Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek v Nurnbergu prvič na igrišče v torek, Dalila Jakupović predala tekmo prvega kroga


bm, 19.5.2019

V nemškem Nurnbergu se začenja eden izmed dveh turnirjev WTA, ki bosta zadnja preizkušnja za igralce in igralke pred Parizom. Za večino najboljših je bil zadnji resen preizkus Rim, v Nurnbergu in Strasbourgu pa tudi ne bo igralk, ki bodo nastopile v kvalifikacijah Pariza. Tam se bo od ponedeljka za uvrstitev v glavni turnir borila naša Kaja Juvan.

Nurnberg sta za zadnjo postajo pred Parizom izbrali Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović, ki bosta poskušali doseči nov viden rezultat.

Po pričakovanju je bil prvi krog prezahteven za Dalilo Jakupović, ki v zadnjem času še išče pravo formo, poleg tega pa jo je izdalo zdravje, saj je zaigrala z virozo. Igrala je s 1. nosilko turnirja, Kazahstanko Yulio Putintsevo, 38. igralko lestvice WTA in po zaostanku z 2-6 0-3 srečanje zaradi slabega počutja predala.

Lažji žreb ima tokrat Zidanškova, ki bo v prvem krogu v torek igrala z Japonko Misaki Doi, trenutno 109. igralko sveta.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo