prijava_e
Novica

V Parizu konec slovenskih nastopov, Pia Lovrič v prvem nastopu na turnirjih za grand slam poražena


bm


Na OP Francije v Parizu smo imeli letos bogato zasedbo, kljub temu pa se je v drugi teden tekmovanja uspelo uvrstiti samo naši izvrstni igralki dvojic Andreji Klepač. Ta se je s soigralko Lucie Hradecko v tretjem krogu pomerila z Američanko Nicole Melichar in 44-letno Češko veteranko Kveto Pesche in izgubila. Amerišđko-češka naveza je bila boljša s 6-3 6-2.

Krstni nastop pa je na enem izmed štirih največjih teniških turnirjev na svetu doživela 17-letna Domžalčanka Pia Lovrič. Pia je še ena v vrsti odličnih slovenskih mladink, ki se ji je uspelo zavihteti med najboljših 100 mladih igralk na svetu, v tej konkurenci pa bo lahko nastopala še prihodnje leto. Trenutno je na 62. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, v Parizu pa je v svojem prvem nastopu na turnirjih za grand slam v prvem krogu igrala z domačinko, 16-letno Elso Jacquemont, 56. mladinko sveta. Francozinja je letos na OP Francije že nastopila saj je prejela povabilo za nastop v kvalifikacijah članskega turnirja, kjer je celo dosegla eno zmago.

Lovričeva konkurenco posameznic zapušča po uvodnem nastopu, saj je Francozinji lahko resno parirala samo do izida 3-3, v nadaljevanju pa je domačinka vzela niti igre v svoje roke in do konca ni več izgubila nobene igre. Na koncu je slavila s 6-3 6-0. V prvem nizu je bila odločilna osma igra v kateri je Pia izgubila svoj začetni udarec in zaostala s 3-5. V drugem nizu je imela Pia po brejku Francozinje in njenem vodstvu z 2-0 tri re-brejk priložnosti, a nobene ni izkoristila. Še enkrat je imela priložnost za osvojitev igre v četrti igri drugega niza, ko je povedla s 40-15, a tudi tokrat začetni udarec v nadaljevanju izgubila. V srečanju, ki je trajalo uro in dve minuti je sicer zadela 71 % prvih servisov, a imela izkoristek samo 34 % (nasprotnica 64 %), tako da je na tekmi na svoj prvi servis skupaj osvojila le 13 točk. Začetni udarec je izgubila šestkrat, Francozinji ga je odvzela enkrat. Na koncu je bilo razmerje osvojenih točk 68-42 v korist domače igralke.

Pio je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala v paru z Latvijko Darjo Semenistajo. V prvfem krogu sta igrali z Italijanko Melanio Delai in Španko Ane Mintegi Del Olmo in izgubili s 3-6 0-6.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.