Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Zadnja obvestila
Novice

Veronika Erjavec izgubila v polfinalih Solarina, Nika Radišič polfinalistka turnirja dvojic v Antalyi

16.11.2019
Veronika Erjavec je na turnirju ITF (15K) v Solarinu izgubila polfinalni obračun posameznic. S 6-3 7-5 jo je presenetila 24-letna italijanska kvalifikantka Nicole Fossa Huergo, ki je dosegla deseto zmago na zadnjih enajstih srečanjih. Za Erjavčevo je to tretji polfinale letos, še dvakrat je bila finalistka. Na lestvici WTA trenutno zaseda 534. mesto. Dobro je zaigrala tudi v konkurenci dvojic, kjer je nastope prav tako končala v polfinalu. S Tamaro Malešević sta v polfinalu s 6-3 1-6 3-10 izgubili z Američanko Emmo Davis in Italijanko Nicole Fossa Huergo.

V polfinale konkurence dvojic se je na turnirju ITF v Antalyi (15K) tudi ta teden uvrstila Nika Radišič, ki tako nadaljuje izjemne nastope med dvojicami. Na zadnjih devetih tekmah je zabeležila osem zmag, pri čemer je bila enkrat finalistka, prejšnji teden pa je osvojila turnir v Antalyi.

Veronika Erjavec v polfinale Solarina, Živa Falkner izgubila v Heraklionu

15.11.2019
Veronika Erjavec niza zmage na turnirju ITF (15K) v italijanskem Solarinu. V četrtfinalu je zmagala še tretjič, ko je s 7-6(1) 7-5 premagala Italijanko Federico Bilardo (765). Srečanje je trajalo uro in petinštirideset minut. Erjavčeva je nasprotnici servis odvzela petkrat, sama ga je izgubila enkrat manj, na koncu pa je bila v osvojenih točkah boljša z 84-71. Danes jo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer se bosta s soigralko Tamaro Malešević iz Srbije borili za napredovanje v polfinale.

Na turnirju ITF (15K) v Heraklionu na Kreti je Živa Falkner nastope končala v četrtfinalu. S 6-0 7-5 jo je premagala italijanska vrstnica, 17-letna Melania Delai, ki je dobila še drugo medsebojno srečanje. Za Živo, ki se na začetku srečanja ni znašla, je bil usoden slab začetni udarec, saj je na svoj servis skupaj osvojila petnajst točk, od tega v prvem nizu samo dve. Po zelo slabem začetku in izgubljenih osmih zaporednih igrah je nadaljevala precej bolje, a ji poteka srečanja kljub temu ni uspelo obrniti v svojo korist. V drugem nizu je po zaostanku z 2-5 rezultat z dvema brejkoma izenačila, a nato v enajsti igri ponovno izgubila začetni udarec, Italijanka pa je naslednji svoj servis zanesljivo dobila in s tem tudi niz in srečanje.

Živa Falkner četrtfinalistka v Heraklionu

14.11.2019
Na grškem otoku Kreta je Živa Falkner na turnirju ITF (15K) po zmagi v prvem krogu nad Pio Lovrič uspešno nastopila tudi v drugem srečanju. Po dveh urah in sedemindvajsetih minutah igre je zlomila odpor šeste nosilke, 21-letne Čehinje Barbore Miklove (597). Miklova je bila prejšnji teden v Heraklionu polfinalistka, tokrat pa je po izenačenem obračunu s Falknerjevo poslovila že po drugem krogu. Živa je dobro servirala in v tekmi izgubila dva svoja servisa, nasprotnici je začetni udarec odvzela štririkrat. Na koncu je bila boljša za osem točk (95-87).

V četrtfinalu, prvem v karieri na profesionalnih turnirjih, se bo pomerila z italijansko vrstnico, 17-letno Melanio Delai, prejšnji teden finalistko turnirja v Heraklionu. To bo njuno drugo medsebojno srečanje. Prvega sta odigrali leta 2017 na mladinskem turnirju v Kranju. Takrat je bila Italijanka boljša s 6-2 6-2.

Na turnirjih TE in ITF konec nastopov med posamezniki za Aljaža Jerana, Bora Artnaka in Matica Hribarja

14.11.2019
Na turnirju ITF 5. ranga v Sofiji je Aljaž Jeran izgubil tekmo drugega kroga. S 6-4 6-0 ga je premagal tretji nosilec, Turk Muhammed Kaan Erel (587). Erel je bil prejšnji teden finalist turnirja enakega ranga v Carigradu. Jerana je nastopil tudi v četrtfinalu konkurence dvojic, a sta s soigralcem Alessiom Gherkejem iz Nemčije obračun z Bolgaroma Prodanovim in Mihaylovim izgubila s 6-7(6) 3-6.

Z nastopi je v Sofiji končal tudi Bor Artnak, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Po zmagi v prvem, je v drugem krogu igral z Bolgarom Simeonom Kostovim (1259). Kostov je bil boljši z rezultatom 7-6(6) 6-3.

Na turnirju ITF 5. ranga v St. Johnsu na Karibih je Maj Tomacs soigralcem iz Švice Christianom Kuehnejem izgubil polfinalno srečanje v konkurenci dvojic. S 6-4 6-4 sta ju premagala Richard Mallory iz Bermude in John Chin iz Jamajke.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let v Antalyi je Matic Hribar ostal brez posamičnega četrtfinala. V tretjem krogu ga je s 7-5 3-6 6-4 premagal Rus Egor Shcherbakov. Matic je nastopil še v četrtfinalu konkurence dvojic, a sta z Milanom Matovićem srečanje izgubila.

Dalila Jakupović četrtfinalistka posamično in polfinalistka med dvojicami, Kaja Juvan še drugič letos predala tekmo; Nika Radišič izgubila v Antalyi

14.11.2019
Dalila Jakupović je na turnirju WTA challenger (125K) v Tajpeju na Tajvanu še drugič zmagala in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 3-6 6-3 6-3 premagala Francozinjo Amandine Hesse, 239. igralko lestvice WTA. Po dveh urah igre je osvojila tri točke več od nasprotnice (92-89), enkrat več pa ji je tudi odvzela servis. Sama je namreč izgubila šest začetnih udarcev, Hessejevi jih je odvzela sedem. V četrtfinalu bo igrala z osmo nosilko Bolgarko Viktoryo Tomovo. To bo njuno tretje medsebojno srečanje, doslej sta obe igralki slavili po enkrat.

Dalila je uspešna tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Črne Gore Danko Kovinić, s Kovinićevo sta drugi nosilki, uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 7-6(5) 6-4 premagali Francozinjo Amandine Hesse in Britanko Naiktho Bains.

Če gre Jakupovićevi ob koncu sezone bolje, pa to ne velja za Kajo Juvan. Juvanova je morala še drugič letos predati tekmo, tokrat kljub vodstvu v tretjem nizu. Igrala je z 21-letno Britanko Naiktho Bains, 291. igralko lestvice WTA. Po gladko dobljenem prvem nizu, je drugega ob približno enakem razmerju osvojenih točk izgubila, v tretjem z dvema brejkoma in enim izgubljenim servisom povedla s 4-3, pri tem izidu pa tekmo predala.

V drugem krogu se je na turnirju ITF v Antalyi (15K) poslovila tudi Nika Radišič. Drugo nosilko turnirja je nekoliko presenetljivo izločila 17-letna Madžarka Dorka Drahota Szabo (769).

Novice iz sveta
Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo