prijava_e
Novica

V Slovenski Bistrici OP za člane in članice, v Ljubljani DP B do 12 in do 16 let


bm


V Slovenski Bistrici so teniški igralci in igralke bogatejši za nov teniški center Vintgar Kuki, ki so ga odprli v petek, otvoritev pa pospremili z OP za člane in članice z denarnim skladom 5.000 €.

Na turnirju članov nastopa 34 igralcev, prvi nosilec je Gašper Bezjak, 9. igralec lestvice TS. V prvem krogu se od turnirja poslavljajo trije nosilci, na njihova mesta pa so se uvrstili Mark Svoljšak, Mitja Zajšek in Aljaž Kirbiš.

Članic tudi denarni sklad ni privabil, saj nastopa samo 15 igralk. Prva nosilka turnirja je Tina Kristina Godec, 12. igralka lestvice TS, prvi krog pa je prinesel pričakovane rezultate.

Po končanih državnih prvenstvih v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let ta konec tedna na OP B IV. ranga, poimenovanem tudi državno B prvenstvo, nastopajo igralci in igralke, ki se niso uvrstili na A prvenstvo in so na lestvici TS uvrščeni nižje od 47. mesta. Za lestvico TS prejmejo 10 % točk turnirja A ranga.

Pri dečkih do 12 let nastopa 31 igralcev, pri deklicah 10. igralk. Oboji so odigrali tekme prvega oz. drugega kroga, tako da bodo danes na sporedu četrtfinalni obračuni. Tudi na turnirju do 16 let je zasedba dobra saj nastopa 28 fantov, medtem, ko turnirja deklet ni. Fantje so odigrali tekme prvega kroga.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.