prijava_e
Novica

Slovenski mladinci in mladinke zaenkrat odlično nastopajo na turnirju TE 16 na Ptuju


bm


Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let, ki poteka na Ptuju zanekrat odlično kaže našim mladincem in mladinkam saj so se v četrtfinale uvrstili štirje fantje in dve dekleti

Pri fantih je v igri še pet igralcev, katerim smo pred turnirjem tudi pripisovali največ možnosti. Prvi nosilec Sebastian Dominko bo v četrtfinalu v slovenskem obračunu igral z Aljažem Kirbišem, za morebitni slovenski polfinale pa bo poskusil poskrbeti Matic Križnik, ki bo igral s 4. nosilcem, Čehom Jakubom Mensikom. Tudi v spodnji polovici žreba lahko računamo na kakšnega polfinalista. Za mesto v polfinalu bo 3. nosilec Jan Dimitrijevič igral z Avstrijcem Tobiasom Leitnerjem, težje delo pa čaka 9. nosilca Maja Premzla, ki bo lopar prekrižal z drugim nosilcem, doslej zelo prepričljivim Avstrijcem Janom Kobierskim, sicer Majevim partnerjem v konkurenci dvojic.

Dekletom je sicer po drugem krogu kazalo še bolje kot fantom, a je bil tretji krog za večino previsoka ovira. V četrtfinale sta tako napredovali samo prva nosilka Annika Planinšek, ki bo v četrtfinalu igrala s 5. nosilko Irino Balus in Nina Pliberšek, ki se bo za nastop v polfinalu pomerila s 3. nosilko, Hrvatico Marino Skegro.

V konkurenci dvojic se je v finale uvrstil Maj Premzl z že omenjenim Kobierskim. Polfinalni obračun sta izgubila Jan Dimitrijevič in Marsel Žnuderl. Pri dekletih sta presenetili Meta Marenk in Hana Bećirovič Novak, ki sta se kot nepostavljeni igralki uvrstili v finale, potem, ko sta najprej izločili drugi, v polfinalu pa še četrti nosilki turnirja dvojic. Ni pa tak podvih uspel petima nosilkama Taji Lončarič in Nini Pliberšek, ki sta polfinalni obračun izgubili.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.