Tenis-Slovenija

Matic Dimic zimski državni prvak do 16 let

Ljubljana, 8.1.2016

Dimic Matic in Belinger Alja_zimsko dp do 16 let 2

V Rogaški Slatini se je končalo državno prvenstvo do 16 let, ki šteje tudi za pokal ZALA 2017.

Ob udeležbi najboljših igralcev in igralk lestvice TS za fante in dekleta do 16 let sta slavila Matic DIMIC (MaxLj) in Alja BELINGER (Tr-Kr).

Prvega naslova v karieri se veseli Matic DIMIC, ki pred začetkom turnirja ni veljal za glavnega favorita, zato je njegova zaslužena zmaga manjše presenečenje. Četrti igralec lestvice TS je v finalu s 6-3 7-6(8) premagal prav tako presenetljivega finalista, 8. nosilca Blaža VIDOVIČA (Ptuj). To je bilo njuno šesto medsebojno srečanje in tretja,  a najpomembnejša zmaga za Dimica.

V konkurenci dvojic sta državna prvaka člana TK Ptuj  Blaž VIDOVIČ in Filip Jeff PLANINŠEK. V finalu sta s 6-1 6-3 premagala Gašperja OBLAKA (Ltc) in Tima TEKAVCA (MaxLj).

Foto: Facebook