Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
rss
Novice

Pia Lovrič in Maja Makorič osvojili turnir dvojic v Welsu, Filip Jeff Planinšek nastope končal v polfinalu

14.07.2018
Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Welsu sta Pia Lovrič in Maja Makorič osvojili turnir dvojic. V finalu sta s 6-2 6-0 premagali domačinki Anno Gross in Emily Meyer.

Pia Lovrič je med posameznicami izgubila v polfinalu, v polfinalu pa je nastope končal tudi Filip Jeff Planinšek, ki je igral z Nemcem Jeremyem Schifrisom in izgubil z 1-6 6-7(6).

Člani v Domžalah, najmlajši na Fredijevem memorialu v Mariboru

14.07.2018
V Domžalah ta teden na odprtem prvenstvu nastopajo člani, turnir članic pa je zaradi premalega števila prijav odpadel.

Fantje so na solidno zasedenem turnirju odigrali četrtfinalne in polfinalne tekme.

Čestrtfinalisti so bili 1. nosilec in 5. igralec članske lestvice Tino Kovačič, Toni Hazdovac, ki je izločil osmo postavljenega Andreja Šušteršiča, Žiga Drobnič, Tim Tekavec, Tom Ašič Kovač, Miha Okorn, Jan Lah, ki je presenetil petega nosilca Matica Sotlerja in 2. nosilec Benjamin Beliš, 6. igralec lestvice TS.

V nadaljevanju turnirja sta se v finale uvrstila Tim Tekavec, ki je v polfinalu s 6-1 3-0 (predaja) izločil Tina Kovačiča in Tom Ašič Kovač, ki je bil v drugem polfinalu s 6-0 2-6 6-0 boljši od Benjamina Beliša.

V Mariboru so dečki in deklice nastopili na turnirju RR, začeli pa so tudi že z obračuni finalnega turnirja na Fredijevem memorialu.

Filip Jeff Planinšek polfinalist v Welsu, Pia Lovrič končala v polfinalu; Lovričeva in Makoričeva v finalu dvojic, poraz Krstuloviča in Komčeve v četrtfinalu Prage in Temišvara

13.07.2018
Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v avstrijskem Welsu se je Filip Jeff Planinšek uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-4 6-4 premagal 5. nosilca, 16-letnega Nemca Jakoba Cadonaua (400).

Polfinalno srečanje je izgubila Pia Lovrič. S 6-1 7-6 jo je izločila Nemka Nastasja Mariana Schunk. Kljub porazu je to nov izvrsten dosežek mlade Domžalčanke.

V konkurenci dvojic sta se Pia Lovrič in Maja Makorič uvrstili v finale. V polfinalu sta premagali Slovakinjo Emo Bolebruchovo in našo Tjašo Klevišar. Ostali slovenski igralci in igralke so izgubili.

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Pragi je Tin Krstulovič izpadel v četrtfinalu. S 6-1 7-5 ga je premagal Čeh Jakub Beran. V polfinalu konkurence dvojic sta nastopila z Maticem Dimicem in s 3-6 2-6 izgubila s Slovakom Jakubom Katuchom in Čehom Danielom Siniakovim.

Prav tako je z nastopi na ITF turnirju 3. ranga v romunskem Temišvaru v četrtfinalu končala Metka Komac. S 6-4 6-4 jo je premagala 2. nosilka, domačinka Selma Stefania Cadar, 55. mladinka sveta.

Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Petja Drame finalisti na turnirju TE 14 v Portorožu, Mark Iztok Lunder finalist turnirja dvojic v San Marinu

13.07.2018
Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Porotorožu so slovenski predstavniki zaigrali odlično in se ob koncu turnirja kar trije uvrstili v finale.

Pri dečkih je finalist prvi nosilec turnirja Bor Artnak, trenutno 29. igralec lestvice Tennis Europe, ki je v polfinalu s 7-6(5) 6-2 premagal 14. nosilca, Italijana Lorenza Pelusa. V finalu se bo za tretji naslov letos na turnirjih TE 14 boril z Italijanom Marcom Cinottijem.

Popolno zmagoslavje so tokrat dosegle slovenske deklice, saj so se za uvrstitev v finale pomerile med sabo slovenske polfinalistke. V finale sta se uvrstili včeraj pomotoma odpisana Ljubljančanka Pia Marija Rebec, ki je v polfinalu z 2-6 6-0 6-1 premagala Radomeljčanko Brino Šulin in Mariborčanka Petja Drame, ki je s 6-0 6-1 izločila Ljubljančanko Evo Muller Uhan.

Pia Marija Rebec, trenutno je na 245. mestu lestvice TE se bo v finalu borila za svoj drugi naslov na turnirjih TE 14 letos, potem, ko je maja osvojila turnir v Tirani. Njena nasprotnica Petja Drame je bila letos finalistka turnirja TE 14 v Mariboru, naslova med posameznicami pa še nima v svoji zbirki.

Popolno slovensko prevlado med deklicami so naše igralke potrdile s slovenskim finalom v konkurenci dvojic. Za zmago se bodo borile Petja Drame in Pia Marija Rebec ter Ana Lanišek in Brina Šulin.

V konkurenci dvojic med dečki sta Bor Artnak in Tristan Flander izgubila polfinalno srečanje. S 7-5 6-3 sta ju premagala Slovaka Simon Norrman in Matej Palco.

Na turnirju Tennis Europe v San Marinu je Mark Iztok Lunder s soigralcem, Francozom Carlom Holderjem izgubil finalno srečanje dvojic. Z 2-6 6-3 10-2 sta ju premagala Italijana Raymi Paci in Andrea Rossi Principe.

Na fotografiji Brina Šulin in Eva Muller Uhan, foto: Nina Spremo

Kaja Juvan finalistka v Torinu, Veronika Erjavec polfinalistka v Prokuplju, Tamara Zidanšek izgubila četrtfinale v Budimpešti

13.07.2018
Kaja Juvan nadaljuje zmagovito serijo na turnirjih ITF in se je v Torinu na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-4 6-1 premagala 20-letno Čehinjo Anastasio Zarycko (315) in se bo za tretji naslov letos na turnirjih s tem nagradnim skladom borila z zmagovalko srečanja med Romunko Andreeo Amalio Rosca in Rusino Polino Leykino. Za Kajo je to enajsta zmaga v zadnjih dvanajstih srečanjih.

Odlično pa gre tudi ta teden na turnirju v Prokuplju (15.000 $) 18-letni Veroniki Erjavec, ki se je še drugi teden zapored uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-7(5) 6-4 6-0 premagala 17-letno Slovakinjo Viktorio Morvayovo. Tudi ta teden jo v polfinalu čaka obračun s Hrvatico Leo Bošković, s tem pa priložnost, da se ji oddolži za poraz, ki ji ga je Hrvatica zadala prejšnji teden, ko je bila v polfinalu boljša s 6-3 6-3.

Tamara Zidanšek je izgubila četrtfinalni obračun na ITF turnirju v Budimpešti (100.000 $) z Anno Karolino Schmiedlovo. 23-letna Slovakinja, 3. nosilka turnirja in trenutno 89. igralka sveta je bila po uri in dvajsetih minutah boljša s 6-4 6-2 in se je Tamari oddolžila za poraz, ki ji ga je Konjičanka zadala pred mesecem v Bolu na Braču. Tamara danes ni bila razpoložena za igro, petkrat je izgubila svoj začetni udarec, v drugem nizu ga sploh ni osvojila, ob tem pa naredila tudi pet dvojnih napak. V prvem nizu je bila odločilna deseta igra, ko je Tamara še drugič izgubila servis, v drugem pa je Schmiedlova z dvema breakoma povedla s 5-1 in nato zanesljivo zaključila niz in srečanje. Tamarin naslednji turnir bo v Bukarešti, kjer sta prijavljeni tudi Polona Hercog in Dalila Jakupovič.

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City Total Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo City Express Slowatch Aktiva Skupina Medot Energetika Maribor Diners Tenis Slovenija city break Babolat Slovenija Dunlop Sport