Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Nik Razboršek uspešen v Kiseljaku; Manca Pislak in Nika Radišič brez glavnega turnirja v Italiji in Španiji, poraz Nastje Kolar v Hong Kongu


bm, 27.5.2019

V senci turnirja za grand slam v Parizu na turnirjih ITF WTT ta teden nastopajo naši igralci in igralke, ki se šele prebijajo proti najboljšim oz. nabirajo prve WTA in ATP točke.

Manca . V kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Gradežu sta nastopili Nika Radišič in Veronika Erjavec. Nika je bila v prvem krogu uspešna, ko je s 6-2 6-1 premagala Romunko Cristino Dinu, Veronika pa je z 1-6 2-6 izgubila z Italijanko Dalilo Spiteri. V drugem krogu je nato izgubila tudi Radišičeva. S 6-2 6-3 jo je premagala prva nosilka kvalifikacij, Italijanka Jessica Pieri.

Prav tako na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Santa Marheriti De Montubi v Španiji je Manca Pislak v prvem krogu kvalifikacij s 6-0 6-0 premagala Rusinjo Syuzen Afifi. Tudi ona je v drugem krogu izgubila. S 6-3 6-2 jo je premagala Japonka Yuriko Miyazaki.

Na moškem turnirju ITF v Kiseljaku (25.000 $) nastopa Nik Razboršek. V prvem krogu glavnega turnirja je igral z Makedoncem Gorazdom Srbljakom in zmagal z rezultatom 6-3 6-1.

Na turnirju z enakim nagradnim skladom v Hong Kongu je Nastja Kolar po nekaj dneh čakanja odigrala tekmo prvega kroga z Japonko Momoko Kobori in izgubila z 1-6 1-6.

Na mladinskem turnirju ITF petega ranga v Tirani je nastopila Zala Ule in v prvem krogu s 6-3 4-6 1-6 izgubila z Danko Nino Vicic.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo