Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Kaja Juvan izgubila v prvem krogu Mallorce


bm, 18.6.2019

Kaja Juvan, ki se je skozi kvalifikacije z dvema zmagama uvrstila v glavni žreb turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ na Mallorci, tega uspeha ni uspela nadgraditi z napredovanjem v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem srečanju jo je s 7-5 7-6(5) v zelo izenačenem obračunu premagala najboljša tunizijska teniška igralka, 24-letna Ons Jabeur. Srečanje je trajalo uro in oseminštirideset minut, Kaja pa tokrat ni najbolje servirala saj je začetni udarec izgubila petkrat, trikrat v prvem in dvakrat v drugem nizu v katerem je sicer imela z brejkom prednost 4-1, a priigrane prednosti ni uspela zadržati. Jabeurjeva je s številnimi skrajšanimi žogicami in menjavo ritma povzročala Kaji težave skozi vse srečanje in na koncu tudi srečno zmagala. Boljša je bila za šest točk (87-81).

V Birminhamu pa je v konkurenci dvojic izpadla Katarina Srebotnik. S soigralko Darijo Jurak sta izgubili tekmo prvega kroga v katerem sta igrali z drugima nosilkama Su Wei Hsieh (Tpe) in Barboro Strycovo (Cze). Izid se je glasil 4-6 6-1 10-8 v korist nasprotnic.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo