Tamara Zidanšek po preobratu v tretjem nizu v drugi krog Nurnberga

Tamara Zidanšek se je na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Nurnbergu po zmagi naj Japonko Misaki Doi uvrstila v drugi krog.

V uvodnem nastopu je bila že na robu poraza, potem ko je v tretjem nizu zaostajala z 1-4 in rešila žogico za vodstvo nasprotnice s 5-1. Še eno pomembno žogico je ubranila pri izidu 2-4, ko je imela nasprotnica spet zaključno žogo za vodstvo s 5-2. Nato so se stvari obrnile, Japonka je naredila vrsto neprisiljenih napak, nekaj pa tudi izzvanih s strani odlično odigranih točk Tamare. Po dveh urah in osmih minutah je Tamara zaključila srečanje, ki se je končalo z izidom 7-6(4) 3-6 6-4, z winerjem. Razlika v osvojenih točkaj je bila ob koncu 106-102 v korist Tamare, ki je nasprotnici v srečanju servis odvzela petkrat, sama pa ga je izgubila šestkrat, a kljub temu slavila.