prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan četrtfinalistki Bola


bm


Odlično zaenkrat kaže Tamari Zidanšek pri branjenju naslova na WTA challengerju v Bolu na Braču, saj se je že uvrstila v četrtfinale. V današnjem obračunu drugega kroga je po dveh urah igre s 3-6 6-2 6-3 premagala 29-letno Švicarko Stefanie Voegele, 97. igralko lestvice WTA. Kljub ne najboljšemu začetnemu udarcu, izgubila ga je sedemkrat, je bila Zidanškova v igri precej boljša in zaneslivejša nasprotnica. Švicarki jer odvzela servis sedemkrat, v osvojenih točkah pa je bila na koncu boljša z 92-72. Tamara je v drugem in tretjem nizu odlično vračala začetni udarec nasprotnice, tako da je Švicarka v drugem nizu na svoj servis osvojila vsega pet, v tretjem nizu pa 10 točk. Tamara bo v četrtfinalu igrala s še eno Švicarko, 29-letno Timeo Bacsinszky, 94. igralko lestvice WTA.

Tamara je popoldne nastopila še enkrat, ko sta v konkurenci dvojic z Olgo Danilović izgubili četrtfinalno tekmo s Timeo Bacsinsky in Many Minella. Švicarka in Luksemburžanka sta bili boljši s 6-4 4-6 10-4.

Slovenski ljubitelji tenisa smo lahko danes v Bolu spremljali še en slovenski nastop. V četrtfinale se je brez težav uvrstila še naša druga predstavnica na tem turnirju, 18-letna Kaja Juvan, ki je v prvem krogu s 6-2 6-0 izločila tretjo Slovenko v Bolu, Dalilo Jakupović. Juvanova je igrala s 5. nosilko, 23-letno Avstralko Astro Sharma, 92. igralko lestvice WTA. Spremljali smo igro mačke z mišjo, tako bi namreč lahko opisali razmerje na igrišču. Avstralka je v prvem nizu osvojila vsega 11 točk in niz v 19 minutah izgubila z 0-6. Drugi niz je začela za odtenek boljše, a je bila njena igra tudi v drugem nizu daleč pod nivojem, ki bi ga pričakovali od igralke uvrščene med prvih sto igralk na svetu saj ni bila sposobna odigrati vsaj nekaj resnejših izmenjav z Juvanovo. Kaja je tudi za zmago v drugem nizu potrebovala vsega 25 minut, prikazala pa nekaj nivojev boljši tenis od nasprotnice in se zanesljivo uvrstila v četrtfinale. Avstralka je na svoj servis v srečanju osvojila vsega 15 točk, od tega šest v prvem in devet v drugem nizu. Kaja je bila na koncu v osvojenih točkah boljša s 57-28.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.