prijava_e

TE: Kaja in Jan Najzer v Bludenzu zaustavljena pri prvi oviri

09.08.2021

Kaja in Jan Najzer sta edina slovenska predstavnika, ki sta se v tem tednu odločila za nastop na turnirju Tennis Europe. V sosednji Avstriji sta oba morala priznati premoč svojemu prvemu nasprotniku. 

Jan Najzer je na igrišče stopil že v soboto, 7. avgusta, ko je v 1. kolu kvalifikacij turnirja U14 moral priznati premoč nasprotniku iz Nemčije. V ponedeljek je do zmage poizkušala priti Kaja Najzer, ki je proti domači nasprotnici sicer izsilila tretji niz, a zadnji del dvoboja je pripadel Avstrijki.

Bludenz European Junior Open 2021(U14, Bludenz, Avstrija)

Posamezno1. kolo kvalifikacij: Najzer J. (Slo) - Hasas A. (Nem) 0:6, 1:61. kolo: Nazjer K. (Slo) - Havel L. (Avt) 4:6, 6:2, 3:6 tukaj.

ITF Radomlje: Pia Marija Rebec izjemnega tedna ni uspela kronati z naslovom

08.08.2021

V Radomljah se je v nedeljo s štirimi finalnimi obračuni zaključil mladinski turnir serije ITF J4. Zadnji dan sta naslov lovili Pia Marija Rebec in Brina Šulin, a bili neuspešni.  

Pia Marija Rebec, ki je Slovenijo pred kratkim zastopala na evropskem prvenstvu U18 v Klostersu, je s svojimi predstavami navdušila tudi v Radomljah. Že od samega začetka je nizala odlične igre in na poti do finala oddala en sam niz. V polfinalu je 2. nosilko turnirja iz Nemčije ugnala s kar 6:4 in 6:2, v finalu pa bila za las prekratka. Nasproti ji je stala Hrvatica Sara Svetac, ki je bila po dveh nizih boljša s 6:4 in 6:2.

Pri fantih sta odličen vtis pustila Marsel Žnuderl in Aljaž Jeran, ki sta prišla do polfinala. Bližje uvrstitvi v finale je bil Jeran, ki je na turnirju nastopil kot 2. nosilec. Proti Italijanu Lorenzu Ferriju, ki je v finalu uspel dokončati svoje delo, je drugi niz dobil po tie-breaku, a v tretjem je znova več prikazal Ferri. Od vseh slovenskih predstavnikov je v tem tednu v Radomljah največ zmag zabeležil Matic Križnik, ki je najprej premagal dva nasprotnika v kvalifikacijah, nato pa bil dvakrat uspešen še v glavnem delu turnirja.

V dvojicah sta pri fantih najdlje prišla Lukas Marjanovič in Bor Artnak, ki sta se prebila do polfinala, le malo športne sreče pa je do naslova zmanjkalo Brini Šulin. Ta je v paru z Američanko Laro Smejkal po vrsti ugnala navezo Bogatin J./Završki N., Mišković D./Muller Uhan E. in Lanišek A./Stojanović L, v finalu pa tesno z rezultatom 9:11 v odločilnem tretjem nizu klonila proti dvojici Knežević N./Svetac S. 

PREBERITE TUDI: ITF Radomlje: Žnuderl, Jeran in Rebčeva preživeli petkov dvojni program

[caption id="attachment_54435" align="aligncenter" width="444"] Brina Šulin se je odlično ujela z Američanko in bila le korak oddaljena od naslova. (Foto: FB/TK Radomlje)[/caption]

JUNIORSITF J4 Radomlje (Slovenija, peščena podlaga, zunaj)

FANTJEPosamezno, 1. kolo kvalifikacijKrižnik M. (Slo/1) - prostoTomažin J. (Slo) - Lavoratori P. (Ita) 1:6, 4:6Joksović V. (Slo) - prostoSok N. (Slo) - Garbero F. (Ita) 6:7(4), 2:6Marjanović L. (Slo) - prostoŠkorjanc K. (Slo) - prostoUrankar V. (Slo) - Campagnola R. (Ita) 6:7(2), 4:6Bukovec J. (Slo) - prostoBole M. (Slo) - Blazka D. (Češ) 1:6, 1:6Hribar M. (Slo) - Ferolla F. (Ita) 3:6, 2:6Angeli C. (Slo) - prostoSrakar T. (Slo) - Moroder G. (Ita) 3:6, 0:6Mohar V. (Slo) - Bamburac B. (Vb) 1:6, 6:7(5)Bradaška Ž. (Slo) - prostoPuntarič N. (Slo/6) - prostoAngeli P. (Slo) - Schmidt L. (Nem) 6:4, 4:6, 10:6Barjaktarević B. (Slo) - Michurin E. (Rus) 5:7, 6:1, 10:62. kolo kvalifikacijKrižnik M. (Slo/1) - Lavoratori P. (Ita) 6:2, 6:0< tukaj.

Druga kvalifikacijska ovira v Montrealu previsoka za Hercogovo

08.08.2021

Polona Hercog se na Rogers Cupu v Kanadi prvič v karieri ni uspela prebiti do glavnega dela turnirja. V Montrealu ali Torontu je nastopila v letih 2011, 2015 in 2019 ter bila v vseh primerih uspešna, tokrat pa jo je v 2. kolu kvalifikacij ustavila češka nasprotnica. 

Dolga leta najvišje uvrščena slovenska igralka na WTA lestvici je v Montrealu nastopila prvič po travnatem delu sezone, v katerem ji ni uspelo zabeležiti zmage. Na Rogersu Cupu je v 1. kolu kvalifikacij s 6:2 in 6:3 ugnala Francozinjo Harmony Tan (142. na WTA lestvici), v 2. kolu kvalifikacij pa je morala priznati premoč Čehinji Terezi Martincovi.

Mariborčanka je dvoboj proti 62. igralki sveta pričela dobro in že v prvi igri zapretila na začetni udarec nasprotnice. Priložnost za 'break' je imela tudi pri rezultatu 5:5, a je ni izkoristila. V naslednji igri, ko je Hercogova drugič servirala za obstanek v nizu, se je Slovenka znašla v zaostanku z 0:40, prvo zaključno žogico nasprotnice za niz še rešila, v drugo pa je bila 26-letnica iz Prage uspešna. V drugem nizu je Polona lovila zaostanek z 1:5, se približala na 3:5, v 9. igri niza imela na voljo dve žogici, da se popolnoma vrne v igro za zmago, a jih ni uspela izkoristiti. Prav slabši izkoristek 'break' žogic (1/5) je bil na koncu eden od razlogov, da Slovenki ni uspelo izsiliti vsaj tretjega niza.

Kljub porazu Hercogova z nastopi v Montrealu še ni zaključila. Še vedno lahko upa, da se bo v glavni del turnirja prebila kot srečna poraženka, zagotovo pa bo na Rogers Cupu nastopila tudi v dvojicah. Tam bo združila moči z Belgijko Alison Van Uytvanck, prav tako pa bosta v igri parov nastopili tudi Andreja Klepač in Darija Jurak. 

WTA 1000 Montreal (Kanada, trda podlaga, zunaj), posamezno1. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) - Tan H. (Fra) 6:2, 6:32. kolo kvalifikacij: Hercog P. (Slo) - Martincova T. (Češ/3) 5:7, 3:6Dvojice, 1. koloHercog P./Van Uytvanck A. - Bektas E./Moore T.Jurak D./Klepač A. - Badosa G. P./Sorribes Tormo S. tukaj.

ITF Radomlje: Žnuderl, Jeran in Rebčeva preživeli petkov dvojni program

06.08.2021

Ker deževno vreme na igriščih TK Radomlje v četrtek ni dovolilo igranja, so v petek organizatorji turnirja morali pod streho spraviti toliko večje število dvobojev. V soboto se bodo za mesto v finalu borili kar trije slovenski predstavniki. 

Igralce in igralke so v petek najprej čakale tekme 3. kola, na katerih se je do četrtfinalne vstopnice poizkušalo prebiti osem slovenskih predstavnikov. Od petih predstavnikov v konkurenci fantov je spodletelo le Maju Premzlu, uspešni so bili Marsel Žnuderl, Matic Križnik, Jan Dimitrijevič in Aljaž Jeran, pri dekletih pa so bile vse tri Slovenke - Annika Planinšek, Maša Viriant in Pia Marija Rebec uspešne.

Kasneje smo bili priča vseslovenskemu dvoboju med Aljažem Jeranom in Janom Dimitrijevičem, ki ga je dobil 2. nosilec turnirja, Križnik je moral priznati premoč italijanskemu nasprotniku, v polfinale pa se je ob Jeranu prebil še Marsel Žnuderl. Pri dekletih je četrtfinalno oviro preskočila le izjemna Pia Marija Rebec, ki je po preobratu ugnala 5. nosilko turnirja iz Črne Gore.

Tako Jerana kot tudi Žnuderla in Rebčevo sobotni polfinalni dvoboj čaka že ob 9. uri dopoldan.

JUNIORSITF J4 Radomlje (Slovenija, peščena podlaga, zunaj)

FANTJEPosamezno, 1. kolo kvalifikacijKrižnik M. (Slo/1) - prostoTomažin J. (Slo) - Lavoratori P. (Ita) 1:6, 4:6Joksović V. (Slo) - prostoSok N. (Slo) - Garbero F. (Ita) 6:7(4), 2:6Marjanović L. (Slo) - prostoŠkorjanc K. (Slo) - prostoUrankar V. (Slo) - Campagnola R. (Ita) 6:7(2), 4:6Bukovec J. (Slo) - prostoBole M. (Slo) - Blazka D. (Češ) 1:6, 1:6Hribar M. (Slo) - Ferolla F. (Ita) 3:6, 2:6Angeli C. (Slo) - prostoSrakar T. (Slo) - Moroder G. (Ita) 3:6, 0:6Mohar V. (Slo) - Bamburac B. (Vb) 1:6, 6:7(5)Bradaška Ž. (Slo) - prostoPuntarič N. (Slo/6) - prostoAngeli P. (Slo) - Schmidt L. (Nem) 6:4, 4:6, 10:6Barjaktarević B. (Slo) - Michurin E. (Rus) 5:7, 6:1, 10:62. kolo kvalifikacijKrižnik M. (Slo/1) - Lavoratori P. (Ita) 6:2, 6:0Joksović V. (Slo) - Hoffman N. (Nem) 7:6(5), 6:7(8), 10:7Marjanovič L. (Slo) - Škorjanc K. (Slo) 4:6, 6:2, 10:7Bukovec J. (Slo) - Quendoz N. (Ita) 3:6, 3:6Angeli C. (Slo) - Ferolla F. (Ita) 6:4, 7:6(9)Bradaška Ž. (Slo) - Bamburac B. (Vb) 3:6, 7:5, 7:10Puntarič N. (Slo/6) - Angeli P. (Slo) 6:2, 6:1Barjaktarević B. (Slo) - Consonni N. (Ita) 3:6, 0:63. kolo kvalifikacijKrižnik M. (Slo/1) - Joksović V. (Slo) 6:3, 6:0Marjanović L. (Slo) - Garbero F. (Ita) 3:6, 1:6Angeli C. (Slo) - Mira N. (Ita/4) 2:6, 6:1, 8:10Puntarič N. (Slo/6) - Consonni N. (Ita) 6:4, 7:51. koloPremzl M. (Slo/1) - prostoŽunič N. (Slo) - Mitrić A. (Kan) 3:6, 6:2, 6:3Škorjanc N. (Slo) - Ivanek S. (Hrv) 6:2, 6:2Gornik K. (Slo) - Schwartz A. (Izr) 0:6, 2 tukaj.

Kaja Juvan z Rusinjo še korak do WTA naslova v Romuniji

06.08.2021

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Cluju le še korak oddaljena od prvega osvojenega WTA naslova v karieri. Le še zmago potrebuje, da ji to uspe v konkurenci dvojic, kjer je sploh prvič združila moči z Rusinjo Natelo Dzalamidze. 

Po tem, ko jo je v 2. kolu turnirja posameznic premagala Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova, se je Kaja Juvan v Romuniji na turnirju serije WTA 250 osredotočila na igro dvojic. V paru z 28-letno Rusinjo Natelo Dzalamidze je v 1. kolu izjemno tesno, z rezultatom 11:9 v odločilnem tretjem nizu, premagala prvi nasprotnici, v nadaljnjem tekmovanju pa sta igralki na kolena spravili še dve navezi in si tako priborili mesto v sobotnem finalu.

Tako Dzalamidze kot tudi Juvanova imata tako lepo priložnost, da se prebijeta do svojega prvega WTA naslova v karieri. V finalnem obračunu jima bosta nasproti stali Poljakinja Katarzyna Piter in Egipčanka Mayar Sherif, ki ju stavnice postavljajo v vlogo rahlih favoritinj. Sherifovo pred obračunom dvojic čaka še polfinalni obračun med posameznicami.

WTA 250 Cluj (Romunija, $235.238, peščena podlaga, zunaj), posamezno1. kolo: Juvan K. (Slo/6) – Melnikova M. (Rus) 6:1, 6:12. kolo: Juvan K. (Slo/6) – Schmiedlova A. K. (Svk) 6:7(7), 0:6Dvojice1. kolo: Dzalamidze N./Juvan K. – Bulgaru M./Fetecau I. 6:2, 3:6, 11:9Četrtfinale: Dzalamidze N./Juvan K. - Formina A./Yashina E. 2:6, 6:1, 10:3Polfinale: Dzalamidze N./Juvan K. - Panova A./Wachaczyk J. 7:6(4), 6:3

Finale: Dzalamidze N./Juvan K. - Piter K./Sherif M. [7.8.]

tukaj.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.