Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Blaž Rola, Blaž Kavčič in Kaja Juvan uspešno čez prvi krog kvalifikacij Wimbledona


bm, 26.6.2019

V Wimbledonu so se začeli kvalifikacijski obračuni v katerih nastopajo trije slovenski predstavniki. Začeli so moški in prva nastopa sta tako pripadla Blažu Roli in Blažu Kavčiču.

Oba sta odlično začela in se uvrstila v drugi krog. Rola je v uvodnem nastopu s 6-7(7) 6-2 6-4 premagal 5. nosilca kvalifikacij, Italijana Stefana Travaglio, 100. igralca lestvice ATP. V drugem krogu se bo pomeril z Nemcem Danielom Brandsom, 191. igralcem sveta.

Po dolgi odsotnosti iz teniških igrišč, nazadnje je nastopil pred štirimi meseci, se je z zmago vrnil Blaž Kavčič. V uvodnem nastopu je s 6-3 7-6(7) izločil Argentinca Facunda Arguella, 180. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z 9. nosilcem, Špancem Marcelom Granollersom, 105. igralcem lestvice ATP.

Naša edina ženska predstavnica v kvalifikacijah Kaja Juvan je v prvem krogu igrala z 22-letno Grkinjo Valentini Grammatikopoulou, 194. igralko lestvice WTA in jo v izenačenem obračunu premagala s 6-4 3-6 10-8. V drugem krogu bo igrala s Turkinjo Basak Eraydin, 211. igralko lestvice WTA.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo