Živa Falkner izgubila v polfinalu turnirja ITF v Beljaku med posameznicami, med dvojicami ponovno zmagovalka

Odlično je ta teden na turnirju ITF 2. ranga v Beljaku igrala 16-letna Novomeščanka Živa Falkner. Trenutno 188. igralka mladinske svetovne teniške lestvice je končno premagala četrtfinalno prepreko in se prvič letos uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je v tri ure trajajočem obračunu po izvrstni igri unala 7. nosilko, 14-letno Rusinjo Eriko Andreevo, 143.mladinko sveta in prejšnji teden zmagovalko turnirja ITF 2. ranga v Plovdivu. To je bil njun prvi medsebojni obračun.

V polfinalu je Živa igrala s 17-letno Slovakinjo Eszter Meri, 643. igralko lestvice ITF in izgubila s 3-6 3-6.

Za Živo je še en odličen turnir v konkurenci dvojic, saj je s soigralko Giulio Morlet iz Francije zmagala še na drugem turnirju 2. ranga zapored. V polfinalu sta s 6-2 6-3 premagali Hrvatico Noo Krznarić in Francozinjo Lucie Nguyen Tan. V finalu sta bili njuni nasprotnici Slovakinji, Michaela Kadleckova in Nina Stankovska. Falknerjeva in Morletova sta slavili z 2-6 6-2 10-6. Še ena pomembna zmaga za Živo, ki ji bo na lestvici ITF prinesla nekaj prepotrebnih točk za dosego nove najboljše uvrstitve v karieri. Živa je trenutno na 188. mestu, najvišje v karieri med mladinkami pa je bila na 155. mestu oktobra 2018.

Na turnirju dvojic pri fantih se je Filip Jeff Planinšek s soigralcem Filipom Mišolićem iz Avstrije uvrstil v polfinale, tu pa sta s 7-6(4) 4-6 4-10 izgubila z Madžarom Petrom Sallayem in Švicarjem Adrienom Burdetom