prijava_e
Novica

Za dvojno slovensko slavje na turnirju TE Grawe Open 2019 poskrbela Sebastian Dominko in Matic Križnik


bm


Sebastian Dominko, 16-letni član domačega teniškega kluba ŽTM Maribor in Matic Križnik, 13-letni Ljubljančan iz TK-CC sta zmagovalca letošnjega mednarodnega turnirja Tennis Europe - Grawe open 2019 - v starostnih kategorijah do 16 in do 14 let.

Sebastian Dominko je v finalu, ob neposrednem prenosu na TV Maribor, s 7-6(4) 6-3 premagal vrstnika iz Slovaške Petra Nada. Dominko, ki je bil postavljen na mesto devetega nosilca turnirja je celoten turnir odigral odlično, iz tekme v tekmo stopnjeval formo, prvi veliki korak proti končni zmagi pa je naredil v četrtfinalu, ko je s 7-6(5) 6-4 izločil prvega nosilca, Nemca Alexandra Blockxa. V polfinalu nato ni imel večjih težav s tretjim nosilcem, Hrvatom Alenom Billom, katerega je premagal s 6-4 6-1.

V finalnem obračunu sta oba igralca tekmo začela nervozno, Slovak je povedel s 4-2, a se je Dominko vrnil v igro izid izenačil, o zmagovalcu pa je odločala podaljšana igra, katero je zanesljvo dobil domačin, ki je povedel s 6-1 in na koncu slavil s 7-4. Drugi niz je pripadel Mariborčanu, saj je z odličnim serviranjem zanesljivo dobival igre na svoj servis, en brejk pa mu je zadostoval za končno zmago v drugem nizu in s tem srečanju. Ob osrednjem igrišču se je zbralo lepo število gledalcev, ki so vpodbujali oba finalista.

. Za Dominka je to prva zmaga na turnirjih TE v posamični konkurenci, letos pa je bil tudi že finalist na Norveškem. Še uspešnejši je v konkurenci dvojic, kjer se na turnirjih TE lahko pohvali s štirimi naslovi. Petega je najbrž izgubil v četrtfinalu, ko sta morala z Galom Emeršičem Potočnikom, zaradi poškodbe slednjega, tekmo predati.

Slovensko slavje v Mariboru je zaokrožil Matic Križnik, ki je v finalu turnirja dečkov do 14 let v izenačenem obračunu s 7-5 2-6 6-3 premagal avstrijskega vrstnika Daniela Zimmermanna. Oba igralca sta prvič v karieri nastopila v finalu turnirja TE v konkurenci posameznikov in s prikazno igro navdušila vse, ki so spremljali finalni obračun. Križnik je prvič okusil slast zmage na mednarodnem turnirju TE in to v svojem prvem nastopu v finalu konkurence posameznikov. V karieri je bil trikrat finalist med dvojicami, a je vse tri finalne obračune izgubil. Matic na letvici TE do 14 let zaseda 148. mesto, zmaga pa ga bo potisnila še precej višje. Ljubitelji tenisa bodo njegove nastope lahko spremljali tudi prihodnji teden na Bergantovem memorialu, ki bo potekal v organizaciji TK Branik Maribor.

Foto Dušanka Mlakar
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.