prijava_e
Tekmovanja : 2019 : člani

Novice in fotografije

Matic Špec in Maja Makorič poletna članska državna prvaka 2019

27.6.2019

 

DP člani in članice Maribor 2019 Kokol 525

 

Na igriščih TK Branik Maribor se je končalo letošnje poletno državno prvenstvo za člane in članice.

Naslov državnega prvaka je pri članih osvojil prvi nosilec in trenutno šesti igralec lestvice TS Matic Špec (ŽtkMb). V finalu je s 6-2 6-2 premagal člana domačega teniškega kluba Miho Veličkega (Br-Mb). Oba igralca do finala nasprotnikom nista prepustila nobenega niza, Velički pa je na poti do finala izločil drugega nosilca Gašperja 
Bezjaka.  24-letni Mariborčan Matic Špec, ki študira v ZDA in igra za univerzo Minnesota, v času, ko nima študijskih obveznosti, nastopa na mednarodnih turnirjih ITF WTT. Na mednarodni teniški lestvici ITF trenutno kot četrti Slovenec zaseda 478. mesto. Za Matica je to drugi naslov članskega državnega prvaka v karieri, prvega
je osvojil leta 2014. Matic je bil državni prvak tudi v mlajših kategorijah. Za Miho Veličkega, ki trenutno zaseda 21. mesto na lestvici TS je uvrstitev v finale državnega prvenstva najboljši izid na članskih tekmovanjih v karieri, je pa bil zmagovalec več turnirjev v mlajših kategorijah.

Tudi pri dekletih smo v finalu spremljali nastop "ameriške študentke", 20-letne  Nike Kozar, ki študira na univerzi Virginia. V finalu se je merila z našo odlično mladinko, 17-letno Majo Makorič, Novogoričanko, ki trenira na Ptuju in je trenutno 381. mladinka sveta.  S 6-3 3-6 6-2 je slavila Maja Makorič. Za Makoričevo, ki je bila državna prvakinja tudi v kategoriji do 18 let, je to prvi naslov državne prvakinje v članski konkurenci.

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji pri članicah Tara Katarina Milić in Tjaša Klevišar (Tr-Kr). V finalu sta s 7-5 6-1 ugnali Zalo Ule (LukaKp) in Urško Velec (Br-Mb), ki študira na univerz Alabama.

Pri članih sta naslov osvojila Jakob Aljaž Kaplja (Radom) in Bor Schweiger Mužar (Otočec). V finalu sta bila s 3-6 6-1 10-4 boljša od Roka Sitarja (ŽtkMb) in Nicka Cmagerja (Br-Mb). Tudi v finalu moških dvojic smo spremljali štiri igralce ki študirajo in uspešno igrajo tenis v ZDA. Rok Sitar je na univerzi Montana, Jakob Aljaž Kaplja v Jacksonvilu, Bor Schweiger Mužar v Illinoisu, Nick Cmager pa v Santa Clari.

Čeprav naših najboljših igralcev in igralk na prvenstvu ni bilo, ti so se v preteklosti že dokazali in trenutno nastopajo na mednarodnih turnirjih, smo spremljali zanimivo in kvalitetno prvenstvo, na delu pa smo videli nekatere mlajše igralke in igralce, ki bodo v prihodnosti iskali pot v profesionalni tenis, nekateri pa bodo šli po poti Matica in ostalih. Da je ta pot ahko uspešna je dokazal Blaž Rola, zdaj to dokazuje tudi Matic Špec.

Priznanja najboljšim je podelil podpredsenik Tenis Slovenije Miran Kraševec, organizator pa je med najboljše razdelil 3000 € denarne nagrade.
         
      

 

 

 

Benjamin Beliš dvoranski članski prvak za leto 2019

bm, 21.12.2018

 

DP Člani 2019 zimsko Brglez Cvetkovič Planinšek in

Pija Brglez, Tina Cvetkovič, Filip Jeff Planinšek in Benjamin Beliš

 

V Mariboru se je končalo dvoransko člansko državno prvenstvo za leto 2019. Naslova državnih prvakov sta osvojila Benjamin Beliš (Sl. Gradec) in Tina Cvetkovič (Šdštr).
  
Pri članih smo spremljali izjemno zanimiv in izenačen obračun med prvim nosilcem, sicer pa šestim igralcem članske lestvice TS, 25-letnim Slovenjgradčanom Benjaminom Belišem in osem let mlajšim, nepostavljenim Mariborčanom, ki trenira na Ptuju, Filipom Jeffom Planinškom. Izkušnje so tokrat ugnale mladost in zmage s 7-5 4-6 7-6(2) ter prvega naslova državnega prvaka v članski konkurenci se je zasluženo veselil Beliš. Naslov je krona njegove dosedanje kariere, v kateri je med leti 2013 in 2015 lopar bolj kot ne postavil v kot, a se je nato ponovno začel udeleževati domačih turnirjev in v zadnjih dveh letih dosegal odlične rezultate, ki so ga pripeljali na prvo mesto med igralci, ki niso na mednarodnem delu lestvice TS in nenazadnje do naslova državnega prvaka.

 
V konkurenci dvojic sta pri članih naslov državnih prvakov osvojila Matej Leljak in Nick Cmager (ŽtkMb), ki sta v finalu s 6-4 6-3 premagala Benjamina Beliša in Matica Sotlerja (Krško).

 

Čestitamo !

Zmagovalec prvega turnirja nove sezone je Tino Kovačič

bm, 26.11.2018

 

Odprto prvenstvo člani Mengeš 2018_525 


V Mengšu se je končalo OP za člane in članice, ki ga je organiziral TK Šporn šport. Danes so bili na sporedu polfinalni in finalni obračuni, zmagovalec prvega turnirja članov pa je postal Tino Kovačič (ŽtkMb).


Kovačič je v izenačenem finalnem obračunu s 6-3 7-6(9) premagal Jošta Plestenjaka (Sl-Lj). V polfinalu je Plestenjak s 6-7(2) 6-3 7-6(5) izločil Miho Vetriha (Sgrad), Kovačič pa s 4-6 6-4 6-1 Marka Mesariča (AsLit).

 

OP Mengeš polfinalisti člani_525

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.