Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
Novice

DRŽAVNI POKAL: Juričeva poskrbela, da je naslov ostal doma, Špec znova boljši od Dimca

18.01.2021

Z obema finalnima obračunoma se je na igriščih TK Branik Maribor zaključil prvi v nizu članskih Telemach državnih pokalov. Naslova sta se razveselila 25-letni Matic Špec (ŽTK Maribor) in pet let mlajša Noka Jurič (TK Branik Maribor).

Ostali prispevki:DRŽAVNI POKAL – PREGLED ŽREBA: Špeca bo izzval Kovač, na turnirju 20 predstavnikov domačega klubaDRŽAVNI POKAL – PO 1. DNEVU: Gorinškova pričela odločno, 14-letni Švec nadigral 18 let starejšegaDRŽAVNI POKAL – PO 2. DNEVU: Juričeva odbila napad Glavaševe, v polfinalu trije Matici

Tako v moški kot tudi v ženski konkurenci si je mesto v glavnem delu turnirja uspelo priigrati 30 tekmovalcem. Že v 1. kolu je nase opozoril 15-letni Žiga Švec (ŽTK Maribor), ki je ugnal kar 17 let starejšega Tonija Hadzovca (TK Terme Ptuj)., sicer  6. nosilca turnirja. Od nosilcev se je v 1. kolu zalomilo še Gašperju Bezjaku (ŽTK Maribor) in Joštu Plestenjaku (TD Slovan).

Po povratku iz Beograda se je na turnirju odlično odrezal Matic Križnik (TK Center Court), ki je v uvodnih tekmah nadigral kar tri tekmecev, v ponedeljkovem polfinalu pa moral priznati premoč Maticu Dimicu (TK Triglav Kranj). Tudi slednji je v uvodnih kolih deloval zelo prepričljivo, klonil pa na zadnji stopnički.

Še drugič zapored je na turnirju pod okriljem Tenis Slovenije v finalu moral priznati premoč soimenjaku Maticu Špecu (ŽTK Maribor), ki tekom celotnega turnirja ni oddal niza. Po vrsti je ugnal Tilna Kovača (TK Terme Ptuj), Marka Sabolčkega (GFTA), Žigo Šveca, pred finalom pa še Tina Kovačiča (ŽTK Maribor), ki je pred tem v četrtfinalu izločil 1. nosilca Jana Kupčiča (TK Terme Ptuj).

V finalu je Špec hitro povedel s 3:0, na koncu pa obračun dobil s 6:2 in 6:2. Podobno prepričljiv je bil Špec tudi v finalu zimskega državnega prvenstva v Medvodah, kjer je Dimca ugnal s 6:4 in 6:1.

MOŠKIČetrtfinale(1)Kupčič J. - (5)Kovačič T. 6:2, 3:6, 9:11Špec M. - Švec Ž. 6:3, 6:1Puntarič N. - Križnik M. 3:6, 1:6(8)Kovačič Ž. - (2)Dimic M. 2:6, 1:6Polfinale(5)Kovačič T. - Špec M. 2:6, 1:6Križnik M. - (2)Dimic M. 4:6, 5:7

Finale: Špec M. - (2)Dimic M. 6:2, 6:2


Juričeva se ni predala do zadnjega

Precej bolj izenačeno in napeto vse do konca je bilo v ženskem finalu. Tam sta si nasproti stali Noka Jurič (TK Branik Maribor) in Tara Gorinšek (TK Terme Ptuj). Druga je tekmice skoraj dobesedno mlela eno za drugo in na poti do finala proti Rimi Kočevar (TK Spin Medvode), Nali Kovačič (ŽTK Maribor), Isabel Blaževič (TK Branik Maribor) in Anali Kočevar (TK Spin Medvode) skupaj oddala zgolj 9 iger.

Odlično ji je kazalo tudi v finalu, kjer je proti Juričevi prvi niz dobila z rezultatom 6:4, v drugem pa pri vodstvu s 5:4 servirala za prvi naslov v članski konkurenci na domači sceni. Juričeva se ni predala vse do zadnjega in to se ji je na koncu obrestovalo. Sprva je Gorinškovi odvzela začetni udarec, nato po pravi drami dobila podaljšano igro drugega niza, v tretjem pa odigrala brez napak.

Za Juričevo, ki je pred tem ugnala Sheilo Glavaš (ŠD LTA), Žano Kukavico (ŠTK Velenje) in Hano Bečirovič Novak (ŽTK Maribor), je to prvi naslov na domačih tleh po juniju leta 2019.

Na tokratnem turnirju so nase opozorile tudi nekatere mlajše tekmovalke. V 2. kolo so se denimo uvrstile 14-letne Zala Vnuk (TK In), Nala Kovačič (ŽTK Maribor) in Eva Cikajlo (TK Radomlje), do četrtfinala pa je uspelo priti leto dni starejši Pii Petelinšek (ŽTK Maribor).

ŽENSKEČetrtfinale(1)Jurič N. - Kukavica Ž. 6:1, 6:2(4)Bečirovič Novak H. - (8)Poglajen P. 7:5, 1:6, 10:7(6)Gorinšek T. - Blaževič I. 6:1, 6:2Petelinšek P. - (2)Kočevar A. 1:6, 2:6Polfinale(1)Jurič N. - (4)Bečirovič Novak H. 6:4, 6:3(6)Gorinšek T. - (2)Kočevar A. 6:1, 6:2

Finale: (1)Jurič N. - (6)Gorinšek T. 4:6, 7:6(6), 10:0

Tekom celotnega turnirja so bili igralcem in igralkam na voljo iz fizioterapevtskega centra Artros. tukaj.

DRŽAVNI POKAL V ŽIVO: Tekmovanje se je končalo

18.01.2021

V ponedeljek, 18. januarja, se je na igriščih Teniškega kluba Branik Maribor končal prvi v nizu Telemach članskih državnih pokalov. 

Naslova sta se razveselila Noka Jurič (TK Branik Maribor) in Matic Špec (ŽTK Maribor).

DRŽAVNI POKAL: Juričeva poskrbela, da je naslov ostal doma, Špec znova boljši od Dimca (kliknite za prevezavo)

Ostali prispevki:DRŽAVNI POKAL – PREGLED ŽREBA: Špeca bo izzval Kovač, na turnirju 20 predstavnikov domačega klubaDRŽAVNI POKAL – PO 1. DNEVU: Gorinškova pričela odločno, 14-letni Švec nadigral 18 let starejšegaDRŽAVNI POKAL – PO 2. DNEVU: Juričeva odbila napad Glavaševe, v polfinalu trije Matici

Naslednji v nizu članskih Telemach državnih pokalov bo na sporedu od 5. do 7. februarja na igriščih ŠTK Velenje. tukaj.

ITF: Trije Slovenci do zmage v 1. kolu v Antalyi, Artnak debitiral na ITF J1 turnirju

18.01.2021

Slovenska posadka nadaljuje z uspešnim nastopanjem na ITF turnirjih. Novo odmevno zmago je zabeležil Aljaž Jeran, ob katerem sta se preboja v 2. kolo ITF J3 turnirja v Antalyi veselila še Gal Emeršič Potočnik in Maj Premzl. Bor Artnak ob debiju na ITF J1 turnirju neuspešen. 

16-letni slovenski igralec Bor Artnak (72. mladinec sveta) se je po turnirski zmagi na ITF J4 v Frankfurtu na kratko vrnil v Slovenijo, nato pa prvič v karieri odpotoval na ITF Juniors turnir najvišjega kakovostnega razreda. Preizkusil se je v Ukrajini, kjer je v 1. kolu moral priznati premoč 3. nosilcu, sicer 26. mladincu sveta, Francozu Maxu Westphalu.

Kljub porazu Artnak z nastopi v Ukrajini še ni zaključil, saj ga tam čaka še nastop v dvojicah. Moči bo združil z Bolgarom Dinkom Dinevim.

V Antalyi so se v ponedeljek predstavili 4 slovenski igralci. Kot prvi se je do zmage prebil Maj Premzl, ob njem pa sta si mesto v 2. kolu glavnega dela turnirja priigrala še Aljaž Jeran in Gal Emeršič Potočnik. Predvsem prvi je zabeležil novo odmevno zmago, saj je na kolena spravil 112. mladinca sveta, 2. nosilca turnirja Luko Mikruta.

Kot edini od Slovencev se je v 1. kolu glavnega dela od tekmovanja poslovil Jan Dimitrijevič, ki je pred tem zabeležil dve zmagi v kvalifikacijah. Premzla in Emeršiča Potočnika ter tudi Aljaža Jerana v popoldanskih urah čaka še nastop v dvojicah.

PRO

ITF W15 Antalya (Turčija, pesek, zunaj), posamezno1. kolo kvalifikacij: Milič E. N. (Slo) - Aksu A. (Tur) 3:6, 2:6

JUNIORS

ITF J1 Svyatopetrivske village (Ukrajina, trda podlaga, dvorana)1. kolo: Westphal M. (Fra/3) - Artnak B. (Slo) 6:3, 7:6(5)Dvojice1. kolo: Artnak/Dinev D. - Pieczkowski O./Pieczonka F. [19.1.]
ITF J3 Antalya (Turčija, pesek, zunaj), posamezno, 1. kolo kvalifikacijViriant M. (Slo) - Popa M. (Rom/4) 0:6, 0:6Dimitrijevič J. (Slo) je prost2. kolo kvalifikacij: Dimitrijevič J. (Slo/3) - Cetin G. (Tur) 6:2, 6:03. kolo kvalifikacij: Dimitrijevič J. (Slo/3) - Er E. (Tur) 6:1, 6:0 1. koloEmeršič Potočnik G. (Slo) - Van Herzeele J. (Bel) 6:3, 7:6(5)Premzl M. (Slo/5) - Preda L. (Rom) 5:0* - predaja Jeran A. (Slo) - Mikrut L. (Hrv/2) 2:6, 6:4, 7:6(5)Dimitrijevič J. (Slo) - Inoue G. (Jap/6)2. koloPremzl M. (Slo/5) - Minighini D. (Ita)Jeran A. (Slo) - Cazacu D. (Rom)Emeršič Potočnik G. - Al Azmeh T. (Nem/7)Dvojice, 1. koloDimitrijevič J./Mingaleev G. - Karahan A./Ozlale K. [18.1.](4)Emeršič Potočnik G./Premzl M. - Pierleoni J./Tramontin A. [18.1.] tukaj.

Zaključna prireditev Tenis Slovenije tokrat malce drugače

18.01.2021

Tradicionalna prireditev ob zaključku teniškega leta bo tokrat potekala malce kasneje in predvsem malce drugače kot smo bili vajeni. Prireditev je na sporedu v četrtek, 21.1.2021, ob 18. uri na FB kanalu Tenis Slovenije.

Trenutna situacija ne omogoča skupnega druženja z najboljšimi tako, da bo vse potekalo prek spleta oziroma na našem FB kanalu. Voditelj prireditve bo Anže Bašelj, ki se bo povezal z našimi nagrajenci v Sloveniji in Avstraliji. V deželi tam spodaj so namreč že zbrani najboljši teniški igralci in igralke, ki se pripravljajo za prvi turnir za Grand Slam v letu 2021.

Bodite z nami, podelili bomo priznanja najboljšim mladim igralcem in igralkam, predstavili vam bomo zmagovalce teniških lig, podelili tudi posebno priznanje za doprinos slovenskemu tenisu in še bi lahko naštevali. Prireditev je na sporedu v četrtek, 21.1.2021, ob 18. uri na našem FB kanalu.

tukaj.

DRŽAVNI POKAL – PO 2. DNEVU: Juričeva odbila napad Glavaševe, v polfinalu trije Matici

18.01.2021

Na igriščih Teniškega kluba Branik je bilo na članskem Telemach državnem pokalu v nedeljo skupno odigranih 24 obračunov, popoldanski pa so že postregli tudi z vsemi polfinalisti. V moški konkurenci zmagoslavje Matica lahko prepreči le še Tino Kovačič. 

V nedeljo je vse tekmovalce, ki so dobili prvi obračun dneva, čakal dvojni program. Prvič sta se v moški konkurenci na teren podala prva dva nosilca, Jan Kupčič (TK Terme Ptuj) in Matic Dimic (TK Triglav Kranj). Medtem, ko je bil drugi v obeh obračunih zelo zanesljiv, se je Kupčič mimo Mihe Veličkega (TK Branik Maribor) še uspel prebiti, v četrtfinalu pa po drami klonil proti Tinu Kovačiču (ŽTK Maribor).

Prav Kovačič je zadnji, ki na igriščih TK Branik Maribor lahko prepreči slavje katerega od Maticev. Preostala tri polfinalna mesta so namreč zasedli Matic Špec (ŽTK Maribor), Matic Križnik (TK Center Court) in Matic Dimic (TK Triglav Kranj).

Križnik je brez večjih težav ugnal Gordana Frana Mileusnića (ŽTK Maribor) in Nikolo Puntariča (TA Breskvar), enako velja za Dimica proti Marselu Žnuderlu (ŽTK Maribor) in Žigi Kovačiču (TK Terme Ptuj), pričakovano pa si je mesto med najboljšimi štirimi priboril tudi prvi favorit za končno zmago Matic Špec. Ta je v četrtfinalu končal pot 15-letnega Žigo Šveca (ŽTK Maribor), ki je kljub porazu s 3:6 in 1:6 pustil dober vtis.

Tekme članskega državnega pokala z igrišč TK Branik Maribor lahko v živo spremljate TUKAJ (kliknite za prevezavo).

Ostali prispevki:DRŽAVNI POKAL – PREGLED ŽREBA: Špeca bo izzval Kovač, na turnirju 20 predstavnikov domačega klubaDRŽAVNI POKAL - PO 1. DNEVU: Gorinškova pričela odločno, 14-letni Švec nadigral 18 let starejšega

V ženski konkurenci je že takoj v 2. kolu pravi test čakal 1. nosilko turnirja Noko Jurič. Predstavnica domačega kluba, ki je bila v 1. kolu prosta, je četrtfinalno vstopnico lovila proti Sheili Glavaš (ŠD LTA), ki se je predtem sprehodila mimo treh tekmic. Juričevi jo je vendarle uspelo ustaviti (7:5, 6:3), po četrtfinalni zmagi proti Žani Kukavici (ŠTK Velenje), pa si je 1. nosilka uspela priigrati mesto v polfinalu.

Tam jo čaka obračun proti Hani Bečirovič Novak (ŽTK Maribor), ki je v najbolj napetem četrtfinalnem obračunu z rezultatom 10:7 v tretjem nizu ugnala Pio Poglajen (TK As Litija). V drugem polfinalu se bosta za mesto v finalu pomerili Tara Gorinšek (TK Terme Ptuj) in Anali Kočevar (TK Spin Medvode).

Obe tekmovalki sta v dosedanjem delu turnirja nastopali zelo zanesljivo. Gorinškova je v četrtfinalu s kar 6:1 in 6:2 ugnala Isabel Blažević (TK Branik Maribor), z enakim rezultatom pa se je mimo 14-letne Pie Petelinšek (ŽTK Maribor) v polfinale uvrstila tudi Kočevarjeva.

MOŠKIČetrtfinale(1)Kupčič J. - (5)Kovačič T. 6:2, 3:6, 9:11Špec M. - Švec Ž. 6:3, 6:1Puntarič N. - Križnik M. 3:6, 1:6(8)Kovačič Ž. - (2)Dimic M. 2:6, 1:6PolfinaleKovačič T. - Špec M.Križnik M. - Dimic M.ŽENSKEČetrtfinale(1)Jurič N. - Kukavica Ž. 6:1, 6:2(4)Bečirovič Novak H. - (8)Poglajen P. 7:5, 1:6, 10:7(6)Gorinšek T. - Blaževič I. 6:1, 6:2Petelinšek P. - (2)Kočevar A. 1:6, 2:6Polfinale(1)Jurič N. - (4)Bečirovič Novak H.(6)Gorinšek T. - (2)Kočevar A.

PONEDELJKOV RAZPORED

[gallery columns="1" link="file" size="medium" ids="42303"]

VSI DOSEDANJI REZULTATI

tukaj.

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.