prijava_e
Novica

Kaja Juvan preko Sabine Lisicki v glavni turnir na Mallorci, poraz Jakupovićeve v dvojicah v Birminghamu


bm


Kaja Juvan je uspešno opravila tudi drugo preizkušnjo v kvalifikacijah turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ na Mallorci. Za zmago s 5-7 6-4 6-4 nad Nemko Sabine Lisicki je potrebovala dve uri in štirinajst minut. Kaja je zelo dobro servirala z izkoristkom prvega servisa 68 %. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila petkrat. Na koncu je bila boljša za šest točk (104-98).

Žreb je bil Kaji dokaj naklonjen saj ji je v prvem krogu glavnega turnirja namenil Tunizijko Ons Jabeur, 63. igralko lestvice WTA, ki je v letošnji sezoni na petnajstih tekmah dosegla vsega pet zmag in zabeležila deset porazov.

Na turnirju WTA v Birminghamu se je po izpadu med posameznicami Dalila Jakupović od turnirja poslovila tudi v konkurenci dvojic. S soigralko Kaitlyn Christian iz ZDA sta s 3-6 4-6 izgubili tekmo prvega kroga proti Avstralki Ashley Barty in Nemki Julii Goerges.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.