Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
rss
Novice

V Bukarešti po odpovedi Zidanškove brez slovenskega obračuna, hiter konec za Dalilo Jakupović

15.07.2019
Ta teden bi morale na turnirju WTA v Bukarešti (250.000 $) nastopiti Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Po odličnih nastopih v Wimbledonu smo upali na kakšno novo visoko uvrstitev naših izvrstnih deklet, žal sta bili v igri samo dve, po prvem dnevu pa ostaja le še ena. Žreb je v prvem krogu sicer določil slovenski obračun med Tamaro in Kajo, do katerega pa ne bo prišlo. Zidanškova je namreč zaradi bolezni nastop v Romuniji odpovedala. Juvanova je danes prosta, njena nova nasprotnica v prvem krogu bi morala biti Ivana Jorović, a je nastop tudi ona odpovedala.Kaja bo zdaj igrala s srečno poraženko, Bolgarko Isabello Shinikovo, 232. igralko lestvice WTA.

Danes je bila v igri samo Dalila Jakupović, ki je igrala z 2. nosilko, Slovakinjo Viktorio Kuzmovo (Wta 47). Jakupovićeva v zadnjem obdobju nikakor ne najde prave forme in še osmič zapored je morala priznati poraz. Kuzmova je bila boljša s 6-2 6-2. Jakupovićeva po lestvici WTA neusmilejno drsi navzdol in je trenutno zdrsnila že na 145. mesto.

Na ATP turnirju v Umagu (586,140 €), ki ga vsako leto obišče veliko slovenskih ljubiteljev tenisa bodo ti lahko letos navijali za Aljaža Bedeneta. Aljaž bo nastopil danes okrog 20. ure na osrednjem igrišču, lopar pa bo prekrižal s 5. nosilcem, 26-letnim Italijanom Marcom Cecchinatom, 41. igralcem lestvice ATP. Mesto prvega nosilca letos v Umagu pripada Fabiu Fogniniju, drugi nosilec je domači adut Borna Čorić.

V kvalifikacijah turnirja v Umagu je nastopil Nik Razboršek, a je imel kar nekaj smole pri žrebu. Že v prvem krogu se je pomeril s 1. nosilcem kvalifikacij, Italijanom Salvatorejem Carusom, 123. igralcem lestvice ATP. Caruso je zmagal z rezultatom 6-3 6-2.

Anja Gal in Primož Vovk zmagovalca OP za člane in članice v Domžalah

13.07.2019
V Domžalah se je z OP za člane in članice končal prvidel letošnje poletne teniške sezone. Pri članicah je zmagala Anja Gal (Br-Mb), ki je v finalu s 6-4 6-2 premagala Hano Bečirovič Novak (ŽtkMb).

Pri članih je bil najboljši Primož Vovk (TkMed), ki je v finalu s 7-5 7-5 premagal Tonija Hazdovca (Ptuj)

Zdaj imajo igralci in igralke tritedenski odmor, domači turnirji so ponovno na vrsti 4. avgusta. Mesec avgust bo teniško zelo bogat saj nas v Portorožu čaka ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019, v istem tedu pa tudi v okviru festivala tenisa turnirji v vseh starostnih kategorijah ter državno prvenstvo za veterane. Mladinci in mladinke bodo priložnost dobili na treh mednarodnih turnirjih ITF, ki se bodo odvijali v Kranju, Mariboru in Domžalah, veterane pa bo gostilo tudi ŠD Tivoli na mednarodnem veteranskem turnirju 4. ranga v Ljubljani. V kvalifikacijah EEP do 14 in do 16 let bodo v začetku avgusta nastopile naše mladinske ekipe

Eva Muller Uhan finalistka turnirja TE v Portorožu, Maša Viriant zmagovalka v konkurenci dvojic

13.07.2019
V Portorožu se je končal turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, Marina SR Open 2019. Od slovenskih igralcev in igralk se je v posamični konkurenci z uvrstitvijo v finale najbolj izkazala 14-letna Ljubljančanka Eva Muller Uhan. Muller Uhanova, ki na lestvici TE trenutno zaseda 218. mesto je v polfinalu s 4-6 6-4 6-2 premagala šesto nosilko, Hrvatico Chiareo Jerolimov. V finalu se je za prvi naslov na turnirjih TE merila s Srbkinjo Andjelo Lazarević, ki je v drugem polfinalu s 6-0 6-3 premagala Mariborčanko Anamari Žnuderl. Srbska vrstnica, ki je letos osvojila že dva turnirja TE, še enkrat pa je bila finalistka, je finalni obračun dobila s 6-3 6-0.

V konkurenci dvojic sta bili najboljši Maša Viriant in Andjela Lazarević. V finalu sta s 7-5 6-2 premagali Anamari Žnuderl in Pio Petelinšek. Za Viriantovo je to prvi naslov na turnirjih TE v karieri, za Žnuderlovo in Petelinškovo pa prvi finale.

Pri dečkih se je od naših igralcev z uvrstitvijo v četrtfinale najbolje odrezal Žiga Švec, turnir pa je osvojil drugi nosilec, Čeh Jan Hradzil, ki je v finalu s 6-4 4-1 (predaja) premagal Srba Romea Hadžimehmedovića.

Na turnirju Lampo Trophy v Rezzatu deklice izgubile v polfinalu, dečki brez zaključnih obračunov

13.07.2019
Na ekipnem turnirju TE do 12 let Lampo Trophy, ki se je končalo v italijanskem Rezzatu sta naši ekipi dečkov in deklic nastope začeli z zmagama. V prvem krogu turnirja RR je ekipa dečkov s 3-0 premagala vrstnike iz Mehike, deklice so bile s 3-0 boljše od igralk iz BiH.

Pri dečkih so točke prispevali Matic Hribar, Marko Retelj in dvojica Luka Albreht-Matic Hribar.

Pri deklicah so zmagale Eva Cikajlo, Nala Kovačič in dvojica Zala Vnuk-Eva Cikajlo.

V sredo sta obe ekipi igrali proti igralkam in igralcem iz Francije. Deklice so tekmo dobile z 2-1. Francozinje so namreč dopotovale s samo dvema igralkama in po poškodbi ene izmed njiju so danes tekmo predale. Dečki so popoldne s Francozi izgubili z rezultatom 1-2.

V četrtek sta obe ekipi igrali proti ekipama iz Bolgarije. Deklice so z Bolgarkami izgubile z 0-3. V skupini so zasedle 2. mesto in so se uvrstile v polfinale. Tudi dečki so z ekipo Bolgarije izgubili. Bolgarski vrstniki so zmagali z 2-1. Točko za Slovenijo je osvojil Luka Albreht. Dečki so zasedli končno tretje mesto v skupini.

Deklice so v polfinalu igrale z ekipo Velike Britanije in izgubile z 0-3 ter osvojile končno 3.-4. mesto.

Živa Falkner finalistka turnirja ITF v Romuniji in zmagovalka v konkurenci dvojic

12.07.2019
Živa Falkner odlično igra na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v romunski Temišvari. Druga nosilka turnirja je zmagala še četrtič zapored in se uvrstilav finale. V polfinalu je s 6-0 6-2 premagala 8. nosilko, domačinko Raluco Mario Tudorache. Živa je vse dosedanje tekme dobila zelo prepričljivo in nasprotnicam še ni oddala niza. V foinalu bo igrala s 1. nosilko, Rusinjo Mario Bondarenko, 134. mladinko sveta. Za Živo je to prvi finale v letošnjem letu in boj za prvi naslov na turnirjih ITF. Doslej je v finalih nastopila dvakrat na turnirjih čertega ranga, a naslova doslej še ni osvojila.

Z Bondarenkovo sta tudi uspešno nastopili v konkurenci dvojic kjer sta se uvrstili v finale, na poti do tja pa skupaj oddali le šest iger. V finalu sta s 7-5 6-3 premagali Romunko Silvio Mario Kostache in Danko Hannah Viller Moller.

Zadnji dokumenti
Zapisnik 4_ dopisne seje Strokovnega sveta TS 13_7_2019  - Umik tekmovanja TE 14 Nemčija iz PMR

Ekipa 10_7_2019
Ekipa 10 7 2019 13.07.2019 | Bojan Matevzic

Ekipa 3_7_2019
Ekipa 3 7 2019 13.07.2019 | Bojan Matevzic

TE 14 MARINA PORTOROŽ - Final results

Delegacije poletje 2019 - Verzija 20
Delegacije poletje 2019 - Verzija 20 11.07.2019 | Bojan Matevzic

Razpisni pogoji OP Zavarovalnica Sava
Razpisni pogoji OP Zavarovalnica Sava 09.07.2019 | Bojan Matevzic

TE12&U Krka cup 2019_Končni rezultati turnirja

OP 8-11 ŠTD Bohinj KONČNI REZULTATI

Ekipa 26_6_2019
Ekipa 26 6 2019 27.06.2019 | Bojan Matevzic

PODROBNI_KOLEDAR_Pomlad_Poletje_2019
PODROBNI KOLEDAR Pomlad Poletje 2019 24.06.2019 | Bojan Matevzic

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo