prijava_e
Novica

Blaž Rola četrtfinalist challengerja v Puerto Vallarti


bm


Blaž Rola je v Mehiki zmagal še sedmič zapored in se uvrstil v četrtfinale močnega ATP challengerja z nagradnim skladom 135.500 $ v Purto Vilarti. V drugem krogu je, potem, ko je v prvem nizu rešil tri zaključne žoge nasprotnika, v tretjem nizu strl odpor 3. nosilca, Kanadčana Petra Polanskya in po dveh urah in enainpetdesetih minutah igre slavil s 7-6(7) 6-7(6) 6-1.

Blaž je zelo dobro serviral, saj je v srečanju začetni udarec izgubil samo dvakrat, po enkrat v prvem in drugem nizu tako kot Polansky, v odločilnem tretjem nizu pa je Polanyskemu servis odvzel še dvakrat za končno zmago. Izkoristek začetnega udarca je imel odličnih 68 %. Na koncu je bil v točkah boljši s 129-107.

V prvem nizu je Polansky v podaljšani igri prišel do treh zaključnih žogic, ko je vodil s 5-3 in 7-6, a je Blaž vse tri prednosti izničil in niz dobil na sedem. V tretjem nizu je povsem prevladoval, nasprotniku odvzel servis v drugi in šesti igri, nasprotniku pa prepustil vsega dvanajst točk.

V četrtfinalu bo igral z devetim nosilcem, Mirzo Bašićem iz BiH. V njunem doslej edinem obračunu je leta 2017 v dveh nizih zmagal Bašić.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.