prijava_e
Lige : 2014 : 1 moška liga

1. moška članska liga 2014

 

ŽTK Maribor zmagovalec 1. slovenske teniške lige 2014

Maribor, 6.9.2014

 

Ekipa ŽTK Maribor zmagovalci lege 2014-525

 

ŽTK Maribor je v domači dvorani, v tekmi za naslov zmagovalca prve slovenske moške teniške lige, s 5-4 premagal ekipo TD Slovan iz Ljubljane. 

 

TS Slovan in ŽTK Maribor_lihga 2014_525_dm

 

Po srečanjih posameznikov je bil izid izenačen 3-3, o zmagovalcu so tako odločile igre dvojic.

 

Domačine je v vodstvo povedel Janoš ŽIBRAT z zmago nad Mihom MLAKARJEM s 6-2 7-5.

 

Izid je poravnal Andraž BEDENE, ki je s 6-3 6-0 premagal Anžeta KAPUNA.

 

Novo vodstvo, tokrat z 2-1, je Mariborčanom prinesel Mitja ZAJŠEK, ki je s 7-5 6-3 premagal Domna VERTOTA.

 

Prvi Slovanov igralec Janez SEMRAJC je z zmago 6-3 6-1 nad Aljažem RADINSKIM izid ponovno izenačil.

 

Še tretje vodstvo je domačim priigral Jure FRANK. S 4-6 6-3 6-3 je premagal Aleša ŠVIGLJA.

 

Na 3-3 je izid poravnal Tilen ŽITNIK z zmago 7-6 3-6 6-1 nad Matejem LELJAKOM.

 

Janez SEMRAJC in Tilen ŽITNIK sta po pričakovanju zanesljivo priigrala četrto točko za Slovan. S 6-2 6-2 sta premagala Aljaža RADINSKEGA in Mitjo ZAJŠKA.

 

V borbi za odločilno peto točko je Slovan doživel hladen tuš, saj sta Mike URBANIJA in Andraž BEDENE presenetljivo gladko izgubila tekmo z Matejem LELJAKOM in Janošem ŽIBRATOM, kar je Mariborčanom prinselo izenačenje na 4-4. O zmagovalcu ligaškega tekmovanja sta tako v deveti tekmi odločali dvojici Jure FRANK in Anže KAPUN, ki sta nastopila za domačine ter Miha MLAKAR in Domen VERTOT, ki sta branila barve gostov. 

 

Do konca izenačeno srečanje, verjetno eno najbolj izenačenih v zadnjih letih, sta v super tie-breaku dobila Mariborčana. Končni izid se je glasil 6-4 4-6 in [10-5].

 

Čestitke zmagovalcem !

Ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor zmagali še drugič

Ljubljana, 3.9.2014

 

Ekipa TD Slovan Ljubljana, 2014_525_bm

Slovan je zmagal še drugič

 

Danes sta bili odigrani srečanji  drugega kroga v prvi slovenski moški teniški ligi. V Ljubljani sta se merili ekipi TD Slovan Ljubljana in TK Branik Maribor. S 7-2 so slavili domačini.

 

TK Branik Maribor_2014_bm 

Branik je v Ljubljani osvojil le dve točki

 

V Kopru je bilo srečanje med TK Avtoplus Koper in ŽTK Maribor. Gostje niso na obali oddali nobene točke in so slavili z 9-0.

 

Zadnji krog rednega dela ligaškega tekmovanja bo na sporedu jutri, ko se bosta pomerili ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor. Zmagovalec srečanja bo tudi gostitelj tekme play offa.          

   
 

Ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor do prvih zmag v 1. moški teniški ligi

01.09.2014 

 

Slovan_Avtoplus Koper_525_2014_bm

 

Začela se je 1. slovenska moška teniška liga. Za naslov najboljše ekipe v državi se borijo TD Slovan Ljubljana, ŽTK Maribor, TK Branik Maribor in TK Avtoplus Koper.

Gostitelja tekem prvega kroga sta bili ekipi TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor.
  
Tekmo v Ljubljani v kateri sta se pomerili ekipi TD Slovan in TK Avtoplus Koper, odigrali so jo na pokritih igriščih TC Dolgi most, so brez izgubljene točke z rezultatom 9-0  dobili Ljubljančani, ki so nastopili z Janezom SEMRAJCEM na čelu. Za Slovan so med posamezniki točke priigrali še Tilen ŽITNIK, Rok KRIŽAJ, Domen VERTOT, Aleš ŠVIGELJ in Andraž BEDENE. Soigralce sta bodrila tudi Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN.
  
V Mariboru sta se v mestnem derbiju pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor. Tudi tu so bili gostitelji prepričljivo boljši in so slavili z rezultatom 7-2. Za ŽTK Maribor so med posamezniki zmagali Aljaž RADINSKI, presenetil je Tomislava TERNARJA, Janoš ŽIBRAT, Mitja ZAJŠEK, Jure FRANK in Anže KAPUN. Edino točko je v tekmah posameznikov Braniku prinesel Grega KOKALJ.

Prvenstvo se nadaljuje v sredo, ko se bosta v Ljubljani pomerili ekipi TD Slovan Ljubljana in TK Branik Maribor, TK Avtoplus Koper pa bo gostil igralce ŽTK Maribor.

Obe tekmi se začneta ob 10. uri in zagotovo si jih je vredno ogledati. Vabljeni !
        
       

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.