Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Kaja Juvan preko Sabine Lisicki v glavni turnir na Mallorci, poraz Jakupovićeve v dvojicah v Birminghamu


bm, 17.6.2019

Kaja Juvan je uspešno opravila tudi drugo preizkušnjo v kvalifikacijah turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ na Mallorci. Za zmago s 5-7 6-4 6-4 nad Nemko Sabine Lisicki je potrebovala dve uri in štirinajst minut. Kaja je zelo dobro servirala z izkoristkom prvega servisa 68 %. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila petkrat. Na koncu je bila boljša za šest točk (104-98).

Žreb je bil Kaji dokaj naklonjen saj ji je v prvem krogu glavnega turnirja namenil Tunizijko Ons Jabeur, 63. igralko lestvice WTA, ki je v letošnji sezoni na petnajstih tekmah dosegla vsega pet zmag in zabeležila deset porazov.

Na turnirju WTA v Birminghamu se je po izpadu med posameznicami Dalila Jakupović od turnirja poslovila tudi v konkurenci dvojic. S soigralko Kaitlyn Christian iz ZDA sta s 3-6 4-6 izgubili tekmo prvega kroga proti Avstralki Ashley Barty in Nemki Julii Goerges.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo