prijava_e
Novica

Blaž Rola brez izgubljenega niza opravil s kvalifikacjami v Parizu, Kaja Juvan za las prekratka


bm


Blaž Rola je v pravem trenutku našel formo in z lahkoto opravil z vsemi tremi nasprotniki v kvalifikacijah OP Francije v Parizu. Vsakemu izmed njih je oddal po pet iger in si zagotovil nastop v glavnem turnirju, ob tem pa razveseljuje tudi dejstvo, da je na zadnjih dvanajstih tekmah zmagal kar desetkrat.

V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-3 6-2 odpravil Kolumbijca Daniela Elahija Galana. Blaž je nasprotniku štirikrat odvzel servis, sam ga je izgubil le enkrat, v osvojenih točkah pa je bil boljši s 64-48. Dosegel je 23 winnerjev (nasprotnik 10), sicer naredil tudi 26 (20) neprsiljenih napak, a je imel kar 68 % (44 %) izkoristek prvega servisa, kar je tehtnico nagnilo na njegovo stran. Nasprotnika v glavnem turnirju bo dobil po končanih kvalifikacijskih obračunih.

Eno najpomembnejših tekem dosedanje kariere je danes odigrala Kaja Juvan, ki bi si z zmago priigrala prvi nastop v glavnem žrebu turnirja za grand slam. Naloga sicer ni bila enostavna, saj ji je nasproti stala prva nosilka kvalifikacij, Američanka Bernarda Pera. V zelo izenačenem obračunu je bila v podajšani igri tretjega niza Američanka bolj zbrana in je tekmo dobila z rezultatom 6-4 1-6 7-6(1). Kaja je bila sicer pred izjemno priložnostjo, da preseneti prvo nosilko saj je po dobljenem drugem nizu s 6-1, ko je nasprotnica povsem popustila, v tretjem nizu z breakom povedla z 2-0 in nato še s 4-2. Po izenačenju Američanke na 4-4 je Kaja ponovno dosegla brejk in vodstvo s 5-4, a ga ni zadržala in Pera je izenačila na 5-5.Obe igralki sta bili nato zanesljivi pri začetnem udarcu, v podaljšani igri tretjega niza pa je bila Pera bolj zanesljiva, Kaji je oddala samo eno točko in se veselila uvrstitve v glavni turnir.

Pera je v srečanju dosegla 36 winnerjev (Kaja 21), naredila 43 neprisiljenih napak (25) in na koncu dosegla 92 točk, Kaja kar 101. Juvanova zdaj čaka na konec kvalifikacij in morebitno srečo pri določanju srečnih poraženk.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.