prijava_e
Novica

Bergantov memorial 2019 - v polfinalu Petja Drame, Anika Planinšek, Aljaž Jeran, Matic Križnik in Žiga Švec


bm


Tudi drugi mariborski turnir TE v starostni kategoriji do 14 in do 16 let - Bergantov memorial 2019 - je že prinesel slovenskim igralkam in igralcem zavidljive uvrstitve, saj se jih je pet uvrstilo v polfinle.

Pri dečkih do 14 let sta polfinalista peti nosilec Matic Križnik, zmagovalec turnirja Grawe Open prejšnji teden, ki je v četrtfinalu s 6-3 6-3 premagal 3. nosilca, Američana Walkerja Ellena, 77. igralca lestvice Te do 14 let in sedmi nosilec Žiga Švec, ki je bil v četrtfinalu s 6-1 6-3 boljši od 16. nosilca, Madžara Kornela Halmosa. V polfinalu bo Križnik igral s prvim nosilcem, Švicarjem Patrickom Schoenom, 9. igralcem lestvice TE do 14 let. Žiga Švec bo igral s četrtim nosilcem, Avstrijcem Sebastianom Sorgerjem.

Pri deklicah do 14 let sta v četrtfinalu izpadli še zadnji slovenski igralki, Maša Viriant in Ana Lanišek.

Pri fantih do 16 let se je v polfinale uvrstil nepostavljeni Aljaž Jeran. V četrtfinalu je s 6-1 6-2 premagal 14. nosilca Švicarja Tilla Brunnerja. Izpadel je Jan Dimitrijevič od katerega je bil s 4-6 6-2 6-3 boljši 4. nosilec, Hrvat Alen Bill.

Pri dekletih do 16 let ne popušča četrta nosilka Petja Drame, ki je odlično začela četrtfinalno srečanje z 12. nosilko, Hrvatico Leo Rupnjak. Prvi niz je Mariborčanka dobila s 6-0, nato pa ji je nasprotnica srečanje predala. Drametova je do polfinala nasprotnicam oddala vsega tri igre, za finale pa se bo v slovenskem obračunu borila s klubsko soigralko Anniko Planinšek. Annika je v prav tako slovenskem klubskem obračunu v četrtfinalu s 5-7 6-4 6-1 premagala Hano Bečirovič Novak.

Kot smo že navajeni nas tudi tokrat niso razočarali naši predstavniki v konkurenci dvojic. Pri fantih do 16 let sta se v finale uvrstila prva favorita za zmago Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik, zmago pa jima bosta poskušala preprečiti Bor Artnak in Italijan Enrico Baldieserri.

Pri dekletih se je v finale uvrstila Nika Strašek s soigralko iz Hrvaške Emo Bubalo. V polfinalu sta 6-4 6-1 izločili slovensko dvojico Annika Planinšek in Petja Drame. Tudi v drugem polfinalu sta nastopili Slovenki. Taja Lončarič in Nina Pliberšek sta z 1-6 5-7 izgubili s Hrvaticama Marijano majetić in Klaro Vukičević.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.