniela MUNOZA-DE LA NAVO, 301. igralca lestvice ATP. Blaž je nasprotniku šestkrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil štirikrat, ob koncu pa je bil za deset točk boljši (86-76).

Niki RADIŠIČ krstni nastop v glavnem žrebu profesionalnega turnirja ne bo ostal v najlepšem spominu saj je tekmo s Srbkinjo Tijano SPASOJEVIĆ (865) izgubila. Leto dni starejša, 18-letna Spasojevićeva je zmagala s 6-1 6-2 in prekinila trinajst tekem dolg niz neporaženosti Radišičeve.

Na Futuresu v Antalyi se je po prvem krogu poslovil tudi Mike URBANIJA. S 6-4 7-5 ga je izločil 25-letni Kanadčan Pavel KRAINIK (1005).

V Španiiji pa je na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v prvem krogu izgubila Kristina NOVAK. 17-letno Kranjčanko je s 6-0 7-5 premagala 1. nosilka turnirja in 38. mladinka sveta, Latvijka Daniela VISMANE, prejšnji teden zmagovalka enako močnega turnirja v Pontevedri.

Gregor Krušič je novi član sveta Fundacije za šport

17.10.2017
Direktor Tenis Slovenije Gregor KRUŠIČ je novi član sveta Fundacije za šport, ki skrbi za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji.

Po tem, ko so na volitvah novih članov sveta Fundacije za šport, 21. septembra že potrdili 10 članov, je bilo zaradi domnevne zlorabe volilne pravice 16. oktobra 2017 potrebno ponoviti volitve za štiri člane predstavnikov individualnih olimpijskih športov. Po delnih vnovičnih volitvah na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je med štirimi novimi člani, ki jih je volilo 29 predstavnikov zvez, tudi direktor Tenis Slovenije. Kako pomembno je za Tenis Slovenijo, da ima v Fundaciji za šport svojega člana, ki se bo boril za boljši teniški jutri, govori že samo dejstvo, da gre za eno najpomembnejših financerk slovenskega športa, ki bo v naslednjem letu različnim športnim organizacijam in klubom razdelila osem milijonov evrov.

Po objavi izidov glasovanja je direktor in novoizvoljeni član sveta Fundacije za šport povedal: "Najprej bi se rad zahvalil vsem predstavnikom določenih zvez, ki so mi zaupali svoj glas in obljubim jim, tako kot slovenskemu športu, da se bom skozi celoten štiri letni mandat trudil upravičiti njihovo zaupanje. Prav tako se bom trudil, da bo tenis, kot eden najbolj razširjenih in igranih športov v Sloveniji deležen pravičnega obravnavanja pri razdeljevanje finančnih sredstev, ki bodo uporabljena za učinkovito delovanje in razvoj tenisa v Sloveniji."

Gregorju Krušiču čestitamo za uspeh na volitvah Fundacije za šport in mu želimo veliko uspeha pri opravljanju nove funkcije.

V sklopu GPTCA trenerske konference bo Ljubljano obiskal Toni Nadal

16.10.2017
Ta konec tedna bo v Teniški Akademiji Breskvar potekala 1. mednarodna GPTCA (Global Professional Tennis Coaches Association) trenerska konferenca, katere osrednji gost bo Toni Nadal, stric in trener, ki stoji za trenutno prvim igralcem moškega tenisa, Rafaelom Nadalom. V sklopu tridnevnega programa se mu bo pridružilo še pet vrhunskih strokovnjakov, med katerimi bo tudi Alberto Castellani, predsednik GPTCA in bivši trener Rainerja Schűttlerja, Janka Tipsarevića ter Iva Karlovića.

Mednarodna organizacija GPTCA, je edina svetovna trenerska organizacija, potrjena s strani svetovne profesionalne teniške zveze - ATP, njena primarna naloga pa je izobraževanje in licenciranje trenerjev, ki delajo z igralci in igralkami na profesionalnem nivoju. Tokrat bodo možnost črpanja znanja dobili tudi slovenski trenerji, konference pa se lahko udeležijo tudi igralci in njihovi starši, ki bi si želeli pridobiti dodatna znanja s strani ene najvplivnejših medijskih osebnosti v svetu športa.

Za dodatna vprašanja povezana s konferenco in gosti se obrnite na organizatorja dogodka, gospoda Gregorja Ficka:info@gregor-ficko.si / +386 40 453 625

Nika Radišič v glavni turnir v Antalyi, Tadeja Majerič v drugi krog Lagosa, Kaja Juvan v finale kvalifikacij v Suzhou

16.10.2017
Nika RADIŠIČ, 17-letna Primorka se je v svojem prvem nastopu na profesionalnem ženskem teniškem turnirju z dvema zmagama uvrstila v glavni žreb. V finalu kvalifikacij ITF turnirja v Antalyi (15.000 $) je s 6-2 6-2 premagala 4. nosilko, šele 15-letno Turkinjo Ilay YORUK in dosegla 13. zaporedno zmago v zadnjih trinajstih nastopih na mladinskih in članskem turnirju. Pred tem je namreč osvojila dva močna mladinska ITF turnirja 2. ranga v Pančevu in Novem Sadu. V svojem krstnem nastopu v glavnem žrebu članskega ITF turnija bo igrala z 18-letno Tijano SPASOJEVIĆ iz Srbije (WTA 865).

Še drugi teden zapored v Lagosu v Nigeriji na ITF turnirju (25.000 $) nastopa Tadeja MAJERIČ. Potem, ko je prejšnji teden slabo začela in se poslovila že v prvem krogu je tokrat brez težav napredovala v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-0 6-1 premagala Nigerijko, 16-letno Angel MACLEOD, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Dobro pa gre zaenkrat v kvalifikacijah 60.000 $ vrednega ITF turnirja v Suzhou na Kitajskem 16-letni Kaji JUVAN. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je s 6-0 6-1 premagala 22-letno Kitajko Si Qi LIU (1119). Za nastop v glavnem turnirju mora zdaj premagati na lestvici WTA 9 mest višje uvrščeno 26-letno Poljakinjo Ursulo RADWANSKO, ki je bila leta 2012 že 29. igralka sveta, zadnji dve leti pa se ne more enakovredno kosati niti s precej slabšimi nasprotnicami. Letos je tako samo trikrat nastopila v kakšnem glavnem žrebu ITF turnirja, v vseh ostalih nastopih pa se je poslovila že v kvalifikacijah. Tako je bilo tudi na zadnjem turnirju v amriškem Templetonu (60.000 $), kjer je izgubila v drugem krogu kvalifikacijskega turnirja.

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City KIA Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo City Express Slowatch Varnost Maribor Medot Energetika Maribor Diners Tenis Slovenija SkiFun Babolat Slovenija Dunlop Sport