Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
Novice

Jakupovićeva po 2 mesecih znova na terenu

12.05.2020
Dalila Jakupović je naslednja od slovenskih predstavnic, ki se je po daljšem času vrnila na teniška igrišča. Zaradi pandemije koronavirusa je bila z igrišč odsotna dva meseca, s pripravami na morebitno nadaljevanje sezone pa je pričela v Švici.“Zelo sem vesela, da sem se po 2 mesecih vrnila nazaj na igrišča,” je na svojem Instagram profilu zapisala Dalila Jakupović. Reprezentantka slovenske Fed Cup ekipe je preizkusila peščeno igrišče v Švici, kjer živi že 10 let.Trenutno 231. igralka sveta, ki je leta 2018 na WTA lestvici zasedala že visoko 69. mesto in za trenutek veljala tudi za najvišje uvrščeno slovensko tenisačico, je nazadnje zaigrala na marčevskem turnirju serije Futures v mehiškem Irapuatu.V posamični konkurenci je v 1. krogu klonila proti Španki Lari Arruabarreni, v dvojicah pa se je skupaj z domačinko Lucianno Piedro prebila do četrtfinala, kjer se je zaradi varnosti pred koronavirusom turnir zaključil za vse igralke. tukaj.

Ex-Yu liga z Đokovićem in Bedenetom v Sloveniji?

11.05.2020
Že nekaj časa je jasno, da teniških turnirjev pod organizacijo ATP in WTA ne bo vsaj do sredine julija, precej večja pa je verjetnost, da bo teniški premor trajal vsaj do septembra. Goran Ivanišević in Novak Đoković zdaj že razmišljata tudi o morebitni ustanovitvi Ex-Yu lige, v kateri bi nastopali tenisači s področja nekdanje Jugoslavije.Na uradni strani Združenja teniških profesionalcev (ATP) je že nekaj časa moč najti koledar, na katerem imajo vsi turnirji do 13. julija pripis “suspended” (t.j. odpovedano). Zaradi nadvse oteženega potovanja po svetu, številnih varnostnih ukrepov in predvsem različnih situacijah v državah po celotnem svetu, je precej bolj realno, da se sprva načrtovani teniški turnirji ne bodo pričeli pred septembrom.“Moja najbolj optimistična napoved je, da se bo v tenisu vse na stare tirnice vrnilo pomladi naslednje leto. Slišal sem, da celo razmišljajo o prestavitvi OP Avstralije 2021 na marec, kar je prav tako možnost. Ni mogoče, da bi se tenis, kakršnega smo poznali, vrnil pred Roland Garrosom ali Wimbledonom prihodnje leto,” je za HRT dejal Goran Ivanišević, zmagovalec Wimbledona leta 2001 in sedanji trener Novaka Đokovića.Obeta se Ex-Yu ligaPrecej večja verjetnost je, da bomo v bližnji prihodnosti lahko spremljali turnirje zaprtega tipa, na katerih bodo lahko nastopali le domači tekmovalci ali tenisači iz sosednjih oz. bližnjih držav. Tako bi lahko na področju bivše Jugoslavije nastala t.i. Ex-Yu liga, v kateri bi nastopali tenisači iz držav, ki so bile nekoč združene pod isto zastavo.O tem še kako razmišljajo tudi v ekipi 1. igralca sveta. “Razmišljamo o seriji mini turnirjev – Srbija, Hrvaška, Slovenija ter Bosna in Hercegovina. To bi bil zelo resen nabor igralcev. Dela se na tem. Mogoče bo nekaj tu na Hrvaškem, v Srbiji bo zagotovo. Videli bomo, kako bo s potovanji, mejami, izolacijami. Upam, da bo to zaživelo nekje v juniju ali juliju,” je dejal Ivanišević.Tudi v Sloveniji?Morebitna ustanovitev Ex-Yu lige bi predstavljala odlično priložnost, da se v Sloveniji predstavi tudi 1. igralec sveta Novak Đoković. A tako kot pravi priljubljeni “Zec”, bo vse odvisno od razmer in varnostnih ukrepov. Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Borna Čorić, Marin Čilić, Miomir Kecmanović, Laslo Djere, Damir Dzumhur, Mirza Bašić in Ivo Karlović predstavljajo nabor tenisačev, ki bi jih ob domačih Aljažu Bedenetu, Blažu Roli, Blažu Kavčiču, Tomasu Lipovšku Puchesu, Niku Razboršku, Tomu Kočevar-Dešmanu in ostalih Slovencih vsekakor bilo v čast gostiti.Enako bi veljalo tudi za ženski del, kjer bi ob Poloni Hercog, Tamari Zidanšek, Kaji Juvan, Dalili Jakupović in ostalih Slovenkah lahko spremljali še Petro Martić, Donno Vekić, Nino Stojanović, Olgo Danilović, Natalijo Kostić, Aleksandro Krunić, Jano Fett, Terezo Mrdežo in druge. tukaj.

Higienska priporočila za registrirane športnike

11.05.2020
Higienska priporočila za registrirane športnike in strokovne delavce v športu za izvajanje organizirane vadbe v času epidemije COVID-19, katera priporoča NIJZ.

Teniške klube naprošamo naj bodo priporočila smiselno izobešena na vhodu in na več vidnih mestih v objektu.

tukaj.

Odlok Vlade RS o pogojih izvajanja športne vadbe za registrirane športnike in organizacijo športnih tekmovanj

06.05.2020
Spoštovani,
Vlada RS je na seji, 6. 5. 2020, sprejela Odlok o pogojih za izvajanje športne vadbe za registrirane športnike in organizacijo športnih tekmovanj v obdobju obvladovanja epidemije COVID-19. 

Obenem je NIJZ pripravil Priporočila za registrirane športnike in strokovne delavce v športu za izvajanje organizirane vadbe v času epidemije COVID-19.

Dostopna bodo tukaj .
Poudarki iz odloka: 

VELJAVNOST od 7. 5. 2020 Strokovno utemeljenost ukrepov iz odloka bo Vlada Republike Slovenije ugotavljala vsakih 14 dni. 

KOMU JE DOVOLJENA VADBA
Vadba je dovoljena vsem registriranim športnikom. Pri vadbi so poleg športnikov lahko prisotni strokovni delavci v športu, ki so nujni za izvedbo procesa športne vadbe (trenerji ...) ali tisti, ki opravljajo dopolnilno strokovno delo (fizioterapevti ...). 

KJE SE LAHKO IZVAJA VADBA
Vadba se lahko izvaja na ali v športnih objektih in površinah za šport v naravi razen v športnih objektih, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov.

KAKO SE LAHKO IZVAJA VADBA
Za vse udeležence vadbe je obvezno ohranjanje razdalje do drugih oseb najmanj dveh metrov. Telesni stik med športniki je dovoljen le pri tistih individualnih športnih panogah, kjer pravila športne panoge zahtevajo sodelovanje dveh za izvedbo (npr. plesni par, judo), izključno v delu tehničnega dela procesa športne vadbe, vsakič z istim partnerjem. Slednje razumemo, kot da so s tem dvojice dovoljene. 

TEKMOVANJA
Izvajanje športnih tekmovanj je dovoljeno do vključno državne ravni, v individualnih športnih panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem v skladu z Zakonom o športu. Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so prisotne le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanja. Za nadzor nad izvedbo športnih tekmovanj morajo nacionalne panožne športne zveze imenovati odgovorne osebe in njihove kontaktne podatke posredovati ministrstvu, pristojnemu za šport.
Glede sproščanja organizirane vadbe organiziranih prostočasnih športnih aktivnosti trenutno nimamo informacij.
Tenis Slovenija se bo tudi v prihodnje trudila pridobiti potrebne dodatne informacije in pojasnila.
Teniški pozdrav
Pisarna Tenis Slovenije

Zahvala častnega predsednika TS

06.05.2020
Dragi predsednik Andrej Slapar, podpredsednik Miran Kraševec, direktor Gregor Krušič, predsednik strokovnega sveta Marko Por, Irena Pekolj, Tea Starc, Žiga Ham. Teniška igrišča so ponovno oživela. Vsa so polna z navdušenimi tenisači. Zdaj je nekoliko lažje tudi teniškim klubom, ki preživljajo težke čase. Želim si, da bodo kmalu s turnirji pričeli tudi naši vrhunski tekmovalci. Upam, da smo iz najhujšega mimo. Od samega začetka epidemije se je Teniška zveza Slovenije s konkretnimi aktivnostmi prizadevala, da se kriza omili in prebrodi. Lepo je bilo na spletnih straneh prebrati pismo predsednika, informacije o sodelovanju TZS z OKS pri oblikovanju državnih ukrepov za pomoč športnim organizacijam in sodelovanje pri izdelavi priporočil in ukrepov za upravljalce in uporabnike teniških igrišč. V veliko pomoč je bila videokonferenca, za dvig morale pa projekt Ostani doma in bodi teniško aktiven. Posebno presenečenje je bil intervju s predsednikom ITF.

Hvala vam in bodite tako prizadevni še naprej.

Marko Umberger, častni predsednik TZS

Zadnji dokumenti
10 11 TK Portovald Koncni rezultati
10 11 TK Portovald Koncni rezultati 31.05.2020 | Tenis Slovenija

10 11 TK Portovald OSVEŽENO
10 11 TK Portovald OSVEŽENO 29.05.2020 | Tenis Slovenija

ŽENSKA LIGA_ŽREB
ŽENSKA LIGA ŽREB 28.05.2020 | Tenis Slovenija

ŽENSKA LIGA_EKIPE
ŽENSKA LIGA EKIPE 28.05.2020 | Tenis Slovenija

1. MOŠKA LIGA_ŽREB
1. MOŠKA LIGA ŽREB 28.05.2020 | Tenis Slovenija

1. MOŠKA LIGA_EKIPE
1. MOŠKA LIGA EKIPE 28.05.2020 | Tenis Slovenija

Delegacije poletje 2020 - prvi vikend
Delegacije poletje 2020 - prvi vikend 28.05.2020 | Tenis Slovenija

TK Portovald
TK Portovald 27.05.2020 | Tenis Slovenija

Pravila teniških tekmovanj
Pravila teniških tekmovanj 27.05.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 18 let_ekipe
Liga do 18 let ekipe 27.05.2020 | Tenis Slovenija

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.