prijava_e
Novica

Aljaž Bedene v glavni turnir londonskega Queensa, Kaja Juvan v finale kvalifikacij na Mallorci; Dalila Jakupović neuspešna v Birminghamu


bm


V kvalifikacijah drugega travnatega turnirja ATP pred Wimbledonom z nagradnim skladom 2,219,150 € v londonskem Queens clubu je s kvalifikacijami uspešno opravil naš prvi lopar Aljaž Bedene. V prvem krogu je s 6-2 7-6(2) premagal Estonca Jurgena Zoppa, za napredovanje v glavni turnir pa se je boril z drugim nosilcem kvalifikacijskega turnirja, Špancem Robertom Carballesom Baeno, 73. igralcem lestvice ATP. Pomerila sta se drugič in še drugič, po zmagi na pesku leta 2016 v Maroku, je slavil Aljaž, ki je tokrat zmagal s 7-6(5) 3-6 6-1. Še enkrat več je do izraza prišel odličen Aljažev začetni udarec, katerega je izgubil le dvakrat, nasprotniku pa ga je odvzel trikrat. Aljaž je na svoj prvi ssrvis izgubil vsega sedem točk (38-45), kar je pomenilo 84 % izkoristek prvega servisa. Nasprotniku je zabil trinajst asov, na koncu pa je bil po dveh urah in petnajstih minutah igre boljši za 8 točk (101-93). V prvem krogu glavnega turnirja bo igral z 20-letnim Avstralcem Alexom de Minaurjem, 24. igralcem lestvice ATP. Ta je na zadnjih petih turnirjih na katerih je nastopil izpadel v prvem krogu.

S kvalifikacijskima nastopoma na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ na Mallorci je začela tudi Kaja Juvan, ki je v prvem krogu igrala z 21-letno Belgijko Greet Minnen, 139. igralko lestvice WTA. Po silovitem začetku v prvem nizu, ko je Kaja na svoj servis izgubila samo sedem točk in niz dobila s 6-1, je v drugem nizu nekoliko zastala in nasprotnici dovolila, da pobegne na 4-2, a je hitro stvari ponovno postavila na svoje mesto izenačila na 4-4, nato pa osvojila tri od naslednjih štirih iger za končno zmago s 6-1 7-5. Srečanje je trajalo uro in devet minut, Kaja pa je na koncu osvojila kar 21 točk več od nasprotnice (66-45), pri čemer je imela skupen izkoristek začetnega udarca 69 %. Kaja je dobila šest od sedmih tesnih iger in dosegla pet brejkov iz petih poskusov. Njena naslednja ovira na poti v glavni turnir bo Sabine Lisicki, 29-letna Nemka, ki nastopa s posebnim povabilom, za sabo pa ima katastrofalno sezono saj je na zadnjih trinajstih tekmah kar enajstkrat izgubila. Nekoč dvanajsta igralka sveta se ta teden nahaja na 291. mestu lestvice WTA. Lisickijevo je prejšnji teden v Hertogenboschu v kvalifikacijah ugnala prav Greet Minnen. Sicer pa je v prvem krogu Mallorce v treh nizih premagala Mono Barthel, ki je bila prejšnji teden še ena žrtev Greet Minnen. Ta jo je ugnala v prvem krogu glavnega žreba istega trurnirja, nato pa se pslovila v četrtfinalu.

V kvalifikacijah turnirja WTA v Birminghamu z nagradnim skladom 1,006,263 $ je nastopila Dalila Jakupović. V prvem krogu se je pomerila z 20-letno Rusinjo Anno Kalinskayo, 149. igralko lestvice WTA. Rusinja je bila boljša in je zmagala s 7-6(3) 6-1.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.