prijava_e
Lige : 2018 : Liga do 12 let

Igralci in igralke TK Center Court osvojili ligo do 12 let

Maribor, 14.6.2018

 

TK CC zmagovalci lige do 12 let 2018_525_dm

Foto: Dušanka Mlakar

 

Na igriščih ŽTK Maribor se je končalo zadnje dejanje letošnje lige do 12 let, finalni obračun Play offa. V finale sta se uvrstili ekipi ŽTK Maribor, ki je v polfinalu s 5-2 premagala ekipo TK Triglav Kranj in ekipa TK Center Court, ki je bila v drugem polfinalu s 7-0 boljša od ekipe TK Nova Gorica.

Igra se po sistemu 5+2, trije posamezni obračuni dečkov in dva posamezna obračuna deklic ter dva obračuna dvojic.

Zmagovalec je bil odločen že po posamičnih obračunih, saj je TK Center Court povedel z rezultatom 4-1, po tekmah dvojic pa je bil končni izid 5-2, Naslov je tako odšel v Ljubljano. Točke za zmagovalno ekipo so prispevali Marko Požonec, Matic Hribar, Ela Nala Milić, Tinkara Vraničar in dvojica Tinkara Vraničar/Ana Thaler. Točki za domačine so osvojili Žiga Švec in dvojica Žiga Švec/Nejc Strašek.

 

 

Play off 2018 ŽTK TC CC_525

Foto: Dušanka Mlakar

 

Maribor 13.6.2018

 

Play off 12 let 2018 ŽTK Maribor dm_525

         

V Mariboru so se zbrali igralci in igralke ekip, ki so se po rednem delu lige do 12 let uvrstili na zaključni turnir. Gosti ga ŽTK Maribor, turnir pa bo popestril dogajanje na igriščih ŽTK-ja kjer poteka mednarodni ITF turnir Infond Open 2018.

V play off so se uvrstile ekipe TK Triglav Kranj, TK Nova Gorica, ŽTK Maribor in TK Center Court. Ekipo sestavljajo trije dečki in dve deklici, igra pa se pet posameznih tekem in dva obračuna dvojic.
 
V polfinalu sta se v prvi tekmi pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj. Slavili so domačini s 5-2, točke za ŽTK pa so osvojili Žiga Švec, Nala Kovačič, Lija Mumlek ter dvojici ŽigaŠvec/Nejc Strašek in Nala Kovačič/Lija Mumlek.

V drugem polfinalu sta igrali ekipi TK Center Court in TK Nova Gorica. Boljši so bili igralci in igralke iz ljubljane, ki so zmagali s 7 - 0. V posamičnih tekmah so točke priigrali Mak Mikovič, Marko Požonec, Matic Hribar, Ela Nala Milić in Tinkara Vraničar.        

Znani udeleženci play offa v ligi do 12 let

31.05.2018   

 

Končan je redni del lige do 12 let, dobili pa smo tudi udeležence Play Offa, ki bo 13. in 14. junija. To so ekipe ŽTK Maribor, TK Triglav Kranj1, TK Center Court in TK Nova Gorica.

 

TK Nova Gorica liga do 12 let 2018_525

 

V skupini A sta se v play off uvrstili ekipi TK Center Court in TK Nova Gorica. Slednja je imela enako število točk kot ekipa TK Triglav Kranj 2, a je zmagala s 4-3 v odločilnem medsebojnem srečanju.

 

V skupini B sta se na zadnji tekmi za uvrstitev v play off borili ekipi ŽTK Maribor in TK Šentjur. Šentjurčanom bi nastop zagotovila že minimalna zmaga, saj bi bili ob enakem številu osvojenih točk boljši v medsebojnem srečanju, a Mariborčanov tak scenarij ni navdušil. Odločilno srečanje so dobili zanesljivo s 7-0 in se uvrstili v play off.
V skupini C je udeleženka play offa ekipa TK Triglav Kranj 1, ki je zmagala na vseh štirih tekmah.

 

Rezultate vseh tekem in končni vrstni red ekip po rednem delu si lahko ogledate v tabeli desnem meniju.

   
TK Triglav Kranj 2018_liga 12 let_525 
 

S tekmami prvega, drugega in tretjega kroga se nadaljuje liga do 12 let. Nastopa 15 ekip, ki so razdeljene v tri skupine. Štiri ekipe se uvrstijo v play off, ki bo v juniju.

 

TK Luka Koper liga do 12 let 2018_525

Ekipi TK Koper in TK Nova Gorica, Foto: A. Živin

 

V tekmah prvega kroga so zmage dosegle ekipe TK Nova Gorica in TK Triglav Kranj 2 v skupini A, TK Šentjur v skupini B ter ŠD LTC in TA Breskvar v skupini C.

 

Žtk Maribor Krka Otoče liga do 12 let_tm_525

Ekipi Žtk Maribor in TK Krka Otočec, Foto: T. Majer

 

V drugem krogu lige do 12 let sta v skupini A zmagi zabeležili ekipi TK Center Court in TK Luka Koper, v skupini B pa je zmago vknjižila ekipa ŽTK Maribor. V tej skupini je nastop v ligi odpovedala ekipa TK Branik Maribor. V skupini C tekme sta  nove točke osvojili ekipi TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj1.

 

ŽTK Liga do 12 let_525

Ekipa ŽTK Maribor, Foto: Dušanka Mlakar

  

V tretjem krogu sta v A skupini zmagali ekipi TK Center Court in TK Nova Gorica, v skupini B je zmagala ekipa ŽTK Maribor, v skupini C pa sta zmagali ekipi TK Triglav Kranj in ŠD Ltc Ljubljana.

 

TK Radomlje liga do 12 let_525_dm 

Ekipa TK Radomlje,  Foto: Dušanka Mlakar

 

Odigran je bil četrti krog lige do 12 let. Zaradi slabega vremena sta bili dve tekmi preloženi. Zmage so zabeležili TK Triglav Kranj 2 v A skupini, TK Šentjur v B skupini in

TK Triglav Kranj 1 v C skupini.   
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.