Tin Krstulovič napredoval v Budimpešti, Pia Lovrič in Tara Gorinšek izgubili

Na turnirju ITF 1. ranga v italijanskem Santa Croceju se je Pia Lovrič uvrstila v tretji krog. Pia je bila kot 14. nosilka v prvem krogu prosta, v drugem pa je igrala z Avstralko Anastasio Berezovo. Pri Pijinem vodstvu s 3-2 v prvem nizu je Avstralka srečanje predala. V tretjem krogu se je Lovričeva pomerila s 1. nosilko, ki prihaja iz Koreje, Sohyun Park. Parkova je trenutno 25. mladinka svetav obračunu z našo igralko pa je bila boljša s 6-1 6-2.

V Budimpešti na turnirju ITF 4. ranga organizatorjem nagaja vreme, tako da je bila večina tekem prvega kroga v torek odpovedanih. Tekmo je od naših predstavnikov začel Tin Krstulovič in prvi niz proti Madžaru Adamu Szellu dobil s 6-1. V današnjem nadaljevanju je svojo premoč samo potrdil in tudi drugi niz dobil in sicer s 6-2. Srečanje je začela tudi Tara Katarina Milić, ob prekinitvi pa Madžarka Reka Kata Matko vodi s 5-2.

V Ulcinju je tekmo prvega kroga na turnirju ITF 4. ranga odigrala Tara Gorinšek in s 4-6 2-6 izgubila z Bolgarko Eleno Trenchevo.