Tenis-Slovenija

Novice in fotografije

Prvi zmagi v novi sezoni v Ljubljano in Radomlje

bm, 19.11.2018

V Mariboru in Ljubljani se je končalo odprto prvenstvo do 16 let za fante in dekleta.

V Mariboru je v močno zasedenem A turnirju slavil prvi nosilec in prvi igralec lestvice TS do 16 let Aljaž Jeran (Radomlje). V finalu je bil s 6-3 4-6 6-1 boljši od domačina Gala Emeršiča Potočnika (Žtk).

B turnir, ta se je odvijal v Ljubljani, je osvojil Jaka Golob (Tr-Kr). V finalu je s 7-5 6-2 premagal Gala Kričeja (ŠtkVe).

Golob Jaka zmagovalec 16B Ljubljana 2018_525

Kričej in Golob (desno)

18.11.2018

Na odlično zasedenem turnirju fantov do 16 let v Mariboru, nastopilo je prvih osem igralcev lestvice TS, sta se v finale uvrstila prvi nosilec Aljaž Jeran (Radom) in šesti nosilec Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb). Jeran je v polfinalu s 6-3 6-3 premagal četrtega nosilca Simona Javorška (Maja), Emeršič Potočnik je po drugem nosilcu Sebastianu Dominku, s 6-2 6-2 izločil še drugega klubskega soigralca, tretjega nosilca Marsela Žnuderla. Boljši je bil s 6-2 6-2.

V B turnirju sta finalista Jaka Golob (Tr-Kr) in Gal Kričej (ŠtkVe).

Javoršek Simon in Žnuderl Marsel OP 16 Maribor 201

Žnuderl in Javoršek