prijava_e
Novica

Marko Retelj in Eva Cikajlo finalista turnija TE 12 v Prijedoru, Eva in Julija Bogatin izgubili finale dvojic


bm


Na turnirju TE 12 v Prijedoru so se izkazali vsi naši igralci in igralke, mesto v petkovem posamičnem finalu pa sta si priigrala Marko Retelj in Eva Cikajlo.

Marko Retelj je v polfinalu s 5-7 6-1 6-1 premagal Nemca Lievena Mietuscha in oddal prvi niz na turnirju. V finalu bo na poti do prve zmage na turnirjih Tennis Europe njegov nasprotnik Francoz Gregory Vrel Nagel, ki je v četrtfinalu izločil Matica Hribarja.

Izvrsten turnir je tudi za Evo Cikajlo, ki je suvereno izločila vse nasprotnice, v polfinalu pa je bila s 6-1 6-1 boljša od domačinke Lane Petković. Tudi ona bo naskakovala prvi naslov na turnirjih Tennis Europe, njej pa bo nasproti stala Nastasija Nesterović iz Nemčije.

Prve slovenske pokale na turnirju sta prejeli finalistki v konkurenci dvojic Julija Bogatin in Eva Cikajlo. V finalu sta morali premoč priznati Čehinji Neli Linhartovi in Nemki Juliji Stusek, ki sta slavili s 6-4 6-0.

Na turnirju TE 12 v Trstu je Luka Albreht poklenil v četrtfinalu. Z velikim žuljem na nogi se je v prvem nizu dobro boril s Čehom Josefom Sedlarjem in niz dobil, v nadaljevanju pa ni šlo več. Čeh je bil boljši s 3-6 6-0 6-0. V konkurenci dvojic se bosta za naslov borili Nala Kovačič in Zala Vnuk, ki sta se uvrstili v finale. V polfinalu sta s 6-3 4-6 11-9 premagali Alexio Gonzalez Galino in Dune Vaissaud.

Na fotografiji: Eva Cikajlo in Julija Bogatin
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.