Tenis-Slovenija

Maja Makorič najboljša na OP ZALA 16 na Ptuju

Ljubljana, 6.7.2016

OP ZALA 16 TERME PTUJ 2016_525

Na OP ZALA 16 na Ptuju je naslov osvojila Maja MAKORIČ (N. Gorica). V finalu je s 6-2 6-4 premagala Aljo BELINGER (Šplus).

Maja MAKORIČ je trenutno vodilna igralka lestvice TS v starostni kategoriji do 16 let, to pa je njen tretji naslov v letošnji sezoni. Pred tem je osvojila turnir v starostni kategoriji do 18 let v domači Novi Gorici in OP ZALA 16 v Domžalah.

Maja MAKORIČ je na Ptuju skupaj s soigralko Zalo ULE slavila tudi v konkurenci dvojic. S 7-6(5) 6-3 sta premagali Mio KUKOVIČ in Aljo BELINGER.

2.7.2016

Dekleta so na Ptuju odigrala četrtfinalna in polfinalna srečanja. Finalistki sta Maja MAKORIČ (N.Gorica), ki je v polfinalu s 3-6 6-2 6-4 premagala Zalo ULE (Talos)  in Alja BELINGER (Šplus), ki je bila s 7-6(3) 6-2 boljša od Alee BUBEK (N. Gorica).

Anja Gal do prvega naslova državne prvakinje

09.06.2016

Finalisti DP 16 Maribor 2016 Oblak, Hrkač, Podlipn

V Mariboru se je na igriščih ŽTK končalo državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

Oba naslova ostajata v Mariboru, osvojila pa sta ju nepostavljena igralec in igralka. Pri fantih je slavil član domačega teniškega kluba ŽTK Maribor Matic PODLIPNIK, 9. igralec lestvice TS in s tem še drugič letos dvignil zmagovalni pokal, saj je osvojil tudi zimsko državno prvenstvo. Tokrat je bil v finalu s 7-5 7-6(0) boljši od presenetljivega
finalista, prav tako nepostavljenega Gašperja OBLAKA (Ltc), ki na lestvici TS zaseda 19. mesto.

Tudi pri dekletih je zmaga ostala v Mariboru, državna prvakinja pa je postala članica TK Mima, Anja GAL. Tudi Galova s 16. mestom na lestvici TS ni bila med nosilkami turnirja, da je spadala v ožji krog favoritinj, kar je na koncu tudi potrdila. V finalu je s 6-0 6-0 premagala 5. nosilko Katjo HRKAČ (Medvode). Za Anjo GAL je to prvi naslov državne prvakinje, je pa v različnih kategorijah doslej že večkrat nastopila v polfinalu.

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Borut ŠRAJ in Miha VELIČKI (ŽtkMb). V finalu sta s 6-0 6-2 premagala Marka KOVAČEVIČA (ŠtkVe) in Maja TOMCA (MaxLj).

Med dekleti sta državni prvakinji Maja MAKORIČ (N.Gorica) in Zala ULE (Talos). V finalu sta s 6-2 6-4 premagali Aleo BUBEK (N.Gorica) in Tjašo KLEVIŠAR (Tr-Kr).

Čestitke vsem!

Foto: Dušanka Mlakar

Eva Kalan in Gašper Bezjak osvojila OP Zala 16 v Ljubljani

Ljubljana, 25.2.016

Kalan Eva in Horvat Ema Zala 16 Lj januar 2016

V Ljubljani se je končalo OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let.

Pri dekletih je turnir osvojila 2. nosilka Eva KALAN (Tk Maja), ki je v finalu s 6-3 6-2 premagala prvopostavljeno, 3. igralko lestvice TS do 16 let, Emo HORVAT (Tc-Lj).

Pri fantih je zmagovalec 7. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb). V finalu je s 5-7 6-3 6-1 premagal 4. nosilca Miho VELIČKEGA (ŽtkMb).

Matic Podlipnik in Tina Cvetkovič dvoranska državna prvaka 2016

8.1.2016

DP do 16 let_ zimsko _ zmagovalci_2016_525_dm

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo ZALA 2016 v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih smo spremljali klubski obračun igralcev domačega kluba ŽTK Maribor Matica PODLIPNIKA in Jana KUPČIČA. Naslov državnega prvaka je osvojil Matic PODLIPNIK. V finalu je slavil s 6-3 6-2.

Pri dekletih prva nosilka Tina CVETKOVIČ,
sicer 2. igralka lestvice TS do 16 let ni dovolila presenečenja, a se
je morala za zmago pošteno potruditi. V finalu je nepostavljeno Lian BENEDEJČIČ iz Kopra premagala s 6-3 4-6 6-3.

V konkurenci dvojic sta med fanti naslov osvojila Matic DIMIC in Tilen POTOČNIK, ki sta v finalu s 6-2 6-1 premagala Matica PODLIPNIKA in Jana KUPČIČA.

Med dekletih sta državni prvakinji Anja GAL in Kristina NOVAK. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali finalistki turnirja posameznic Lian BENEDEJČIČ in Tino CVETKOVIČ.