Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
rss
Novice

Na DP do 18 let v Mariboru znani udeleženci glavnega turnirja fantov, v Ljubljani in Domžalah turnirji do 14 let

16.12.2017
Na DP do 18 let v Mariboru so končane kvalifikacije fantov. V glavni turnir so se uvrstili Tilen POTOČNIK, Patrik KUMER ŠPEGEL, Tilen KOVAČ, Marsel ŽNUDERL, Taj DOLENC, Žiga KOVAČIČ, Jan DIMITRIJEVIČ in Alen KURTAGIČ.

V Ljubljani in Domžalah pa se na turnirjih do 14 let merijo dečki in deklice. Na A turnirju v Domžalah so odigrali tekme prvega kroga. Izpadel je samo en postavljen igralec in sicer je 7. nosilec Mario ŠPANIČ ob zaostanku 4-6 2-4 predal srečanjeJanu KOSEDNARJU ŠUŠTERIČU. Tekme drugega kroga in četrtfinalni obračuni bodo na sporedu v nedeljo.

Na B turnirju so znani četrtfinalisti. To so Blaž ŠTEBLAJ, Dmitry SUBOCH, Niki Gaber BOLE, Žan FRIŠ, Marko POŽONEC, Miloš BOGUNOVIČ, Mark BERNARD in Luka VIDENOVIČ.

Deklice nastopajo na turnirju v Ljubljani, znane pa so četrtfinalistke. Zaenkrat turnir ni prinesel presenečenj, vse postavljene igralke so namreč napredovale med osem najboljših. V boju za zmago na turnirju ostajajo Pia Marija REBEC, Eva MULLER UHAN, Maša VIRIANT, Tajda ZALOKAR, Ana LANIŠEK, Rina GROŠELJ, Ula JAMAR in Brina ŠULIN.

Nastja Kolar izgubila polfinale ITF turnirja v Kairu

15.12.2017
Nastji KOLAR očitno igrišča in atmosfera v Kairu zelo ustreza saj se je še tretji teden zapored uvrstila v polfinale ITF turnirja z nagradnim skladom 15.000 $, ob tem pa osvojila še dva turnirja dvojic. Med dvojicami ji je sicer ta teden spodrsnilo že v uvodnem nastopu, zato pa je toliko bolje igrala med posameznicami. V četrtfinalu je s 4-6 7-6(6) 7-6(5) po nekaj manj kot treh urah igre premagala slovaško kvalifikantko, 16-letno Viktorio MORVAYEVO, 1094. igralko lestvice WTA, a tudi 66. mladinko sveta. V izjemno zanimivem in napetem srečanju je dvakrat o zmagovalki niza odločala podaljšana igra. V prvi podaljšani igri v drugem nizu je Slovakinja povedla s 5-3, a se je Kolarjeva pobrala in povedla s 7-6, tu pa je tie-break zapečatila Morvayeva z dvojno napako. Tudi odločilni tretji niz je šel v podaljšano igro, a je pred tem Slovakinja že vodila s 5-3 in servirala za zmago. Servis je brez dobljene točke izgubila. Povedla je še s 6-5, a je Kolarjeva izid izenačila na 6-6. V podaljšani igri sta bili igralki do izida 5-5 izenačeni, v zaključku pa je bila naša igralka bolj zbrana in zasluženo se je veselila nove uvrstitve v polfinale.

Tako kot prejšnji teden se je tudi tokrat v polfinalu pomerila z 18-letno Romunko Andreeo Amalio ROSCA (814), ki je prejšnji teden po polfinalni zmagi nad Kolarjevo tudi osvojila turnir v Kairu. Še drugič je bila boljša Romunka, ki je tokrat slavila s 6-1 6-1, srečanje pa je trajalo vsega 50 minut.

V Mariboru se začenjajo kvalifikacije DP 18, v Domžalah in Ljubljani OP do 14 let , najmlajši v Ljubljani in Celju

15.12.2017
Po končanem državnem prvenstvu za člane in članice bodo z obračuni za naslove državnih prvakov nadaljevali fantje in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Gosti jih ŽTK Maribor.

Pri fantih bomo na delu videli skoraj vse kar trenutno premore slovenski tenis v mladinski konkurenci, od najboljših po lestvici TS namreč ne bo manjkal nihče, saj nastopa prvih deset igralcev z lestvice fantov do 18 let. Enega pa vendarle pogrešamo, odjavil se je namreč Filip Jeff PLANINŠEK, na lestvici TS uvrščen na 11. mesto, a je trenutno najvišje uvrščen slovenski igralec na mladinski svetovni teniški lestvici ITF, kjer je na 550. mestu. Mesto prvega nosilca bo tako pripadlo Maticu DIMICU, zmagovalcu mastersov do 16 in 18 let ob koncu sezone 2017 in četrtfinalistu ITF turnirja v Mariboru pred tremi tedni.

V soboto fantje začenjajo s kvalifikacijskimi obračuni, mesto prvega nosilca tu pripada Tilnu POTOČNIKU, ki je na čelu žrebne liste z 32 igralci.

Dekleta s turnirjem začenjajo dan kasneje. Prijavljenih je 37 igralk, manjkajo pa prve tri igralke lestvice TS Kaja JUVAN, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK, vse tri tudi najvišje uvrščene Slovenke na mladinski svetovni teniški lestvici ITF. Prva nosilka državnega prvenstva bo tako 4. igralka lestvice TS Anja GAL, z zanimanjem pa bomo spremljali tudi nastope ostalih igralk, predvsem članske državne prvakinje Pie LOVRIČ.

V Domžalah bodo konec tedna v A turnirju nastopili dečki do 14 let, konkurenca pa bo močna saj razen Luna OBRULA, Matica KRIŽNIKA in Jake GOLOBA nastopajo vsi ostali iz prve deseterice na čelu s 1. nosilcem in 2. igralcem lestvice do 14 let Borom ARTNAKOM. Dečki so že odigrali kvalifikacije, v soboto začenjajo z glavnim tuirnirjem. V Ljubljani pa bodo nižje uvrščeni igralci nastopili na B turnirju. Prijavljenih je 27 igralcev.

V Ljubljani bodo na turnirju do 14 let nastopile deklice. Prijavljenih je 36 igralk, tako da bodo v soboto najprej odigrana štiri kvalifikacijska srečanja, nato pa se bo nadaljeval glavni turnir. Tudi ta turnir je odlično zaseden saj od najboljših manjkata samo tretja igralka lestvice do 14 let Petja DRAME in 5. Leontina STOJANOVIĆ. Prva nosilka je Pia Marija REBEC, vodilna igralka lestvice do 14 let.

Konec tedna bodo nastopili tudi najmlajši, ki bodo v MINI in MIDI tenisu v nedeljo tekmovali v Ljubljani, v tenisu do 10 let v soboto in v tenisu do 11 let v nedeljo v Celju.

Aljaž Bedene potrdil nastop za Slovenijo v Davisovem pokalu

15.12.2017
Slovenska teniška reprezentanca za Davisov pokal je močnejša za 49. igralca z lestvice ATP, Aljaža BEDENETA. Ljubljančan, ki je zadnjih devet let preživel v Veliki Britaniji, se je vrnil v Slovenijo.

Aljaž Bedene je po zadnjem pogovoru z angleško teniško zvezo (LTA) strnil misli: »Mednarodno teniško zvezo (ITF) sem seznanil s svojo odločitvijo, da bom od 1. januarja 2018 ponovno zaigral za Slovenijo. Eden od mojih ciljev v naslednjih letih je igranje na olimpijskih igrah 2020 v Tokiu. Ponosen sem, da je bila Velika Britanija moj dom zadnjih devet let, kjer mi je veliko število ljudi omogočilo, da sem se počutil domače. LTA mi je vseskozi nudila podporo. Moja kariera gre naprej in ne smem zamuditi nastopanja v Davisovem pokalu kot tudi na olimpijskih igrah, dveh tekmovanjih, ki mi pomenita veliko. Veselim se ponovnega snidenja s slovenskimi sotekmovalci in navijači na turnirjih v letu 2018.«

Predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger je ob povratku reprezentanta povedal: »Vesel sem, da bo Aljaž ponovno v naši ekipi za Davisov pokal in da bo na mednarodnih turnirjih nastopal pod slovensko zastavo. Za slovenski moški tenis je to velika pridobitev.«

Aljaž Bedene in predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger bosta na voljo za vsa vprašanja na novinarski konferenci, ki bo v sredo 20. decembra ob 12:30 uri v prostorih podjetja Telemach, Mestni trg 23 v Ljubljani.

Ela Nala Milić in Tim Kušter v tretji krog Orange Bowla, Leontina Stojanović in Aljaž Jeran izgubila v uvodnih nastopih

15.12.2017
Na 56. mednarodnem teniškem turnirju Junior Orange Bowl International na Floridi zadnji merijo moči igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let. Slovenske barve branijo Ela Nala MILIĆ, Leontina STOJANOVIĆ in Tim KUŠTER v kategoriji do 12 let ter Aljaž JERAN v kategoriji do 14 let.

V prvih nastopih sta bila uspešna Ela Nala MILIĆ, ki je v prvem krogu turnirja dvanajstletnic s 6-2 6-1 premagala domačinko Emmo ROECK, v drugem pa je bila s 7-6(4) 6-4 boljša od še eno Američanke, Naomi KARKI in Tim KUŠTER, ki je v prvem krogu s 7-5 2-6 6-0 premagal Gustavsa DAMBINSA iz Latvije, v drugem pa s 6-3 3-6 6-1 Zacka SILVO iz Brazilije.

V uvodnem nastopu je bila poražena Leontina STOJANOVIĆ. S 6-1 4-6 7-5 jo je premagala Kazahstanka Sandugash KENZHIBAYEVA.

Med dečki do 14 let je nastopil Aljaž JERAN in v uvodnem nastopu s 5-7 6-3 2-6 izgubil z Američanom, Andrewom CHANGOM.

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City KIA Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo City Express Slowatch Aktiva Skupina Medot Energetika Maribor Diners Tenis Slovenija city break Babolat Slovenija Dunlop Sport