Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek po preobratu v tretjem nizu v drugi krog Nurnberga


bm, 21.5.2019

Tamara Zidanšek se je na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Nurnbergu po zmagi naj Japonko Misaki Doi uvrstila v drugi krog.

V uvodnem nastopu je bila že na robu poraza, potem ko je v tretjem nizu zaostajala z 1-4 in rešila žogico za vodstvo nasprotnice s 5-1. Še eno pomembno žogico je ubranila pri izidu 2-4, ko je imela nasprotnica spet zaključno žogo za vodstvo s 5-2. Nato so se stvari obrnile, Japonka je naredila vrsto neprisiljenih napak, nekaj pa tudi izzvanih s strani odlično odigranih točk Tamare. Po dveh urah in osmih minutah je Tamara zaključila srečanje, ki se je končalo z izidom 7-6(4) 3-6 6-4, z winerjem. Razlika v osvojenih točkaj je bila ob koncu 106-102 v korist Tamare, ki je nasprotnici v srečanju servis odvzela petkrat, sama pa ga je izgubila šestkrat, a kljub temu slavila.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo