prijava_e
Novica

Aljaž Jeran in Gal Emeršič Potočnik ter Petja Drame in Pia Marija Rebec finalisti DP ZALA do 16 let v Mariboru


bm


V Mariboru se končuje državno prvenstvo ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Danes so bili na sporedu zaključni obračuni dvojic in polfinalna srečanja v posamični konkurenci.

Pri fantih sta se v finale uvrstila prvi nosilec Aljaž Jeran (Radom), ki je v polfinalu s 6-1 7-5 premagal tretje postavljenega Bora Artnaka (AsLit) in četrti nosilec Gal Emeršič Potočnik, ki je bil v klubskem obračunu domačih igralcev ŽTK Maribor s 6-4 6-4 boljši od drugega nosilca Sebastana Dominka.

Pri dekletih sta finalistki prva nosilka Petja Drame (ŽtkMb) in druga nosilka Pia Marija Rebec (Tc-Lj). Drametova je v polfinalu s 6-2 6-1 izločila peto postavljeno Tajo Lončarič (Ptuj), Rebčeva je bila v drugem polfinalu s 6-2 7-6(4) boljša od tretje nosilke Brine Šulin (Radom).

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakov zanesljivo osvojila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. V finalu sta s 6-4 6-2 premagala Aljaža Jerana in Aljaža Kirbiša (Radom). Dominko in Potočnik sta v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Grego GHrebenška (Maja) in Nejca Škorjanca (ŠD_LTA), Jeran in Kirbiš pa s 6-2 6-7(6) 10-8 Simona Javorška in Žigo Bradaška (Maja).

Pri dekletih sta med dvojicami državni prvakinji Pia Marija Rebec in Brina Šulin. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali domačinki Anniko Planinšek in Petjo Drame. Rebčeva in Šulinova sta v polfinalu s 6-3 6-1 premagali Niko Strašek (ŽtkMb) in Tajo Lončarič (Ptuj), Planinškova in Drametova sta bili s 6-2 6-1 boljši od Pie Petelinšek in Anamari Žnuderl (ŽtkMb).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.