prijava_e
Tekmovanja : 2017 : dekleta 18 : dvojice
Jan Kupčič in Noka Jurič polfinalista v Splitu, Tara Katarina Milić dobro na Portugalskem, Aljaž Kirbiš zaenkrat uspešen v Ulmu

bm, 31.07.2019

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Splitu so v drugem krogu uspešno nastopili Noka Jurič, Alja Belinger in Jan Kupčič ter se vsi trije uvrstili v četrtfinale. Juričeva je s 6-3 6-4 premagala 8. nosilko, Poljakinjo Lauro Dohl, Alja Belinger je s 6-0 4-6 6-4 premagala 7. nosilko, Švicarko Lauro Paunović, Jan Kupčič pa je s 6-0 6-2 izločil bosanskega kvalifikanta Miloša Milakovića.

Jan in Noka sta dobro nadaljevala tudi v četrtfinalu, kjer je Jan s 6-4 6-2 premagal Srba Milana Macuro, Noka pa je bila s 7-5 6-1 boljša od Hrvatice Nike Svetec. V polfinalu bo Kupčič igral s hrvaškim kvalifikantom Karlom Krolom, nasprotnica Juričeve bo Rusinja Alexandra Vasilyeva.

V četrtfinalu se je poslovila Alja Belinger. S 7-6(5) 6-2 jo je premagala 1. nosilka, Rusinja Anastasia Kovaleva.

Na turnirju ITF 4. ranga v portugalski Leiriji je še drugič zmagala Tara Katarina Milić. S 3-6 7-6(4) 6-2 je premagala 10. nosilko, Francozinjo Jenny Lim in se uvrstila v osmino finala. Za napredovanje v četrtfinale bo igrala z Romunko Andreo Feodorovo.

Na mladinskem turnirju TE do 16 let v Ulmu je Aljaž Kirbiš še drugič zmagal in se uvrstil v osmino finala. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagal Francoza Noa Villena. TUKAJ.

Do 4. avgusta odprta aplikacija za prijave v ligaška tekmovanja

bm, 31.07.2019

Obveščamo vas, da je ob spremembi teniških lestvic od 1. do 4. avgusta odprta aplikacija za prijave v 1. moško teniško ligo, ligo do 14 let za dečke in deklice ter 1. žensko teniško ligo.

Postopek za prijavo tekmovalcev v ligaška tekmovanja je enak postopku za prijavo tekmovalcev na tekmovanja TS.

Prosimo za pravočasne prijave ekip, saj po zaprtju aplikacije prijave ne bodo več mogoče.

Tekmovalce, ki bodo nastopali z dvojno registracijo administratorji klubov ne prijavljate on-line,temveč prijavo z navedbo za kateri klub bodo nastopili do navedenega datuma pošljite po elektronski pošti na naslov bojan.matevzic@siol.net ali gregor.krusic@tenis-slovenija.si. TUKAJ.

Blaž Rola uspešen v Segoviji, Nina Potočnik v drugi krog na Poljskem, Tom Kočevar Dešman uspešen v Novem Sadu; poraz Anžeta Arha in Anje Gal v Tabarki

bm, 31.07.2019

Blaž Rola je tudi ATP challenger v Segoviji, ki se igra na trdi podlagi začel z zmago. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagal Rusa Konstantina Kravchuka in se bo v drugem krogu pomeril s Francozom Baptistom Crepattejem.

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v Grodzisk Mazowieckem na Poljskem se je Nina Potočnik uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 3-6 6-2 7-6(4) premagala 1. nosilko, 27-letno Bolgarko Isabelo Shinikovo, 221. igralko lestvice WTA. Nina tako nadaljuje z dobrimi predstavami na Poljskem, kjer je bila prejšnji teden finalistka enako vrednega turnirja v Bytomu, visoka uvrstitev pa se ji obeta tudi tokrat.

V prvem krogu turnirja ITF v Novem Sadu (15.000 $) je Tom Kočevar Dešman s 7-5 3-6 6-2 premagal Hrvata Dujo Kekeza in se uvrstil v drugi krog, kjer bo igral z Romunom Gabrielom Dico.

Na turnirju ITF v Tabarki za Anžeta Arha ostaja zaklet prvi krog glavnega turnirja. Še v šestem nastopu v Tabarki se ni uspel uvrstiti v drugi krog. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah ga je tokrat v uvodnem nastopu premagal 5. nosilec, Italijan Luca Prevosto, ki je bil boljši s 6-7(2) 6-2 6-0.

Tabarka ni veliko veselja prinesla nti Anji Gal. Anja je v prvem krogu 15.000 $ vrednega turnirja s 4-6 4-6 izgubila s Francozinjo Ines Nicault. TUKAJ.

Mladinci ta teden v Splitu, Leiriji in Ulmu

bm, 30.07.2019

Naši mladinci ta teden nastopajo na turnirjih ITF in TE na Hrvaškem, Portugalskem in v Nemčiji.

Na turnirju ITF 5. ranga v Splitu je Noka Jurič v prvem krogu s 6-0 6-2 premagala Hrvatico Majo Seravić, Alja Belinger je bila z 2-6 7-6(8) in 7-6(3) boljša od Italijanke Sonie Cassani, Jan Kupčič je s 6-1 6-2 ugnal Hrvata Antona Šarunića. V prvem krogu je izgubil Miha Vetrih, v finalu kvalifikacij pa Dan Trošt Slapnik in Miha Kastelec.

Na turnirju ITF 4. ranga v Leiriji nastope z zmago začela Tara Katarina Milić. V prvem krogu je s 3-6 7-6(4) 6-2 premagala 10. nosilko, Francozinjo Jenny Lim.

Na turnirju TE 16 v Ulmu bo izvrstno formo poskušal izkoristiti Aljaž Kirbiš, ki je nastope začel z zmago. V prvem krogu je s 5-7 6-2 6-4 premagal nemškega kvalifikanta Paula Bruna Johannesa TUKAJ.

Na članskih turnirjih ITF uspešno začel Anže Arh, Nik Razboršek tokrat izgubil uvodno srečanje

bm, 30.07.2019

Na turnirjih serije challenger in ITF WTT tudi ta teden nastopa več slovenskih igralcev in igralk.

Na turnirju serije Challenger bo serijo nastopov nadaljeval Blaž Rola, ki se iz peska seli na trdo podlago. Na turnirju z nagradnim skladom 69.200 € v španski Segoviji je prvi nosilec in bo v prvem krogu igral z Rusom Konstantinom Kravchukom, 451. igralcem lestvice ATP.

V tunizijski Tabarki je v kvalifikacijah dvakrat zmagal Anže Arh in se uvrstil v glavni turnir, kjer ga čaka 5. nosilec Luca Prevosto.

V Bolzanu je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopil Nik Razboršek in se poslovil v prvem krogu. S 6-3 6-4 ga je izločil 23-letni Nizozemec Mick Veldheer.

Ta teden bodo na turnirjih ITF nastopili še Tom Kočevar Dešman v Novem Sadu (15.000 $), Nina Potočnik na Poljskem (25.000 $) in Anja Gal v Tabarki (15.000 $).

TUKAJ.

Tamara Zidanšek predala tekmo uvodnega kroga v Nemčiji, konec tudi za Dalilo Jakupović

bm, 30.07.2019

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović sta sezono nadaljujevali na WTA challengerju z nagradnim skladom 125.000 $. Turnir gosti nemški Karlsruhe, Tamara pa je bila prva nosilka turnirja.

Njenih nastopov na turnirju je bilo konec že v prvem krogu v katerem je igrala s 27- letno Gruzijko Ekaterino Gorgodze, 194. igralko lestvice WTA. Tamara je v prvem nizu povedla s 5-2, nato pa so se začele težave s poškodbo kolena. Izgubila je pet iger zapored in prvi niz s 5-7. Kljub medicinski pomoči in vodstvu 4-3 v drugem nizu srečanja ni mogla nadaljevati in ga je bila prisiljena predati. Tamari želimo hitro okrevanje in vrnitev na igrišča.

Dalila Jakupović, ki je prejšnji teden zelo dobro nastopila na turnirju v Jurmali, je v prvem krogu igrala s 4. nosilko, 31-letno Nemko Lauro Siegemund, 80. igralko lestvice WTA. Dalila tokrat ni bila na nivoju nastopov v Jurmali in je po dobri uri igre izgubila z 1-6 2-6. Nemka ji je petkrat odvzela začetni udarec, Dalila pa si ni uspela priigrati nobene priložnosti za brej. Še posebej je tokrat šepal drugi začetni udarec, saj je na drugi servis osvojila le dve točki. Siegemundova je bila v seštevku točk boljša s 57-37.

Jakupovićeva bo nastopila še v konkurenci dvojic, kjer bo igrala v paru z domačinko Nicolo Geuer. TUKAJ.

Nina Potočnik finalistka turnirja ITF v Bytomu, Manca Pislak finalistka v Schiu

bm, 28.07.2019

Nina Potočnik je odlično odigrala turnir ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v poljskem Bytomu, a bo morala na prvi naslov na tako močnem turnirju še počakati.

Še drugič v karieri je namreč izgubila finalni obračun na turnirju tega ranga, saj jo je v finalu s 6-3 6-4 premagala domačinka, 17-letna Maja Chwalinska, ki je osvojila prvi naslov na profesionalnih teniških turnirjih.

Potočnikova je morala danes na igrišče dvakrat. Najprej je dokončala prekinjeno polfinalno srečanje s 5. nosilko Katarzyno Piter, po krajši pavzi pa je nastopila še v finalu, v katerem ji je tudi nekoliko zmanjkalo moči. Nasprotnica je tokrat bolje servirala in izgubila vsega dva servisa, Nina je začetni udarec izgubila štirikrat. Poljakinja je bila na koncu v seštevku točk boljša s 67-46. Srečanje je trajalo uro in pol.

Še en slovenski finale smo spremljali danes. Na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ v italijanskem Schiu se je za četrti naslov na turnirjih ITF v karieri borila Manca Pislak, a tudi njej ga ni uspelo osvojiti.Po dveh urah igre jo je s 6-4 7-5 za svoj letošnji tretji naslov ugnala Kolumbijka Yuliana Lizarazo, ki je na lestvici ITF WTT uvrščena dve mesti pred Pislakovo, na 76. mesto. Za Manco je to drugi letošnji finale in dobra popotnica za drugi del letošnje sezone. TUKAJ.

Manca Pislak finalistka turnirja ITF v Chiu, Nina Potočnik finalistka v Bytomu, Dalila Jakupović izgubila polfinale dvojic

bm, 28.07.2019

Oba slovenska polfinalna nastopa na članskih turnirjih ITF sta se končala z zmagama.V italijanskem Schiu (15.000 $) je Manca Pislak s 6-4 7-6(3) premagala 3. nosilko turnirja, Italijanko Camillo Scala in se bo še drugič letos borila za naslov zmagovalke turnirja.

V finalu bo igrala s 26-letno Kolumbijko Yuliano Lizarazo, 542. igralko lestvice WTA, pred štirinajstimi dnevi zmagovalko turnirja ITF v Tabarki. Kolumbijka je na zadnji dveh turnirjih še neporažena in je nanizala devet zaporednih zmag, v Schiu pa je tudi že osvojila turnir dvojic.

V poljskem Bytomu je polfinalni obračun v soboto začela, v nedeljo pa uspešno dokončala Nina Potočnik. Igrala je z domačinko Katarzyno Piter. Slednja je prvi niz dobila s 7-5, v drugem pa je z brejkom s 3-2 povedla Potočnikova. Pri tem izidu je bilo srečanje prekinjeno in se je nadaljevalo v nedeljo. Nina je odlično nadaljevala in drugi niz dobila s 6-4 ter nato tretjega s 6-1. Uvrstila se je v finale, kjer se bo v nedeljo pomerila z zmagovalko srečanja med Rusinjo Dario Lodikovo in Poljakinjo Majo Chwalinsko.

Dalila Jakupović in Irina Bara sta izgubili polfinalni obračun turnirja dvojic na turnirju WTA v Jurmali. S 7-6(1) 6-2 sta ju premagli prvi nosilki, Jelena Ostapenko in Galina Voskoboeva. TUKAJ.

Matic Križnik in Žiga Švec v boju za naslov evropskih prvakov med dvojicami na EPP do 14 let za las prekratka

bm, 28.07.2019

Odlična novica prihaja iz češkega Mosta, kjer poteka evropsko posamično prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let. Matic Križnik in Žiga Švec sta se namreč uvrstila v finale in sta se borila za naslov evropskih prvakov v konkurenci dvojic. V polfinalu sta s 7-6(4) 6-4 premagala Čeha Vita Kalino in Lukasa Velika.

V boju za naslov sta jima nasproti stala Romuna Alexander Coman in Andrei Firaru. V izenačenem obračunu sta bila romunska vrstnika boljša s 7-6(3) 6-2. Matic in Žiga sta tako postala evropska viceprvaka.

Čestitamo ! TUKAJ.

Dečki in deklice do 12 let na kvalifikacijah za EEP izgubili odločilni srečanji

bm, 28.07.2019

Naši dečki in deklice so zelo dobro nastopili na kvalifikacijskih turnirjih za uvrstitev na ekipno evropsko prvenstv, ki sta potekala v francoskem Dijonu in češkem Rakovniku. Obe ekipi sta se uvrstili v izločilne boje za napredovanje, a nista bili uspešni. Dečke so z 2-1 premagali Bolgari, od deklic so bile s 3-0 boljše Slovakinje.

Luka Albreht, Matic Hribar in Paolo Angeli so v RR skupini A dosegli še drugo zmago in so le korak oddaljeni od zmage v skupini, ki jih pelje v obračun s prvo ali drugouvrščeno ekipo iz skupine B za uvrstitev na zaključni turnir, ki bo na istem prizorišču potekal v začetku avgusta.

V drugem srečanju so po tekmah posameznikov z 2-0 povedli proti ekipi Luksemburga. Točke sta Sloveniji zagotovila Paolo Angeli in Matic Hribar, ki sta nasprotnikoma skupaj oddala vsega dve igri. Tudi v srečanju dvojic Angeli in Hribar nista dovolila presenečenja in sta izgubila le dve igri za zmago 6-0 6-2.

Dečki so z odliko opravili tudi obračun z Izraelci, saj sta Paolo Angeli in Luka Albreht dobila posamična obračuna, Angeli in Hribar pa še obračun dvojic. Slovenija je zmagala s 3-0 in osvojila prvo mesto v skupini A. Za napredovanje na zaključni turnir so igrali z ekipo Bolgarije, ki je osvojila drugo mesto v skupini B in izgubili z 1-2. Izgubili so posamezna obračuna, točko pa jim je prinesla zmaga v srečanju dvojic.

Eva Cikajlo, Nala Kovačič in Julija Bogatin so tekmo drugega kroga igrale z ekipo Švice. Švicarke so povedle z 1-0, potem, ko je Eva Cikajlo v treh nizih po dveh urah in štiridesetih minutah igre tesno izgubila s 6-3 6-7(4) 3-6. Slovenijo je v igro vrnila Nala Kovačič, ki je za zmago s 6-3 6-1 nad prvo švicarsko igralko potrebovala le nekaj več kot uro. Infarktno pa je bilo odločilno srečanje dvojic v katerem sta Eva in Nala po uri in petdesetih minutah slavili s 6-7(4) 6-3 in 10-8.

Naše deklice so zadnjo tekmo v skupini igrale z ekipo Češke in izgubile z 0-3. Kljub porazu so osvojile drugo mesto v RR skupini in so se za nastop na zaključnem turnirju potegovale v srečanju z močno ekipo Slovaške, ki je s samo dvema izgubljenima nizoma osvojila prvo mesto v skupini B. Slovakinje so bile špreprićljivo boljše tudi od naših deklic in so slavile s 3-0.

Vsekakor si naši igralci in igralke zaslužijo čestitke za dobre nastope, saj sta se obe ekipi uvrstili v play off.

Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Blaž Rola izgubil odločilno servis igro in ostal brez finala v Tampereju

bm, 27.07.2019

Blaž Rola je nastope na ATP challengerju v finskem Tampereju po hudem boju končal v polfinalu. S 3. nosilcem turnirja Mikaelom Ymerjem sta odigrala tekmo dolgo tri ure in trinajst minut, na koncu pa se je zmage veselil Šved, ki je slavil s 6-7(4) 7-5 7-5. Blaž je dvakrat izgubil servis v dvanajsti igri, tako v drugem, kot v tretjem nizu. O zmagovalcu je odločila dvanajsta igra tretjega niza, v kateri je Blaž serviral za obstanek v tekmi, a je odločilni servis, tudi edinega v tretjem nizu, izgubil. Pri izdidu 30-30 je naredil dvojno napako in Ymerju ponudil priložnost za zmago, ki je Šved ni izpustil iz rok. Blaž je v zadnji točki srečanja backhand paralelo za malenkost zgrešil in upanja na podaljšano igro je bilo konec. V izvrstnem teniškem obračunu je Blaž nasprotniku trikrat odvzel servis, sam ga je izgubil petkrat. Na koncu je bil Ymer boljši za dve točki (131-129).

To je bil Blažev drugi zaporedni polfinale na challengerjih, prejšnji teden je moral prav tako v polfinalu premoč na turnirju v Amersfoortu priznati Kimmerju Koppejansu.

Blaž bo na lestvici ATP pridobil 17 mest in bo v ponedeljek na 144. mestu. Prihodnji teden je prijavljen na challengerju v Segoviji, nato pa ga pričakujemo na domačem challengerju v Portorožu. TUKAJ.

Falkner Živa in Pia Lovrič bronasti med dvojicami na EPP do 18 let v Klostersu

bm, 27.07.2019

Naši izvrstni mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner sta po pričakovanju na EPP do 18 let v Klostersu krojili vrh v konkurenci dvojic, a prav na vrh se nista uspeli zavihteti.

Pia in Živa sta bili 6. nosilki turnirja dvojic in sta se s tremi zmagami uvrstili v polfinale. V tretjem krogu sta s 7-5 7-6(6) premagali četrti nosilki, Francozinji Loudmillo Bencheikh in Seleno Janićijević.

Za finale sta se borili s peto postavljenima Poljakinjama Baszakovo in Kubkovo, ki sta v četrtfinalu izločili prvi nosilki, Čehinji Fruhvirtovo in Lavickovo. Poljakinji sta bili boljši tudi od naših igralk in sta zmagali s 6-1 7-5.

Čestitamo ! TUKAJ.

Danes pet slovenskih polfinalnih nastopov; Blaž Rola v live streamu iz Tampereja

bm, 26.07.2019

Ne glede na današnje izide je za našimi igralkami in igralci odličen teden, saj jih bo v polfinalih turnirjev WTA, challenger, ITF in TE nastopilo kar pet. Ob tem se na EEP do 14 let za finale bori še naša dvojica.

Blaž Rola, ki v je dobri formi bo drugi teden zapored nastopil v polfinalu ATP challengerja. V finskem Tampereju bo danes okrog 14.00 ure igral s 3. nosilcem, 20-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem, 125. igralcem lestvice ATP. Tekmo bo mogoče v live streamu spremljati TUKAJ .

Na turnirju WTA v latvijski Jurmali se je v polfinale konkurence dvojic uvrstila Dalila Jakupović, ki je odlično odigrala že turnir posameznic, kjer je tesno izgubila s 1. nosilko Sevastovo. Med dvojicami igra v paru z Romunko Irino Bara s katero sta v četrtfinalu s 6-0 6-2 premagali Poljakinjo Katarzyno Kawa in Indijko Ankito Raina. Zdaj ju čaka obračun s prvima nosilkama, Latvijko Jeleno Ostapenko in Kazahstanko Galino Voskobojevo.

V poljskem Bytomu (25.000 $) se bo za prvi finale letos ob 12. uri borila Nina Potočnik. Njena nasprotnica bo Poljakinja Katarzyna Piter, 337. igralka lestvice WTA.

V italijanskem Schiu (15.000) bo drugič letos v polfinalu nastopila Manca Pislak. Njena nasprotnica bo ob 10.30 uri 3. nosilka, Italijanka Camilla Scala, 557. igralka lestvice WTA.

Dva nastopa pa danes čakata mladinca Aljaža Kirbiša na turnirju TE 16 v nemškem Waiblingenu. Najprej bo nastopil v polfinalu turnirja posameznikov, ko bo igral z Nemcem Lucasom Delianom, po počitku pa ga čaka še nastop v finalu konkurence dvojic, kjer je moči združil s Hrvatom Leonom Babićem. 15-letni Aljaž ima priložnost za prvi posamični finale na turnirjih TE, medtem ko je v konkurenci dvojic letos že osvojil turnir v Čakovcu, lani pa je bil zmagovalec turnirja dvojic do 14 let na Islandiji, še dvakrat pa je bil finalist.

Na EPP do 14 let v Mostu na Češkem se bosta za finale danes borila Matic Križnik in Žiga Švec. TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist challengerja v Tampereju, Nina Potočnik in Manca Pislak polfinalistki v Bytomu in Schiu; poraz Nika Razborška v Bad Schussenriedu

bm, 26.07.2019

Na ATP challengerju v Tampereju izvrstno igra Blaž Rola, ki se je še drugi teden zapored uvrstil najmanj v polfinale. Četrtfinalni obračun s Švedom Eliasom Ymerjem, 116. igralcem lestvice ATP in 2. nosilcem turnirja je odlično odprl in prvi niz dobil s 6-1. V drugem je bila igra precej bolj izenačena, tako da je o zmagovalcu odločala podaljšana igra. V tej vprašanja o zmagovalcu ni bilo saj jo je Blaž dobil na 3 za končni uspeh 6-1 7-6(3). Blaž je izvrstno serviral, sa je na svoj prvi zadet začetni udarec izgubil vsega 6 točk (33-39). Dosegel je tri brejke, sam je servis izgubil enkrat. Polfinale mu bo na lestvici ATP prineslo napredovanje za 17 mest, tako da se bo ponovno spustil pod 150. mesto, zagotovo pa je Blaž sposoben tokrat iti do konca in si s tem mesto še bistveno izboljšati. Tudi

Nina Potočnik se je na turnirju v poljskem Bytomu (25.000 $) uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagala prvo nosilko, 20-letno Madžarko Dalmo Galfi, 258. igralko lestvice WTA. Nina trenutno na lestvici WTA zaseda 421. mesto, uvrstitev v polfinale pa je njen letošnji najboljši dosežek. Na svojem računu ima sicer že tudi dve zmagi na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $, obe pa je dosegla leta 2017.

Do drugega najboljšega dosežka letos je z uvrstitvijo v polfinale prišla Manca Pislak. V četrtfinalu turnirja v Schiu (15.000 $) je s 6-3 6-1 premagala Italijanko Angelico Raggi. Manca na lestvici WTA trenutno zaseda 686. mesto, letos pa je že osvojila turnir v Antalyi.

Na turnirju v Bad Schussenriedu (15.000 $) se je v polfinalu ustavil Nik Razboršek. S 6-4 7-6(4) ga je premagal Nemec Adrian Obert.

V četrtfinalu turnirja v Welsu je Tom Kočevar Dešman z 1-6 2-6 izgubil s 1. nosilcem, Avstrijcem Alexandrom Erlerjem. TUKAJ.

Aljaž Kirbiš dvakratni finalist turnirja TE 16 v Waiblingenu

bm, 26.07.2019

Aljaž Kirbiš se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let uvrstil v finale. Potem, ko je v četrtem obračunu na turnirju v četrtfinalu s 7-6(4) 6-2 premagal tretjega nosilca turnirja, Švicarja Manfredija Grazianija, je bil v polfinalu s 6-2 7-6(2) boljši od 15. nosilca, Nemca Lucasa Deliana. Za prvi posamični naslov na turnirjih Tennis Europe je igral z Dancem Juliusom Kostopoulosom, ki pa je bil tokrat premočan nasprotnik. Danes je zmagal z rezultatom 6-0 6-1.

Aljaž je izvrstno nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralcem, Hrvatom Leonom Babićem uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-2 7-5 premagala Američana Michaela Melnikova in Amarja Tahirovića, v finalu pa sta morala premoč priznati Dancu Juliusu Kostopoulusu in Švedu Adrianu Luddeckensu.

Za Aljaža je to prva uvrstitev v finale posamične konkurence na turnirjih TE v karieri. V konkurenci dvojic je doslej osvojil en turnir do 16 let, tokrat je bil finalist, še eno zmago med dvojicamio pa si je priigral v kategoriji do 14 let, kjer je bil še dvakrat finalist. Na lestvici Tennis Europe trenutno kot šesti Slovenec zaseda 310. mesto. Na novi lestvici bo pridobil več kot 100 mest in bo uvrščen okrog 150. mesta. Med štirinajstletniki je bil najvišje uvrščen na 106. mesto. TUKAJ.

Matic Križnik in Žiga Švec polfinalista med dvojicami na EPP do 14 let, Pia Lovrič in Živa Falkner izgubili polfinale na EPP med dvojicami do 18 let

bm, 26.07.2019

Po presenetljivo hitrih izpadih naših mladih teniških igralk in igralcev na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let v konkurenci posameznikov, so vtis popravili v konkurenci dvojic saj so si že zagotovili najmanj bronasti medalji. Naši izvrstni mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner sta po pričakovanju v Klostersu krojili vrh v konkurenci dvojic, a prav na vrh sde nista uspeli zavihteti.

Pia in Živa sta bili 6. nosilki turnirja dvojic in sta se s tremi zmagami uvrstili v polfinale. V tretjem krogu sta s 7-5 7-6(6) premagali četrti nosilki, Francozinji Loudmillo Bencheikh in Seleno Janićijević.

Za finale sta se borili s peto postavljenima Poljakinjama Baszakovo in Kubkovo, ki sta v četrtfinalu izločili prvi nosilki, Čehinji Fruhvirtovo in Lavickovo. Poljakinji sta bili boljši tudi od naših igralk in sta zmagali s 6-1 7-5.

Odlično pa igrata v konkurenci dvojic tudi Matic Križnik in Žiga Švec na EPP do 14 let v Mostu. Z zmago 6-3 6-1 nad 10. nosilcema, Bolgaroma Adrianom Zhenevim in Viktorjem Markovim sta se uvrstila v četrtfinale, tu pa v dramatičnem obračunu s 5-7 6-2 10-8 premagala 15. nosilca Belorusa Mikalaja Bankoua in Tikhona Fedorova. Matic in Žiga sta edini nepostavljen par v polfinalu, kjer bosta njuna nasprotnika šesta nosilca, Čeha Vit Kalina in Lukas Velik. TUKAJ.

Zajtrk z Aljažem Bedenetom ob novinarski konferenci pred turnirjem ATP challenger v Porotorožu

gb, 25.07.2019

Na strehi kopališča Kolezija v Ljubljani se je slovenska sedma sila srečala z najboljšim slovenskim teniškim igralcem Aljažem Bedenetom. Pravzaprav si je Aljaž vzel čas za iskren pogovor pred slovenskimi mediji in gosti, hkrati pa je Tenis Slovenija ponudila vsem gostom zajtrk, saj je bilo srečanje relativno zgodaj za tovrstno druženje z vrhunskim športnikom.

Zajtrk je dobesedno ustrezal vsem, še toliko bolj pa odkrit in prisrčen pogovor z Aljažem Bedenetom, ki ga je vodil Gašper Bolhar.

Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open se bo z glavnim delom žreba začel 9. avgusta (finale bo v nedeljo 18. avgusta / prenos polfinalnih tekem in finala bo na Sport Klubu) Aljaž pa bo v Portorož prišel nekaj dni prej ter se dobro pripravil na trdo podlago, ki mu sicer ne ustreza tako dobro kot peščena: »Pesek je resda moja ljubša podlaga, a dlje ko si v teniškem pogonu hitreje se navajaš na menjave podlag na igriščih, pa tudi portoroška mi ustreza, saj je nekoliko počasnejša. Rad bi prišel prej in se dobro pripravil, saj se zavedam, da sem prvi nosilec. Komaj čakam, da se turnir začne.«

Med nosilci najdemo tudi Blaža Rolo (4.).

Izjemen teniški teden v Portorožu bodo začeli slovenski člani, ki se bodo na turnirju OP Zavarovalncie Sava borili za povabila organizatorja za challenger. Direktor turnirja Aljaž Kos je razkril podrobnosti: »V tednu prej se bodo slovenski igralci pomerili med seboj. OP bo tako za dekleta kot tudi za fante. Za vsako kategorijo je nagradni sklad tisoč evrov, pri fantih pa bomo zmagovalca nagradili tudi z vabilom za glavni del turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, finalista pa z vabilom za kvalifikacije, kjer bo zmaga že pomenila, da lahko nastopi v glavnem žrebu. Za glavni del turnirja smo eno vabilo že dali Niku Razboršku.«

Pestro bo tudi zunaj teniškega stadiona, kjer je v času turnirja vedno živahno, svoj, poletno morski utrip, pa dajejo številni zabavni dogodki. Direktor Tenis Slovenija, Gregor Krušič je izpostavil: »Ponovno bomo na teniškem festivalu gostili vse slovenske teniške igralce mlajših kategorij, od šest, sedem letnikov do veteranov. Skušali bomo zbrati čim več sredstev z dobrodelno akcijo Gibaj, mladina!, kamor sta se kot zadnja pridružila Dejan Zavec in Aljaža Bedene. Neumoren je seveda tudi naš ambasador Rado Mulej. Številni koncerti v Portorožu pa bodo zagotovo privabili veliko število gostov. Znotraj organizacijskega ustroja turnirja bomo gostili slovenske poslovneže, mlade menedžerje, predstavnike slovenskih teniških klubov. Veselimo se sedme izvedbe turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.«

Celotno informacijo iz tiskovne konference lahko preberete TUKAJ.

Blaž Rola, Tom Kočevar Dešman, Manca Pislak, Nina Potočnik in Nik Razboršek danes zabeležili zmage

bm, 25.07.2019

Odličen dan je za našimi igralci in igralkami na mednarodnih turnirjih serije challenger in Itf Wtt.

Blaž Rola je na challengerju v Tampereju še drugič zmagal in se uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-1 6-4 premagal Portugalca Gastaa Eliasa, 345. igralca lestvice ATP. Blaž je odlično serviral in nasprotniku ponudil le dve brejk priložnosti, ki jih ta ni izkoristil, sam pa mu je servis odvzel trikrat, kar je zadostovalo za gladko zmago. Na koncu je bil v osvojenih točkah boljši z 62-44. V četrtfinalu bo Blaž igral z 2. nosilcem, Švedom Eliasom Imerjem. Edino srečanje doslej sta odigrala leta 2015, ko je bil boljši Šved.

Na turnirju ITF (25.000 $) v Bytomu na Poljskem je Nina Potočnik še drugič gladko zmagala in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-0 premagala Čehinjo Anno Siskovo. V četrtfinalu bo igrala s staro znanko, Madžarko Dalmo Galfi s katero se v članski konkurenci še nista pomerili, na mladinskih turnirjih pa je bila v treh obračunih Madžarka dvakrat boljša.

Dobro igra tudi Tom Kočevar Dešman na turnirju ITF (15.000 $) v Welsu. Po zmagi s 6-1 7-6(2) se je uvrstil v četrtfinale, kjer se bo pomeril s prvim nosilcem, Avstrijcem Alexandrom Erlerjem.

Tudi Manca Pislak se je na turnirju v Schiu v Italiji (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-3 premagala Italijanko Matilde Paoletti.

Z zadnjim današnjim nastopom je slovenski dan naredil popoln Nik Razboršek, ki se je na turnirju v Bad Schussenriedu v Nemčiji (15.000 $) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je igral z Nemcem Sebastianom Prechtelom in še tretjič v medsebojnih obračunih zmagal. Boljši je bil s 6-4 7-6(4). V polfinalu bo igral z Nemcem Adrianom Obertom. TUKAJ.

Kvalifikacije za EEP so z zmagama začeli dečki in deklice do 12 let

bm, 25.07.2019

V francoskem dijonu in češkem Rakovniku so se začele kvalifikacije za ekipno evropsko prvenstvo do 12 let (2019 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD ).

Dečki nastopajo v Dijonu, slovensko ekipo pa sestavljajo Luka Albreht, Matic Hribar in Paolo Angeli. Ekipo na prvenstvu vodi Marko Rak. Slovenci nastopajo v skupini z Izraelom, Luksemburgom in Portugalsko. V drugi skupini so ekipe Velike Britanije, Francije, Danske in Bolgarije. Na zaključni turnir se bosta uvrstila zmagovalca skupin. Dečki so prvo tekmo igrali z ekipo Portugalske in zmagali z 2-1. Točki sta osvojila Luka Albreht in Matic Hribar, tekmo dvojic sta Hribar in Paolo Angeli izgubila s 6-4 5-7 8-10.

Deklice nastopajo v češkem Rakovniku, kamor so pod vodstvom Urbana Čevke odpotovale Nala Kovačič, Eva Cikajlo in Julija Bogatin. Naše igralke je žreb uvrstil v skupino z ekipami Švice, Finske in Češke. V drugi skupini so reprezentance Slovaške, Estonije, Belorusije in Avstrije. Tako kot pri dečkih se igra po sistemu RR, na zaključni turnir pa napredujeta zmagovalca skupin. Prve nasprotnice deklic so bile igralke iz Finske, naše predstavnice pa so zmagale s 3-0. Točke so osvojile Eva Cikajlo in Nala Kovačič ter dvojica Cikajlo in Julija Bogatin.

Več podatkov in rezultate tekem najdete TUKAJ.

Na EPP konec slovenskih nastopov v posamični konkurenci, Živa in Pia četrtfinalistki turnirja dvojic v Klostersu

bm, 24.07.2019

Z izpadom Žive Falkner so se končali letošnji slovenski posamični nastopi na evropskih prvenstvih do 14, 16 in 18 let. Živa je v Klostersu na prvenstvu do 18 let izgubila tekmo tretjega kroga. S 7-5 6-4 jo je premagala Španka Jessica Bouzas Maneiro, 72. mladinka sveta.

Zadnje upanje na visoko uvrstitev tako pripada naši dvojici Falkner-Lovrič. Naši igralki sta šesti nosilki turnija dvojic, v osmini finala pa sta s 7-6(6) 6-1 premagala deseti nosilki, Švicarki Valentino Ryser in Nino Geissler.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović nastope končali v drugem krogu

bm, 24.07.2019

Na turnirjih WTA v Palermu in Jurmali sta Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović izgubili tekmi drugega kroga.

Tamaro, ki je bila v Palermu 4. nosilka je presenetila srečna poraženka, 20-letna Ludmilla Samsonova iz Rusije, ki je zmagala s 6-2 7-5. Tamara je petkrat izgubila zaćetni udarec, nasprotnici ga je odvzela dvakrat. Rusinja je bila v seštevku točk boljša s 77-63.

Jakupovićeva je zelo dobro odigrala tekmo v Jurmali, kjer je prvi niz proti 1. nosilki Anastasiji Sevastovi dobila, v naslednjih dveh pa je Latvijka upravičila vlogo favoritinje in slavila s končnih 6-7(3) 6-2 6-4. Tekma je trajala dve uri in petnajst minut, od trinajstih brejkov na srečanju jih je Jakupovićeva dosegla pet, Sevastova pa osem. V osvojenih točkah je bila zmagovalka boljša s 101-92. Očitno se Dalila vrača v formo, kar je dobra napoved pred nadaljevanjem sezone, ko se bodo igralke počasi preselile na trdo podlago. TUKAJ.

Nina Potočnik in Tom Kočevar Dešman v drugi krog turnirjev ITF, Nik Razboršek že čertfinalist

bm, 24.07.2019

Po Niku Razboršku in Manci Pislak sta se v drugi krog turnirjev ITF uvrstila tudi Nina Potočnik in Tom Kočevar Dešman.

Potočnikova je na turnirju v poljskem Bytomu (25.000 $) s 6-2 6-0 premagala Čehinjo Ivano Sebestovo. Kočevar Dešman nastopa šele na drugem turnirju letos. V avstrijskem Welsu (15.000 $) je s 6-4 7-5 premagal češkega kvalifikanta Petra Michneva.

Še korak naprej pa je z uvrstitvijo v četrtfinale danes že naredil Razboršek. Na turnirju v Bad Schussenriedu je v drugem krogu s 6-4 6-4 premagal švicarskega srečnega poraženca Gabriela Moghinija.

Na mladinskem turnirju TE do 16 let v Weiblingenu je Aljaž Kirbiš dvakrat zmagal in se uvrstil v tretji krog. TUKAJ.

Blaž Rola po predaji nasprotnika v tretji krog turnirja v Tampereju, uspešna tudi Nik Razboršek in Manca Pislak

bm, 23.07.2019

Blaž Rola se je iz Nizozemske preselil na Finsko, kjer nastopa na ATP challengerju v Tampereju (46.600 €+H). Blaž je bil v prvem krogu kot 5. nosilec prost, v drugem pa je igral z Bolgarom Dimitrom Kuzmanovim. Slednji je pri zaostanku z 2-6 1-2 tekmo predal in Blaž je napredoval v tretji krog.

Njegov nasprotnik v osmini finala bo Portugalec Gastao Elias, 322. igralec lestvice ATP. Blaž in Gastao sta se doselj na challengerjih pomerila enkrat in sicer je leta 2017 v Milanu v treh nizih slavil Blaž.

Na turnirjih ITF ta teden igrajo Nik Razboršek v Nemčiji, Manca Pislak v Italiji, Nina Potočnik na Poljskem, Nastja Kolar v ZDA in Tom Kočevar Dešman v Welsu. Zadnji trije bodo prvič nastopili v sredo, uspešna pa sta že bila Nik Razboršek, ki je v Bad Cshussenriedu s 6-2 6-3 premagal Nemca Kaia Lemstro in Manca Pislak, ki je v italijanskem Schiu v prvem krogu s 3-6 7-5 6-3 premagala Francozinjo Julie Belgraver.

Medtem je že tudi potrjeno, da bo Blaž ob Aljažu Bedenetu avgusta nastopil na challengerju v Portorožu. TUKAJ.

Znani udeleženci turnirja ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 z Aljažem Bedenetom in Blažem Rolo na čelu

bm, 23.07.2019

Manj kot tri tedne pred začetkom turnirja ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019, ki bo potekal med 12. in 18. avgustom v Porotorožu je znan seznam prijavljenih igralcev.

Mesto prvega nosilca in prvega favorita za zmago na turnirju bo pripadlo Aljažu Bedenetu, trenutno 83. igralcu sveta. Med nosilci bo tudi Blaž Rola, ki je s 144. mestom trenutno četrti najvišje uvrščen igralcem med prijavljenimi udeleženci turnirja.

Med igralci, ki so se prijavili in jim trenutno mesto na lestvici ATP dopušča neposredno uvrstitev v glavni žreb turnirja je tudi lanski zmagovalec Francoz Constant Lestienne, predlanski Ukrajinec Sergiy Stakhovsky in zmagovalec leta 2015 Italijan Luca Vanni.

V Portorožu se nam tako obeta nov teniški spektakel, slovenski ljubitelji tenisa pa bodo imeli priložnost na domačem terenu navijati za naša trenutno najboljša igralca Aljaža Bedeneta in Blaža Rolo. Oba sta v zadnjem času v odlični formi, ki jo bosta do Porotoroža poskušala še izpiliti ali vsaj zadržati. Aljaž sicer ta teden ne nastopa, Blaž pa je na turnirju v Tampereju.

Celoten seznam prijavljenih igralcev si lahko ogledate TUKAJ.

Nika Radišič povabljena na turnir 21&Under Invitional v Hamburg

bm, 23.07.2019

Tennis Europe je objavil podrobnosti o turnirju, poimenovanem "21& Under Ivititional", ki se bo odvijal kot spremljajoč dogodek v času turnirja ATP 500 v Hamburgu od 25.-28- julija in na katerega je povabljena naša odlična mlada igralka, 19-letna Nika Radišič.

Ta edinstven dogodek je namenjen mladim obetavnim igralkam in igralcem, ki bodo dobili priložnost igrati dobre tekme, doživeti vzdušje, ki jih nudijo največji turnirji in se nenazadnje boriti za del denarnega sklada v višini 50.000 $. Sklad bo glede na dosežke razdeljen med šestnajst igralcev in igralk ( po osem moških in žensk) in je namenjen za pokrivanje stroškov potovanj in udeležbe na profesionalnih turnirjih. Turnir bo potekal po sistemu round robin, igralo se bo na tri dobjene nize po štiri osvojene igre (tie-break pri 3-3). Igrali bodo po sistemu No-Ad in No-Let, igralcem pa bodo med tekmo lahko svetovali trenerji.

Nastopajo lahko samo igralci stari med 19 in 22 let, izbrani pa so bili glede na njihove dosežke v mladinski konkurenci.

Nika se bo turnirja udeležila s trenerjem Dominikom Senico. Poleg Nike bodo na turnirju deklet nastopile: Ylena In-Albon (SUI), Leonie Kung (SUI), Lara Salden (BEL), Ilona Ghioroaie (ROU), Georgia Craciun (ROU), Rebeka Masarova (ESP) in Kathleen Kanev (GER).

Na tekmovanje je bila s strani ITF vabljena tudi Kaja Juvan vendar se vabilu zaradi maturitetnih obveznosti ni odzvala.

Strokovni svet tenis Slovenija je Niki Radišič namenil 2.000 eur za priprave in nastop na omenjenem tekmovanju. TUKAJ.

Na evropskem posamičnem prvenstvu slaba bera za naše predstavnike; v igri samo še Živa Falkner in dvojica Falkner-Lovrič

bm, 23.07.2019

Naši igralci in igralke so v ponedeljek začeli z nastopi na evropskih posamičnih prvenstvih do 14, 16 in 18 let (Summer cups).

V Mostu na Češkem je v prvem krogu turnirja dečkov do 14 let Matic Križnik s 6-2 6-0 premagal Ciprčana Stylianosa Papamichaela, v drugem krogu pa z 2-6 3-6 izgubil s Hrvatom Dinom Prizmićem. Žiga Švec je bil v prvem krogu prost, tekmo drugega kroga pa je s 5-7 4-6 izgubil s Francozom Abelom Forgerjem. Med deklicami je Ana Lanišek v prvem krogu s 4-6 7-5 6-0 premagala Madžarko Vaneso Dalmo Danko, v drugem pa je s 6-7(3) 0-6 izgubila z Grkinjo Michaleo Laki. Uvodno srečanje je presenetljivo, pa tudi ne, če vemo, da je bila njena nasprotnica lanskoletna zmagovalka turnirja Orange Bowl do 14 let, izgubila Ela Nala Milić. S 6-3 6-0 jo je izločila Turkinja Melisa Ercan. Med dvojicami sta se Krtižnik in Švec uvrstila v drugi krog. Milićeva in Laniškova sta v drugem krogu turnirja dvojic izgubili.

Slabo se je za naša fanta in dekleti začelo prvenstvo do 16 let v Moskvi. Gal Emeršič Potočnik, ki je glede na letošnje dosežke spadal med igralce, ki naj bi se borili za najvišja mesta se je poslovil že v prvem krogu. S 4-6 6-2 6-1 ga je premagal Italijan Benito Massacri. Enako usodo je doživel Aljaž Jeran. Tudi on je nastope končal po uvodni tekmi. S 6-4 4-6 6-3 ga je izločil Šved Isac Stroemberg. Tekmo dvojic sta Emeršič Potočnik in Jeran predala. Dekletoma sicer nismo pripisovali večjih možnost in to se je tudi potrdilo saj sta obe izgubili uvodni srečanji. Tajo Lončarič je s 6-3 6-1 premagala Makedonka Aleksandra Simeva, Brina Šulin pa je s 5-7 4-6 izgubila z Norvežanko Anno Sofio Haseth. Dekleti sta izgubili tudi uvodno srečanje dvojic.

Tudi na prvenstvu do 18 let v Klostersu zaenkrat ne gre po naših željah, saj sta že izpadla oba naša fanta. Filip Jeff Planinšek e v prvem krogu s 6-4 6-7(4) 6-2 premagal Ciprčana Sergiosa Kyzasa, v drugem pa z 2-6 6-2 4-6 izgubil s Čehom Daliborjem Svrcino. Blaž Vidovič je z 1-6 1-6 izgubil uvodno srečanje s Čehom Andrewom Paulsonom. Med dekleti je včeraj nastopila Pia Lovrič in tudi ona presenetljivo hitro izgubila. S 7-5 1-6 7-5 jo je premagala Turkinja Ilay Yoruk. Živa Falkner je nastopila v torek in s 6-2 6-2 premagala Turkinjo Zeynep Sonmez ter ostala edina slovenska predstavnica v konkurenci na letošnji evropskih prvenstvih. Živa in Pia sta se uvrstili tudi v tretji krog konkurence dvojic. TUKAJ.

Tamara Zidanšek z zmago začela v Palermu, Dalila Jakupović uspešna v Jurmali

bm, 23.07.2019

Ta teden izmed naših igralk na turnirjih WTA nastopata Tamara Zidanšek, ki je izbrala turnir z nagradnim skladom 250.000 $ v Palermu, kjer je četrta nosilka in Dalila Jakupović, ki je v latvijski Jurmali na enkao vrednem turnirju WTA prekinila niz porazov v prveih krogih turnirjev.

Tamara, ki na lestvici WTA zaseda 56. mesto, kar je najboljši dosežek v karieri, je v Palermu igrala s Španko Laro Arruabarrena, nekdaj 52. igralko sveta. Arruabarrena letos ne najde prave forme in je na lestvici zdrsnila na 152. mesto, Tamara pa jo je brez težav izločila s 6-2 6-3. V drugem krogu bo igrala s srečno poraženko iz kvcalifikacij, Rusinjo Ludmillo Samsonovo, 144. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in davjset minut, nasprotnici pa je šestkrat odvzela servis. Sama ga je izgubila trikrat, ubranila pa je deset brejk žog nasprotnice.

Tamara je po tekmi povedala, da je zelo vesela zmage v prvem krogu turnija. Z Arruabarreno je izgubila pred nekaj meseci v Bogoti, zato ji današnja zmaga toliko več pomeni. V igri se je držala načrta, ki sta ga s trenerjem naredila pred začetkom srečanja, nasprotnici pa je največ težav povzročala s forhand top spin udarci. Povedala je še, da je bilo zelo vroče in da v takih razmerah ne nastopa prav pogosto. S Samsonovo je igrala v Dohi in izgubila, a takrat ni bila v najboljši dnevni formi.

Podobne težave kot Španka ima letos naša Dalila Jakupović, ki se je na zadnjih sedmih turnirjih poslovila po uvodnem nastopu, a je v Jurmalo odšla optimistično in z zmago tudi začela nastope. V prvem krogu je igrala z Romunko Ano Bogdan, 127. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-3 7-6(5). V drugem krogu dfo Dalila igrala s 1. nosilko, Latvijko Anastasijo Sevastovo. TUKAJ.

Nekaj več kot dva tedna je do začetka turnirja ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu

bm, 23.07.2019

Manj kot mesec dni nas loči do začetka letošnje izvedbe mednarodnega članskega teniškega turnirja serije ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019.

V pričakovanju nastopa Aljaža Bedeneta, ki ta teden igra v Umagu, je podrobneje znan program turnirskih in obturnirskih dejavnosti ter dogodkov, ki se bodo odvijali v času največje teniške prireditve v Sloveniji.

Teniški del bodo odprli člani in članice, ki se bodo od srede do sobote borili za točke lestvice TS, člani pa tudi za povabilo v glavni turnir, ki ga bo prejel zmagovalec članskega turnirja. V petek bo potekal VIP dogodek Zavarovalnice Sava, zvečer pa v Playi ATP CHALLENGER OPENING PARTY.

V soboto in nedeljo bodo potekali kvalifikacijski obračuni, glavni turnir pa se bo z uvodnimi tekmami začel v ponedeljek, 12. avgusta, ko bo tudi novinarska konferenca.

V četrtek bo imel na portoroški plaži koncert Vasco Rossi Tribute&Maurizio Solieri, v petek pa bo nastopila skupina Cubismo.

V soboto bo na portoroški plaži koncert Jana Plestenjaka.

V petek in soboto bosta na osrednjem teniškem igrišču polfinalna obračuna posamezno, v petek pa tudi finalni obračun dvojic.

V nedeljo bo na sporedu finale, VIP dogodek - Poslovni partnerji in predstavniki teniških klubov Tenis Slovenije in rekreativno veteransko prvenstvo dvojic.

Ves teden bodo potekali tudi turnirji Tenis Slovenije v vseh starostnih kategorijah.

Podroben program si lahko ogledate TUKAJ.

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju Maj Premzl, Petja Drame, Bor Artnak in Pia Marija Rebec

bm, 22.07.2019

V Bakuju poteka Olimpijski festival evropske mladine, na katerem s 63 športniki nastopa tudi slovensko zastopstvo.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Teniško reprezentanco slovenije setavljajo petnajstletniki Maj Premzl, Bor Artnak, Pia Marija Rebec in Petja Drame. Na prvenstvu jih vodi Daniel Šantl.

Z zmagama sta nastope začela Maj, ki je s 7-5 6-3 premagal Litvanca Butvilasa in Petja, ki je bila s 6-3 6-1 boljša od Britanke Pinede. V nadaljevanju turnirja sta oba izgubila s predstav nikoma Rusije. Že v prvem krogu sta bila poražena Pia Marija in Bor.

Naši dvojici sta nastopili tudi na turnirju parov, a sta se obe poslovili že po uvodnem nastopu in s tem so naši tenisači nastope v Bakuju tudi končali. TUKAJ.

Začenjajo se evropska posamična prvenstva v kategorijah 14, 16 in 18 let

bm, 21.07.2019

V tednu od 22. do 28. julija bodo potekala posamična evropska prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let.

Prvenstvo do 14 let bo v Mostu na Češkem, Slovenijo pa bodo zastopali Matic Križnik, Žiga Švec, Ana Lanišek in Ela Nala Milić.

Fante in dekleta do 16 let gosti Moskva, slovenske barve bodo tam branili Gal Emeršič Potočnik, Aljaž Jeran, Taja Lončarič in Brina Šulin.

Klosters v Švici pa je tradicionalno gostitelj turnirja deklet in fantov do 18 let. Slovensko odpravo tvorijo Pia Lovrič, Živa Falkner, Filip Jeff Planinšek in Blaž Vidovič.

Napovedi pred prvenstvi so vedno nehvaležne, a tudi tokrat se nadejamo dobrih nastopov in vsaj pri nekaterih boja za najvišja mesta.

Izjemno močna konkurenca je v kategoriji do 14 let, saj tako pri dečkih, kot pri deklicah nastopajo vsi najboljši, možnosti za vidno uvrstitev pa imata zagotovo naši prvi orožji, Ela Nala pri deklicah in Matic pri dečkih. Oba sta se letos že izkazala na turnirjih TE. Ela Nala je osvojila turnir do 16 let na Portugalskem in bila finalistka na Hrvaškem, Matic pa je bil zmagovalec obeh mariborskih turnirjev in finalist na Hrvaškem.

V kategoriji do 16 let v nekoliko okrnjeni konkurenci, manjka prvih sedem igralcev lestvice TE, najvišje od naših kotira Gal, ki se je letos izkazal z osvojitvijo treh turnirjev TE, še enkrat pa je bil finalist. Aljaž, Taja in Brina lestos niso nastopili v zaključnih obračunih turnirjev TE.

Z velikimi upi pa sta na pot v Klosters zagotovo odšli Pia in Živa, ki sta konkurenčni igralki tako med posameznicami kot seveda tudi med dvojicami. Pia bo po jakosti 12 igralka na turnirju in bo med nosilkami, Živa po jakosti med prijavljenimi igralkami zaseda 22. mesto. Živa je na zadnjem turnirju ITF 3. ranga v Temišvari nastopila v finalu in je kot kaže v izvrstni formi, Pia pa prav tako celotno sezono igra odlično in je med drugim osvojila turnir 2. ranga v Firencah. Filip Jeff in Blaž imata najbrž več možnosti za visoko uvrstitev med dvojicami, v posamični konkurenci pa bo velik uspeh že morebitna uvrstitev med najboljših osem igralcev.

Naši igralci in igralke so se v preteklosti že izkazali na evropskih posamičnih prvenstvih. Lani sta se tako z bronasto medaljo, ki sta jo osvojili med dvojicami iz Moskve vrnili Tjaša Klevišar in Živa Falkner, še leto prej se je z naslovom evropske prvakinje iz Klostersa vrnila Kaja Juvan, ki je prinesla domov tudi bronasto medaljo turnirja dvojic, ki jo je osvojila v sodelovanju z Anjo Gal. TUKAJ.

Blaž Rola nastope v Amersfoortu končal v polfinalu

bm, 20.07.2019

Blaž Rola je nastope na ATP challengerju z nagradnim skladom 46.600 € v nizozemskem Amersfoortu končal v polfinalu. Tu ga je s 6-4 6-0 v uri in petih minutah premagal 2. nosilec, Belgijec Kimmer Koppejans, 144. igralec lestvice ATP. Blaž je tokrat slabše serviral saj je na prvi servis osvojil samo trinajst od tridesetih mogočih točk, na drugega pa 11 od 21, medtem ko je njegov nasprotnik na svoj prvi servis izgubil samo šest in na drugi servis samo sedem točk. Blaž je tako svoj začetni udarec izgubil petkrat, Nizozemec le enkrat, ko je Blaž izkoristil edino priložnost za brejk na srečanju. Koppejans je bil na koncu prepričljivo boljši v osvojenih točkah s +21 (58-37).

Blaž bo na lestvici ATP pridobil tri mesta in bo prihodnji teden, ko bo nastopil na ATP challengerju v Tampereju, na 161. mestu lestvice ATP. TUKAJ.

Blaž Rola odlično igra na ATP challengerju v Amersfoortu, kjer je že polfinalist

bm, 20.07.2019

Blaž Rola odlično igra na ATP challengerju z nagradnim skladom 46.600 € v Amersfoortu na Nizozemskem. V drugem krogu, v prvem je bil prost, je s 4-6 6-3 6-1 premagal Čeha Adama Pavlaseka, 333. igralca lestvice ATP. Nasprotniku je petkrat odvzel servis, sam ga je izgubil dvakrat. Po uri in štiridesetih minutah igre je bil v osvojenih točkah boljši s 84-65.

V četrtfinalu je bil Blažev nasprotnik Belorus Uladzimir Ignatik, 263. igralec lestvice ATP. Blaž je za zmago moral odigrati tri nize, a tretji je bil zgolj formalnost. Zmagal je s 6-4 4-6 6-0. Blaž je dobro serviral saj je imel skupen izkoristek servisa 67 %. Začetni udarec je izgubil dvakrat, sam ga je nasprotniku odvzel petkrat. V odločilnem tretjem nizu je na svoj servis izgubil samo sedem točk, skupaj jih je osvojil 15 več od nasprotnika. Na koncu je bil boljši za 20 točk (98-78).

V četrtfinalu je igral s 6. nosilcem, 22-letnim Čehom Zdenekom Kolarjem, 249. igralcem lestvice ATP. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, Blaž pa se je Čehu oddolžil za poraz, ki mu ga je le-ta zadal lansko leto. Zmagal je s 7-5 6-4 in se še tretjič letos uvrstil najmanj v polfinale. Nazadnje je bil polfinalist junija v Bratislavi, aprila pa je osvojil turnir v Leonu v Mehiki. Srečanje je trajalo uro in petinpetdeset minut, ob nekoliko skromnejšem začetnem udarcu obeh igralcev je bil uspešnejši Rola, ki je nasprotniku servis odvzel sedemkrat, sam ga je izgubil petkrat. Na koncu je bil boljši za 12 točk (87-75). V polfinalu bo igral z zmagovalcem srečanja med drugim nosilcem, Belgijcem Kimmerjem Koppejansom (ATP 144) in enajstim nosilcem, Nemcem Danielom Masurjem (ATP 249).

Tekmo Blaža Role lahko v živo od 12.30 ure spremljate TUKAJ.

Paolo Angeli in Luka Petrovič finalista dvojic na TE 12 v Kufsteinu

bm, 19.07.2019

Na turnirju TE do 12 let v avstrijskem Kufsteinu sta se med dvojicami izkazala Luka Petrovič in Paolo Angeli, ki sta se uvrstila v finale.

V posamični konkurenci naši predstavniki tokrat niso blesteli. Luka Petrovič je izgubil v drugem krogu, Paolo Angeli v prvem, v nadaljevanju pa je bil Paolo finalist tolažilnega turnirja.

Odlično pa sta nastopila v konkurenci dvojic, kjer sta se med 28 dvojicami uvrstila v finale. Tu sta morala priznati premoč Švicarjema Flynnu Richterju in Philipu Weberju. Švicarska vrstnika sta zmagala s 3-6 6-1 10-3. TUKAJ.

Aljaž Bedene kljub zelo dobri predstavi brez polfinala v Umagu

bm, 19.07.2019

Na ATP turnirju v Umagu je moral Aljaž Bedene po dveh urah in pol izenačenega boja v roko seči in čestitati za zmago Srbu Dušanu Lajoviću. Ta je zmagal s 5-7 6-3 6-3. Spremljali smo izvrstno teniško predstavo obeh igralcev s številnimi vrhunskimi izmenjavami ter izjemno odigranimi točkami s katero sta navdušila publiko na teniškem stadionu v Umagu.

V prvem nizu je Lajović povedel s 5-3, a je Aljaž naslednje štiri igre odigral brez napak in niz dobil s 7-5. V drugem nizu je Lajovič še nekoliko dvignil nivo igre, postal agresivnejši, zadevati pa je začel tudi z enim od svojih boljših udarcev, backhand paralelo. Aljaž je zadel manj winerjev kot v prvem nizu in naredil nekaj več neprisiljenih napak, te pa so se mu vedno pogosteje prikradle tudi v nadaljevanju, kar ga je na koncu pripeljalo do poraza. Danes ni najbolje deloval Aljažev servis, saj je zadel samo 49 % prvih servisov, to pa je povzročilo, da si je Lajović z napadalno igro ustvarjal prednost na drug Aljažev servis. Aljaž je Srbu servis odvzel štirikrat iz devetih poskusov, Lajović si je priigral štirinajst priložnosti in servis Aljažu odvzel šestkrat. Na koncu je odločilo tudi število neprisljenih napak. Aljaž jih je nabral kar 60, Lajovič le 42.

Ne glede na današnji poraz je Aljaž v Umagu prikazal izvrsten tenis in veselimo se že lahko njegovega nastopa na ATP challengerju v Portorožu, ki se začne 12. avgusta. TUKAJ.

Aljaž Bedene si je za rojstni dan podaril četrtfinale v Umagu

bm, 19.07.2019

Aljaž Bedene se je uvrstil v četrtfinale ATP turnirja v Umagu. V drugem je igral s 17-letnim Italijanom Jannikom Sinnerjem, ki na lestvici ATP zaseda 209. mesto, za nastop na turnirju pa je prejel posebno povabilo. Francoski teniški up je Aljažu nudil dostojen odpor, vendarle pa so na koncu prevladale izkušnje 13 let starejšega tekmeca, ki je zmagal s 7-6(3) 6-3. Aljaž je še enkrat več odlično serviral in ob skupnem izkoristku servisa 68 % dosegel sedem asov. Začetni udarec je izgubil dvakrat, a ga je nasprotniku odvzel trikrat, na koncu pa bil prepričljivo boljši na kar kaže tudi število osvojenih točk (81-68). Srečanje je trajalo uro in sedeminštirideset minut.

Aljaž je zmago in uvrstitev v četrtfinale dosegel prav na 30. rojstni dan. Čestitkam ob osebnem prazniku se pridružujemo tudi mi!

V četrtfinalu bo igral z leto dni mlajšim Beograjčanom Dušanom Lajovićem, ki na lestvici ATP zaseda 36. mesto. Tekma bo na sporedu ob 20. uri. TUKAJ.

Nika Radišič in Veronika Erjavec izgubili v drugem krog turnirjev ITF v Olomoucu in Baji

, 18.07.2019

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v češkem Olomoucu se je Nika Radišič po uspešno opravljenih kvalifikacijah in zmagi v uvodnem nastopu glavnega turnirja uvrstila v osmino finala. V prvem krogu je s 6-4 6-1 premagala češko povabljenko Natalie Augustinovo. V drugem pa je nato s 3-6 0-6 izgubila s 4. nosilko, Turkinjo Ipek Soylu, 306. igralko lestvice WTA.

V madžarski Baji so na enako vrednem turnirju ITF nastopile Kristina Novak, Nina Potočnik in Veronika Erjavec. Od naše trojice je bila v prvem krogu uspešna samo Erjavčeva, ki je s 6-2 6-3 premagala Hrvatico Leo Bošković. Novakova je s 3-6 1-6 izgubila z domačinko Reko Luco Jani, od Potočnikove je bila s 6-4 6-4 boljša Darya Astakhova.

V drugem krogu se je od tekmovanja poslovila tudi Veronika Erjavec. S 6-0 6-2 jo je premagala 5. nosilka, 20-letna Belgijka Lara Salden, 360. igralka lestvice WTA.

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Veski sta izgubila Tin Krstulovič in Tara Gorišnek. Krstuloviča je v tretjem krogu z 2-6 7-6(5) 7-6(2) premagal 3. nosilec Kristian Kubik, od Gorinškove je bila prav tako v tretjem krogu s 6-2 6-1 boljša 1. nosilka Katerina Mandelikova. TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugi krog ATP turnirja v Umagu, kjer bo v četrtek zvečer igral z italijanskim najstnikom

bm, 18.07.2019

Aljaž Bedene je na ATP turnirju v Umagu (524,340 €) z odlično igro in uvrstitvijo v drugi krog razveselil številne slovenske navijače. V tekmi prvega kroga je s 6-3 6-2 premagal 5. nosilca, 26-letnega Italijana Marca Cecchinata, trenutno 40. igralca sveta in lanskoletnega zmagovalca turnirja v Umagu. S tem je še poglobil letošnjo Italijanovo krizo in mu zadal šesti zaporedni poraz. To je bilo sicer njuno sedmo medsebojno srečanje in sedma Aljaževa zmaga, tretja na turnirjih serije ATP, še štiri je dosegel na turnirjih serije challenger. Aljaž je bil boljši v vseh elementih igre, nasprotniku je štirikrat odvzel začetni udarec, sam ga ni izgubil. Na koncu je bil po uri in enaindvajsetih minutah igre v osvojenih točkah boljši z 61-46.

V drugem krogu bo igral s 17-letnim Italijanom Jannikom Sinnerjem, ki na lestvici ATP zaseda 209. mesto, za nastop na turnirju pa je prejel posebno povabilo. Tekma bo na sporedu v četrtek okrog 21.30 ure. TUKAJ.

Še mesec dni do rekreativno veteranskega državnega prvenstva dvojic

gb, 17.07.2019

Spoštovani člani Tenis Slovenije, veteranski in rekreativni igralci ter vsi prijatelji tenisa,

obveščamo vas, da bo v nedeljo, 18. avgusta 2019, ob 10. uri v SR Marina, Portorož, potekalo rekreativno-veteransko državno prvenstvo Slovenije v dvojicah.

Prvenstvo bo potekalo v šestih kategorijah in sicer moški do 85 let rekreativci, do 85 let nekdanji tekmovalci (zadnji dve leti niso igrali na turnirjih pod okriljem TS), 86 – 105 let, nad 105 let, ter ženske do 85 let, nad 85 let. Vsaka prijavljena dvojica bo odigrala najmanj dve tekmi. Sistem tekmovanja bo določen po zaključku prijav dne 16. avgusta do polnoči. Za izvedbo tekmovanja v posamezni kategoriji morajo biti prijavljeni vsaj šest parov.

Prijavnina znaša 20 €/osebo, v kar je vključeno: darilna vrečka, topli obrok, penina Medot, nagrade ter večerna zabava. Prav tako bodo vsi sodelujoči prejeli vstopnico za ogled finala ATP Challengerja v Portorožu, ki bo prav ta dan. Čakajo vas tudi bogate nagrade za zmagovalce in nagrade za izžrebane prisotne igralce tenisa.

Diners Club Tenis Slovenija vam ob naročilu plačilne kartice omogoča brezplačno prijavnino za tekmovanje (20 €) in brezplačno letno članarino Diners Club plačilne kartice (32 €), poleg tega letos prejmete tudi turistično zavarovanje z asistenco v tujini Zavarovalnice Sava (33 €).

POMEMBNO:

Vsi sodelujoči igralci morajo biti člani Rekreativno-veteranske organizacije Tenis Slovenije za leto 2019. Članarina, ki znaša 10 € na osebo, se lahko poravna prek sistema www.tzsinfosys.si ali ob plačilu prijavnine pred pričetkom tekmovanja.

Vodja turnirja bo Gašper Bolhar – Gapi 041/721-350.

V prijavo za tekmovanje napišite: ime in priimek, letnico rojstva, kontaktno številko ter e-naslov, najkasneje do petka, 16. avgusta 2019, na prijave@tenis-slovenija.si TUKAJ.

Kaja Juvan poražena v drugem krogu turnirja WTA v Bukarešti

bm, 17.07.2019

Kaja Juvan, ki je ta teden na lestvici WTA uvrščena najvišje v karieri na 111. mesto, je z zmago začela nastope na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Bukarešti. Potem, ko je po odpovedi Zidanškove in Jorovićeve le prišla do nasprotnice v prvem krogu je ponujeno priložnost več kot izkoristila in s 5-7 6-1 6-1 premagala srečno poraženko, 26-letno Bolgarko Isabello Shnikovo, 232. igralko lestvice WTA.

Po zadržanem začetku, ko je v prvem nizu trikrat izgubila začetni udarec, je nadaljevala odlično, nasprotnici v naslednjih dveh nizih prepustila le še dve igri in se uvrstila v drugi krog.

V drugem krogu je igrala z domačinko, 28-letno Irino Camelio Begu, 112. igralko lestvice WTA. Romunka je zmagala s 6-4 6-3. Srečanje je trajalo uro in štiriintrideset minut. Begujeva je Kaji odvzela servis šestkrat iz sedemnajstih priložnosti, Kaji je to uspelo trikrat iz štirih priložnosti. Na koncu je bila domačinka v osvojenih točkah boljša s 73-59.

TUKAJ.

Kristina Novak, Veronika Erjavec in Nika Radišič v glavni žreb turnirjev ITF,

bm, 16.07.2019

Na številnih teniških turnirjih po svetu, od največjih do tistih z najnižjim denarnim skladom, ta teden nastopajo slovenski igralci in igralke. Na turnirjih ITF z nagradnim skladom 25.000 $ so kvalifikacijske nastope uspešno zaključile Nika Radišič v Olomoucu ter Veronika Erjavec in Kristina Novak v Madžarski Baji. Vse tri so se s po dvema zmagama uvrstile v glana turnirja. V glavni žreb je bila v Baji neposredno uvrščena Nina Potočnik, ki bo igrala z Rusinjo Daryo Astakhovo.

Na ATP challengerju v Amersfoortu (46.600 €) bo nastopil Blaž Rola, ki bo v prvem krogu igral s Čehom Adamom Pavlasekom.

Na turnirju v Imoli (25.000 $) je nastopila Manca Pislak. V prvem krogu je igrala s 3. nosilko, Italijanko Lucio Bronzetti in izgubila z 2-6 1-6.

Na turnirju ITF v Piestanyu (15.000 $) je nastopil Mike Urbanija. V prvem krogu je igral s češkim mladincem Daliborjem Svrcino in izgubil s 5-7 6-4 7-6(2).

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Dolany Veski je v prvem krogu glavnega turnirja Tin Krstulovič s 6-3 6-2 premagal Čeha Simona Mališa. Tara Gorinšek je bila v prvem krogu prosta, v drugem je s 6-4 7-5 premagala Hrvatico Klaro Vukičević. TUKAJ.

V Bukarešti po odpovedi Zidanškove brez slovenskega obračuna, hiter konec za Dalilo Jakupović

bm, 15.07.2019

Ta teden bi morale na turnirju WTA v Bukarešti (250.000 $) nastopiti Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Dalila Jakupović. Po odličnih nastopih v Wimbledonu smo upali na kakšno novo visoko uvrstitev naših izvrstnih deklet, žal sta bili v igri samo dve, po prvem dnevu pa ostaja le še ena. Žreb je v prvem krogu sicer določil slovenski obračun med Tamaro in Kajo, do katerega pa ne bo prišlo. Zidanškova je namreč zaradi bolezni nastop v Romuniji odpovedala. Juvanova je danes prosta, njena nova nasprotnica v prvem krogu bi morala biti Ivana Jorović, a je nastop tudi ona odpovedala.Kaja bo zdaj igrala s srečno poraženko, Bolgarko Isabello Shinikovo, 232. igralko lestvice WTA.

Danes je bila v igri samo Dalila Jakupović, ki je igrala z 2. nosilko, Slovakinjo Viktorio Kuzmovo (Wta 47). Jakupovićeva v zadnjem obdobju nikakor ne najde prave forme in še osmič zapored je morala priznati poraz. Kuzmova je bila boljša s 6-2 6-2. Jakupovićeva po lestvici WTA neusmilejno drsi navzdol in je trenutno zdrsnila že na 145. mesto.

Na ATP turnirju v Umagu (586,140 €), ki ga vsako leto obišče veliko slovenskih ljubiteljev tenisa bodo ti lahko letos navijali za Aljaža Bedeneta. Aljaž bo nastopil danes okrog 20. ure na osrednjem igrišču, lopar pa bo prekrižal s 5. nosilcem, 26-letnim Italijanom Marcom Cecchinatom, 41. igralcem lestvice ATP. Mesto prvega nosilca letos v Umagu pripada Fabiu Fogniniju, drugi nosilec je domači adut Borna Čorić.

V kvalifikacijah turnirja v Umagu je nastopil Nik Razboršek, a je imel kar nekaj smole pri žrebu. Že v prvem krogu se je pomeril s 1. nosilcem kvalifikacij, Italijanom Salvatorejem Carusom, 123. igralcem lestvice ATP. Caruso je zmagal z rezultatom 6-3 6-2. TUKAJ.

V Mariboru končan Fredijev memorial; zmagovalci so Ela Plošnik in Luka Petrovič v A ter Ema Kapus in Andraž Novak v B turnirju

bm, 14.07.2019

TK Branik iz Maribora je gostil Fredijev memorial, turnir za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. V četrtek so dečki in deklice odigrali turnirja RR, v glavni A turnir se je nato uvrstilo 18, v B turnir pa 14 dečkov. V A turnirju so se v polfinale uvrstili Luka Petrovič (Sl-Lj), Nino Govedič (TK_SB), Andraž Rozman (TKMed) in Maksim Despotovič (TK-CC). V polfinalu je Petrovič s 6-3 6-2 premagal Govediča, Despotovič pa s 6-2 6-2 Rozmana. Finalni obračun je Despotovič predal, tako da je turnir osvojil Luka Petrovič

V B turnirju sta v finalu nastopila Luka Marinšek (Luka Kp) in Andraž Novak (Šporn). Finale je s 6-0 6-1 dobil Novak.

Pri deklicah je v glavnem A turnirju nastopilo 16, v B turnirju pa 9 deklic.

Pri deklicah so se v A turnirju v polfinale uvrstile Ela Plošnik (Krško), Alja Senica (ŽtkMb), Kaja Najzer (Maja) in Stefanija Katarina Mrvar (Šentjur). Plošnikova je v polfinalu s 6-0 6-0 premagala Senico, Mrvarjeva je bila s 6-0 6-2 boljša od Najzerjeve. V izenačenem finalnem obračunu je po treh urah igre s 6-7(6) 6-4 6-1 slavila Ela Plošnik.

V B turnirju sta se v finale uvrstili Ema Kapus (CTA) in Ella Bassanese (LukaKp). Turnir je osvojila Ema Kapus, ki je v finalu zmagala s 6-2 6-3. TUKAJ.

Anja Gal in Primož Vovk zmagovalca OP za člane in članice v Domžalah

bm, 13.07.2019

V Domžalah se je z OP za člane in članice končal prvidel letošnje poletne teniške sezone. Pri članicah je zmagala Anja Gal (Br-Mb), ki je v finalu s 6-4 6-2 premagala Hano Bečirovič Novak (ŽtkMb).

Pri članih je bil najboljši Primož Vovk (TkMed), ki je v finalu s 7-5 7-5 premagal Tonija Hazdovca (Ptuj)

Zdaj imajo igralci in igralke tritedenski odmor, domači turnirji so ponovno na vrsti 4. avgusta. Mesec avgust bo teniško zelo bogat saj nas v Portorožu čaka ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019, v istem tedu pa tudi v okviru festivala tenisa turnirji v vseh starostnih kategorijah ter državno prvenstvo za veterane. Mladinci in mladinke bodo priložnost dobili na treh mednarodnih turnirjih ITF, ki se bodo odvijali v Kranju, Mariboru in Domžalah, veterane pa bo gostilo tudi ŠD Tivoli na mednarodnem veteranskem turnirju 4. ranga v Ljubljani. V kvalifikacijah EEP do 14 in do 16 let bodo v začetku avgusta nastopile naše mladinske ekipe

TUKAJ.

Eva Muller Uhan finalistka turnirja TE v Portorožu, Maša Viriant zmagovalka v konkurenci dvojic

bm, 13.07.2019

V Portorožu se je končal turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, Marina SR Open 2019. Od slovenskih igralcev in igralk se je v posamični konkurenci z uvrstitvijo v finale najbolj izkazala 14-letna Ljubljančanka Eva Muller Uhan. Muller Uhanova, ki na lestvici TE trenutno zaseda 218. mesto je v polfinalu s 4-6 6-4 6-2 premagala šesto nosilko, Hrvatico Chiareo Jerolimov. V finalu se je za prvi naslov na turnirjih TE merila s Srbkinjo Andjelo Lazarević, ki je v drugem polfinalu s 6-0 6-3 premagala Mariborčanko Anamari Žnuderl. Srbska vrstnica, ki je letos osvojila že dva turnirja TE, še enkrat pa je bila finalistka, je finalni obračun dobila s 6-3 6-0.

V konkurenci dvojic sta bili najboljši Maša Viriant in Andjela Lazarević. V finalu sta s 7-5 6-2 premagali Anamari Žnuderl in Pio Petelinšek. Za Viriantovo je to prvi naslov na turnirjih TE v karieri, za Žnuderlovo in Petelinškovo pa prvi finale.

Pri dečkih se je od naših igralcev z uvrstitvijo v četrtfinale najbolje odrezal Žiga Švec, turnir pa je osvojil drugi nosilec, Čeh Jan Hradzil, ki je v finalu s 6-4 4-1 (predaja) premagal Srba Romea Hadžimehmedovića. TUKAJ.

Na turnirju Lampo Trophy v Rezzatu deklice izgubile v polfinalu, dečki brez zaključnih obračunov

bm, 13.07.2019

Na ekipnem turnirju TE do 12 let Lampo Trophy, ki se je končalo v italijanskem Rezzatu sta naši ekipi dečkov in deklic nastope začeli z zmagama. V prvem krogu turnirja RR je ekipa dečkov s 3-0 premagala vrstnike iz Mehike, deklice so bile s 3-0 boljše od igralk iz BiH.

Pri dečkih so točke prispevali Matic Hribar, Marko Retelj in dvojica Luka Albreht-Matic Hribar.

Pri deklicah so zmagale Eva Cikajlo, Nala Kovačič in dvojica Zala Vnuk-Eva Cikajlo.

V sredo sta obe ekipi igrali proti igralkam in igralcem iz Francije. Deklice so tekmo dobile z 2-1. Francozinje so namreč dopotovale s samo dvema igralkama in po poškodbi ene izmed njiju so danes tekmo predale. Dečki so popoldne s Francozi izgubili z rezultatom 1-2.

V četrtek sta obe ekipi igrali proti ekipama iz Bolgarije. Deklice so z Bolgarkami izgubile z 0-3. V skupini so zasedle 2. mesto in so se uvrstile v polfinale. Tudi dečki so z ekipo Bolgarije izgubili. Bolgarski vrstniki so zmagali z 2-1. Točko za Slovenijo je osvojil Luka Albreht. Dečki so zasedli končno tretje mesto v skupini.

Deklice so v polfinalu igrale z ekipo Velike Britanije in izgubile z 0-3 ter osvojile končno 3.-4. mesto. TUKAJ.

Živa Falkner finalistka turnirja ITF v Romuniji in zmagovalka v konkurenci dvojic

bm, 12.07.2019

Živa Falkner odlično igra na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v romunski Temišvari. Druga nosilka turnirja je zmagala še četrtič zapored in se uvrstilav finale. V polfinalu je s 6-0 6-2 premagala 8. nosilko, domačinko Raluco Mario Tudorache. Živa je vse dosedanje tekme dobila zelo prepričljivo in nasprotnicam še ni oddala niza. V foinalu bo igrala s 1. nosilko, Rusinjo Mario Bondarenko, 134. mladinko sveta. Za Živo je to prvi finale v letošnjem letu in boj za prvi naslov na turnirjih ITF. Doslej je v finalih nastopila dvakrat na turnirjih čertega ranga, a naslova doslej še ni osvojila.

Z Bondarenkovo sta tudi uspešno nastopili v konkurenci dvojic kjer sta se uvrstili v finale, na poti do tja pa skupaj oddali le šest iger. V finalu sta s 7-5 6-3 premagali Romunko Silvio Mario Kostache in Danko Hannah Viller Moller. TUKAJ.

Veronika Erjavec izgubila polfinale turnirja ITF WTT v Prokuplju

bm, 12.07.2019

Na mednarodnih članskih turnirjih ta teden ni veliko slovenskih predstavnikov, tako da je konec tedna v igri ostala samo Veronika Erjavec. Ta uspešno nastopa na turnirju ITF v Prokuplju (15.000 $). V prvem krogu je s 6-3 6-1 premagala Švicarko Bojano Klincov, v drugem pa je igrala s partnerico v konkurenci dvojic Nefiso Berberović iz BiH s katero sta bili prejšnji teden, prav tako v Prokuplju, finalistki med dvojicami. Tudi ta obračun je brez težav dobila s 6-0 6-4 in se uvrstila v četrtfinale. Tu se je pomerila z 2. nosilko, Bolgarko Petio Arshinkovo in jo premagala s 6-1 3-6 6-0. Za uvrstitev v finale je igrala s 3. nosilko, Avstralko Seone Mendez in izgubila z 2-6 5-7.

Prav z Nefiso tudi ta teden odlično igrata v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstili v finale. Za izboljšanje dosežka prejšnjega tedna in osvojitev turnirja sta igrali z dvojico Darya Astakhova in Laura Svatikova.Ruski igralki sta bili boljši in sta zmagali s 6-3 0-6 10-6, Erjavčeva pa se je še drugi teden zapšoreed morala zadovoljiti z drugim mestom.

Na turnirju ITF v Honolulu (60.000 $) je Nastja Kolar v zadnjem krogu kvalifikacij z 1-6 4-6 izgubila z Črnogorko Vladico Babić.

TUKAJ.

Eva Muller Uhan in Anamari Žnuderl polfinalistki turnirja TE 14 Marina SR Open v Portorožu

bm, 11.07.2019

V Portorožu se končuje mednarodni mladinski turnir TE v starostni kategoriji do 14 let Marina SR Open. Med številnimi slovenskimi igralci in igralkami, ki so nastopili na turnirju sta z uvrstitvijo v polfinale najuspešnejši Eva Muller Uhan in Anamari Žnuderl.

Eva, ki je 5. nosilka turnirja je v četrtfinalu s 7-5 3-6 6-2 premagala 4. nosilko, Čehinjo Klaro Vaja. Za nastop v finalu se bo potegovala s 6. nosilko Chiaro Jerolimov iz Hrvaške.

Za morebitni slovenski finale bo poskušala poskrbeti tudi 8. nosilka Anamari, ki je v četrtfinalu s 6-3 7-5 premagala 2. nosilko, Italijanko Margherito Marcon. Za nastop v finalu se bo borila s 3. nosilko Andjelo Lazarević iz Srbije.

Pri dečkih je v četrtfinalu klonil še zadnji slovenski predstavnik Žiga Švec. S 7-5 6-1 ga je izločil Romeo Hadžimehmedović iz Srbije. V konkurenci dvojic se bodo pri deklicah za naslov potegovale Anamari Žnuderl in Pia Petelinšek ter Maša Viriant s soigralko Andjelo Lazarević. TUKAJ.

Živa Falkner polfinalistka turnirja ITF v Temišvari, Maj Premzl četrtfinalist v Welsu, Gal Emeršič Potočnik izgubil polfinale v Reykjaviku

bm, 11.07.2019

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v romunski Temišvari se je Živa Falkner uvrstila v polfinale. Druga nosilka turnirja je v četrtfinalu s 6-3 6-3 premagala Romunko Ilinco Dalino Amariei in bo v polfinalu igrala s še četrto Romunko zapored, osmo nosilko Raluco Mario Tudorache. Dobro nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko, Rusinjo Mario Bondarenko uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-1 6-2 premagali domačinki Constantinovo in Todorachevo.

Na turnirju ITF 5. ranga v Reykjaviku je Gal Emeršič Potočnik nastope končal v polfinalu.Tu ga je s 6-4 6-1 premagal Španec Luis Francisco. Gal je z uvrstitvijo v polfinale dosegel uspeh kariere, našli pa ga bomo tudi na prihodnji objavlkjeni mladinski svetovni teniški lestvici.

Na turnirju ITF 4. ranga v Welsuse je Maj Premzl uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-3 6-2 premagal Čeha Vojteha Buriana. Za napredovanje v polfinale bo igral s Slovakom Matejem Galikom, 5. nosilcem turnirja. Pri dekletih sta izgubili Tara Gorinšek in Tjaša Klevišar. Taro je s 6-1 5-7 6-2 premagala 8. nosilka, Nemka Laura Isabel Putz, Tjaša je s 5-7 4-6 izgubila z 2. nosilko, Čehinjo Lindo Klimovicovo. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik polfinalist v Reykjaviku, Živa Falkner polfinalistka v Temišvari; Maj Premzl, Tara Gorinšek in Tjaša Klevišar uspešni v Welsu

bm, 10.07.2019

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Reykjaviku se je Gal Emeršič Potočnik iz kvalifikacij že uvrstil v polfinale. Nanizal je še peto zaporedno zmago in zanekrat nasprotnikom še ni prepustil niza. V četrtfinalu je s 7-5 6-1 premagal Kenijca Keeana Shaha in bo v polfinalu igral s Špancem Luisom Franciscom. Za Gala je to prvi letošnji nastop na turnirju ITF in četrti v karieri. V lanskem letu se je preizkušal na treh domačih turnirjih ITF 4. ranga in v štirih nastopih dosegel eno zmago. Letošnjo sezono je začel z zmago na turnirju TE 16 v Bergnu, nadaljeval pa z dvema četrtfinaloma, dvema polfinaloma in enim finalom. Skupaj je letos doslej odigral 28 tekem in zabeležil kar 23 zmag in le pet porazov.

Na turnirju ITF 3. ranga v Temišvari je Živa Falkner, trenutno je na 155. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, v drugem krogu s 6-0 6-2 premagala domačinko Silvio Costache. V četrtfinalu je igrala s še eno Romunko, Ilinco Dalino Amariei in tudi to brez težav izločila. Zmagala je s 6-3 6-3 in se uvrstila v polfinale.

Na turnirju ITF 4. ranga v avstrijskem Welsu se je Maj Premzl uvrstil v tretji krog. V drugem je s 6-1 1-0 (predaja) izločil Avstrijca Tobiasa Smolinerja in dosegel drugo zmago v glavnih žrebih na turnirjih ITF v karieri. V drugem krogu je izgubil Aljaž Jeran.

Na istem turnirju sta se v tretji krog uvrstili Tara Gorinšek in Tjaša Klevišar. Tara je v drugem krogu s 6-3 7-6(4) premagala Čehinjo Adelo Moravcovo, Tjaša s 6-1 6-3 Srbkinjo Lauro Dukić. Izgubili sta Pia Marija Rebec in Alja Belinger.

Na turnirju TE do 12 let v Furstenfeldu v Avstriji se je Paolo Angeli uvrstil v četrtfinale, tu pa je z 2-6 6-2 2-6 izgubil z Črnogorcem Jovanom Tomovićem. TUKAJ.

Eva Muller Uhan, Anamari Žnuderl, Maša Viriant in Žiga Švec četrtfinalisti turnirja TE 14 v Portorožu

bm, 10.07.2019

Na mednarodnem teniškem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, Marina SR Open, ki poteka v Portorožu so se med osem najboljših igralcev in igralk v posamični konkurenci uvrstili Žiga Švec, ki je v tretjem krogu 6-4 6-0 premagal Hrvata Doriana Salopeka in tri deklice.

Eva Muller Uhan je s 6-4 6-3 premagala Romunko Mario Angelo Gaspar, Maša Viriant v domačem obračunu s 6-0 6-1 Niko Završki in Anamari Žnuderl s 6-1 6-3 Hrvatico Taro Sladaković.

V konkurenci dvojic smo pri dečkih po četrtfinalu ostali brez predstavnikov, pri deklicah pa so se v polfinale uvrstile Anamari Žnuderl in Pia Petelinšek ter Maša Viriant s soigralko Andjelo Lazarević iz Srbije. TUKAJ.

Andreja Klepač in Pia Lovrič zaključili slovenske nastope v Wimbledonu

bm, 10.07.2019

Letošnji wimbledonski turnir se je za slovenske igralce in igralke končal z današnjima porazoma Andreje Klepač v konkurenci mešanih dvojic in Pie Lovrič med mladinskimi dvojicami.

Andreja Klepač in Francoz Edouard Reger Vasselin sta v drugem krogu mešanih dvojic s 6-2 3-6 4-6 izgubila s Hrvatom Ivanom Dodigom in Tajvanko Latisho Chan.

Nastope je med mladinkami končala tudi Pia Lovrič. S soigralko Mai Napatt Nirundorn sta izgubili v uvodnem nastopu dvojic. S 7-6 6-3 sta ju premagali sedmi nosilki, Američanki Emma Navarro in Chloe Beck. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik četrtfinalist v Reykjaviku, v Welsu uspešna Aljaž Jeran in Pia Marija Rebec, Živa Falkner zmagala v Temišvari

bm, 09.07.2019

Na turnirju ITF 5. ranga v Reykjaviku zmage še naprej niza Gal Emeršič Potočnik. Dvema zmagama v kvalifikacijah je dodal še drugo v glavnem turnirju in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 6-0 premagal Kanadčana Matthiasa Kaska. Sebastian Dominko je v treh nizih izgubil s Francozom Noahom Maligejem, ki je bil boljši s 4-6 6-3 6-2.

Na turnirju ITF 4. ranga v Welsu sta nastopila Aljaž Jeran in Aljaž Kirbiš. Jeran je s 6-2 6-0 premagal Avstrijca Diega Leona Laporta Osanteja, Kirbiš je s 3-6 2-6 izgubil z Avstrijcem Yanickom Schneiderjem.

Pri dekletih je Pia Maria Rebec s 7-5 6-2 premagala Avstrijko Sophio Wurm, Petja Drame je s 4-6 6-2 1-6 izgubila s Švicarko Saro Paunović, Brina Šulin je morala premoč priznati Avstrijki Nini Plichal, ki je zmagala s 4-6 6-1 6-1.

Živa Falkner nastopa na turnirju ITF 3. ranga v Temišvari. Na turnirju je druga nosilka, v prvem krogu pa je s 6-4 6-2 premagala domačinko Simono Ogescu. TUKAJ.

V Portorožu poteka turnir TE 14, v osmini finala sedem slovenskih igralcev in igralk

bm, 09.07.2019

V Portorožu v organizaciji TK Val poteka mednarodni teniški turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih so v tretji krog napredovali tretji nosilec Žiga Švec, 14. nosilec Luka Videnovič in 10. nosilec Jaka Tomažin.

Pri deklicah se je v drugi krog uvrstilo deset Slovek, v tretji krog pa se je uspelo uvrstiti Niki Završki, 5. nosilki Evi Muller Uhan, 7. nosilki Maši Viriant in 8. nosilki Anamari Žnuderl. TUKAJ.

Mladinci v Welsu, Reykjaviku in na turnirju Lampo Trophy v Rezzatu

bm, 08.07.2019

Gal Emeršič Potočnik, ki je prejšnji teden izvrstno nastopil na turnirju TE 16 v Reykjaviku in se uvrstil v fiinale tam ostaja tudi ta teden. Nastopa na turnirju ITF 5. ranga v starostni kategoriji do 18 let. Moral je v kvalifikacije in dosegel dve zmagi ter se uvrstil v glavni turnir, v katerem s posebnim povabilom nastopa tudi Sebastian Dominko.

Oba sta nastope začela z zmagama. Gal je v prvem krogu s 7-5 6-4 premagal 4. nosilca, Francoza Alexandra De Villepina, Dominko je bil s 4-6 6-4 6-0 boljši od Angleža Derina Acarogla.

Na turnir ITF v Wels je v okiru programa mladinskih reprezentanc odpotovala močna slovenska zasedba pod vodstvom Daniela Šantla. V Welsu bodo nastopili Tara Gorinšek, Tjaša Klevišar, Nika Strašek, Alja Belinger, Pia Marija Rebec, Brina Šulin, Petja Drame, Tilen Potočnik, Aljaž Jeran, Aljaž Kirbiš in Maj Premzl . Včeraj je 15. rojstni dan praznovala Pia Marija in ekipa jo je presenetila s torto in čestitko, kateri se pridružujemo tudi mi.

Na turnir Tennis Europe Lampo Trophy v italijanski Rezzato v Italijo je odpotovala slovenska ekipa dečkov in deklic do 12 let. Na turnirju ob gostiteljih Italijanih sodelujejo ekipe Bolgarije, Francije, Velike Britanije, Mehike, Romunije, Madžarske ter Bosne in Hercegovine. Deklice v postavi Eva Cikajlo, Nala Kovačič in Zala Vnuk bodo prvo tekmo igrale z ekipo Bosne in Hercegovine, dečki v postavi Luka Albreht, Matic Hribar in Marko Retelj se bodo pomerili z vrstniki iz Mehike. S slovensko ekipo sta Rok Ferjan in Ervin Hafner. TUKAJ.

Pia Lovrič izgubila napet obračun v Wimbledonu, konec tudi za Katarino Srebotnik med mešanimi dvojicami

bm, 08.07.2019

Krstni nastop na mladinskem turnirju za veliki slam v Wimbledonu je doživela Domžalčanka Pia Lovrič. V prvem krogu turnirja A ranga se je na igrišču št. 5 v zadnji tekmi dnevnega sporeda pomerila z Rusinjo Dario Frayman, 52. mladinko sveta. Pia je odlično odprla tekmo in v prvem nizu povedla s 5-3, nato pa izgubila štiri igre zapored in niz s 5-7. Tudi drugi niz je dobro začela in prednost obdržala do konca ter niz dobila s 6-2. V tretjem nizu sta bili igralki izenačeni do izida 6-6, zadnji dve igri pa je dobila Fraymanova in srečanje zaključila z izidom 7-5 2-6 8-6. Tekma je trajala dve uri in 45 minut, Lovričeva pa je na koncu osvojila celo tri točke več od nasprotnice (121-118), a žal izgubila.

Nekoliko slabše ji je tokrat stekel drugi servis ( 34 % izkoristek). Glede na statistične podatke je igrala zelo agresivno saj je dosegla 53 winnerjev (nasprotnica 28), a je na drugi strani naredila precej več neprisiljenih napak od nasprotnice in sicer kar 59 (Fraymanova le 30). Kar 47 točk je Lovričeva dosegla na mreži, nasprotnica 21. Zdaj jo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer igra v paru s Tajko Mai Napatt Nurundorn. V prvem krogu bosta igrali s sedmima nosilkama, Američankama Cloe Beck in Emmo Navarro. TUKAJ.

Slovenski teniški igralci in igralke na Univerzijadi v Neaplju

bm, 08.07.2019

Slovenski študentje se tudi letos udeležujejo Univerzijade, ki se odvija v Neaplju. Slovenske barve so v tenisu zastopali Tino Kovačič, Nejc Sitar, Tina Kristina Godec in Pija Brglez.

Pri fantih nastopa 72 igralcev. Tino je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagal Zambijca Phirija, v drugem pa s 4-6 1-6 izgubil z Britancem Penistonom. Nejc je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je z 2-6 2-6 izgubil s Korejcem Shinom.

Pri dekletih nastopa 64 igralk. Pia je bila v prvem krogu prosta, v drugem je s 7-5 6-2 premagala Američanko Bendetti, v tretjem pa z 1-6 1-6 izgubila z Britanko Arbuthnotte. Tina Kristina je bila v prvem krogu prosta, v drugem jo je s 7-5 6-0 ugnala Švicarka Karamoko.

V konkurenci dvojic sta Kovačič in Sitar izgubila z 2-6 1-6 uvodno srečanje s Kitajcema Wujem in Xujem, Godčeva in Brglezova pa sta prav tako v prvem krogu z 0-6 4-6 izgubili s Francozinjama Orange in Robbe. TUKAJ.

Hana Bečirovič Novak in Maj Tomac osvojila Op 18 v Šentjurju

bm, 08.07.2019

TK Šentjur je konec tedna gostil igralce in igralke v starostni kategoriji do 18 let. Pri dekletih je nastopilo 10 igralk, turnir pa je osvojila Hana Bečirovič Novak (ŽtkMb). V finalu je s 6-2 6-3 premagala Meto Marenk (TKMed).

Pri fantih je nastopilo 21 igralcev. Za nastop v finalu so se borili Tilen Potočnik (ŠD-LTA), Maj Tomac (MaxLj),
Grega Sevšek
(Krško) in Tilen Kovač (Šentjur). Finalista sta bila Tomac, ki je s 7-5 4-6 6-2 ugnal Potočnika in Sevšek, ki je bil s 6-4 5-7 6-4 boljši od Kovača.

V finalu je brez težav slavil Maj Tomac. Grego Sevška je premagal s 6-1 6-0.

V konkurenci dvojic sta slavila Tristan Lukas Nickel Koželj (Radom) in Maj Tomac, ki sta v finalu s 6-0 6-3 premagala Miho Kastelca (ŠtkVe) in Tilna Potočnika. TUKAJ.

Andreja Klepač v drugi krog mešanih dvojic, Tamara Zidanšek končala z nastopi

bm, 06.07.2019

Andreja Klepač se je v Wimbledonu uvrstila v drugi krog mešanih dvojic. S soigralcem Edouardom Rogerjem Vasselinom sta v uvodnem nastopu s 6-4 6-4 premagala Britanca Luka Bambridga in Američanko Asio Muhamad.

Z nastopi pa je v Wimbledonu s porazom med ženskimi dvojicami končala Tamara Zidanšek. Z Rebecco Peterson sta igrala proti Viktoriji Azarenka in Ashley Barty ter izgubili z 2-6 3-6. TUKAJ.

Slovenski igralci in igralke najboljši na turnirju TE 12 na Otočcu

bm, 06.07.2019

V teniškem centru Otočec se je s popolnim slovenskim slavjem končal mednarodni teniški turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. Prvič se je tudi zgodilo, da so prav vsa prva mesta pobrali domači igralci in igralke.

V finalu dečkov sta nastopila Ljubljančan Luka Albreht in Velenjčan Paolo Angeli. V izenačenem obračunu je bil boljši Albreht, ki je zmagal s 6-4 1-6 10-8. Za Albrehta, trenutno vodilnega igralca slovenske teniške lestvice do 12 let in letošnjega poletnega državnega prvaka je to prva zmaga na turnirjih TE in najboljši dosežek na mednarodni sceni v karieri. Tudi Angeli se je prvič v karieri uvrstil v finale mednarodnega turnirja TE, na domači sceni pa se je povsem približal najboljšim igralcem.

Med deklicami je slavila letošnja poletna slovenska državna prvakinja do 12 let Radomeljčanka Eva Cikajlo. V finalu je s 6-2 6-2 premagala Mariborčanko Nalo Kovačič, trenutno prvo slovensko igralko na lestvici TS do 12 let. Eva igra v zadnjem obdobju odlično in se je v kratkem času na turnirjih TE še drugič uvrstila v finale. Medtem, ko je prvi finalni obračun v Prijedoru izgubila, je tokrat šla do konca in prvič v karieri stopila na zmagovalne stopničke turnirja TE.

Popolno slovensko slavje na turnirju so z zmagama v konkurenci dvojic izpopolnili Luka Petrovič in Paolo Angeli, ki sta v finalu turnirja dečkov z 0-6 6-2 10-5 premagala Luko Albrehta in Matica Hribarja ter Nala Kovačič in Hana Šišak Molan, ki sta v finalu deklic s 5-7 6-4 10-4 premagali Elo Plošnik in Francozinjo Julie Armingol.

Čestitke vsem !

Foto: M. Rak TUKAJ.

Najstnice in najstniki, ki jim je uspelo skoraj nemogoče

bm, 06.07.2019

V spodnjem prispevku si lahko preberete članek o mladih teniških igralcih in igralkah, ki so se v preteklosti kot najstniki zapisali v teniško zgodovino.

Članek objavljen na portalu Siol najdete TUKAJ.

Matic Špec in Veronika Erjavec izgubila finalna obračuna dvojic v Beogradu in Prokuplju

bm, 06.07.2019

Na mednarodnih članskih turnirjih ITF WTT so vsi slovenski predstavniki končali z nastopi v posamični konkurenci.

Nina Potočnik je v Stuttgartu v drugem krogu z 2-6 5-7 izgubila z 8. nosilko, Poljakinjo Majo Chwalinsko.

Nik Razboršek je v drugem krogu Den Haaga s 5-7 0-6 izgubil s Francozom Geoffreyem Blancaneauxom.

Matic Špec je moral v Beogradu premoč priznati Romunu Bogdanu Apostolu, ki je slavil s 6-4 6-1.

Se je pa Matic s soigralcem Strahinjo Rakićem iz Srbije uvrstil v finale konkurence dvojic. Polfinalno srečanje sta jima Nerman Fatić in Marko Tepavac predala. V finalu sta igrala z Rusoma Artemom Dubrivnyem in Alexandrom Ovcharovim in izgubila s 7-6(5) 1-6 7-10.

Na turnirju ITF v Prokuplju (15.000 $) se je v finale konkurence dvojic uvrstila Veronika Erjavec. V polfinalu sta z Nefiso Berberović iz BiH s katero sta prvi nosilki turnirja, 6-3 6-0 premagali Rusionjo Daryo Astakhovo in Grkinjo Galateio Mesochoritou. V finalu sta igrali z drugima nosilkama, Turkinjama Ipek Oz in Melis Sezer in tudi njima se ni uspelo zavihteti na vrh. Turkinji sta zmagali z rezultatom 7-5 7-5.

Foto: Sportida TUKAJ.

Polona Hercog najprej odčitala teniško lekcijo Američanki, a na koncu igrišče zapustila sklonjene glave

bm, 05.07.2019

Izjemen dvoboj smo danes spremljali na osrednjem teniškem igrišču športnega kompleksa v Wimbledonu, na katerem sta se merili 28-letna Polona Hercog in trinajst let mlajša ameriška najstnica Cori Gauff.

Tekma se je začela povsem po slovenskih željah in notah Polone Hercog, ki je iz igre v igro igrala bolje ter z odličnim servisom in močnimi forhand udarci spravljala v obup tako Gauffovo, kot njen velik strokovni štab v trenerski loži. Hercogova je z dvema brejkoma v sedmi in deveti igri prvi niz dobila s 6-3. Tudi v drugem je začela silovito in hitro prišla do vodstva s 4-1 in 5-2. Priigrala si je dve zaključni žogici, eno na servis nasprotnice in eno na svoj servis, a sta obe ostali neizkoriščeni. Potem pa je v upanju, da bo z zanesljivimi udarci premagala Američanko začela igrati povsem defenzivno, brez napadalnega forhanda in z veliko rezanimi backhand udarci, ki pa Gauffovi niso povzročali veliko težav. Tekma je šla v podaljšano igro drugega niza in to je mlada Američanka v napeti končnici dobila z 9-7. Tretji niz je odločneje začela nasprotnica in hitro povedla s 4-1, a je Polona z re-brejkom izid izenačila na 4-4. Pri izidu 6-5 je Polona servirala za obstanek v igri, a ji servisa šele tretjič v srečanju ni uspelo obdržati in Gauffova je slavila s končnih 3-6 7-6(7) in 7-5.

Tekma je trajala dve uri in 47 minut, Hercogova pa je v srečanju osvojila šest točk več od Američanke (108-102). Bila je boljša v skoraj vseh statističnih pokazateljih, a ji to na koncu ostaja le kot slaba tolažba za zamujeno priložnost in prvo uvrstitev v četrti krog turnirja za grand slam. Dosegla je celo en brejk več od nasprotnice.

Hercogova je imela 71 % izkjoristek prvega servisa (Gauff 67%) , 60 % izkoristek drugega servisa (52 %), dosegla je 34 winnerjev (24) in naredila 45 neprisiljenih napak (43). Dosegla je 4 ase (3) in 4 dvojne napake (6).

Za Polono je to četrta uvrstitev v tretji krog turnirja za grand slam, poleg dveh uvrstitev v Wimbledonu se je dvakrat uvrstila v tretji krog še v Parizu.

"Vesela sem, da je konec. Polona je igrala neverjetno. Prvič sem nastopila na osrednjem igrišču. Ves dvoboj sem se zavedala, da se lahko vrnem v igro, ne glede na izid. Iskala sem priložnosti za svoje udarce. Ljudje na tribunah so bil neverjetni. Tudi ko sem bila v slabem položaju, so navijali zame. Hvala vsem, ki so verjeli vame. Zaenkrat ne bom razmišljala o naslednjem dvoboju," so bile prve besede Gauffove.

Zaključno točko srečanja si lahko ogledate TUKAJ.

Paolo Angeli, Luka Albreht, Eva Cikajlo in Nala Kovačič finalisti turnirja TE 12 na Otočcu, v Portorožu se začenja TE 14

bm, 05.07.2019

Na Otočcu se zaključuje letošnja izvedba mednarodnega teniškega turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let, Krka Cup 2019.

Mladi slovenski igralci in igralke so se tokrat zelo izkazali saj so se v polfinale uvrstili trije dečki in dve deklici, v finalu pa bomo spremljali dva slovenska obračuna.

Pri dečkih bomo spremljali slovenski finale med Paolom Angelijem, ki je v še enem slovenskem obračunu s 6-0 6-1 ugnal Luko Petrovičain Luko Albrehtom , ki je s 6-4 6-3 izločil Rusa Artema Bogomolova.

Pri deklicah sta se v finale zavihteli Eva Cikajlo, ki je prepričljivo s 6-1 6-1 premagala Latvijko Jano Denisenko in Nala Kovačič, ki je bila s 3-6 6-3 10-6 boljša od Avstralke Milane Dejanović.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih že včeraj slavila Luka Petrovič in Paolo Angeli, ki sta v finalu s 0-6 6-2 10-5 premagala Luko Albrehta in Matica Hribarja .

V finalu deklic sta med dvojicami slavili Nala Kovačič in Hana Šišak Molan, ki sta s 5-7 6-4 10-4 premagali Elo Plošnik in Francozinjo Julie Armingol.

Na fotografiji udeleženke finala dvojic.

V Portorožu se s kvalifikacijami začenja naslednji mednarodni turnir. Turnir Tennis Europe Marina SR Portorož v starostni kategoriji do 14 let gosti 75 dečkov in 60 deklic. Vsi prijavljeni slovenski igralci in igralke so uvrščeni v glavni turnir, ki se bo začel v ponedeljek. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik izgubil finale v Reykjaviku

bm, 05.07.2019

Gal Emeršič Potočnik je nastopal na turnirju Tennis Europe v starostni katergoriji do 16 let v Reykjaviku in turnir končal na drugi stopnički. V finalu ga je s 7-5 6-2 premagal Francoz Paul Barbier Gazeu.

Za Gala je to četrti posamični finale letos in drugi finalni poraz, dvakrat pa je turnirja končal na zmagovalni stopnički. Na lestvici TE do 16 let trenutno zaseda 74. mesto. Najvišje je bil letos že na 49. mestu in po novem uspehu na Islandiji se bo temu mestu ponovno približal. TUKAJ.

Polona Hercog danes v tretjem krogu Wimbledona z ameriško najstnico Cori Gauff

bm, 05.07.2019

Polona Hercog tudi na wimbledonski travi igra odlično in se je kot edina izmed slovenskih igralk uvrstila v tretji krog. V obračunu s 17. nosilko, Američanko Madison Keys je bila prepričljivo boljša in je po uri ter dvanajstih minutah igre slavila s 6-2 6-4. Hercogova je bila v vseh elementih igrah boljša od nerazpoložene nasprotnice, ki nikakor ni prišla do zanesljivega udarca, tako da je v srečanju naredila kar 32 neprisiljenih napak, Hercogova le 15. Polona je odlično servirala in ob zadetih 56 % prvih servisov je imela izkoristek kar 68 % (Keys 61), še boljša od nasprotnice je bila pri drugem servisu, katerega izkoristek je imela 67 %, nasprotnica skromnih 38 %. Polona je bila ob koncu v osvojenih točkah boljša s 65 - 49.

Polona se bo v tretjem krogu pomerila z ameriško najstnico, 15-letno Cori Gauff, najmlajšo udeleženko turnirja v Wimledonu v njegovi zgodovini. Tekma bo na centralnem igrišču na sporedu okrog 17. ure s prenosom na Sport Klubu.

Izjavi Polone Hercog po tekmi s Keysovo lahko prisluhnete TUKAJ.

Tamara Zidanšek ni bila kos Kitajki, Kaji Juvan ni uspelo presenetiti Serene Williams

bm, 04.07.2019

Danes sta v Wimbledonu na sporedu dva slovenska posamična nastopa. Kot prva je že nastopila Tamara Zidanšek, ki je igrala s 15. nosilko, 27-letno Kitajko Qiang Wang, 15. igralko sveta. Kitajka je bila prepričljivo boljša in je po 54 minutah igre slavila s 6-1 6-2. Tamari tokrat igra ni stekla, naredila je kar 30 neprisiljenih napak, ob štirih dvojnih napakah pa je imela izkoristek drugega servisa zgolj 27 %. Wang je bila izjemna pri prvem servisu saj je dobila vseh 16 točk na zadet prvi servis, izkoristek drugega servisa pa je imela 63 %, izgubila je skupaj sedem točk. Izkoristila je pet brejk priložnosti od sedmih, Tamari pa ni ponudila niti ene.

Tamara je lahko kljub porazu z uvrstitvijo v drugi krog zadovoljna, še posebej ker se je v drugi krog uvrstila tudi v konkurenci dvojic.

Še en zanimiv nastop za slovenske ljubitelje tenisa danes smo spremljali danes. Kaja Juvan se je merila s Sereno Williams in v izenačenem obračunu izgubila s 6-2 2-6 4-6. Srečanje je trajalo uro in štiriintrideset minut, Kaja pa kljub dobljenemu prvemu nizu ni uspela dela dokončati in pripraviti presenečenja, ki pa to glede na zadnje Kajine sijajne predstave niti ne bi bilo, saj je Serena le še bleda senca nekdanje št. 1 svetovnega tenisa. Juvanova je tekmo odigrala hrabro in v tretjem nizu po zaostanku z 2-5 izid še znižala na 4-5, nato pa je izkušena Američanka s tremi odličnimi servisi niz zaključila in se uvrstila v tretji krog. Kaja je znova dokazala, da se lahko enakovredno meri tudi z najboljšimi igralkami na svetu in zagotovo jo lahko kmalu pričakujemo v elitni stoterici teniških igralk sveta.

Juvanova je bila enakovredna nasprotnica Williamsovi o čemer govori tudi statistika. Servis ji je odvzela trikrat, sama ga je izgubila štirikrat, dosegla je štiri ase, nasprotnica šest, izkoristek prvega servisa je imela 60 % (77 %), drugega pa 55 (52 %). Imela je boljši odstotek realiziranih točk na mreži, naredila je manj neprisiljenih napak od nasprotnice - 23 (26), a je Williamsova dosegla več winnerjev - 25 (12). V osvojenih točkah je bila Američanka boljša z 81-73.

Tekma je bila dobra, borila sem se za vsako točko. Ona je stopnjevala ritem, ampak sem vesela, da sem ohranila mirne živce. Mogoče mi je na koncu malce zmanjkalo moči, ona pa je vse skupaj zdržala. Z razlogom je med najboljšimi igralkami na svetu. Super izkušnja zame, res," je za STA povedala Juvanova.

V Wimledonu smo spremljali tudi tri slovenske nastiope v konkurenci dvojic. Po Katarini Srebotnik sta danes izpadli še Andreja Klepač in Dalila Jakupović, uspešna pa je bila Zidanškova. TUKAJ.

Na turnirju do 18 let v Šentjurju še prosta mesta v glavnem turnirju

bm, 03.07.2019

TK Šentjur obvešča, da so na prihajajočem turnirju do 18 let še prosta mesta v ženskem in moškem turnirju zato pozivajo igralce in igralke, da se prijavijo in se udeležijo turnirja. Do žreba so še mogoče pozne prijave.

Organizator je za vse sodelujoče pripravil lepe nagrade.TK Šentjur TUKAJ.

Pia Lovrič polfinalistka dvojic v Londonu, Gal Emeršič Potočnik finalist TE 16 v Reykjaviku

bm, 03.07.2019

Pia Lovrič se je na turnirju ITF 1. ranga v Roehamptonu, ki je edina preizkušnja mladink in mladincev na travi pred turnirjem v Wimbledonu, uvrstila v polfinale turnirja dvojic. S Tajko Mai Napatt Nirundorn sta v četrtfinalu s 3-6 7-6(5) 10-3 premagali Brazilko Ano Luizo Cruz in Rusinjo Veroniko Pepelyaevo.

V polfinalu sta ju nato ustavili Španka Marta Custic in Američanka Elizabeth Mandlik, ki sta bili boljši s 6-3 6-3.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let na Velem Lošinju je Tit Škerlavaj izgubil tekmo drugega kroga. S 6-2 6-3 ga je premagal drugi nosilec, Nizozemec Alessandro Versteegh. Izgubili sta tudi Ivona Ahčan od katere je bila s 6-1 6-2 boljša Avstrijka Nina Plihal in Tajda Zalokar, katero je s 6-2 6-2 premagala Hrvatica Tena Rajki.

Na turnirju TE 16 v Reykjaviku se je Gal Emeršič Potočnik uvrstil v finale. V polfinalu je s 3-6 6-2 7-5 premagal Francoza Andrea Mchicha in se bo za zmago na turnirju pomeril s Francozom Paulom Barbierjem Gazeujem. TUKAJ.

Nina Potočnik v Stuttgartu, Matic Špec v Beogradu v drugi krog turnirjev ITF

bm, 03.07.2019

Nina Potočnik se je na turnirju ITF v Stuttgartu (25.000 $) uvrstila v drugi krog. V prvem je z 2-6 6-3 7-6(4) premagala kvalifikantko iz BiH Anito Husarić. V drugem krogu bo igrala z osmo nosilko, Poljakinjo Majo Chwalinsko.

Prvi nastop je na turnirju ITF v Beogradu (15.000 $) uspešno opravil Matic Špec. V prvem krogu je igral s 6. nosilcem Markosom Kalovelonisom in zmagal s 6-4 7-5.

Že včeraj se je v drugi krog turnija v Den Haagu (15.000 $) uvrstil Nik Razboršek.

TUKAJ.

Na Otočcu znani polfinalisti v posamični konkurenci in zmagovalca dvojic pri dečkih

bm, 03.07.2019

V teniškem centru Otočec poteka mednarodni teniški turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. V soboto so odigrali nekaj kvalifikacijskih dvobojev, v ponedeljek pa se je začel glavni turnir s tekmami v RR skupinah. Zmagovalke in zmagovalci osmih RR skupin so se uvrstili v četrtfinale in bodo nato turnir dokončali po normalnem sistemu.

Po dveh odigranih krogih so pri dečkih po dve zmagi zabeležili Žiga Šeško, Paolo Angeli, Luka Petrovič, Marko Retelj, Matic Hribar, Maksim Despotovič in Luka Albreht.

Pri deklicah so bile po dvakrat uspešne Nala Kovačič, Eva Cikajlo, Julija Bogatin, Kaja Najzer, Zala Bizjak, Beti Butina Jazbec in Katarina Stefanija Mrvar.

V sredo se je končal turnir RR. V četrtfinale so se uvrstili Žiga Šeško in Luka Albreht, ki bosta igrala mes seboj, Marko Retelj, Luka Petrovič in Paolo Angeli.

Pri deklicah so četrtfinalistke Nala Kovačič, ki bo igrala z Katarino Stefanijo Mrvar, Kaja Najzer ter Zala Bizjak in Eva Cikajlo, ki bosta med sabo odločili o polfinalistki.

Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Luka Albreht, Rus Artem Bogomolov, Luka Petrovič in Paolo Angeli.

Pri deklicah so polfinalistke Nala Kovačič, Milana Dejanović, Jana Denisenko in Eva Cikajlo.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih slavila Luka Petrovič in Paolo Angeli, kista v finalu s 0-6 6-2 10-5 premagala Luko Albrehta in Matica Hribarja.

Pri deklicah so se v finale uvrstile Nala Kovačič in Hana Šišak Molan ter Ela Plošnik s soigralko Julie Armingol. TUKAJ.

Malo uspeha za naše predstavnike na turnirjih ITF, bolje gre mladincem in mladinkam na turnirjih TE

bm, 02.07.2019

Nik Razboršek se je na turnirju ITF WTT v Den Haagu (15.000 $) uvrstil v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-0 6-0 odpravil Nizozemca Jaya Zwinkelsa.

V prvem krogu ITF turnirja v Prokuplju (15.000 $) je Veronika Erjavec s 6-4 4-6 2-6 izgubila s Španko Ano Lantigua De La Nuez, Kristina Novak pa s 3-6 3-6 z Madžarko Szabino Szlavikovics.

V finalu kvalifikacij ITF turnirja v italijanski Bielli (25.000 $) je Pia Čuk z 2-6 0-6 izgubila z Norvežanko Melanie Stokke.

Neuspešen je bil tudi Anže Arh, ki je na turnirju v Tabarki (15.000 $) s 4-6 3-6 izgubil z Italijanom Marcom Micelijem.

Na pripravljalnem mladinskem turnirju pred Wimbledonom, ki se igra v Roehamptonu in je 1. ranga, se je Pia Lovrič s soigralko iz Tajske Mai Napatt Nirundorh uvrstila v četrtfinale. V drugem kroghu sta še enkrat tesno zmagali. Tokrat sta bili z 2-6 6-3 11-9 boljši od Rusinje Darie Frayman in Latvijke Darje Semenistaje.

Na turnirju TE do 16 let 3. ranga v Reykjaviku se je Gal Emeršič Potočnik uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-3 6-3 premagal Avstrijca Dominika Vonbanka. Sebastian Dominko, ki bi prav tako moral nastopiti na turnirju je uvodno tekmo predal.

Na turnirju TE 16 na Velem Lošinju je nastopil Tit Škerlavaj in v prvem krogu s 6-1 6-0 premagal Hrvata Leonardija Desanta. Med dekleti sta bili uspešni Ivona Ahčan, ki je s 5-7 7-6(2) in 6-3 premagala Hrvatico Doro Kos in Tajda Zalokar, ki je s 6-1 6-3 premagala Ukrajino Ivanno Danch. TUKAJ.

Izjemne Slovenke v Wimbledonu. Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta se v drugem krogu pridružili Poloni Hercog. Aljaž Bedene ni uspel

bm, 02.07.2019

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta, tako kot Polona Hercog, izvrstno začeli nastope v Wimbledonu in se slednji pridružili v drugem krogu turnirja.

Zidanškova je v prvem krogu s 6-3 5-7 8-6 premagala Kanadčanko Eugenie Bouchard. Dve uri in dvajset minut je trajal obračun v katerem smo videli dve vrnitvi Bouchardove po znatnih zaostankih, a je na koncu Tamara vendarle vzdržala velik pritisk ob koncu srečanja in se zasluženo prvič v karieri uvrstila v drugi krog Wimbledona. Tamara je po dobljenem prvem niz v drugem povedla s 3-1, a v nadaljevanju niz izgubila na 5, v tretjem pa celo s 4-1, a je tudi tokrat pustila Kanadčanki, da jo ujame in celo povede s 6-5. Tamara je nato zanesljivo dobila svoj začetni udarec, v trinajsti igri dosegla brejk in v štirinajsti z atraktivnimi točkami na mreži zaključila srečanje v svojo korist. Statistika pove, da je Tamara dosegla deset brejkov iz šestnajstih poskusov (Bouchard 9/15), naredila je štiri dvojne napake (6), imela izkoristek prvega servisa 54 % (57 %) in drugega 35 % (29 %), dosegla 32 winnerjev (19) in naredila 42 neprisiljenih napak (45). Na koncu je bila boljša za dve točki (109-107). V drugem krogu jo čaka obračun s 15. nosilko, Kitajko Qiang Wang.

Odlično je odigrala četrto tekmo na travi in prvo v glavnem turnirju tudi Kaja Juvan. Uro in štirideset minut je potrebovala za zmago nad 94. igralko lestvice WTA, Čehinjo Krystino Pliskovo. Odločale so malenkosti, na koncu pa tudi odličen servis Juvanove, ki je temo zaključila z asom. Obe igralki sta po trikrat izgubili začetni udarec, vsaka pa dosegli po sedem asov in naredili 6 (Juvan) oz. 8 (Pliskova) dvojnih napak. Kaja je dosegla 26 winnerjev (Pliskova 34), a naredila deset neprisiljenih napak manj od nasprotnice (Kaja 26, Pliskova 36).Zanimivo, da je bila Pliskova na koncu boljša za štiri točke, a kljub temu izgubila srečanje (95-91). Juvanova si je zdaj priigrala tekmo s Sereno Wiliams, ki v tem trenutku zagotovo ni nepremagljiva.

Aljaž Bedene ni uspel preskočiti prvega kroga. V uvodnem nastopu je igral z Italijanom Matteom Berrettinijem, ki je na mestu 17. nosilca nadomestil poškodovanega Hrvata Borno Čorića in po nekaj manj kot treh urah igre izgubil z rezultatom 6-3 3-6 2-6 6-7(3). Berrettini, ki odlično igra na travi je našemu igralcu zabil 19 asov (Aljaž 7), ob štirih dvojnih napakah (6) je imel izkoristek prvega servisa kar 84 % (69). Od 14 priložnosti za break je Berrettini izkoristil štiri, Bedene od osmih dve. Italijan je dosegel 53 winnerjev, Aljaž 39, še večja je bila razlika v neprisiljenih napakah, ki jih je Aljaž napravil 51, Berrettini le 33. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 143 - 120 v korist zmagovalca. TUKAJ.

Arhiv novic - julij 2019

Novice in fotografije za izbrano kategorijo si lahko ogledate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.