Tenis-Slovenija

Pia Lovrič zimska državna prvakinja do 14 let za leto 2015

21.1.2015

Državni prvaki 2015_DP14 Rogaška

V Rogaški Slatini se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 14 let.

Državna prvaka med posamezniki sta postala drugouvrščena igralca lestvice TZS Jan KUPČIČ in Pia LOVRIČ.

V finalnem obračunu je Pia LOVRIČ (Domžale) premagala prvo igralko lestvice TZS Živo FALKNER (Otočec) z rezultatom 6-2 6-3. Obe igralki sta sicer suvereno odigrali celotno prvenstvo in nasprotnicam nista oddali prav veliko iger, kljub temu pa je bila Pia LOVRIČ bolj prepričljiva, tako da finalni izid ni presenetljiv.

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, ki sta v finalu s 6-1 6-3 premagali Kristino KOFOL (Koper) in Gajo Katerino TURK (Morje)

Pia Lovrič osvojila FIN A turnir v Rogaški Slatini, zmagovalka B turnirja Eva Čokolič

Rogaška Slatina, 15.12.2014

Lovrič, Glavaš Bubek_525__2014_af

Sheila Glavaš, Pia Lovrič in Alea Bubek (foto: M. Bubek)

V Rogaški Slatini je na FIN A turnirju deklic do 14 let, turnir je bil 2. ranga, slavila 1. nosilka Pia LOVRIČ. S 6-2 2-6 6-1 je premagala 6. nosilko Sheilo GLAVAŠ (Talos).

Kalan Eva_525_2014_FIN 14A_bm

Eva Kalan (foto:bm)

B turnir je osvojila Eva ČOKOLIČ (ŽtkMb), ki je v finalu s 6-1 6-1 premagala klubsko kolegico Kajo-Cassiopeio KRANER.

FIN 14A 2014_3 mesto B turnir_1200

Hana NOVAK Bečirovič in Liza KUHELJ (Foto:bm)

Rogaška, 14.12.2014

Na FIN turnirju do 14 let v Rogaški Slatini so se v polfinalu pomerile 1. nosilka Pia LOVRIČ (Domža) in 8. nosilka Eva KALAN (Maja). Slavila je Pia LOVRIČ s 6-1 6-1. V drugem polfinalu sta igrali 5. nosilka Alea BUBEK (N.Gorica) in 6. nosilka Sheila GLAVAŠ (Talos). Boljša je bila Sheila GLAVAŠ, ki je zmagala s 6-4 6-4.

V B turnirju so se za nastop v finalu borile Hana NOVAK-BEČIROVIČ (ŽtkMb) in klubska kolegica Eva ČOKOLIČ ter Liza KUHELJ (Jaki) in Kaja- Cassiopeia KRANER (ŽtkMb). Eva ČOKOLIČ je zmagala s 6-2 6-3, v drugem polfinalu je bila s 6-4 6-3 boljša Kaja- Cassiopeia KRANER