prijava_e
Novica

Grawe Open 2019 - velik osip slovenskih igralcev in igralk, a domači upi za visoka mesta še ostajajo v igri


bm


Na igriščih ŽTK Maribor se odvija mednarodni teniški turnir TE v straostnih kategorijah do 14 in do 16 let, Grawe Open 2019.

Danes smo videli tudi nastope preostalih slovenkih igralcev in igralk, ki so bili kot nosilci v prvem krogu prosti. V kategoriji do 16 let so med fanti v tretji krog napredovali trije člani domačega kluba, Gal Emeršič Potočnik, Maj Premzl in Sebastian Dominko. Premzl in Emeršič Potočnik sta v spodnjem delu žreba in bosta že v tretjem krogu v medsebojnem obračunu odličila o četrtfinalistu. Dominko bo igral s šestim nosilcem, Hrvatom Noo Vukadinom.

Tudi pri dekletih do 16 let, ta so idigrala tekme prvega kroga, zaenkrat kaže dobro. V drugi krog so napredovale Nika Strašek, kvalifikantka Meta Marenk, Petja Drame in Annika Planinšek. Slednja je pripravila presenečenje in že v prvem krogu izločila 1. nosilko turnirja, Hrvatico Marijo Majetić.

V kategoriji do 14 let sta se v tretji krog uvrstila Matic Križnik in Žiga Švec. Pri deklicah sta bili v drugem krogu uspešni Ana Lanišek in Ula Jamar.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.