Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Začetek kvalifikacij na turnirjih ITF ne povsem po slovenskih željah, nadaljevanje boljše


bm, 24.6.2019

S kvalifikacijami in tekmami prvih krogov glavnih turnirjev so se začeli turnirji ITF, tudi ta teden z bogato slovensko udeležbo. Edina, ki sta preživela uvodni krog v ponedeljek sta bila Mike Urbanija, ki je na turnirju v Tabarki (15.000 $) v prvem krogu s 6-1 7-6 (1) premagal 11. nosilca, Rusa Zakharja Trapeznikova in Nika Radišič, ki je na turnirju v Budimpešti (15.000 $) s 7-6(3) 6-3 premagala Avstrijko Emo Vasić.

Na turnirju v Trbižu (25.000 $) so v uvodnem krogu kvalifikacij izpadle Manca Pislak, Veronika Erjavec in Kristina Novak, v finalu kvalifikacij pa je bila uspešna Pia Čuk, ki je s 6-3 6-4 premagala Italijanko Glorio Ceschi in se je v glavnem turnirju pridružila Nini Potočnik. Nina na prvi nastop še čaka. Na turnirju v nemškem Kamenu (15.000 $) je z zmago začel nastope Nik Razboršek. V prvem krogu je s 6-2 2-6 6-2 premagal 18-letnega Nemca Henrija Squireja, ki je kot mladinec dobil posebno povabilo (JE).

V igri so ta teden tudi mladinci in mladinke. Na turnirju ITF 2. ranga v Plznu je v kvalifikacijah nastopil Filip Jeff Planinšek in po dveh zmagah v finalu kvalifikacij s 4-6 2-6 klonil proti Slovaku Kristofu Minariku. Pri dekletih bo nastopila Živa Falkner.

Na ITF turnirju 4. ranga v grški Privezi bo nastopila Brina Šulin.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo