Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Veronika Erjavec zmagovalka turnirja dvojic ITF v Banja Luki, Nika Radišič predala četrtfinale


bm, 9.6.2019

Nika Radišič se je na ITF turnirju v Banja Luki (15.000 $) z dvema zmagama nad odličnima nasprotnicama uvrstila v četrtfinale in to po nekaj manj kot šestih urah, ki jih je v enem dnevu preživela na igrišču.

V četrtek je v uvodnem nastopu s 4-6 7-6(2) 6-2 premagala prvo nosilko turnirja, Grkinjo Despino Papamichail, 474. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo dve uri in pol.

Nika je po zmagi in krajši pavzi morala na igrišče še enkrat. V drugem krogu je igrala z 8. nosilko, 21-letno Romunko Oano Gavrilu, ki je prejšnji teden osvojila ITF turnir z enakim nagradnim skladom v grškem Heraklionu. Drugo, izjemno izenačeno srečanje, je trajalo 3 ure in devetnajst minut. Nika je, potem, ko je v podaljšani igri najprej ubranila meč žogo nasprotnice, izkoristila tretjo zaključno žogo in slavila s 7-5 5-7 in 7-6(8). Igralki sta skupaj odigrali kar 256 točk, na koncu je bila za 12 točk boljša Nika.

V četrtfinalu jo je danes čakal obračun z 19-letno Draginjo Vuković, 824. igralko lestvice WTA, ki pa se v včerajšnjih uvodnih nastopih ni prav namučila saj je v obeh tekmah nasprotnicama oddala le po tri igre.

Žal je bil napor, ki ga je od Nike zahtevalo šest ur igranja prevelik, tako da je po zaostanku s 4-6 in 0-3 srečanje, precej bolj sveži oz. spočiti igralki, predala.

V konkurenci dvojic je odlično nastopila Veronika Erjavec, ki se je s soigralko Nefiso Berberović iz BiH uvrstila v finale in nato osvojila turnir. V polfinalu sta s 5-7 6-3 10-3 premagali Latvijko Margarito Ignatjevo in Slovakinjo Stello Kovacicovo, v finalu sta bili s 6-1 6-3 boljši od Čehinje Barbore Miklove in Srbkinje Elene Milovanović. Za Erjavčevo je to že sedmi naslov v karieri v konkurenci dvojic, tretji letos. Vse letošnje naslove je osvojila s soigralko Nefiso Berberović.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo