prijava_e
Novica

Miha Vetrih LL v Berlinu, zmaga za Pio Lovrič; Noka Jurič uspešna v Banja Luki, najmlajši na TE 12 v Prijedoru in v Trstu


bm


Na mladinskem turnirju ITF 1. ranga v Berlinu je Miha Vetrih izgubil v finalu kvalifikacij, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Z 1-6 6-1 10-5 ga je premagal Italijan Luca Castagnola. V prvem krogu glavnega turnirja bo v torek igral z Maročanom Soufianom El Mesbahijem (ITF 225). V torek je že nastopila Pia Lovrič in s 6-0 6-0 premagala domačinko Marie Hoppe. Njena naslednja nasprotnica bo 14 letna domačinka Julia Zhu. Danes bosta nastopila še Živa Falkner in Filip Jeff Planinšek.

Na turnirju ITF 5. ranga v Banja Luki se je v drugi krog glavnega turnirja uvrstila samo srečna poraženka iz kvalifikacij Noka Jurič. S 6-3 6-0 je premagala Avstrijko Lauro Pasterk. V uvodnem nastopu so izgubile Nika Strašek, Brina Šulin in Alja Belinger.


Na turnirju TE do 12 let v Prijedoru se je Matic Hribar uvrstil v tretji krog. V prvem je bil prost, v drugem je s 6-1 6-4 premagal Nemca Carla Radtkeja. V prvem krogu je zmagal Marko Retelj, ki je s 6-1 6-1 odpravil Romuna Adriana Mateia Nedelcuja.

V uvodnem nastopu sta bila poražena Nino Govedič in Luka Petrovič.

Pri deklicah sta v prvem krogu zmagali Ela Plošnik, ki je s 6-0 6-0 izločila Eleno Stjepić iz BiH in Julija Bogatin, ki je s 6-3 6-3 premagala Nemko Anouk Van Riesen.

Na prvi nastop še čakajo Maksim Despotovič, Hana Šišak Molan, Eva Šifrer in Eva Cikajlo.

Na turnirju TE 12 v Trstu bodo nastopili Luka Albreht, Paolo Angeli in Nala Kovačič. V prvem krogu je izgubila Zala Vnuk.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.