Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
Novice

Iz ZDA se je vrnila v Slovenijo, a le za kratek čas

07.08.2020

Slovenska tenisačica Andreja Klepač bo na prihajajočem OP ZDA znova predstavljala glavno slovensko orožje v konkurenci parov. Izkušena Koprčanka se je pred kratkim vrnila iz Združenih držav Amerike, kjer je  v ligi World TeamTennis znova nastopala za ekipo Orange County Breakers. 

World TeamTennis liga je tekmovanje, ki v ZDA poteka že vse od leta 1974. Letos so bili pogoji onkraj luže specifični. "Letos se je liga odvijala malo drugače kot smo sicer navajeni. Ponavadi so tekmovanje zaznamovala vsakodnevna potovanja po Ameriki in natrpan urnik tekem. Tokrat so bile vse ekipe na enem mestu in sicer v velikem resortu, kjer nam prav nič ni manjkalo," je dejala Andreja Klepač.

Tenisačem in tenisačicam so namesto pobiralcev žogic pomagali kar soigralci, bistvenih sprememb pri samem poteku tekem pa sicer ni bilo. Liga namreč že nekaj let poteka brez stranskih sodnikov, namesto katerih se koristi elektronske linijske klice.

Okužil se ni nihče od tekmovalcev

Testiranjem se igralci in igralke niso mogli izogniti. "Vsak igralec je bil pred prihodom in med samo ligo kar nekajkrat testiran za Covid-19. V ligi ni bilo nobenega pozitivnega primera, kar je zelo vzpodbudno,"  nam je zaupala Klepačeva, ki je leta 2017 v World TeamTennis z Orange County Breakers že posegla tudi po naslovu. Takrat je Koprčanka bila izbrana celo za najkoristnejšo tenisačico turnirja (MVP).

Tokrat ekipi ni šlo vse po načrtih. "Letos se naši ekipi žal ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir najboljših štirih. Na začetku smo lovili tisti pravi tekmovalni ritem, za nameček pa smo bili po odpovedi nekaterih v ekipi le štirje. Tako nismo bili konkurenčni ekipam z večjim številom igralcev. Ko sta prišli okrepitvi, smo začeli igrati bolje, a žal nam je malce zmanjkalo za uvrstitev med najboljše štiri," je dejala v konkurenci dvojic 30. igralka sveta, ki je z napredkom v igri zadovoljna.

"Iz tekme v tekmo sem igrala bolje. Zadnjo profesionalno tekmo pred epidemijo sem odigrala v Dohi, kar pomeni, da sem zaigrala prvič po polletnem premoru. Hitro sem našla tekmovalni ritem." V začetku je Klepačeva v konkurenci ženskih dvojic nastopala z Jennifer Brady, nekajkrat pa se zaradi manjka igralcev v ekipi preizkusila tudi v mešanih dvojicah. Ko sta prišli okrepitvi, je združila moči z odlično igralko v konkurenci parov, Kanadčanko Gabrielo Dabrowski, ter nanizala nekaj zmag.

Pričakuje, da bo OP ZDA izpeljan 

Za Klepačevo je bila World TeamTennis liga hkrati dobra priprava za nadaljevanje sezone. Le-to bo Koprčanka nadaljevala v Cinncinatiju in na OP ZDA, ki se bosta kot vse kaže kljub mnogim odpovedim vendarle zgodila. "Dejstvo je, da so trenutno nepredvidljivi časi. Situacija se iz dneva v dan lahko spreminja, tako da ne vemo, kaj bo jutri," je dejala Klepačeva, ki je na OP ZDA že kar 3-krat nastopila v četrtfinalu.

Leta 2015 ji je to uspelo z Laro Arraubarreno, leto dni kasneje s Katarino Srebotnik, leta 2017 pa z Mario Jose Martinez Sanchez. Letos bo Koprčanka združila moči z Lucie Hradecko, s katero je lani prav v Cinncinatiju prišla do enega največjih uspehov v karieri, ko sta posegli po naslovu na izjemno močnem turnirju serije WTA Premier. "Počasi že planiram potovanje v ZDA, kjer bom nastopila na obeh turnirjih," nam je še zaupala.

tukaj.

Po 4 zmagah Juvanova z bolečinami v hrbtu klonila proti Giorgijevi

07.08.2020

Slovenska tenisačica Kaja Juvan je tudi v svojem tretjem nastopu v osmini finala na turnirjih serije WTA International ostala brez zmage. 19-letno Ljubljančanko je tokrat v Palermu zaustavila domačinka Camila Giorgi, ki je v drugi polovici obračuna izkoristila utrujenost Slovenke. Ta je na Siciliji v 6 dneh odigrala kar 5 tekem, na terenu pa skupaj preživela kar 9 ur in 7 minut.

Po porazu v Bukarešti lansko leto in letošnjem porazu v Acapulcu, je Kaja Juvan tudi v Palermu zaman lovila svojo prvo uvrstitev v četrtfinale turnirja serije WTA International. Tokrat ji je v Palermu od začetka kazalo odlično, saj je v prvem nizu odbila vse napade 28-letne Italijanke Camile Giorgi. Slednja je, tako kot se je od nje pričakovalo, igrala napadalen tenis, a Juvanova je bila na to vidno pripravljena. Po slabšem začetku, ko se je znašla v zaostanku z 0:2, je Slovenka osvojila kar 7 od naslednjih 6 iger, kar ji je prineslo vodstvo s 6:2 in 1:0.

Italijanka izkoristila težave Juvanove

V drugem nizu je Juvanova pri vodstvu z 2:1 imela priložnost, da bi prišla do 'breaka', a Italijanka se je rešila. Tedaj se je 'momentum' preselil na stran domačinke, ki je tudi na krilih glasne publike začela igrati vse bolje. Po drugem nizu, ki ga je Italijanka dobila s 6:2, je Juvanova na igrišče poklicala fizioterapevta, saj je čutila bolečine v hrbtu.

Domačinka se tudi v nadaljevanju ni ustavljala. Hitro je povedla s 5:1, kljub utrujenosti pa Slovenka ni izobesila bele zastave. Zaostanek je znižala na 4:5, v 10. igri tretjega niza pa je Italijanka izkoristila 2. zaključno žogico in po 2 urah igre prišla do zmage s 3:6, 6:2 in 6:4.

Juvanova je v Palermu v 6 dneh odigrala kar 5 tekem, od tega 4 dobila. Na WTA lestvici, ki se bo osvežila v ponedeljek, bo iz 121. mesta skočila na 111.

WTA International Palermo (Italija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno1. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) – Juvan K. (Slo/7) 6:2, 2:6, 4:62. krog kvalifikacij: Ruse G. (Rom) – Juvan K. (Slo/7) 6:2, 1:6, 2:63. krog kvalifikacij: Trevisan M. (Ita) – Juvan K. (Slo/7) 6:7(8), 1:61. kolo:Hercog P. (Slo) – Cocciaretto E. (Ita/WC) 6:7(1), 3:6Zidanšek T. (Slo) – Dodin O. (Fra/Q) 6:2, 4:6, 4:6Juvan K. (Slo/Q) – Vondrousova M. (Češ/2) 1:6, 7:5, 6:42. kolo: Giorgi C. (Ita) – Juvan K. (Slo/Q) 3:6, 6:2, 6:4
Dvojice1. kolo: Rus A./Zidanšek T. – (2)Olaru R./Yastremska D. 7:5, 4:6, 10:8Četrtfinale: Gatto-Monticone G./Paolini J. – Rus A./Zidanšek T. 5:7, 1:6Polfinale: Minnen G./Van Uytvanck A. - Rus A/Zidanšek T. [7.8.] tukaj.

Zidanškova v Palermu že v polfinalu, Juvanova na teren okoli 22. ure

06.08.2020

V Palermu danes organizatorji na turnirju serije WTA International dobili vse četrtfinalistke v posamični konkurenci ter polfinalna para v dvojicah. Med pari si je mesto v polfinalu že zagotovila 21-letna Konjičanka Tamara Zidanšek, medtem ko Kaja Juvan na nastop 1/8 finala med posameznicami še čaka. 

Tamara Zidanšek je edina slovenska tenisačica, ki se je v Palermu odločila tudi za nastopanje v konkurenci parov. Vse kaže, da je potegnila odlično potezo, saj s soigralko Arantxo Rus kaže odlične predstave. Po tem. ko je nizozemsko-slovenska naveza v 1. kolu presenetila 2.-postavljeno dvojico Olaru R./Yastremska D, sta tokrat tenisačici premagali še domačo navezo Gatto-Monticone/Paolini J.

Po uri in 14 minutah sta se Rusova in Zidanškova veselili zmage s 7:5 in 6:1. V polfinalu Arantxo in Tamaro čaka obračun proti Belgijskama Greetje Minnen in Alison Vay Uytvanck.

Danes bo na teren v Palermu stopila še Kaja Juvan, ki se bo v osmini finala pomerila proti domačinki Camili Giorgi. Več o prihajajoči tekmi si lahko preberete TUKAJ.

WTA International Palermo (Italija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno1. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) – Juvan K. (Slo/7) 6:2, 2:6, 4:62. krog kvalifikacij: Ruse G. (Rom) – Juvan K. (Slo/7) 6:2, 1:6, 2:63. krog kvalifikacij: Trevisan M. (Ita) – Juvan K. (Slo/7) 6:7(8), 1:61. kolo:Hercog P. (Slo) – Cocciaretto E. (Ita/WC) 6:7(1), 3:6Zidanšek T. (Slo) – Dodin O. (Fra/Q) 6:2, 4:6, 4:6Juvan K. (Slo/Q) – Vondrousova M. (Češ/2) 1:6, 7:5, 6:42. kolo: Giorgi C. (Ita) – Juvan K. (Slo/Q) [6.8., predvidoma ob 22.00]
Dvojice1. kolo: Rus A./Zidanšek T. – (2)Olaru R./Yastremska D. 7:5, 4:6, 10:8Četrtfinale: Gatto-Monticone G./Paolini J. – Rus A./Zidanšek T. 5:7, 1:6Polfinale: Minnen G./Van Uytvanck A. - Rus A/Zidanšek T. [7.8.] tukaj.

Pripravljeni, pozor … Giorgi – Juvan, prvič

06.08.2020

Slovenska tenisačica Kaja Juvan se bo danes, v četrtek, tretjič v karieri borila za četrtfinale na turnirju serije WTA International. V Bukarešti in Acapulcu je bila neuspešna, novo priložnost pa ima v Palermu, kjer ji bo v osmini finala nasproti stala domačinka Camila Giorgi. 

Kaja Juvan je v preteklih mesecih nekajkrat že trkala na vrata elitne 100-terice, tudi tokrat pa od želenega ni veliko oddaljena. Med najboljših 100 tenisačic na svetu bi se 19-letna Ljubljančanka prvič prebila v kolikor bi v Palermu posegla po polfinalu, a do tega uspeha ji manjkata še dve zmagi. Prvo bo lovila proti Camili Giorgi (89. igralka sveta), morebitno drugo proti boljši v obračunu med Dayano Yastremsko (25. igralka sveta) in Oceane Dodin (116. igralka sveta). Druga je bila v 1. kolu boljša od Tamare Zidanšek.

Dvakrat že lovila mesto v četrtfinalu

Za Juvanovo bo to na turnirjih serije WTA International tretji nastop v osmini finala. Prvič je četrtfinale lovila lani, takoj po uspešnem nastopu v Wimbledonu, ko je v Bukarešti najprej ugnala Isabello Shinikovo, nato pa v osmini finala morala priznati premoč domačinki Irini-Camelii Begu.

Znova je Kaja prepreko v osmini finala poizkušala preskočiti letos, tik pred prekinitvijo zaradi epidemije Covid-19. V Acapulcu se je najprej prebila skozi kvalifikacijsko sito, nato v 1. kolu na kolena spravila veliko Venus Williams, četrtfinale pa se ji je izmuznil po porazu proti rojakinji Tamari Zidanšek.

Camila Giorgi ali Kaja Juvan? (tennistonic.com)Koliko dinamita je še ostalo v nogah Juvanove?

S precej več izkušnjami se lahko pohvali tokratna tekmica Juvanove Camila Giorgi, ki bo decembra letos dopolnila 29 let. Nizkorasla Italijanka trenutno na WTA lestvici zaseda 89. mesto, oktobra 2018 pa je velja že celo za 26. igralko sveta. Kar 8-krat je že nastopila v finalu turnirja serije WTA, uspešna pa bila leta 2015 's Hertogenboschu (travnata podlaga, zunaj) in leta 2018 v Linzu (trda podlaga, dvorana).

Čeprav je do svojega najboljšega rezultata na turnirjih za Grand Slam prišla v Wimbledonu, kjer je leta 2018 v četrtfinalu drago prodala kožo proti Sereni Williams, Italijanka za sebi najljubšo pripisuje trdo podlago.

Giorgijeva si je v Palermu mesto v 2. kolu zagotovila z zmago proti Švedinji Rebeci Peterson (44. igralka sveta), ki jo je po uri in 40 minutah igre ugnala s 7:5 in 6:4. Precej več časa je na Siciliji na terenu prebila Kaja Juvan, ki je za 4 zmage potrebovala kar 8 ur in 6 minut. Bo Slovenka po dnevu premora znova našla dovolj moči in energije ter uspela presenetiti Italijanko? Tretji četrtkov obračun na osrednjem igrišču naj bi se začel predvidoma ob 19. uri.

Na teren bo danes znova stopila tudi Tamara Zidanšek, ki se bo skupaj z Nizozemko Arantxo Rus v konkurenci dvojic borila za mesto v polfinalu.

Medsebojni obračuni:/
Osnovni podatki o igralkah:WTA naslovi: Giorgi 2; Juvan 0Trenutni WTA položaj:Giorgi 89; Juvan 121Najvišji WTA položaj:Giorgi 26; Juvan 106Razmerje zmag in porazov v letu 2020:Giorgi 12-7; Juvan 12-4Zaslužek s turnirskimi nagradami:Giorgi; Juvan $306.135
WTA International Palermo (Italija, $202.250, pesek, zunaj), posamezno1. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) – Juvan K. (Slo/7) 6:2, 2:6, 4:62. krog kvalifikacij: Ruse G. (Rom) – Juvan K. (Slo/7) 6:2, 1:6, 2:63. krog kvalifikacij: Trevisan M. (Ita) – Juvan K. (Slo/7) 6:7(8), 1:61. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Vondrousova M. (Češ/2) 1:6, 7:5, 6:42. kolo: Giorgi C. (Ita) – Juvan K. (Slo/Q) [6.8., predvidoma ob 19.00]Dvojice1. kolo: Rus A./Zidanšek T. – (2)Olaru R./Yastremska D. 7:5, 4:6, 10:8Četrtfinale: Gatto-Monticone G./Paolini J. – Rus A./Zidanšek T. [6.8., 16.00] tukaj.

Zidanškova četrtfinalistka turnirja v Palermu

06.08.2020

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je v Palermu uspešno pričela z nastopi v konkurenci dvojic. V navezi skupaj z Nizozemko Arantxo Rus je 21-letna Konjičanka tesno z 2:1 v nizih ugnala dvojico Olaru R./Yastremska D. in si tako zagotovila mesto v četrtfinalu. 

Tamara Zidanšek je edina slovenska predstavnica, ki se je na turnirju serije WTA International v Palermu odločila tako za nastop v posamični konkurenci kot tudi med dvojicami. Posamično je v 1. kolu morala priznati premoč Francozinji Oceane Dodin (116. igralka sveta), bolje pa je Konjičanka pričela z nastopi v dvojicah.

Še tretjič v letošnji sezoni je združila moči z Nizozemko Arantxo Rus in na 4. tekmi prišla do 2. zmage. Tokrat je nizozemsko-slovenska naveza bila boljša od 2.-postavljene dvojice Olaru R./Yastremska D., pa čeprav sta Romunka in Ukrajinka v odločilnem tretjem nizu že vodili s 6:3.

Za mesto v polfinalu se bosta Arantxa in Tamara pomerili proti domači dvojici Gatto-Monticone G./Paolini J.

WTA International Palermo (Italija, $202.250, pesek, zunaj), dvojice1. kolo: Rus A./Zidanšek T. - (2)Olaru R./Yastremska D. 7:5, 4:6, 10:8Četrtfinale: Gatto-Monticone G./Paolini J. - Rus A./Zidanšek T. [6.8., 16.00]
Posamezno1. krog kvalifikacij: Frech M. (Pol) - Juvan K. (Slo/7) 6:2, 2:6, 4:62. krog kvalifikacij: Ruse G. (Rom) - Juvan K. (Slo/7) 6:2, 1:6, 2:63. krog kvalifikacij: Trevisan M. (Ita) - Juvan K. (Slo/7) 6:7(8), 1:61. koloHercog P. (Slo) - Cocciaretto E. (Ita/WC) 6:7(1), 3:6Zidanšek T. (Slo) - Dodin O. (Fra/Q) 6:2, 4:6, 4:6Juvan K. (Slo/Q) - Vondrousova M. (Češ/2) 1:6, 7:5, 6:42. koloGiorgi C. (Ita) - Juvan K. (Slo/Q) [6.8., 19.00] tukaj.

Zadnji dokumenti
Seznam_prekrškov
Seznam prekrškov 03.08.2020 | Tenis Slovenija

Seznam_prepovedi
Seznam prepovedi 03.08.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 14 let_deklice_žreb
Liga do 14 let deklice žreb 29.07.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 14 let_dečki_žreb
Liga do 14 let dečki žreb 29.07.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 14 let dečki_ekipe
Liga do 14 let dečki ekipe 29.07.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 14 let deklice_ekipe
Liga do 14 let deklice ekipe 29.07.2020 | Tenis Slovenija

2020 Zapisnik 1.seja IO TO TZS
2020 Zapisnik 1.seja IO TO TZS 29.07.2020 | Tenis Slovenija

Delegacije poletje 2020
Delegacije poletje 2020 28.07.2020 | Tenis Slovenija

Tenis-Slovenije_Cenik
Tenis-Slovenije Cenik 27.07.2020 | Tenis Slovenija

TZS_koledar_julij-avgust_2020 FINAL
TZS koledar julij-avgust 2020 FINAL 20.07.2020 | Tenis Slovenija

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.