prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek v Nurnbergu z uvrstitvijo v finale do novega vrhunca kariere


bm


Na WTA turnirju v Nurnbergu z nagradnim skladom 250.000 $ se je Tamara Zidanšek uvrstila v finale. Gre za nov izjemen dosežek slovenske igralke v kratki profesionalni teniški karieri, v kateri se doslej lahko pohvali z zmago na WTA challengerju v Bolu. Tokrat ima priložnost za prvo zmago na turnirju serije WTA International z nagradnim skladom 250.000 $.

V četrtfinalu je po dveh urah in osmih minutah igre premagala leto dni starejšo, na lestvici WTA pa šest mest nižje uvrščeno Rusinjo Veroniko Kudermetovo.

Spremljali smo zanimiv obračun s številnimi dolgimi izmenjavami in lepo odigranimi točkami. Tamara je v srečanju, v katerem sta obe igralki po petkrat izgubili začetni udarec, dosegla pet asov, imela izkoristek prvega in drugega servisa skoraj 60 % in bila na koncu boljša za 12 točk (107-95).

V polfinalu, drugem letos, se je pomerila z drugo nosilko, Čehinjo Katerino Siniakovo, 43. igralko lestvice WTA.

Tamara je bila boljša s 7-6 (4) 6-2 po nekaj manj kot uri in pol igre. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat, skupaj pa je osvojila deset točk več od nasprotnice (71-61).

Njena nasprotnica v finalu bo 1. nosilka turnirja, 24-letna Moskovčanka Yulia Putintseva, 39. igralka lestvice WTA, ki je v prvem krogu izločila našo Dalilo Jakupović. Za Putintsevo, ki je doslej na turnirjih WTA v finalu nastopila dvakrat, a obakrat ostala brez zmage, je to prav tako letošnji najboljši dosežek, saj se je najdlje pred tem uvrstila v četrtfinale turnirja v Sydneyu. Sicer pa sta se igralki letos že pomerili. V prvem krogu turnirja v Rabatu je bila Tamara boljša v treh nizih.

Tamara si je z uvrstitvijo v finale že priigrala 17.258 € denarne nagrade in 180 WTA točk, ki ji že prinašajo novo najvišjo uvrstitev v karieri, 60. mesto.

Tamara je medtem tudi že dobila nasprotnico v prvem krogu glavnega turnirja na Roland Garrosu. To bo 20. nosilka in trenutno 20. igralka sveta, Belgijka Elise Mertens.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.