Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
Novice

Trinajsti sklop teniških vaj - teniška kondicija

06.04.2020
Pravilno vklapljanje mišičnih skupin v verigo pri udarcu je ena najpomembnejših stvari pri tenisu, saj je od tega odvisna moč in uspešnost udarca.

Zato je Robi Cokan za danes pripravil vaje z medicinko, s katerimi bomo razvijali ravno to vklapljanje mišične verige.

🎾1 vaja: met medicinke ( imitacija udarca)🎾 2 vaja : met medicinke z zunanje noge🎾 3 vaja : met kot servis in izpred prsi (eksplozivnost)🎾 4 vaja : izboljšava poskoka v različnih startnih položajih (šprinti)

Če je mogoče delajte trening v paru in naredite 3-4 serije po 8-12 ponovitev vsake vaje. Pomembno je, da so gibi maksimalno eksplozivni. Med serijami si vzemite dovolj pavze.

Vaje si lahko ogledate na FB strani TS in na youtube kanalu , kjer najdete tudi prikaz vseh dosedanjih teniških vaj.

Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bo Robi v nedeljo razglasil nagrajenca, ki bo prejel praktično nagrado!

Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih!

In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

12. sklop teniških vaj - trening za mlade tekmovalce

04.04.2020
Za danes je Robi Cokan pripravil trening za vse tiste otroke, ki bi radi bolj resno igrali tenis. Trening je primeren tudi za starejše ali pa tiste, ki se šele spoznavajo s tenisom.

🎾 1. vaja: Met žoge v prazen prostor (forehand in backhand)🎾 2. vaja: Gibanje do stožca brez udarca in z udarcem🎾 3. vaja: Ustavi žogo in odigraj (nadzor nad žogo)🎾 4. vaja: Serviraj in igraj

V primeru, da doma nimate na voljo mreže si jo lahko naredite po svoje. Naj otroci igrajo čimbolj svobodno. V teh letih jih ni potrebno omejevati. Super je, če delajo poskok, tečejo do žoge in se tam ustavijo. V primeru, da jim to ne uspe, pa je važno, da se zabavajo ob igri z loparjem in teniško žogo.

Vaje si lahko ogledate na FB strani TS in na youtube kanalu , kjer najdete tudi prikaz vseh dosedanjih teniških vaj.

Pošljete nam lahko tudi posnetke, kako izvajate vaje. Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bo Robi v nedeljo razglasil 5 nagrajencev, ki bodo prejeli po 1 uro treninga v COKAN Tennis Academy !

Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih!

In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

11. sklop teniških vaj in pogovor z Blažem Kavčičem

03.04.2020
Danes je Anže Bašelj gostil našega teniškega igralca, prvega, ki je med moškimi prebil mejo 100 na svetovni teniški lestvici, Blaža Kavčiča. Blaž je že dolga leta v teniški karavani, tako, da smo slišali veliko zanimivih in poučnih zgodb: »Sanjal sem, da bi zmagal Wimbledon, saj največ šteje … kmalu pa sem spoznal, da je to zelo težko dosegljivo, zato sem si zadal nove cilje«, ki jih je dosegel in celo presegel. Prav tako ne spreglejte podrobnosti o Blaževi karieri, od vzponov in padcev, pa vse do današnjega časa, ko komaj čaka, da se vrne na teniška igrišča.

Celoten intervju si lahko ogledate tukaj.

Naslednji poučen pogovor bo na sporedu v torek, 7. aprila, ob 12. uri, ko se nam bo pridružila Kaja Juvan.

11. sklop teniških vaj - vaje z elastiko

Ker smo v preteklih dveh tednih dobili veliko vprašanj v zvezi s teniškimi poškodbami zgornjih ekstremitet, je Robi Cokan pripravil nekaj enostavnih preventivnih vaj za zmanjšanje le-teh.

🎾 1. vaja: Gib s komolcem proti telesu in stran od telesa (notranja in zunanja rotacija)🎾 2. vaja: Vaje z elastiko za hrbet🎾 3. vaja: Notranja in zunanja rotacija v abdukciji🎾 4. vaja: Poteg elastike k sebi in proti ušesom (kot, da si nataknete očala)🎾 5. vaja: Vaja za preventivo ramenskega sklopa🎾 6. vaja: Forehand in Backhand z elastiko🎾 7. vaja: Zasuki z elastiko

Kot samostojen trening preventive izvajajte 2-3 serije vsake vaje po 6-10 ponovitev (lahko je malce močnejša elastika). V primeru ogrevanja pred tenisom pa je dovolj le ena serija vsake vaje z lahko elastiko, toliko da mišice aktivirate

Vaje si lahko ogledate na na FB strani TS in na youtube kanalu , kjer najdete tudi prikaz vseh dosedanjih teniških vaj.

SEVEDA NAM LAHKO POSNETKE SVOJIH VAJ POŠLJETE ALI OBJAVITE POD VIDEO, ROBI PA VAM BO PODAL STROKOVNO MNENJE IN NASVETE KAKO TEHNIKO SERVISA POPRAVITI OZIRAMO JO IZBOLJŠATI.

Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bo Robi v nedeljo razglasil 5 nagrajencev, ki bodo prejeli po 1 uro treninga v COKAN Tennis Academy ! Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih!

In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

10. sklop teniških vaj - križni korak, v petek gost poučnih pogovorov Blaž Kavčič

02.04.2020
Robi Cokan je tokrat pripravil trening tehnike križnega koraka ali tako imenovanega »recovery stepa«, ki je izredno pomemben za dobro pokrivanje igrišča in gibanje nazaj v sredino po udarcu. Za vas je pripravil dve vaji, s katerima ga boste lahko vadili iz izpopolnili.

🎾 1. vaja: Izvedba križnega koraka v levo in desno🎾 2. vaja: Stožci in gibanje do njih

Pomembno je, da se ne odrivate prezgodaj nazaj v sredino, ampak počakate, da začutite težo na zunanji nogi in se šele potem odrinete z nje. V nasprotnem primeru se boste odrinili v "prazno". Ko boste gibanje obvladali, lahko poskusite na stožcih izvajati še udarce.

Vaje si lahko ogledate Vaje si lahko ogledate na FB profilu TS . Vse vaje najdete tudi na youtube canalu

SEVEDA NAM LAHKO POSNETKE SVOJEGA GIBANJA POŠLJETE ALI OBJAVITE POD VIDEO, ROBI PA VAM BO PODAL STROKOVNO MNENJE IN NASVETE KAKO TEHNIKO SERVISA POPRAVITI OZIRAMO JO IZBOLJŠATI.

Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bo Robi v nedeljo razglasil 5 nagrajencev, ki bodo prejeli po 1 uro treninga v COKAN Tennis Academy!

Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih! In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

V petek bo gost pogovorne oddaje Blaž Kavčič. Pogovor z njim bo vodil Anže Bašelj, spremljate pa ga lahko v živo od 12. ure dalje na naši FB strani, kamor lahko tudi pošljete vprašanja zanj.

Deveti sklop teniških vaj - enoročni backhand - tehnika

01.04.2020
Le kdo ne občuduje backhanda Federerja, Thiema in drugih teniških asov!?

Prav zato je za danes Robi Cokan pripravil vaje za izboljšanje tehnike enoročnega backhanda.

🎾 1. vaja: Tehnika v počasnem gibanju🎾 2. vaja: Uporaba nedominantne roke za zamah nazaj🎾 3. vaja: uporaba nog in trupa pri udarcu

Začetnikom Robi sicer svetuje, da raje poskušate z igranjem dvoročnega backhanda, saj je z njim lažje kontrolirat žogo. V naslednjih treningih bo razložil tudi prednosti in slabosti enoročnega oziroma dvoročnega backhanda.

Vaje si lahko ogledate na FB profilu TS . Vse vaje najdete tudi na youtube canalu .

SEVEDA NAM LAHKO POSNETKE SVOJEGA ENOROČNEGA BACKNAHDA POŠLJETE ALI OBJAVITE POD VIDEO, ROBI PA VAM BO PODAL STROKOVNO MNENJE IN NASVETE KAKO TEHNIKO SERVISA POPRAVITI OZIRAMO JO IZBOLJŠATI

Med vsemi, ki nam boste poslali svoje posnetke ali slike kako vadite ter med vsemi, ki boste delili naš video s prijatelji in v komentarju označili prijatelja/prijateljico, ki bi jima določena vaja prišla prav, bo Robi v nedeljo razglasil 5 nagrajencev, ki bodo prejeli po 1 uro treninga v COKAN Tennis Academy !

Ostanimo doma, vadimo z Robijem in naredimo vse kar je potrebno, da bomo kmalu spet na igriščih! In ne pozabite, jutri ob 10. uri vas bodo na našem profilu čakale nove Robijeve vaje!

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot MSIN Slowatch Perskindol NIL Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2019. Vse pravice pridržane.