Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Dalila Jakupović v Trnavi končala v drugem krogu, Andreja Klepač četrtfinalistka turnirja dvojic v Rimu


bm, 16.5.2019

Dalila Jakupović je ta teden nastopila na turnirju ITF WTT z nagradnim skladom 100.000 $ v Trnavi, kjer je bila četrta nosilka. Njena prva nasprotnica na turnirju je bila 24-letna belgijska kvalifikantka Kimberly Zimmermann, 215. igralka lestvice WTA. Tako kot skoraj povsod v Evropi imajo tudi v Trnavi organizatorji težave z izpeljavo turnirja. Jakupovićeva je srečanje začela v sredo in prvi niz dobila s 7-5, nato pa je tekmo prekinil dež. V današnjem nadaljevanju je bila Dalila uspešna in drugi niz dobila s 6-4 ter se uvrstila v drugi krog.

Po krajšem odmoru je morala na igrišče še enkrat. V tekmi drugega kroga je igrala z 21-letno Madžarko Anno Bondar, 194. igralko lestvice WTA. Madžarka je srečanje dobila s 4-6 7-5 6-4. Jakupovićeva se v zadnjem času sooča z zdrsom na lestvici WTA, kjer je izpadla iz prve stoterice in je ta teden na 103. mestu. To zagotovo pušča posledice tudi na njeni psihični pripravljenosti, saj je bila danes precej nezbrana in ni izkoristila ponujenih priložnosti. Obe igralki sta dobro servirali, prva pa je nasprotnici servis odvzela Jakupovićeva v tretji igri prvega niza. Prednost je obdržala do konca in niz dobila s 6-4. V drugem nizu je Jakupovićeva ponovno prišla do hitrega brejka v tretji igri in povedla s 3-1 in 4-2, a tokrat prednosti ni obdržala saj je svoj začetni udarec izgubila v osmi in dvanajsti igri in s tem drugi niz s 5-7. Tudi v tretjem ji je kazalo dobro, še enkrat je bila v prednosti z brejkom. Tokrat ga je dosegla v peti igri in ponovno povedla s 4-2. A se je tu spet ustavila, v osmi in deseti igri izgubila svoj servis in s tem tretji niz s 4-6. Bondarjeva, ki je v letošnji sezoni nastopala pretežno na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ je s to zmago premagala najvišje uvrščeno igralko na lestvici WTA v tej sezoni in po dveh porazih v prvih krogih turnirjev dosegla četrtfinale.

Na turnirju WTA v Rimu z nagradnim skladom 3,5 milijona evrov se je Andreja Klepač s soigralko, Srbkinjo Aleksandro Krunić uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu sta s 3-6 7-5 14-12 premagali drugi nosilki, Američanko Nicole Melichar in Čehinjo Kveto Peschke.

V četrtfinalu bosta igrali z osmima nosilkama Nemko Anno-Leno Grönefeld in Nizozemko Demi Schuurs.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo