prijava_e
Novica

Polona Hercog v drugi krog, Dalila Jakupović igrala v dvorani in izgubila; Aljaž Bedene poražen v Hertogenboschu, na turnirjih ITF zmaga Nine Potočnik ter poraza Nika Razborška in Pie Čuk


bm


Na ATP in WTA turnirju v Hertogenboschu na Nizozemskem sta z različnim uspehom nastopila Polona Hercog in Aljaž Bedene.

Hercogova je igrala s srečno poraženko iz kvalifikacij, 27-letno Američanko Christino Mchale, 112. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-4 6-4. Srečanje je trajalo uro in pol, Polona pa je zelo dobro servirala saj je v srečanju začetni udarec izgubila samo enkrat, nasprotnici pa ga je v štirinajstih poskusih odvzela trikrat. Na koncu je bila boljša za devet točk (70-61). V druigem krogu jo čaka Američanka Alison Riske, 61. igralka lestvice WTA, ki je v dobri formi saj je na travi nanizala že šest zaporednih zmag. Prejšnji teden je namreč osvojila travnati turnir v Surbitonu (100.000 $).

Preboj v drugi krog ni uspel Aljažu Bedenetu, ki se je meril z 8. nosilcem, 32-letnim Francozom Richardom Gasquejem, 42. igralcem lestvice ATP. V izenačenem obračunu, v katerem je bil Francoz na koncu boljši za tri točke (108-105), je le-ta slavil s 6-7(3) 7-6(5) 6-4. Srečanje je trajalo dve uri in pol. Aljaž je nasprotniku zabil kar 21 asov, kljub temu pa je imel nasprotnik za 9 % boljši izkoristek prvega servisa (78 %). Aljaž je servis izgubil štirikrat, od tega dvakrat v odločilnem tretjem nizu. Gasquet je servis izgubil trikrat.

Na prvi nastop v Nottinghamu je dva dni čakala Dalila Jakupović. Organizatorjem nagaja vreme, tako da niso uspeli v prvih dveh dneh turnirja odigrati nobene tekme. Jakupovićeva je tako nastopila danes, organizatorji pa so tekme prvega kroga premaknili v dvorano. Igrala je z 2. nosilko, Hrvatico Donno Vekić in izgubila z 2-6 7-6(5) 0-6. Tekma je trajala uro in devetinštirideset minut, Hrvatica pa je bila na koncu prepričljivo boljša saj je osvojila 102 točki, Jakupovićeva 72. Dalila je izgubila devet servisov, pri čemer je imela slab izkoristek drugega servisa (24 %). Nasprotnici je servis odvzela štirikrat.

Na turnirju ITF WTT v Kaltenkirchnu (25.000 $) je Nik Razboršek izgubil uvodno tekmo. S 4-6 6-1 6-1 ga je premagal Švicar Damien Wenger. Prav tako je uvodno srečanje na turnirju ITF v Prerovu (25.000 $) izgubila Pia Čuk. S 6-3 2-6 6-3 jo je premagala češka povabljenka Denisa Hindova.

Na istem turnirju se je v drugi krog uvrstila Nina Potočnik. V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagala nemško kvalifikantko Yano Morderger.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.