Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Miha Vetrih LL v Berlinu, zmaga za Pio Lovrič; Noka Jurič uspešna v Banja Luki, najmlajši na TE 12 v Prijedoru in v Trstu


bm, 17.6.2019

Na mladinskem turnirju ITF 1. ranga v Berlinu je Miha Vetrih izgubil v finalu kvalifikacij, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Z 1-6 6-1 10-5 ga je premagal Italijan Luca Castagnola. V prvem krogu glavnega turnirja bo v torek igral z Maročanom Soufianom El Mesbahijem (ITF 225). V torek je že nastopila Pia Lovrič in s 6-0 6-0 premagala domačinko Marie Hoppe. Njena naslednja nasprotnica bo 14 letna domačinka Julia Zhu. Danes bosta nastopila še Živa Falkner in Filip Jeff Planinšek.

Na turnirju ITF 5. ranga v Banja Luki se je v drugi krog glavnega turnirja uvrstila samo srečna poraženka iz kvalifikacij Noka Jurič. S 6-3 6-0 je premagala Avstrijko Lauro Pasterk. V uvodnem nastopu so izgubile Nika Strašek, Brina Šulin in Alja Belinger.

Na turnirju TE do 12 let v Prijedoru se je Matic Hribar uvrstil v tretji krog. V prvem je bil prost, v drugem je s 6-1 6-4 premagal Nemca Carla Radtkeja. V prvem krogu je zmagal Marko Retelj, ki je s 6-1 6-1 odpravil Romuna Adriana Mateia Nedelcuja.

V uvodnem nastopu sta bila poražena Nino Govedič in Luka Petrovič.

Pri deklicah sta v prvem krogu zmagali Ela Plošnik, ki je s 6-0 6-0 izločila Eleno Stjepić iz BiH in Julija Bogatin, ki je s 6-3 6-3 premagala Nemko Anouk Van Riesen.

Na prvi nastop še čakajo Maksim Despotovič, Hana Šišak Molan, Eva Šifrer in Eva Cikajlo.

Na turnirju TE 12 v Trstu bodo nastopili Luka Albreht, Paolo Angeli in Nala Kovačič. V prvem krogu je izgubila Zala Vnuk.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo